×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Касабов: Българският данъкоплатец губи милиарди левове заради далавери в енергетиката


Валентин Касабов: Българският данъкоплатец губи милиарди левове заради далавери в енергетиката
ДПС е разсадник на етническото напрежение в България, подчерта Валентин Касабов.
02 Юли 2015, Четвъртък, 03:15 ч.

Има фотоволтаици, които не работят, но държавата плаща на собствениците им милиони левове, каза депутатът от Патриотичния фронт

Лъжите и манипулациите в сферата на енергетиката са огромни и затова българите плащат най-скъпия ток, а всички, които са се наредили на опашката, го изкупват евтино и го изнасят. Много скоро истината за далаверите ще лъсне. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов.
„Валери Симеонов скоро ще изнесе в медийното пространство драстични факти за това как се източва държавата от отделни дружества. Има фотоволтаици, които са пред завършване, но не работят, а в същото време държавата им изплаща ток, който те не дават. Така се прахосват милиони левове. Това е масова практика. Имаме разговори за цената на тока и ние ще настояваме да се запази цената му. След пълната ревизия ще настояваме и за поевтиняване на електроенергията. Лъжите и манипулациите в тази сфера са огромни. Никой не ревизира докладите за продадения ток от фотоволтаиците на държавата. Тези далавери струват на българския данъкоплатец милиарди. 4 млрд. лева са задълженията на НЕК. Те идват от това източване“, коментира Касабов.
Той подчерта, че колегите му от Патриотичния фронт не търсят формални поводи, за да спрат да подкрепят правителството. „Не се опитваме и да извиваме ръце. Ако беше така, щяхме да имаме министри, а ние отказахме. Нашите действия са ясни и категорични. Искаме повече информация по част от точките, които сме поставили пред управляващите, тъй като е започнало изпълнението по тях“, заяви патриотът.
Той уточни, че за оградата на границата са отпуснати парите и до края на юли ще започне строителството на защитното съоръжение.
„Започна и събарянето на сградите в Гърмен. Има два начина на действие. Единият е, ако не се спазва законът, а другият е ако се спазва. Процедурата за събарянето на една незаконна къща е много тежка. За всяка сграда трябва да стартира процедура, т.е. да се кандидатства от дадена фирма. Освен това има един законов срок, който трябва да се спази и да се уведомят обитателите, да си изнесат покъщнината. Имаме уверението от ДНСК, че нещата вървят в тази посока“, добавя депутатът.
На въпроса къде ще отидат ромите, той отговори с въпрос. „А откъде са дошли те? Проблемът с тях е много голям, защото с години наред извличаха права и свободи от газенето на закона. Ако вие имате ипотекирано жилище и дойде банката след като не си платите поредните вноски и ви вземе имота, някой пита ли ви къде ще отидете? Защо постоянно на преден план се изтъкват проблемите на ромите?“, попита народният представител.
Защото като им ги бутнеш, трябва да им осигуриш общинско жилище, отговориха водещите на „Добро утро, България!“, цитирайки кмета на Гърмен.
„Няма такова нещо в закона. Това е пълна манипулация. Много поздрави на Минка Капитанова от Патриотичния фронт, но това са лъжи. Нито, държавата, нито общината са длъжни да осигуряват на който и да било жилище, ако му бутнат незаконната къща. В рибарското селище на Бургас събориха купища къщи. Там живееха хора, които нямаше къде да отидат. Някой да ги осигури? Ние не сме срещу циганите, но настояваме да се спазват законите. Има сред тях такива, които са си изучили децата и си плащат данъците, но голяма част от ромите паразитират на наш гръб“, заяви Касабов.
„Почти всяка община има пустеещи земи. Може да се сложат там фургони и да се създадат нормални условия за живот. Тези кочини, които са направили в Гърмен, са източници на зарази, а държавата или общината ще им осигурят нормални човешки условия за живот. Бежанците в Западна Европа години наред живеят във фургони. Те дискриминирани ли са?“, попита патриотът.
Той подчерта, че ДПС е разсадник на етническото напрежение в България.
Валентин Касабов съобщи, че в България има над 400 джамии, които са затворени и не действат поради простата причина, че главният мюфтия не е назначил имами. Той припомни, че по време на тройната коалиция (ДПС-БСП - „Атака“) бе вкаран в парламента ретрограден закон за връщане на всички вакъфски имоти от времето на Османската империя.
„Това означава, че трябва да им дадем близо половин България. Тогава нададохме вой и те си оттеглиха закона. Провокациите обаче продължават и зад тях стоят хора като Лютви Местан и неговата партия. Сега те се притесняват, че край джамиите се правили разкопки. От историята е ясно, че под Куршум джамия е имало българска църква. Възможно е там да се намерят руините. С голяма част от материала от съборените православни храмове, са се строили джамии. Както казва проф. Божидар Димитров, когато са дошли поробителите, не сме търгували с тях. Те не са купували земя, а просто са я завзели. Сега имат претенции за нещо, което никога не е било тяхно“, каза още Валентин Касабов.

В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
1
Коментара по темата
1.
Данчо Касабов
02.07.2015 10:20:21
7
6
Забравил си Катето някъде.Аз ще се грижа за нея!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори