×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският кмет изригна: Искам задължителен тест за дрога в училищата, положението е тежко!


Бургаският кмет изригна: Искам задължителен тест за дрога в училищата, положението е тежко!
Димитър Николов алармира хуманитарната организация Ротари да помогне за изчистването на Бургас от наркотиците
16 Юли 2015, Четвъртък, 08:40 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ Снимка Петър ПЕТРОВ

Видеонаблюдението и кутиите за сигнали срещу дилърите не са достатъчно ефективни, трябва да се промени законът, незабавно!


Готов съм още на първия учебен ден - 15 септември, да въведа задължителен тест за употреба на наркотици и всички ученици да преминават през него преди да пристъпят прага на училищата!Помогнете ми с промяна в законодателството, защото положението е тежко. В Бургас родителите дават джобни пари на децата си, които в горните курсове достигат и до 50 лв.  на ден, някои дават и повече, смятайки, че това са разходите им за закуска и облекло, а с тези пари се осигурява дрога. Марихуаната вече изобщо не я броят за опиат. Този проблем в малките, по-бедни градове го няма, но в Бургас е налице и аз не мога повече да мълча!“ Това изненадващо призна кметът на един от най-богатите градове у нас Димитър Николов на официална среща с дистрикт-гуверньора на ротарианците у нас Нина Митева. Митева го посети с президентите на бургаските ротариански клубове с покана за съвместни проекти в полза на обществото.

Кметът допълни, че с МВР и прокуратурата работят ефективно, но в рамките на настоящото законодателство. Поставени са видеокамери за наблюдение, както и кутии за сигнали срещу предполагаеми дилъри в училищата, но тези мерки вече били недостатъчни. Николов стигна и по-далеч пред обществената организация на лидерите. Той разкри цялостната картина с наркоопасността в Бургас, сравнявайки я със своята младост през 80-е години на миналия век.

„За абитуриентския ни бал помня, че геройство бе кой ще издържи на най-голямо количество изпит алкохол, сега обаче, на тези абитуриентски балове състезанието бе кой ще погълне най-много наркотици. Направихме всичко възможно да ограничим дилърите, но ситуацията в Бургаска област е променена – търговията е разбита на малки гастролиращи групи,  няма ясно изразен бос, който да бъде неутрализиран и да се пръснат по-ниските нива на структурата му. Това затруднява полицията“, допълни кметът в търсене на обществена подкрепа. Той подчерта , че редовно събира директорите на училищата и с административни заповеди вменява задължения за проследяване на дилърите в дворовете и в сградите, както и на учениците с поведенческа абнорменост, но тенденцията не може да се прекъсне без твърди промени в законодателството. В елитните училища е навлязла употребата на скъпите наркотици, за ограничаването на което можели да помогнат и родителите, ако редовно наблюдават децата си и намалят дневните им пари.

Какви съвместни мерки предлагат от Ротари България и за какво още бе срещата при кмета очаквайте след малко

В категории: Бургас


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
81
Коментара по темата
81.
Някой си
07.01.2018 11:37:09
0
0
Пушенето на трева е първия етап от живота на наркомана.Доказано е
80.
Хахаха
10.12.2017 20:16:33
0
0
0885317952 дилър на хероин и кокаин ако полицаите прочетат това да го задържат
79.
Бургас
07.11.2015 17:34:16
0
4
На тест също трябва да минават и общинсклите съветници особено при гласуване на общински поръки!
78.
Кур за тревоманите !
14.09.2015 23:19:05
0
5
Вие сте много прости е,като пушите поне не пушете в училищата е измекяри...Нека ва изхващат един по един.Аз се гордея , че не пуша нищо , а вас ви съжалявам ,защото се правите на много големи и отстрани изглеждате жалко ... Дискотеки,треви,цигари ,хапченца,зали,мускули ... смешници . Утайки
77.
АЙТОС
24.07.2015 16:37:22
0
1
МОЛЯ, ПРОВЕРЕТЕ И В АЙТОС. ВСЕКИ 2-РИ ТУК ПУШИ ТРЕВА, УЖАСНО Е !!
76.
Pen4o Kubadinski
19.07.2015 14:16:40
8
2
Кмете тука малко ще се поизложиш май направо аз ти предлагам децата които им отчете положителна проба на теста от 4ти до 8ми клас да се наказват с 1 до 3години затвор при строг режим а децата от 8ми до 12ти клас направо 3 до 5години не за друго ама така е по лесно бе КМЕТЕ дето ще гоните диларите и после ще акате по килима така излиза по лесно и безопасно пък и парата от дрогата си върви няма да ви са губи лева схемата цяла и деиноста отчетена всичко ток и жица ДА ЕБА ВАЩА МАЙКА УБИТА
75.
Мирослав Хандърчев
19.07.2015 00:38:34
0
7
Най много наркотици се консомират в Механо,Строителен,Електро,Музикално и Химия тея училища има най много дилъри
74.
Все тая брат, пак ще пуша джоинт!!!!
18.07.2015 09:52:11
4
0
So fuck you haters and HAVE A NICE DAY!!!
73.
Все тая брат, пак ще пуша джоинт !!!!
18.07.2015 09:50:13
2
2
Ако се декриминалирира марихуаната и стане достъпна за пълнолетни лица... Май, май ще скочат малко "ЗАЙЧЕТА" (доходи) в кисийката на държавата, а затова че не е редно или е вредно е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!!! Посочете ми ХЕЙТЪРИ и ЗАКОСТЕНЕЛИ БЪЛГАРИ (комунягиии) къде В ЗАКОНА ПИШЕ ЧЕ УПОТРЕБАТА НА ОПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА Е ЗАБРАНЕНА?! Не е!!! Забранено е разпространяването, отглеждането, снабдяването, съхраняването и производството на такива "наркотици"
Чл.352а - НАЛАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
72.
sdas
18.07.2015 09:23:45
5
8
Аз не мога да разбера защо още се говори за тая трева ако сравняваме тревата със алкохола тревата е 100 пъти по безвредна далеч съм от мисълта че трябва да я употребяват деца но защо един вит вие я демонизирате при положение че от алкохол 3,3 милиона души умират и не от катастрофи и тем подобни а от самия алкохол също тъка той води до физическо и психическо пристрастяване това означава че ако повече от 6 до 8 часа мисля не пия пристрастения получава апстиненция сега да видим за тревата какво да кажа 0 смъртни случая никога да сега няма почти никакъв вариант да се предозира (свръх доза) най лошия вариант е падане на кръвното във изолирани случаи не мога да кажа че е безвредна но не е и по вредна от алкохола а ако не се и пуши а се използва като храна а от нея може да се прави масло например тогава е още по безвредна а пристрастяването е почти невъзможно поне от мои наблюдения аз пуших повече от 5 години и един ден си казах че ще спра и спрях няма мъки няма желание нищо вярно странно е като се спре рязко не не пристрастява ако сравним марихуаната със законните наркотици тя е по безвредна от всички тях дори кофеина престрастява повече аз лично ако сутрин не пия кафе и цял ден ме боли главата а държавата ви насажда във главите че е вредна защото фармацевтичните индустрии ще загубят милиарди ако се легализира марихуаната зависимост от сорта се използва за успокоително,болкоуспокояващо,и др. вярно е че ако не доразвити мозаци както тинеиджарите я пушат може да доведе до параноя и шизофриния но затова държавата трябва да направи тъка че до контролира производството и разпространението и а не да устава това във ръцете на дилърите защото ако се продава във кафене където не се допускат лица под 18 години няма как те да си я закупят вярно не се изключва варианта и по голям човек да им взема и да им даде но това вече е до акъла на този човек имам много да кажа по въпроса но не мисля че това е мястото защото само си хабя думите сега ще се започне едно спорене ама това ама онова просто ви информирам как стоят нещата няма какво да спора със никои прочете разучете и тогава пишете
71.
Ogranicheni oligofreniii
18.07.2015 00:08:42
4
1
Abe tuka vsichki koito podkrepqt reshenieto na Mitq sa zakosteneli chichaci i lelki deto mozucite im sa promiti che edva li ne canabisa e nqkaf svrux vreden narkotik. Ironiqta e tam che sushtite tezi ogranicheni mozuci julqt rakii i opuvat karelia 100 i si mislqt che nqma problemi. Mamka vi prosta, trevata e lek narkotik koito nqma vreda stiga da ne e ejednevno.
70.
meh E BOK
17.07.2015 23:06:44
3
1
meh IS GOD
ALL HAIL meh :D :D :D
69.
.
17.07.2015 19:56:35
0
6
Чукайте си главите деца.Сега летите и си мислите,че всичко се прави с цел да ви ограничава. А напротив. Никой не го прави за ваше зло. Не разбирате какви са последиците. Ще ги разберете ама ще е късно !!!
68.
Драгомир Станчев
17.07.2015 18:00:16
2
9
Съгласен съм, че тревата не е наркотик, но не мога да се съглася, че е полезна. На един здрав човек тя не носи никакви ползи. Кое му е полезното да се смееш неконтролируемо? А да замаляваш? В редки случаи мисълта тече по-бързо, но пък прекалено. Има си възраст след която да решавате къде да харчите собствените си пари. Оплаквате се от държавата, а затъвате. Аз не искам след време да ме управлява толкова пропаднало поколение.
67.
meh
17.07.2015 16:40:48
13
4
Не сериозно прочетох една голяма част от коментарите и се смях с глас.И какво си мисли,че ще направи тоя кмет нищо не може да промени с това . Аз съм на 16 и пуша трева понякога .Да не би цигарите да са по-безвредни?Не е хубаво да се пуши всеки ден ,но не виждам нищо лошо в това да пушиш от време на време и да се позабавляваш малко.Кур за кмета и за всички останали дет тревата ги бърка.Според мен тревата трябва да стане легална.Ако пушиш по много цигари на ден тревата не се ли равнява със същото!? Или да пъхат хора зад решетките щот пушат трева.Народе осъзнай се .
66.
bumkelel zazaza
17.07.2015 15:16:44
5
4
боже хора мислете малко моля ви се знаете ли колко пари ще струва на общината да купи толкова много тесотве за дрога. Освен това самото извършване е твърде сложно. И колкото и богаташи да има в Бургас, изкаване като това че учениците в града получават по над 50! лева е просто смехотворно :Д
65.
Anonymous
17.07.2015 13:31:54
6
3
Кур за вас копеленца,Ganja smokin' every day
64.
wildona pak pishe
17.07.2015 12:58:16
3
13
eto tva e kmet mama vi puberi
63.
WILDONA
17.07.2015 12:17:58
5
12
Нарко лайняри! побертетчета вмирисани ше ви еба майката
62.
майко мила.
17.07.2015 10:58:46
4
17
Не мога да повярвам колко проста и ограничена нация. Тъпи тревоманчета, ако има някаква субстанция в тревата да забавя а не да т лекува рака то тя е само за болни а вие като сте здрави защо я пушите? Аз ще ви кажа.. защото сте едни прости бъдещи херцове и оправдавате наркоманското си естество като се хващате за някви тъпи оправдания. Аз съм ходил в амстердам и там в тия кафета не видях да влиза или излиза нито един холандец а сам тъпи побертетчета, тревоманчета и то главно американци. Айде стига сте си търсили оправдания и си кажете че сте тъпи наркомани
61.
I az KVO
17.07.2015 10:25:41
12
4
Abe neznam za vas neshtastnici :D :D :D no mainata vi na vsichki na teq koito komentirat i na kmeta mainata vi zashtoto trevata e 1 dobro neshto neznam kakvo vi burka ima strana v koqto kato hodish na kafene mojesh da si kupish treva ot samoto kafene neshtastnici dolni :D :D :D kato ne vi haresva marihuanata _!_ kur an vseki 1 ot vas i ne se zanimavaite
60.
Kaloqn
17.07.2015 08:58:19
2
7
Да проверят и в айтос.. Няколко приятеля на синът ми също пушат трева
59.
Сев
16.07.2015 23:54:35
4
39
Знаете ли че в доста щатове на. САЩ в училищата правят тестове за дрога ако тестът е положителен ученикът няма право да учи в този щат. По същия начин такива тестове се правят внезапно и на работното място и тогава. Не можеш и да работиш във въпросния щат. Така че аз съм за тестване на учениците за дрога
58.
Новия девиз на Бургас и морето
16.07.2015 22:09:06
44
13
щом във един град паметника на окупатора му е по висок от Църквата и паметника на Левски, е ясна работата. Слаб кмет.

ЛЕГАЛИЗИРАЙ!!!!!
57.
Новия девиз на Бургас и морето
16.07.2015 22:09:03
26
6
щом във един град паметника на окупатора му е по висок от Църквата и паметника на Левски, е ясна работата. Слаб кмет.

ЛЕГАЛИЗИРАЙ!!!!!
56.
Ей
16.07.2015 20:49:26
5
21
Митя.Защо не вземеш да се възмутиш ,как в двора на учебно заведение се продава алкохол?Иде реч за клоаката наречрна бар Кашмир.Ами айде бе загрижения,покажи колко си загрижен?Или алкохола е безвреден.Да не говорим за тези смешковци от УКООРС,които като ги извикат там за висока музика освен да де оправдават друго не могат.Митя един позьор си..
55.
Илиян Стоянов
16.07.2015 20:07:58
7
49
Постарах се да прочета всички коментари и мога само да кажа НЯМА ТАКАВА ПРОПАДНАЛА НАЦИЯ!Твърдо ЗА идеята!
54.
Burgazliika
16.07.2015 19:44:31
5
21
Vmesto da pravite zaklu4eniq napravete edna anketa na mladite burgazlii koito nai to4no i qsno 6te vi obqsnqt koi e nai razprostraneniq i vreden narkotik koito preobladava v burgas i za6to pove4eto mladeji sa s razmuten mozuk - nari4a se PIKO i trqbva da se pravqt testove na takiva narkoman4eta koito go upotrebqvat stavat agresivni , paranoi4ni i nelogi4ni ... kakvo ste se zaqli s marihuana , koqto e po bezvredna ot alkohola i cigarite !
53.
Бургазлия
16.07.2015 19:21:38
8
29
Аман от тревоманчета, които си мислят, че марихуаната лекува нещо освен абстиненцията им.
52.
haha
16.07.2015 19:05:10
11
17
Направо съм в шок.И ще умра от смях.хахахаха Кмета не очаквах,че е толкова елементарен ама така се оказа явно.Няма да говоря за ползите от марихуаната,защото някой ще каже после,че само тезо,които пушат твърдят,че не вреди,ама се чудя като имате такъв зор да изследвате децата си и да се правите на много вещи по въпроса,защо продължавате да пускате 15-16 годишните си пикли вечер да се напиват по дискотеките като мотики,да показват там фалшиви лични карти да могат да ги пускат,защото на Плаза и на Планета било много вървежно и да чакат някой чичко да им удари едно мадо да може да ги черпи цял вечер уийскинца и лентички пико,което е най-долнопробниа увреждащ мозъка и организма наркотик МАСОВО РАЗПРОСТРАНЕН В БУРГАС,ДРОГАТА НА БЕДНИТЕ..ЗА ТОВА НЕ СЕ СЕЩАТЕ май ама сте тръгнали да говорите и да правите тестове яко!!!!
51.
До 49
16.07.2015 18:23:34
6
9
Ако продължаваш да пишеш така и от теб няма да има смисъл след някоя друга година.
50.
До 48
16.07.2015 18:15:32
9
8
Ало, кУреняка, като си голям куреняк, защо твоите предци- баби, дядовци и т.н не задминаха странджанския " глиган" Александър Коджакафалията, роден в Зидараво ( баш Странджата) , най-големият благодател на Бургас, а сте като катъри без история?! Няма такива смешници като теб! Палячо! Да чакате от Странджата да ви оправят града!
49.
suvzemete se palqchovci
16.07.2015 18:02:49
6
15
Osuznaite se vsichki i vijte v kakvo pokolenie jiveem. Na 16 godini sum i sum zaobikolena ot trevomani ili "iskashti da eksperimentirat" s trevata. Bahmu i raotata e hora sabudete se, v takuv svqt li iskate da jiveem. Otnosno reshenieto na kmeta - nishto nqma da pomogne. Vsichko zavisi ot nas , mladite , i ako ne mojem da se suvzemem nqma izhod.
48.
ДД
16.07.2015 17:16:07
10
18
Бургазлията знаеш ли че муДреме на Кура на Кмета и на мен ти червен трол дали ще гласуваш за него или не аз ще гласувам защото съм Кореняк Бургазлия а ти Странджански глиган гласувай за когото си искаш!!
47.
Бургазлия
16.07.2015 17:08:22
31
8
Г-Н кмете много глупави идеи и примери (с алкохола) давате! На изборите няма да получите моя глас.
46.
sifona
16.07.2015 17:04:19
9
5
ps. suglasen sum che uchenite trqbva da hodqt na uchilishte za da uchat ne da se drogirat ama vie g.n kmete postavqte vuprosa tvurde eftino che problema edva li ne sa narkoticite problema e tam che slagate na deca po 17 predmeta na srok I vuzmojno nai trydno napisanite uchebnici I iskate uchenicite da imat interes kak shte imat kato se prvite na golemi damokrati vie I obkrujenieto vi vijye kak uchat horata nazapad I vijte kak uchat tyk samiqt ychitel tyk nqma motivaciqta da svurshi neshto s tiq vushlivi centove deto mu davat promente tova promenete tova che vsichki uchebnici se pishat vuzmojno nai slojno taka che naselenieto vbg narochno da sedi tupo I ogranicheno I kajete kato ste takuv orator koi ima izgoda obrazovanieto ni da e na tova nivo I vie I az mn dobre znaem koi ama na ednata strana ne I stiska da kaje normalno r hora sme vsichki ni e skip jivota no takova licemerie edva li ne narkoticite sa glavniq vinovnik za sustoqnieto na obrazovanieto ni a za istoriqta ni lujite I tainete porai neq vuobshte neiskam da komentiram che tam spirachki nqma veche..
45.
ъъъъъъъъъ
16.07.2015 17:02:18
13
3
На слабия бизнесмен, другите му пречат.
44.
Бургазлийка
16.07.2015 16:45:02
6
5
Ако всички са прочели статията "Марихуана не я броя за дрога" говорим за останалите по-тежки субстанции
43.
Нонка
16.07.2015 16:36:46
22
12
Никога няма да спрем да пушим канабиса!!!!

Един живот, една свобода, една стъпка против химикалите на фарма индустрията!!!!!!
42.
Velika Bulgaria
16.07.2015 16:32:35
14
8
НИКОГА ПРОТИВ ПРИРОДАТА!!!!!
Не ни лишавайте от такси и прозрачност!!!! Искаме всеки да си знае откъде си купува и да си пуши но да си плаща на града!!!

Направете концерти хора!!!!!
41.
legalize it
16.07.2015 16:29:38
27
10
Тъпак кмет, откога си по умен от Холандия и Америка?????!!
Това са пари за града и за нуждаещите се, а сега ги взимат полицаите и дилърите.
Иска се акъл да си хитър и свободен град!!!!!
40.
legalize
16.07.2015 16:29:34
17
11
za marihyanata ......
39.
анон
16.07.2015 16:28:06
25
7
Za marihyanata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gospodin kmete nqma kak da ni nakarate da sprem da pushim vse edno da vi nakaram da sprete da serete nqma kak ... marihyanata e polezna kato e v minimalni kolichestva ot neq moje da se izlekuva rak i mnogo drugi bolesti bez da ti se skasavq jivota ....
38.
legalize it
16.07.2015 16:26:35
25
12
А защо не направите проверка и машини за алкохола, прости руски гей кмет!!!!!!
Колко хора убиха на улиците вашите барове и туристически пияници?????!!
ЛЕГАЛИЗИРАЙ КАНАБИСА!!!!!
37.
sifona
16.07.2015 16:22:03
8
13
vzemete gi izvadete tiq glavi ot guzovete ta belkim razberete istinskata prichina za zabranata na marihuanata nikoi ne suobshtava na praznite vi glavi che ot neq se pravi gorivo,hartiq,lekarstva,drehi v putiiiiiiii po efteni ot tezi koito sega konsumirate vurnete nazad istoriqta I vijde usa na kakva hartiq sa pechatali parite si I knigite si I kak moje da se spre bezrazbornoto isichane na gorite koito proizvejdat vuzduba koito dishate ama kak shte se spre kato konopa e eftin I monopola nqma da pecheli nito ot lekarstva nito ot gorivo hartiq I t.n edinstvenoto vredno neshto na trevata ako prekalqvash I ostavish da kontrolira jivota ti trugnal oniq deto pushi po 2 kutii cigari na den LEGALNO da mi obesnqva che ako nqkoi pushi nqkoq dr cigarka na nqkolko den si vredi poveche ama kolkoto I da obqsnqvam slepiq si ostava slqp za razbirash podobni neshta e neobhodimo da razbirash che v celiq ti suznatelen jivot si bil manipuliran ot medii politici I t.n I che vsichko koeto hvurchi se qde kazali im bili che bila vredna mi ko drugo da vi obesnqt che q zabranqvat prazni tikvi takiva nqma da vi kajat istinata kakto vinagi sa go pravili no istinata e nqkde tam I nemoje da bude skrita za tozi koito ne e postavil glsvata si dulboko v guza za drugite gledaite si novinite I im vqrvaite kakto obichaino no nerusete mozak po temi za koito nqmate informaciq kamoli nqkukuv kapacitet da razberete..
36.
До 34
16.07.2015 16:14:33
9
27
Може би не е легализирана защото много индустрии биха загубили ? Знаеш ли че от канабис може да се прави гориво, дрехи, лекарства (лекуващи или в редки случаи облекчаващи смъртоносни болести и мъченията които ги придружават ), продукти като торбички и шишета които в момента се правят от полезно изкопаеми могат също да се правят от канабис но ще са екологично чисти и ще се усвояват от природата много бързо така няма да има проблем с боклуците , може да се прави материал много подобен на дървесния което ще спре нуждата от изсичане на гори . Изобщо защо не се информирате малко преди да пишете глупости ? Ако канабиса беше легален и се упражняваше контрол над него и ползата му от малолетни щеше да е супер . Съгласен съм че не е нормално 13-14 годишен да пуши всеки ден . Трябва да има възрастова граница за малолетни или поне докато не се навършат 16-17 годни . И все пак е тъпо да казвате на хората които ''вземат'' (това не е хероин или друг наркотик че да го вземаш) че не са нормални или нещо подобно . Напротив , съвсем безопасно е за един човек на 20 години да пуши трева .
35.
СТАРОТО
16.07.2015 15:48:43
37
14
Г-н Николов,

Искрено ви моля да се съвземете. Не можете да налагате такъв нехуманен вариант за "премахване" на наркотиците, като един вид отделяте ДЕЦА, които пушат трева по долнопробен начин унижавайки ги. Това е пълна глупост. Цялата държава започва да наблюдава (благодарение на глупаци като вас, които реално показват, че веществето, което е определено като високоопасен наркотик е използван от 60 % от нашето поколение) как определени хора и групи (политици, полицаи и т.н.) печелят от това, че марихуаната е нелегална. Въпреки "тежките закони" за ДЕЦАТА, които полицаите успешно изхващат при "зрелищтна акция" е доста показателно. Според мен нямате право! И със сигурност обещавам, че ще се боря това да не се случи. Или синът Ви във Френска гимназия се явява ухото...
34.
Gradio
16.07.2015 15:28:06
14
22
Абе то и напиването не е мн полезно, но наистина абе хора тревата е полезна точно за определени хора , не за всички , какво си набивате филми, че е полезна???Ако тревате не беше вредна защо в толкова много страни не е регализирана???Тревата може да нанесе много тежки щети на мозъка... Стига сте се филмирали и сте се оправдавали , взимате нещо, което не е съвсем наред да го взимате разберете го най после... Така, че аз съм твърдо против тревата!!! И съм за направата на реформите :)
33.
явор
16.07.2015 15:07:36
12
30
Каквито майките такива и децата. Ебани чайки само стояха по кафетата, забременяха на 18 години, нито Английски говорят нито свят са видяли, ама вече те знаят да говорят кое хубаво кое лошо. Такъв и кмета, ебам бюрократ, хубаво че поне е деен.
Но майките във Бургас, не ги виждам да имат акъла или краката на Холандките и да позволят канабиса. Иначе колкото искаш химикали слагат на кожата тези тъпи малоумни майки на Бургас.
32.
Магдалена Иванова
16.07.2015 15:04:04
8
55
Поздравления за идеята. Дано наистина бъде въведено. В училищата е страшно за децата ни.
31.
до демагога
16.07.2015 14:45:23
14
13
глупак от къде ги копираш тези текстове дай да видим и ние,да не ползваш турски и американски учебници
30.
Narkomaniiiiiii
16.07.2015 14:43:59
15
14
Hahahahha sustezavali sa koi shte izpie nai mnogo alkohol , ako mislish che tva e po dobre ot mase hodi se ebi
29.
Idvam ot mahlata
16.07.2015 14:26:48
15
4
dobre che zavurshix op minalata godina che moq direktor purvi shteshe da ma naredii hahahah
28.
Xaxaxa
16.07.2015 14:22:49
9
2
Ti luddd li si
27.
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф
16.07.2015 14:22:27
10
15
Коварството на руската дипломация в Цариград нанася жестоки щети върху българската национална кауза

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

През 1870 г., след като повече от 10 години българският народ се бори за църковна независимост, султанът издава ферман за независима Българска екзархия.

Територията на екзархията обхваща всички земи, населени с преобладаващо българско население – около 220 000 кв. км. с около 4 милиона българи – много повече от всеки друг етнос на Балканите.

Това никак не допада на имперската руска дипломация, която още от времето на Екатерина залага на гръцката Мегали идея в опит да осъществи своя мегаломански план – завземане на Балканите и проливите и възраждане на империя, подобна на Византия, начело с Романови.

Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за

да се спре процесът на единение на българската нация и църква

Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир, но българите в Цариград се вдигат на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени.

Махмуд Недим паша удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград.

Нещо повече! През 1872 г. Руската църква, пак под натиска на граф Игнатиев и Вселенската патриаршия обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейният отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана.

Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана


успява да отстрани Махмуд Недим паша

Трябва да отбележим, че още през 1861 г. предишният руски консул в Цариград – княз Лобанов успява да издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години. Поводът е, че за първи път през 1860 г. българските църковни дейци провъзгласяват Българската църква за независима и спират да споменават в молитвите руският император.

В същата 1861 г. Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия на Раковски в Белград да бъде разтурена. Отново след намеса на злокобния руски консул в Белгард.

Паралелно с църковните борби се развива и революционното ни движение, възприело изцяло линията на Георги Раковски за освобождение със собствени сили и средства. Начело на БРЦК са негови ученици, а ръководителят Васил Левски неслучайно предупреждава, че „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”

След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостолът да бъде съден от специален съд.

По настояване на графа в състава на съда са включени и българите:

хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович член на държавния съвет към империята.

Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община

Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис

Петър(Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис.

Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Граф Игнатиев е искал да бъде сигурен, че Апостолът ще бъде осъден на смърт.

След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще заяви: „ Каква стана тя?! На нас графа ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!…”

Най-зловещата си роля,

обаче граф Игнатиев изиграва по време на Цариградската конференция на Великите сили, на която трябва да се реши и въпросът за територията на новата българска държава. Конференцията е свикана заради Априлското въстание и последвалите зверства и насилия срещу българското население, когато цяла Европа се надига в защита на българската кауза.

Конференцията започва през декември 1876 г., само че никой не подозира, че двете властващи в Европа империи – Русия и Австро-Унгария са се договорили тайно още на 8 юли със секретното Райхщадско споразумение.

Паралелно с конференцията в Цариград, Русия и Австро-Унгария провеждат среща на най-високо ниво в Будапеща, където подписват секретната Будапещенска конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

В същото време на конференцията в Цариград е постигнато съгласие за територия на новата българска държава, която почти напълно съвпада с границите на Българската екзархия, одобрена от всички Велики сили.

На 15 януари 1877 г. Русия и Австро-Унгария подписват Будапещенската конвенция и руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

Русия ще спази това свое обещание и така голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието действително остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г.

Планът на имперската руска дипломация по

разкъсването на българската нация и българските земи,

стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава е в своя апогей. След два дни – на 18 януари Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и, че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години.

Предстои да публикувам и секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г.

Русия ще капитулира пред България

и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест –Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…

Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор продължават и днес.

На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сътрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.
26.
малемале
16.07.2015 14:15:54
22
14
що за глупаци сте вие бе човек си има глава с която да избира как да постъпи и последствията са си изцяло за него дошъл някъФ манаф да ми казва не пуши марихуана а след това си пали цигарка с тютюн и пука ракия като луд със салатката всяка вечер и си мисли че аз си вредя повче ама то глава трябва да се разровиш и да видиш статистиките и да рвзбереш от кое се умира и кое лекува също така е мн трудно да погледнеш историята на канабиса и да разбереш защо е забранен тъй че кмета с тоя опиат може да си дрънка глупостите на мнозинството от слабоумници дето му вярват и на жалките монополчета дето подкрепя да тровят хората с уж легални лайна ай сиктир от тъпаци аман вече
25.
ути
16.07.2015 14:10:42
12
22
града на мутрите и дрогата станахме в втория мандат на николов.що бяха махнати камерите в града?
24.
Коментар
16.07.2015 14:10:16
9
34
Да това е много правилно решение.Няма как инъчи да си опазим децата.Дано помогне, защото положението е много зле
23.
Позната Тръпка
16.07.2015 13:56:25
10
62
Наркоманите в комуна, дилърите в затвора. Пускам сигнал за всеки. Писна ми от надрусани в тоя град. Нямат лица, само изражение
22.
петко
16.07.2015 13:37:05
7
8
Педалчето със смешните коментари,искаш ли да се видим,да ми обясниш на живо разсъжденията си
21.
Писмо до кмета
16.07.2015 13:36:28
18
23
Бургас, побързай да легалиЗираш канабиса преди това да го направи Варна или Одеса, или Истамбул, поне да напълниш бюджета малко.....това е тенденцията по света, бъди първи!
20.
мартин
16.07.2015 13:33:51
7
28
те в общината щото не се друсат нали
19.
До КМЕТЧЕТО С 10 МАНДАТ
16.07.2015 13:25:27
24
25
Пак евтини популистки лафчета.
Освен да крадат и да лъжат тея кво правят?
Извънземна спирка, некачествено изпълнение на смешни проекти, на фирми близки до кметчето.
Всичко ще си дойде на мястото някой ден.
По-грозен, сив и студен, Бургас никога не е бил.
Под добрите уж намерения на кметчето прозира евтина печелбарска схема, уж за народа..
18.
да за тревата
16.07.2015 13:19:55
25
18
Умрете от тютюн, излекувайте се и се успокойте със канабис.
Това е изстината.
Ама как да ви го каже тютюнената мафия?

ЛЕГАЛИЗИРАЙ!!!!!!
17.
European forever
16.07.2015 13:17:32
20
20
ЛЕГАЛИЗАЙ!!!!!
16.
ПУШA ТРЕВA ВСЕКИ ДЕН
16.07.2015 13:16:01
24
21
Сaмо ми обяснете кaквa е смъртностa от мaрихуaнa и кaквa е от aлкохол и тежки нaркотици. Успех с тестовете и тaкa нямa дa спрете товa,което вече се рaзрaствa и не сaмо тук в Бургaс. Нaвсякъде е товa.
ЗA ЛЕГAЛИЗAЦИЯ НA МAРИХУAНAТA
15.
IZKAGA
16.07.2015 13:14:00
34
25
От тоя гей, дето обича сперма повече от хляба - нищо хубаво не очаквайте! Защо не създаде работни места? Защото е гей!
14.
до Явор
16.07.2015 13:07:58
17
9
Граф Игнатиев беше не само против Левски ами против Съвдинението и против Българската Църква. Той беше едно във което си мислеше че само Османците и Руснаците са нещо. Да еба боклука. Време е ДС връщаме Българите от чужбина и да правим Трето Българска Империя! Знамето ни трябва да е търговския знак и свободата!!!
13.
Нонка
16.07.2015 12:55:28
24
13
Справка: във България има 2 организации които работят за руското КГБ, това са Атака и АБВ. Във типичния Анти-български стил целта им е да делят Балканите на малко слаби страни за да може да ни мачка монголеца. Обаче откакто влязохме в НАТО, малко стана така ме новия Български Цар Борисов, е на ниво Цар Симеон, и ще успее за много години напред да направи Българоя най великата и търговска нация във Европа.
12.
до Явор
16.07.2015 12:34:14
24
16
Не е тайна ме Левски бе осъден със помощта на Граф Игнатиев руския консул във Инстабул който определи съвета който осъди Левски. Левски заплашваше да елиминира Руската империя за да възкресим Свята България. проверете на интернета ако не вярвате. Русия е враг номер едно на България, не ми гледайте тези туристи които са всъщност от българско потекло....
11.
явор
16.07.2015 12:26:04
36
26
Познай какво прави западния бизнес като научи че най високия паметник във Бургас не е на Църквата или на Левски, ами на казаците окупатори убийци на България, (1944-1989) изваяни да изглеждат красиви като германци (а не като бедни алкохолици и роби на Сталин) от Централното Бюро за Лъжи на съветската военна империя. срам!!!! станете сваляйте този черен оман!!!!!
10.
Glaruss
16.07.2015 12:25:53
12
77
Подкрепям на 100% и колкото и да изглежда напудрено това изявление на кмета, смятам за правилно и подкрепям идеята му. Положението наистина започва да става тежко и неконтролируемо.
9.
8988
16.07.2015 12:19:47
15
18
А кмете кога,ще забраните на Гошко от 19 бл жк изгрев да пребивава на територията на Бс?
8.
Димитър
16.07.2015 12:14:39
30
36
По глупава идея от тази не бях чувал,това даже бие и глупавата спирка на свободния и подземната улица. Още чакаме да я пуснат тая спирка,айде бе кмете размърдайте се
7.
Фасол
16.07.2015 12:10:57
19
19
Познай на Ибиса дали има ченгета. Всеки може да си пушне каквото иска.
6.
Жорж Български
16.07.2015 12:08:26
29
37
Канабиса е много по печеливш и полезен като индустрия от нафтата и туризма. Бургас трябва да е хитър и свободен град, не може ти да забраняваш природата а пък да пускаш фалшиво цигари и лекарства да са легални. Тъпаци мислете! Амстердам и Денвърви показва как се прави!!!! Иначе полицията ви ще е мафия и ще си събира такси от фермери а града няма да спечели никаква слава.
5.
Милка Иванова
16.07.2015 12:06:23
32
64
Това е страхотна идея, кметът се доказа още веднъж като грижовен и разсъдлив човек. Подобно нещо трябва да се въведе в цялата страна, защото много родители нехаят и не тестват децата си, трябва да има някакъв контрол. Дори и да не пушат и да се друсат в самите училище, те го правят отвън до оградата. Браво, кмете!
4.
Жорж Български
16.07.2015 11:58:29
45
30
Също съм съгласен че канабиса трябва да се легализира за да печели града от таксите и да не разкарва полицията за натурално растение, това го прави Холандия и Америка.
3.
Жорж Български
16.07.2015 11:56:20
27
74
Популистко изказване.
Проблема е че Бургас няма добри бизнеси където момчетата да правят пари. Продължавайте да поддържате пагубния туризъм и ще стане още по лошо. Бургас не може да се храни със туризъм! Това са временни хуеви мечти, какво става след като минат 2та туристически месеца? Отчаяние и дрога и стоене по кафенета.
Кмета да каже колко западни университета и лаборатории докараха общинарите??? Николко. Да каже колко българи със западни дипломи от най най той нае в общината, николко! Има корупция в общината, не може кадри учили при комунизма да ви изкарат от блатото на тези които го измислиха ---- селяните и мафията на Москва. Проблема е че не можете да привлечете западна интелигенция! Града умира през нетуристическите 10 месеца. Вземете преговаряйте със най добрите колежи във света да отварят клонове и лаборатории във Бургас. Бургас иска западно внимание, не руски използвачи и мафия. Събудете се! погледнете че нямате експерти!!! Колко германци работят във Общината??? Колко Англичани?? Николко. какво спите!!!!! Събаряйте гетата и почвайте да прекрояване града като Европейски Център на Черно Море!!!!
2.
Кмете
16.07.2015 11:48:18
46
37
Така няма да има кой да прекрачи входа на училищата бе кмете,легализирайте марихуаната и ще видите какъв обратен ефект ще има. Навсякъде по света това което е забранено е най сладко.
1.
tomi
16.07.2015 11:48:10
9
29
Ooo da
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори