×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руски олигарх замесен в далаверите с фирмите на Цветан Василев, започва второ ограбване на вложители?


Руски олигарх замесен в далаверите с фирмите на Цветан Василев, започва второ ограбване на вложители?
Пиер Луврие е една от личностите, с които руският режим се опитва да заобиколи европейското ембарго. Той е тясно обвързан с най-близкия олигарх до Путин Константин Малофеев, каза Асен Йорданов.
26 Март 2015, Четвъртък, 12:53 ч.

Пиер Луврие е един от хората, с чиято помощ руският режим се опитва да заобиколи европейското ембарго, но е тясно обвързан с „руския Сорос“ Константин Малофеев, разкри Асен Йорданов

Руски олигарх е замесен в далаверите с фирмите на Цветан Василев, които са със стратегически за държавата ни функции и са на разпродажба за 1 евро. Пиер Луврие, който е женен за рускиня и от много време живее в Русия, е една от личностите, с които руският режим се опитва да заобиколи европейското ембарго. Той е тясно обвързан с най-близкия олигарх до Путин Константин Малофеев, който е наричан руският Сорос. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Асен Йорданов.
„Това е една сделка, която е проформа. Какво значи 1 евро? Мога да дам 2 евро и да взема Виваком. В същото време излизат хора, които са тясно свързани с режима на Путин.  Фирмата, която няма реален адрес и реална регистрация във Франция, но си е направила сайт и обявява на първа страница в него въпросната сделка за закупуване на активите на Цветан Василев, е тясно обвързана с руски капитали. Това, което е скрито от обществеността, са всъщност реалните собственици на БТК и на Виваком. Зад тях стоят три-четири люксембургски офшорни компании. В инвестиционния фонд, който Луврие е направил в Русия заедно с Малофеев, членува бившият министър на икономиката на Люксембург“, поясни бургазлията.
Според него, люксембургските собственици на Виваком дължат доста пари на ВТБ - банката на КГБ, чрез която преди три години Цветан Василев успял да вземе мажоритарния пакет от акциите на Виваком.
„Руската банка иска да си върне парите. Зад нея стоят политически интереси. До 7 май Цветанов трябва да възстанови средствата. Възможно е да са решили да направят тази фиктивна сделка, защото ако той не си върне дълга, банката ще вземе акциите.
В случая се играе с поставени лица“, подчерта разследващият журналист.
След като бе попитан кой ще се възползва от тази покупка за 1 евро, той заяви, че не става въпрос само за БТК, а за много по-сериозни активи. „Обявените 43% от активите на БТК, които Луврие купува, чрез тяхната компания са всъщност скритите активи на Бромак ЕООД чрез люксембургските офшорки. Ако този кръг иска да изкупи и ТВ7, както и две фирми, свързани с оръжейното производство, нещата стават много сериозни. Нека не забравяме, че Малофеев е един от акционерите на Ростелеком! БТК държи комуникационните канали на целия Балкански полуостров. Така че в условията на една хибридна война, контролът върху всички тези предприятия и активи на Василев, би имало сериозно отражение върху въпроса за националната сигурност на България“, предупреди Асен Йорданов.
В студиото на „Тази сутрин“ пък Вера Ахундова от сдружение „КТБ Alive" заяви, че последните законови промени, които довели до назначаването на временни синдици в КТБ, целят анулиране на цесии и второ ограбване на вложители.
„Всички активи на банката са си в нея, а сключените цесии за 10% от активите са предизвикани от недоверието на хората към държавата. Ако вярвахме на държавните институции, че те ще съберат и върнат 30-40% от загубените средства, никой нямаше да сключва цесии. Започва обаче второ ограбване на вложителите. В момента имаме една маса от собственици на предприятия, които са сключили цесии, но базирайки се на някакви законодателни промени, те отказват да плащат по графиците си. Това е втората група измамници, които се качват на гърба на държавата и на вложителите. Новите закони, които се гласуваха в парламента, позволиха този тип вторично ограбване. По този начин те искат да принудят някои хора да си анулират договорите, да се върнат обратно операциите в банката и да могат трите групи заинтересовани лица да си получат фирмите за по 1 евро така, както е било планирано и преди това“, заяви Ахудова.
Експертът по банково дело проф. Валери Димитров пък заяви в „Здравей, България“, че Василев е присвоявал пари от КТБ за небанковия си бизнес.
„Аз бих поставил въпроса какъв е небанковия и банковия бизнес на Цветан Василев. Това, което става ясно, е, че няма ясна граница между тях. С чии пари е придобил дяловото участие във всички тези дружества? Това от своя страна поражда въпроса не е ли с пари на вложителите в КТБ? Според мен става дума за една крупна финансова измама, организирана от Василев, в която са присвоявани пари на банката, за да може той да придобива активи”, подчерта професорът.
Бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров допълни, че не може да се кажа еднозначно има или няма сделка и кой кой е в нея.
"Това, което е по-страшното е, че държавата не знае какво се случва. Почти година след случилото се в КТБ продължаваме да не знаем кой кой е в цялата схема и кое предприятие чие е. Нещо, което трябваше да бъде изяснено от ДАНС и БНБ”, заяви Гяуров.

В категории: Животът


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 2
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
4
Коментара по темата
4.
za GLOBUL , shto ne revahte , be ?
26.03.2015 23:16:02
0
2
Kato prodadoha GLOBUL na Telenor, shto ne REVAHTE be gyzolici ???? Shto, be Asenco , nali i tq kakto BTK e vajna za nacionalnata "sigurnost" ????
3.
3
26.03.2015 12:10:41
1
6
И къде се криха до сега тези многознайковци, експерти и отворковци, що мълчаха?Пълна простотия.
2.
РИОСВ
26.03.2015 10:26:42
4
6
Асене, ядеш ли още от забранените когтенурки?
1.
ебал съм ти руснаците кухи
26.03.2015 10:20:03
12
6
Начукайте им го на Руските изроди. Не им давайте троха! Смачкайте ги тези примитивни лъжещи същества!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори