×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас: Наблягаме на атракциите, за да не ходят туристите само на плаж и на ресторант


Кметът на Бургас: Наблягаме на атракциите, за да не ходят туристите само на плаж и на ресторант
Надявам се повече българи да ни посетят това лято, заяви градоначалникът.
05 Юни 2015, Петък, 14:56 ч.

Целта ни е да има повече посещения на исторически и архитектурни обекти, заяви Димитър Николов

Тази година наблягаме на атракциите, за да разчитат туристите само на плаж и на ресторанти край морето. Целта ни е да има повече посещения на исторически и архитектурни обекти. Това каза в интервю за „Денят започва“ по БНТ кметът на Бургас Димитър Николов.
„Всички плажове са готови. Централният плаж вече работи. Шезлонгите, чадърите и спортните съоръжения са безплатни. Наблягаме и на велосипедния, и на морския транспорт. Надявам се повече българи да ни посетят това лято“, заяви градоначалникът.
Противно на песимистичните прогнози за по-слаб летен сезон, от община Бургас очакват ръст на посетителите.
“Спирит ъф Бургас”, фестивал на пясъчните фигури, разходка с кораб до остров Света Анастасия и пешеходен тур по улиците на града, са само част от атракциите, които предлага на посетителите Бургас това лято. Регионът залага много на туризма и затова целта на местната администрация е всяка година да предложи разнообразна програма от културни и развлекателни мероприятия.
Заместник-кметът Красимир Стойчев пък заяви пред камерата на националната телевизия, че очаква ръст на туристи. Независимо от това, че се изразиха такива песимистични настроения, графикът на летище Бургас показва, че ще имаме добър туристически сезон, обясни Стойчев.
Хит сред атракциите е пътуването до о-в Света Анастасия, където посетителите могат да пият билков чай, да посетят църквата от 13-ти век и да опитат местни морски деликатеси. В някои от корабчетата, които извършват панорамни обиколки пък, предлагат и допълнителни екстри – ретротоалети в пиратски стил.

В категории: Бургас


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
18
Коментара по темата
18.
do 16
06.06.2015 19:03:10
0
2
ЧАНКА КУРАЛСКА директор на дирекция "Строителство" е ЛИЦЕТО РАЗРЕШИЛО ДА СЕ РАЗКОПАЕ града ни, като след бомбена атака.
Същата, която К.Марков докара от Карнобат,че била големо перде при каширането.
17.
асд
06.06.2015 17:42:02
0
2
Ей Николов нз дали усещаш ама на есен няна да си ти ако не си оправиш разкопания град по най бързия начин мишок
16.
Izgrev
06.06.2015 17:10:55
0
4
Той да наблегне на инфраструктурата и да уволни тоя който отговаря за мега несмислените ремонти по време на сезона които траят по половин година и само доразрушават и без това скапания път!Аз повече за този кмет няма да гласувам,няма такава простотия едвам се придвижват хората по тоя скапан град!
15.
Цирк Бургас
06.06.2015 09:23:03
1
5
Кметът на Бургас: Наблягаме на атракциите
14.
Aitos
06.06.2015 00:03:07
0
3
Vrème e da si stiaga kufarite....nikade go niama....tarifi sa chujdenzi i tarifi za bulgari,eeee tova e normalno.
13.
ATRAKCIQTA e BURGAS, kato BEIRUT i GAZA
05.06.2015 22:21:34
0
11
Mime, q si sloji OCILAT , ce ne si Ti kogato si gladen...... za evroparicki !
A kakva po-golqma atrakciq iskash da izmislish, ot RAZKOPANIQT kato bombandiranata ivica "GAZA" grad !!!
12.
онзи
05.06.2015 21:29:02
0
6
Трябва да се да се развие първичния и вторичния сектор в града, а не само третичния (туризъм и услуги). Трябва да има устойчиво развитие и дългосрочни чуждестранни инвестиции, университети.
11.
popi
05.06.2015 19:45:03
2
5
aide be turisti hahahhaa vsichki znaem shto idvat turistite v balgariq ! vsichki idvat da nuhat na mashinkite zashtoto na vsqkade sa zabraneni i v rusiq i v izrael itn .... i zaradi evtiniq alkohol i zaradi studentkite po 50 evro ..... haide da zabranim i v balgariq mashinkite i da slojim hubav akciz na alkohola kakto e na vsqkade po sveta i da vidim dali shte stapi nqkoi v BG ..... tuk sabirame samo otaiki
10.
Обективен
05.06.2015 16:03:13
1
10
Кмета е объркал професията трябвало е да стане ПИАР илианиматор към Туристическа Агенция в Слънчев Бряг Приморски или Созопол
9.
Бургазлия
05.06.2015 15:46:53
0
19
Икономика няма града икономика...
Всичко живо се изнася към София, а от там в чужбина.
8.
Бург USA
05.06.2015 15:33:22
2
12
Стига със този туризъм, наблегни на привличането на западни бизнеси и университети, и конферентен център!!!'
7.
До петър
05.06.2015 15:15:10
0
8
Петър ли си етър ли си не те знам, ще ти кажа само, че кой какво е направил направил, но може и да не са му дали възможност колкотони да е искал да направи. Колкото до берданков е пълна карикатура, но го лансират, поне коса да си пусне, че с тези уши...
6.
до г-н Кмета-Силвия
05.06.2015 14:49:21
1
14
г-н Николов,моето уважение ,но не е съвсем така.Вие правите нещата доста трудни за хората които искат да организират нещо хубаво в града.
Като пример мога да дам "Неделна пауза".
Града е скучен защото вие създавате доста пречки на хората които искат да го разчупят .Друг подобен пример е ,че гоните уличните музиканти ...а защо питам аз .Из цяла Европа е пълно с тях.само тук са прогонвани,а клошари и просяци фул.Вместо да позволите града да бъде изпълнен с музика и изкуство ,Вие го напълнихте с големи буболечки минала година.Тази година какво ли подобно изкуство ще ни предложите?!
П.С. №5-Има хора които се опитват,но им пречат по всевъзможен начин.
5.
Petar
05.06.2015 14:24:42
15
5
До всички хейтъри: Какво плуете само, не мога да разбера. Какво направихте вие за града? С какво допринесохте вие за града? Много е лесно да застанеш пред компютъра и да плюеш.
4.
Смях
05.06.2015 13:04:57
7
19
какви атракции сънува тоя комсомолски секретар? кои точно са "атракциите" в бургас??
3.
И В О
05.06.2015 13:04:29
9
16
Kmeta e prodajen.
2.
бургаско магаре
05.06.2015 13:03:04
8
18
Кмете, отивай си, аман от теб и такива като теб. Сега лъжеш и за атракционите, нареждаш лично на гавазите от УКРОС да лъжат в съда, важното е пара да пада. С колко глоби Буланова и Бердаков ? За атракционите лъже, то хора няма веч ама карай.
1.
NiK
05.06.2015 12:28:18
2
20
ПРИЗОВАВАМ КМЕТА НИКОЛОВ, ДА НАПРАВИ СЛЕДНОТО ДОБРО ДЕЛО ..........ДА ВЗЕМЕ И ДА ПОСТАВИ ПРЕД ПОРТИТЕ НА КМЕТСТВОТО , КОИТО СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА НЯКОЛКО ЗДРАВИ И НАДЕЖДНИ КАСИ, КОИТО ДА БЪДАТ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЕЖКО БОЛНИ НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ СПЕШНИ ОПЕРАЦИИ И ЛЕЧЕНИЕ БЕДНИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ФИНАНСОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СКЪПО ЛЕЧЕНИЕ ,КАТО ТЕРЕЗА !!! ЦЕЛТА Е ВСЕКИ МИНУВАЧ ...А ТЕ СА ХИЛЯДИ ПРЕЗ ЦЕНТЪРА, АКО ЖЕЛАЕ ДА ПУСНЕ ПО 1 ИЛИ 2 ЛВ. В КАСАТА ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА СЪОТВЕТНИЯ БОЛЕН!!! ТОВА ЩЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОРОДНА КАУЗА ОТ СТРАНА НА КМЕТА НИКОЛОВ!!!!! СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ ХИЛЯДИ ХОРА БИХА ПОМАГАЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН И БИХА ОТДЕЛЯЛИ МИНИМАЛНА СУМА ОТ ДЖОБА СИ И БИХА ИСКАЛИ ДА ДАРЯТ.........ПРОСТО НАЧИНА С БОНКОВИ СМЕТКИ Е НЕЕФЕКТИВЕН ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ВРЕМЕ ДА ВИСИ ПО БАНКИ В ЗАБЪРЗАНОТО СИ ЕЖЕДНЕВИЕ!!!.........НО 1, 2, 5 И ПОВЕЧЕ ЛВ. БИХА ОТДЕЛИЛИ ХИЛЯДИ НА МИГА И БИХА ПУСКАЛИ В СЪОТВЕТНИТЕ КАСИ ПРЕД КМЕТСТВОТО!!!! ТОВА УЛЕСНЯВАНЕ БИ СПАСИЛО МНОГО, МНОГО ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ НА НАШИ ТЕЖКО БОЛНИ СЪГРАЖДАНИ!!! ДАНО ТОЗИ КОМЕНТАР СТИГНЕ ДО КМЕТА, ЗАЩОТО МНОГО ХОРА ЩЕ СА МУ ВЕЧНО БЛАГОДАРНИ!!! - See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/608001#sthash.LvDqyYQk.dpuf
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори