×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на Валя: Общинските служители от Бургас са виновни за смъртта на 29-годишната Ина


Майката на Валя: Общинските служители от Бургас са виновни за смъртта на 29-годишната Ина
„29-годишната Ина си отиде от този свят. Отново грешката е на общината, както беше и при дъщеря ми“, каза майката на Валя - Мария Димитрова.
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Април 2015, Понеделник, 06:39 ч.

Тези от Община Бургас чувстват ли се горди за това, че заради тяхното решение бе отнет още един човешки живот, попита Мария Димитрова

29-годишната Ина Симеонова, която бе премазана от товарен автомобил на пешеходна пътека край магазин „Била“ в бургаския ж.к. "Възражане", си отиде от този свят, защото  някои е решил да изключи копчето на светофара, за да не стават тапи по улиците. Тези от Община Бургас чувстват ли се горди за това, че тяхното решение се заплати с един човешки живот, попита майката на Валя, която също бе убита на пешеходна пътека.

„Имах доста разговори с представители на Общината и на Комисията по безопасност след трагедията с дъщеря ми. Мислех, че няма да се случват повече такива ужаси. Отново грешката е тяхна, както беше при Валя. Излезе, че пешеходната пътека била нелегална, т.е. някой отишъл и си я е нарисувал без знанието на общината и на представителите на Комисията по безопасност. Мисленето им е елементарно. Тях не ги интересува как ще минават хората, за да отидат до магазина. Имало тапа, задръстване и затова изключват копчето на светофара. Оттам нататък всеки сам да се спасява. Мислят само за колите“, каза Мария Димитрова пред камерата на ТВ7.

Съгласна съм, че трябва да е спокойно за колите, но все пак в населено място би трябвало да се мисли повече за укротяване на трафика, отколкото за това да им предоставят възможността да карат като бесни, подчерта майката на Валя.

29-годишната Ина била на гости на своя дядо и е трябвало да отскочи до магазина, за да му купи храна. Излязла е без телефон и не се е върнала. Била е потърсена в късния следобед от дядо си и от нейните родители, тъй като е било странно да не се прибере.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
29-годишната Ина от ж.к. "Изгрев" е премазаната жена край "Била"

В категории: Бургас


Автор
20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
Родител
22.03.2016 06:46:34
0
0
Не плюйте по майката на Валя,тя се бори да няма повече такива ужасни неща!Само който е загубил дете го знае!Не пожелавам на никой такова нещастие!Бъдете по добри,ако нямате деца един ден ще имате и тогава друго ще пишете по форумите!Най скъпото нещо на този свят са децата!!!!!
19.
Пламена
28.04.2015 13:18:41
1
3
Разбирам че, злобните коментари са от безчувствени и некомпетентни хора. Адмирации за Мария Димитрова и фондацията й, които вършат невероятна работа.
18.
До идиотите малоумници
27.04.2015 23:22:43
1
4
Май малко бъркате тази фондация с разните други, които "помагат" на пострадали от катастрофи. Влезте им в сайта и вижте с какво се занимават!
17.
До 14 и 16
27.04.2015 22:59:56
1
4
Вие сте малоумни!!!
Поискайте публично да се извадят активите на фондацията и ще ги получите! Или ревизия или там каквото се прави в такива случаи, каквото се сетите. Така анонимно всеки идиот може да си плюе колкото си иска.
16.
до 15
27.04.2015 21:15:55
3
2
Защо нищо не споменавате за финансовия интерес? От къде се издържате? Може би от Европейски фондове? Това насочва отново към финансови ивтереси. Както и даренията от благодарните пострадали...Освен това подбирайте хората си по внимателно. Арогантността и липсата на такт и възпитание ви злепоставят.
15.
Е. Попова от фондация "Безопасни улици от Вал
27.04.2015 19:12:04
0
11
Искам да Ви уведомя, че ще виждате активистите на фондацията много, много често. Не само с флашмобове на улицата, но и със сериозна институционална дейност.Участваме в много работни групи и общестен съвет към Парламента. Подготвяме много проекти и мероприятия свързани с безопасността на движение. Имаме пълната и безрезервна подкрепа на много партньорски организации, експерти, преподаватели, юристи и най-вече медиите. Благодарим за широкото медийно отразяване на нашите инициативи. Към нас се присъединяват все повече хора припознали нашата кауза, като своя. Има сигнали за положителни промени насочени към подобряване на пътнотранспортната обстановка. Ние работим безвъзмездно, всеки ден и няма да се откажем. За периода 2000-2014г. в катастрофи са загинали 13 500 души, а ранениете и трайно увредените са 130 450 души. Поклон пред Мария Димитрова, която обедини около себе си не само почернени родители, но и привърженици на каузата, които не смятат да чакат някой близък да пострада за да работят за каузата. очаквайте още много изяви от нас!
14.
ДО 12 И 13 БАСТА!
27.04.2015 18:01:10
6
3
ТОВА БЪЛГАРСКО ПРОСТОЛЮДИЕ ИСКА ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ! КАКВО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА, ЧЕ ДА ДАВАТЕ АКЪЛИ? ВИЕ СТЕ УМСТВЕНИ ПИГМЕИ, НО НАЙ ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ИМУЩЕСТВЕНИ ИНТЕРЕСИ. СИГУРНО ТАЗИ ГОСПОЖА ВЕЧЕ Е ПРАТИЛА ПАРЛАМЕНТЬОРИ ОТ ИМЕТО НА НЯКОЙ ФОНДАЦИЯ УЖ БЕЗПЛАТНО ДА ПОМАГА НА БЛИЗКИТЕ НА ПОСТРАДАЛАТА А ПОСЛЕ ТЕ ДА ДАДАТ ДАРЕНИЕ ОТ ОБЕЩЕТЕНИЕТО В ПОЛЗА НА ТАЗИ ФОНДАЦИЯ. НЕ ПРИКРИВАЙТЕ ЛИЧНАТА СИ ЧОВЕШКА ЗЛОБА, ЗАВИСТ И СРЕБРОЛЮБИЕ ЗАД ВЪЗВИШЕНИ ИДЕАЛИ И КЛИШЕТА. КОЙ ЛИ ВИ СЕ ВРЪЗВА? СИГУРНО НЯКОЙ НА ВАШЕТО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО!!!
13.
ммм
27.04.2015 16:40:52
3
13
Аз пък ще Ви кажа Поклон пред тази майка Мария Димитрова -Голям поклон.Нейното дете си отиде от този свят нелепо.Та тя се бори за нашите деца бе хора ,как може да я нападате "на всяка манджа мерудия" не Ви е срам.Вие си стойте и оплювайте в къщи ,а жената се бори за НАС ВАС и ВСИЧКИ.Нямам думи.
12.
до 11 и 7
27.04.2015 16:30:58
3
5
Ами дайте да видим вашите интелигентни, не изстрадали, красиви и честни физиономии. Безкрайно прости сте! Браво!!!
11.
007
27.04.2015 13:02:24
3
4
прав си Чочо! И на мене ми омръзна да гледам тази физиономия, излъчваща примитивизъм и наглост!
10.
Експерт (не от общината)
27.04.2015 12:45:15
2
4
Най-голямата глупост, която може да направи общината е да премахне пътеката. Дори трябва да има още една на предното кръстовище!
9.
CBR
27.04.2015 11:39:27
1
7
Абе хора вижте каква трагедия се е случила, 29 годишно момиче, здраво право в разцвета на силите си. Как не ви е срам да политизирате такава трагедия. Първо точно там и в двете посоки шофьорите хвърчат с над 80 км/ч дори и камионите, там не важи ли градското ограничение 50км/ч, направете легнали полицай, сложете ограничение на скоростта, камера с радар и може би малко ще се подобрят нещата. Шофьора на камиона е на високо в кабината където видимостта е голяма, как така не я е видял, ами къде гледа? Шофьорите ни нямат елементарна култура на шофиране, а пешеходците заради шофьорите също не знаят къде и как да пресичат. Замислете се колко често сте виждали пешеходци да пресичат на червено или пък на 10 20м от пешеходната пътека щото видиш ли да не повървят малко повече, а това сурва животи. Замислете се колко често говорите по телефона докато шофирате и колко често спазвате ограниченията на скоростта. Всички правим такива глупост, като дори не се замисляме, машинално! Човека ВИНАГИ Е С ПРЕДИМСТВО, дори и да греши, все пак идеята на това е да се запази човешкия живот. КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО СЪС СЪОБРАЗНА СКОРОСТ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ МИГАЧИТЕ, СЛАГАЙТЕ СИ КОЛАНИТЕ, НЕ ГОВОРЕТЕ БЕЗ HANDS FREE ПО ТЕЛЕФОНИТЕ, ДАВАЙТЕ ПРЕДИМСТВО НА ПЕШЕХОДЦИТЕ.Това са няколко дребни неща но спасяват животи, защото момичето лека и пръст си отиде, но цял живот ще тежи на съвестта на този шофьор! Ни кмета ни, общината ни когото и да било ни е виновен, виновни сме си ние! Айде стига сме търсили вината в другите, време е да станем малко по отговорни и да си понесем последствията за глупостите.
8.
Kiro
27.04.2015 10:13:13
1
17
Имам идея, която е по-добра и по лесна: Просто като пресичате се оглеждайте, а като шофирате не превишавайте скоростта.
7.
Чочо
27.04.2015 10:08:03
9
6
тази майка на всяка манджа- меродия. писна ми вече..
трагедията е голяма,но да си признаем- в Бургас са най- невъзпитаните шофьори. постоянно пътувам и такова нещо като по улиците ни няма другаде.
6.
RT
27.04.2015 10:06:55
4
16
Пешеходната пътека трябва да се закрие МОМЕНТАЛНО. Никога не трябваше да го правят този светофар
Не само трябва да се заличи но и да се сложат ограждения защото хората ще минават и без да е нарисувана.
Престъпление беше създаването на тази пътека и поставянето на светофар по желание на Била.
5.
Niki
27.04.2015 10:03:24
0
16
Защо никой не казва, че спряха светофарите, тъй като от тапите, които се образуват поддаде моста ? Толкова "добре и качествено" е построен и ремонтиран, че когато се натрупат коли и почва да се пука. Някой спомня ли си ? Не помня, колко пъти вече го ремонтираха и резултата е един и същ - всяка година нови кръпки по него и дупки. Ето затова не пускат светофарите и се стига до трагични случаи.
4.
Ева
27.04.2015 09:48:22
5
9
Права е. На тази пешеходна пътека изтрепаха доста хора. От моста летят като луди. Да сложат легнали полицаи в края и да пуснат и двата светофара. Колко още трябва да бъдат убити че да се стреснат?!
3.
ъъъ
27.04.2015 09:27:16
6
15
Общинари-лайняри !
2.
към коментар 1
27.04.2015 08:54:50
3
28
Общината да заплати обезщетение, но защо да е от нашите данъци. Нека да е от тяхният бюджет за възнаграждения. Така ще се научат да си вършат работата както трябва.
1.
г-н Ганьо Чорбаджийски
27.04.2015 08:50:23
4
13
предлагам общината да заплати на семейството 3 зилиона лв обезщетение oт нашите данъци,за да се научат най-сетне управниците ни да ни защитават и да ценят животите ни !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори