×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов огласи огромни далавери в енергетиката


Валери Симеонов огласи огромни далавери в енергетиката
С 52 млн. лв. ощетила бюджета бившата шефка на КЕВР Светла Тодорова, обяви Симеонов
09 Август 2015, Неделя, 08:07 ч.

Бившата шефка на КЕВР прехвърлила свои задължения на съпруга си, който дори не е държавен служител

Много нарушения видяхме в енергетиката в България и сега започваме да ги подготвяме по реда на щетите, които са нанесени. Това каза Валери Симеонов, председател на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България и съпредседател на ПГ на „Патриотичен фронт”.
„Естествено, едно от първите места ще е за бившата шефка на КЕВР Светла Тодорова, която е задължила НЕК да продава на много ниска цена. При положение, че към този момент НЕК е продавала на 125 лв./MW, тя ги е задължила на 30 лв. да продава т.нар. „технологични загуби” без ограничение за количеството”, каза Симеонов пред Радио „Фокус” – Бургас.

Той обясни, че по този начин Тодорова е нанесла щета на бюджета в размер на 52 млн. лв.

Други нарушения са свързани с работата на възобновяемите енергийни източници.

„При тях имаме покриване на обстоятелството, че са използвани европейски средства, с цел получаване на максимална цена на цялата електроенергия, която се продава от ВЕИ-то. Докато съгласно нормативните документи, те трябва да получат висока цена само за този процент, който е тяхното участие в инвестицията. А много често ВЕИ-тата с 20% собствено участие и 80% Европейски средства, са декларирали, че цялата инвестиция е тяхна и са получавали висока цена на цялата електроенергия, която са продавали. С други думи, лъгали са безобразно”, смята Симеонов.

Друго нарушение е свързано с надписани фактури за произведено електричество от ВЕИ. Според депутата са открити многобройни случаи, когато се произвежда едно количество електроенергия, а се продава и фактурира доста по-високо количество към НЕК.

Симеонов съобщи, че сред другите нарушения, които ще бъдат дадени на прокурор са свързани с ВЕИ-та, които без притеснение са произвеждали и продавали ток, без да имат задължителните разрешение от ДНСК за въвеждане в експлоатация. „В НЕК също сме се натъкнали на огромни безобразия.

„Там имаме не само каквато и да е липса на проверки, което си е тяхно задължение, имаме даже и сведения, че бившата шефка на НЕК е прехвърлила част от своите задължения на съпруга си, който няма нищо общо и не е държавен служител. Просто е стоял в кабинета и е разписвал, та даже и техният шофьор е вършил тези неща”, каза Валери Симеонов.

По неговите думи, ДКЕВР и на НЕК, Енергийният системен оператор и Министерство на енергетиката са имали задължението да бъдат преграда за едно такова ограбване, но не са си вършили работата.

Според него най-много нарушения са допуснали ДКЕВР. Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България ще направи проверка за нарушения от 2008 година досега. Според Симеонов тази информация се обработва в момента и излизат много данни, които скоро ще бъдат огласени.

В категории: Политика


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Koko
12.08.2015 16:51:40
0
0
А защо не проверят как слънчеви електроцентрали произвеждат ток в 11 часа през нощта?
8.
бургазлия
12.08.2015 14:03:17
0
0
Дабяха само в ЕНЕРГЕТИКАТА Щеше да бъде пей сърце а то където бутнеш все на злоупотреби се натъкваш.
Днес се натъкнах на качени снимки от Руски турист посетил с СИНЕМОРЕЦи Граничнатазастава.
От видяното и заснетото съжия се възмущава как една сграда обурудвана с всичко необходимо за нормален живот е изоставена на произволда се руши и ограбва.
Учудват се нямали на някого да се водят материалните средства и документи от важно значение.
Такава разсипия никъде по света не са срещали.
Споделям това дано някой се самосезира защото не е само там навярно и по другите застави по границата която съществуеаше по времето на ГРАНИЧНИ ВОИСКИ КОИТО НА 27 АВГУСТ ЩЕ НАВЪРШАТ69 ГОДИНИ.
7.
ебал съм ти руснаците кухи
09.08.2015 16:48:37
4
3
Що слагате Българки като шефки по енергетика, що не сложите Европейки?

Щом миналите са тъпачки как да вярваме че тези струват?
6.
Шейкспир
09.08.2015 16:45:54
3
4
Нехигиенична брада и червени цигански очи. Ади де!!!!
5.
Коста Христов
09.08.2015 15:09:54
5
3
„Естествено, едно от първите места ще е за бившата шефка на КЕВР Светла Тодорова, която е задължила НЕК да продава на много ниска цена. При положение, че към този момент НЕК е продавала на 125 лв./MW, тя ги е задължила на 30 лв. да продава т.нар. „технологични загуби” без ограничение за количеството”, каза Симеонов пред Радио „Фокус” – Бургас.
КАК ГИ ЗАДЪЛЖИ, ПОКАЖИ или само дрън дрън ?
4.
весо
09.08.2015 13:20:16
0
19
още едно доказателство,че общата държавна отговорност е абсолютна безотговорност
3.
НИКОЛАЙ ПАНДИЗЧИТИЯТА
09.08.2015 12:33:37
2
9
ВСИЧКО ЩЕ И СЕ РАЗМИНЕ
2.
флегмена
09.08.2015 12:30:49
5
10
И какво ще прави сега Валери????
Да не би да е решил да направи нещо добро и за България?!?!?!?!!
1.
Фасол
09.08.2015 12:15:54
16
8
Хубаво че поне върши работа, досега само критикуваше нашите южни съседи, нищо не постигна със това щото ние и Турция имаме общо цели, смачкването на Ислямслата република, смачкването на режима на Путин и евентуално подпомагане на ново свободна Русия, и повече бизнес със Запада.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори