×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Четиризвезден хотел в Слънчев бряг се превърна в кошмар за семейство от Бургас


Четиризвезден хотел в Слънчев бряг се превърна в кошмар за семейство от Бургас
Това нещо представлява едно общежитие със столова, в която вместо покривки, има мушами. Не е никакъв четиризвезден хотел, каза Антоанета Златева
07 Август 2015, Петък, 14:56 ч.

Заради сагата на Антоанета Златева, която сигнализира за проблема, охраната на хотела се опита да отнеме камерата на Нова телевизия и да изтрие записа

Четиризвезден хотел в Слънчев бряг се превърна в 4-звезден кошмар за семейство от Бургас.
Съмнението на Антоанета Златева, че с мъжа ѝ и детето им не са попаднали в очаквания от рекламата четиризвезден хотел, започва още на входа.
„Още като влязохме, извадих двете лични карти, подадох ги на рецепцията и ми казаха, че нямало нужда, защото ни имали данните. Няма как да ги имат. За резервацията бях дала двете имена, но никакъв адрес, нито пък номера на личната карта“, каза бургазлийката пред камерата на Нова телевизия.
Без лични карти хотелът остава без задължителната информация при настаняване. Възниква въпросът как са регистрирани останалите летовници, движели се по тъмни коридори, в които светлината от фотоклетките разкрива странни петна и белези. Не е както трябва и вътре в стаите. В 425-та Антоанета заварва развален хладилник. От рецепцията ѝ препоръчват да търси камериерките. Операцията "работещ хладилник" отнема повече от час.
Камериерката донесе един хладилник и каза, че може би той ще работи, разказва Златева.
За телевизора обаче тя се отказва да чака пак. Вече ѝ е ясно, че не е в очаквания четиризвезден хотел.
„Нямахме дори стъклени чаши в стаята. Двете кърпи и матраците бяха в петна“, оплаква се жената.
От хотелската тераса се виждаше как летовниците са оставени до басейна без всякаква сянка. Несигурно е положението и над главите на обядващите. В платнищата, които са останали да ги пазят от слънцето и вятъра, прозират дупки.
„Това нещо представлява едно общежитие със столова, в която вместо покривки, има мушами.  Не е никакъв четиризвезден хотел“, коментира туристката.
В един четиризвезден хотел е задължително барът да работи. Оказва се, че не са заредени още и автоматите за безалкохолни напитки - въпреки че според офертата на друга туристка - Даниела, на семейството ѝ се полага сок при всяко ядене.
Хората, които сигнализираха на Новините на Нова за нередностите в хотела, са използвали оферта за почивка в интернет на стойност от 80 лв. за нощувка. На ценоразписа на рецепцията наш екип обаче видя цена от 120 лв. за нощ.
Заради сагата на Антоанета Златева, която сигнализира за проблема, охраната на хотела се опита да отнеме камерата на Нова телевизия и да изтрие записа.
За мен е необяснима реакцията им, защото веднъж те вече ни посрещнаха и изпратиха любезно, а когато ги посетихме заедно с екип на Комисията за защита на потребителите, това изнерви охранителите. Те изтръгнаха микрофона и телефона от ръцете ми. Причината аз да вдигна телефона си и да снимам, беше, че исках да отклоня вниманието от оператора. Това беше единственото средство от една страна на защита, и от друга – да продължа да търся истината”, разказа репортерът Рада Богданова, която разследва скандала.
Главният инспектор в ДАМТН – Бургас Янко Славов заяви пред камерата на Нова телевизия, че асансьорите в сградата са опасни по смисъла на наредбата за безопасна експлоатация.
Въпреки че е длъжен, хотелът няма сключен договор с фирма за поддръжка на асансьорите. За нарушението ще бъде глобен.
„Нещата са регламентирани в Закона за туризма. Предстои съставяне на административен акт за нарушение. Става въпрос за представяне на туристическа услуга „хотелиерство” доста под качеството на определената категория. Около 15-16 са несъответствията в категорията на хотела и по стаите. Ще има и предложение към Министерството на туризма за понижаване в категория на хотела”, обясни регионалният директор на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков. Съветвам всеки, който не е доволен от услугата, да води искове в съда, каза още той.
„Сега има свръхпредлагане. Имаме 400 хотела. Как Комисията за защита на потребителите може да се справи”, попита пък председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин в „Здравей, България“.
„Главен виновник за проблема е Карл Маркс, защото написа „Капитала“ и научи пролетариата как да си вземе частната собственост, но е забравил да напише втори том, за да се знае как при неуспешен опит да се върне собствеността на тези, от които е отнета. Въпреки това социализмът влизаше в криза и се направи указ 56, който бе най-либералното нещо, съществувало през последните 150 години. Той даде шанс на всеки предприемач, който иска да си опита късмета, да го направи. Започна по естествен път да се развива дребен, среден и едър бизнес. Ако този указ не бе посечен през 1993 г., нямаше да го има този криминално-олигархичен модел. Затова искахме да въведем лицензионен режим, за да се разбере преди някой да реши да строи хотел, да се види дали има нужда от него и каква звезда може да се даде“, каза още Рагин.

В категории: Несебър


Флагман.БГ Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска 10/06/2024, Понеделник 17:40 1
13
Коментара по темата
13.
До ВИП сме
07.08.2015 17:30:04
0
14
Защо да не се обажда до телевизията женицата? Нека се обади, че възможно повече хора да научат и да не се минават като нея. Това, че цената е ниска не означава, че може да се лъже за категорията и че трябва да спи на изтъркания мокет. Все пак не е определила тя цената на нощувката. Лично аз никога не бих отишъл да почивам в Слънчев бряг, а определено когато реша да почивам някъде правя едно леко проучване за отзивите от избраната дестинация- сега информация дал господ....В случай, че има повече от два отрицателни коментара просто забравям, колкото и примамлива да е офертата. Затова за бога братя, когато почивате и се натъкнете на подобни мошенници да дребно, уведомявайте телевизии, пишете коментари в нета и в съответните сайтове-защото утре Вие може да сте пострадалите от недобросъвестни мошеници.
12.
от "ВИП сме" до коментар 10
07.08.2015 15:14:34
7
12
Здравейте,
нека уточня, да, от Несебър съм, но нито имам хотел, нито ресторант, един обикновен човек съм, който си вади хляба в съвсем различна сфера от туристическата!
Нещото, на което бих искала да обърна внимание е, че НЕ толерирам липсата на професионализъм и качество по българското Черноморие!!!
Моята гледна точка е друга - за Бога, от километри личи желанието на тази жена да намери някаква изгода от обстоятелствата, в които е попаднала! И не бързайте с укорите - разбира се, всеки би трябвало да си търси правата, ноооо не мисля, че един развален хладилник и телевизор са повод да се вика телевизия!
Нещото, което ме провокира да направя предходния коментар е именно факта, че ситуацията и статията е силно преувеличена! Къде е кошмарът?!
В никакъв случай целта ми не е била да защитавам който и да било, напротив - въпреки, че съм от Несебър, съм силно възмутена от всичко , което се случва тук! Обичам града си, но хората наистина не са читави (това е друга тема)
Акцента в предния ми коментар е далеч от това да влизам в роля на адвокат! Отдавна в нашата държава всичко се е изродило и не само в туризма, но и в доста други сфери сме куца работа, но не мисля, че трябва да се правят сензации като тази, че видиш ли, това е първата туристка в историята на Черноморието, която не е получила качествена услуга!
Аз вчера бях на ресторант - имаше проблем с основното ми ястие - върнах го, чашата ми беше неполирана - помолих да я заменят, сервитьорът беше неприветлив - писах в книгата за похвали и оплаквания, но не съм била барабани и не съм викала Нова тв.
Ако все още не сте уловили насоката, в която съм насочила разсъжденията си, жалко!
P.S. На мнение съм, че каквото си го направи човек, друг не може да му го направи! и да, толерирам решението на хората да избират качествени дестинации, за да нямат проблем с покривките и телевизорите! Всеки нека носи последствията от избора си! Като е решила женицата, че море ще прави на Слънчака, нека си поеме последствията, но после да ми хленчи и да е възмутена от качеството и да занимава обществеността - небивало!!! ... отидох на село, накалях си лачените обувки хлъц хлъц
11.
БГ резил
07.08.2015 15:02:16
1
18
Абе вие можете ли разсъждавате? С баничка ще ми сравнява хотел. Като не ти хареса баничката, ще прежалиш левчето и повече няма да си вземеш от там, нали? Я прежали 320 лв., нищо че повече няма да стъпиш там. Щом ти се предлага нещо за дадена цена и я платиш, трябва да го получиш! Захванахте какво правила жената там, защо почивала на море, пък защо в Сл. бряг, простотии.... А
ми да си мълчим и за хотелите и за престъпността и за тъпата политика. Ще си траем и така ще си живеем. Затова сме много добре!
10.
до 4
07.08.2015 14:30:07
3
11
Мила ми ВИП сме.
И как точно с тези твои думи би задържала българския турист тук в България ??? Питам аз. Точно това твое мислене е типично за всички ресторантьори и хотелиери български. Искате да ви пълним хотелите, гат гледахте небето за самолети с чужди туристи и сега, когато ви се омазни кошничката започнахте да пледирате за намаляване на претенциите. Аз за това никога няма да ви дам и 20 стотинки по т.нар. БГ черноморие, в което права имат само много пиещите чужденци и тези, които могат да плащат без да имат претенции. Та за така описания хотел, какви 80 лева искате, за какъв ВиП пишеш ?
Та това си е измама, защото както ти сама написа за същите пари в Турския Дидим ще бъдеш, като човек. Такива помисли, като твоите няма, кой да ги снесе пред имащия право почиващ...И когато този хотел се е рекламирал в Грабо с такава цена и 4-те си звезди, защо си мислиш, че очакванията на тези хора трябва да бъдат различни от общоприетите за такъв ранг хотели...От Несебър си и със сигурност знаеш, какво имам предвид. Това, че не се занимаваш с хотелиерство и си различна по отношение от това, което се е случило с тези почиващи е по-скоро твое прикритие. Скоро ще гладувате , ако не си промените мисленето...А пък на потърпевшите: Вие с какъв акъл ще почивате в Сл. бряг. Не знаехте ли за това отношение или сте се подлъгали по призивите да почиваме в България ???? Починахте ли си. Друг път отгръщайте картите и мислете за чужбина - по-евтино, по- здравословно, по-добре. Тук имате право само да плащате и да мирувате. Ако ще и лайна да ви дадат за ядене и на пясъка да ви оставят да спите не трябва да имате големи очаквания, защото не сте ВиП.
9.
Бурсука Бурсука
07.08.2015 14:26:46
11
4
май надушвам опит за номера като на англичаните,идват почиват и после си искат парите "Щото не им харесало и не било като по ТВ"
8.
Д. М.
07.08.2015 14:13:59
4
22
Вие нормални ли сте? Има ли значение ской е жената и от къде е ? Нощувка 80 лв. не е малко - 4 нощувки са половин заплата. И 20 лв. да е телевизора и хладилника трябва да работят. Защо не са ги регистрира ли? Жената е направила грешка , че не е проучила предварително тази кочина. И от къде на къде ще ходи тя да търси камериерката да й сменя техниката. А несебърлии са най- нагли защото са свикнали на измами на дребно. Вместо да се вдигне качестото на обслужване обиждат и мамят!
7.
Иван
07.08.2015 14:13:47
2
7
Мммдаа, според стара поговорка, трябва да си простираме краката според чергата, както пише в коментар № 4. В крайна сметка, не може всичко да е лошо по нашето Черно море. Просто го вземаме като даденост и го оплюваме, без да го оценим. Малък намек: Колко са отровните риби в нашето море, какви са ни акулите, колко са силни теченията, каква е най-високата температура на водата и въздуха и т.н. А някои знаят, че климатът по Черноморието е един от най- щадящите човешкия организъм и пак т.н и т.н. Тъй че има и хубави неща
6.
рaботещa
07.08.2015 13:14:24
17
9
Тaкивa сa нaглите хорa искaт зa без пaри дa си нaпрaвят почивкaтa,a дори и кaмериерките го ядaт зaрaди тaкивa кaто нея.A относно хотелa нa Сaпунов вече не е негов a нa един вaрненец
5.
Steal
07.08.2015 13:11:33
0
8
Хубавите хотели са скъпи както навсякъде но и качеството е друго иберостар, риу държат на качество ако не го изпълниш плащаш неустойка затова са малко хубавите хотели
4.
ВИП сме
07.08.2015 12:52:42
21
13
... коментар 1, правилно сте си задали въпроса, но окей, да речем, че искат да сменят обстановката (дори и на 30 км.) питам друго - колко комплексарщина трябва да е събрала тая женица, че отправната й точка да е 4 звездния хотел, та 4 звездния хотел, ами мила, за такива пари, и 6 звезди да казват че е - нЕма как да получиш качество! Еййй, тънкана да бъде, па ако може и лукс ... направо търсим за без пари да има лесно! Иначе претенциите ни - до небето, че и нагоре! Съгласна съм единствено с петната по бельото - не е удачно и професионално, но да ми минават с номера къде имало чадъри, на какви дупки били, та петна по стените - айде моля те!!! В Слънчев бряг какво очакваш, женице компелсирана, ти не си ли чувала за думичката "проучване" - преди да тръгнеш някъде, виждаш отзиви, четеш, информираш се, след това предприемаш действия за евентуална резервация! Като искаш истински 4 или 5 звезден лукс - мога да ти помогна - Дубай, Бора Бора, Малдиви, та дори и нашите южни съседки (отново с голямо проучване) ... ама не, видиш ли, трябва да ни излезе тънко пътя - има няма за 20-тачка за бензин, а ако сме на газово (още по-евтино) и сме пристигнали до курорта, та още 80 лв на вечер и охаааа, ще се хвалим на билзки и комшии - бяхме на почивка, ама я чакай, защо да не ни излезе почти безплатно тази почивчица - я да видим сега - има ли скъсани покривки, я да видим, не ни регистрираха в хотела, я да видим, опааа не ни дали скоче ... ама как ми нарушават гражданските права! Та аз съм ВИП клиент, за който дори и персонала в хотел Бурж ал Араб би дал всичко, за да ги удостоя с честта да ме обслужат!
Мила моя, хайде по-полека, платила си точно толкова, за колкото явно заслужаваш!
И да уточня, не съм близка на хотелиера/ката ... напротив, живея в Несебър и съм наясно колко е ниско нивото и на обслужване, и на туристите, всяко гърне си намира похлупака! Разбира се, всеки според чергата си и финансовите възможности, но хайде стига сте врещяли колко видиш ли долнопробни са ни хотелите ... иначеееее търсите в Grabo или в други сайтове да грабнете прИмоцията!
Аз като вляза в баничарница да си купя баничка с боза - плащам за баничка с боза - не настоявам за кристална чаша и да ми се лее Moet в чашата и черен хайвер да се стели навсякъде ...
Останете си със здраве и по-полека с претенциите!
3.
работил
07.08.2015 12:51:06
1
16
Работих в Делта Бийч през първата му година. Беше с марката Иберостар. Още тофава мутрата Сапунов не искаше да спазва стандартите на марката. От следващата година самата фирна развали договора. Пт тогава минаха 11 години. Не мога да повяряам, колко се е амортизирал от тогава хотела. До колкото знам Сапунов е фалирал, а хотелът е на банките.
2.
Muru Kurov
07.08.2015 12:31:54
5
26
Може да е там с любовник,да не я засекат в Бургас,ако мъжа и пътува!
1.
Може ли да си толкова тъпа !!!!
07.08.2015 12:21:06
9
46
Не можах само да разбера, след като си от Бургас и морето и плажа са ти безплатни, как ще отидеш на курорт в тази измислица Слънчев Бряг ??!!
Разбирам да си от София, Пловдив, Карнобат дори, но да си от морето да имаш условията и всичко да ти е бесплатно и да отидеш отново на морето на почивка на 30км. от дома си , ей богу за мен това е най-голямата простотия която съм чувал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Близки до Ивайла Бакалова разкриват, че делата срещу мъжа й Веселин Денков се отразяват зле на психиката й и тя почти не се храни Над 200 тела на загинали има на Еверест Над 200 тела на загинали има на Еверест Разчистват и 11 тона отпадъци от най-високия връх Община Царево събира всички спортисти за плувен маратон В дните между 12.07.2024 г. и 14.07.2024 г. в морския град ще се проведат редица спортни събития След над четвърт век брат Динко Динев се престраши да се ожени отново След над четвърт век брат Динко Динев се престраши да се ожени отново Тържеството е планирано за 29 юни в ресторанта на хотел Адмирал на марина Диневи Намериха човешки останки, май са на мъж, обявен за общодържавно издирване Намериха човешки останки, май са на мъж, обявен за общодържавно издирване Странната находка е открита в ардинското село Гърбище Бургазлия използвал жената и детето си за параван при сделки на наркотични вещества (ВИДЕО) Бургазлия използвал жената и детето си за параван при сделки на наркотични вещества (ВИДЕО) 35-годишният мъж пътувал до Варна и Стара Загора със семейството си, докато колата му била пълна с дрога Извънредно! Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България” Извънредно! Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България” Изпълнителният съвет на партията е приел решението му Ако ноктите ви са в този цвят през лято 2024 - чакат ви много пари и щастие Ако ноктите ви са в този цвят през лято 2024 - чакат ви много пари и щастие Според астролозите подобна промяна би ви донесла изключително щастие Ето кога ще станат ясни имената на всички нови депутати Ето кога ще станат ясни имената на всички нови депутати Данните извън страната са обработени на 100%, съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева За 6 месеца: Иззеха 326 000 къса цигари от пътници на Летище Пловдив За 6 месеца: Иззеха 326 000 къса цигари от пътници на Летище Пловдив Проверени са 145 полета по редовни международни линии
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори