×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

31 лайнера с 47 740 пасажери очаква Пристанище Бургас през лятото


31 лайнера с 47 740 пасажери очаква Пристанище Бургас през лятото
Изпълнителният директор на пристанището Диян Димов взе участие на престижна конференция в Брюксел
10 Март 2015, Вторник, 06:09 ч.
Автор: Флагман.бг

Бургас и в бъдеще ще е на картата на круизния бизнес, убедени са от ръководството на държавния порт

Ползотворно бе участието на  представителите на „Пристанище Бургас” ЕАД  в международната конференця ”Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни”, която се проведе в периода 5-6 март в Брюксел. В престижния международен форум участваха изпълнителният директор на пристанището Диян Димов и ръководителят на звено „Маркетинг, СУК и евроинтеграция” Стойчо Димов.

Конференцията бе открита от Кармену Вела, еврокомисар по „Околна среда, морско дело и рибарство” и Гезине Майснер, член на Европейския парламент. През двата конферентни дни бяха проведени няколко основни сесии и паралелни работни семинари. Основно бяха разгледани темите свързани с нарастващият дял на круизните пътувания в световен мащаб и предизвикателствата пред пристанищата за обслужването на пасажерите, рационалното използване на околната среда за круизния сектор, благоприятните възможности за крайбрежните икономики от обслужването на круизи. По време на работните сесии бяха дискутирани предизвикателства и възможности за круизният туризъм в Атлантическият океан, Северно море , Арктика, Балтийско море, Средиземно и Черно море.

На международния форум представителите на бургаското пристанище проведоха срещи  с Джанлука Супрани, директор на Глобално пристанищно развитие и крайбрежни дейности на MSC Cruises, Джон Портели, генерален мениджър на Рома Круизен терминал, Изабела Рикбост, генерален секретар на  Европейската организация на морските пристанища (ESPO), Карла Салвадо, президент на Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища (MEDCRUISE) и Танос Палис, Генерален секретар на Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища (MEDCRUISE), както и с други участници в конференцията.

Пред представителите на круизните оператори бе поставен въпроса за бъдещото развитие на круизите в Черно море, предвид сложната ситуация в Украйна и Русия, предизвикателствата за круизния туризъм в Бургас и Варна. „Бяхме убедени, че през изминалия круизен сезон сме се представили отлично, като в бъдеще отново ще бъдем на картата на круизният бизнес”, каза след завръщането си Стойчо Димов, ръководител на звено „Маркетинг, СУК и евроинтеграция”.

Представителите на основни  круизни оператори - Royal Caribbean и Costa Cruises огласиха позицията си, за промяна на плановете си в Черно море за тази година вследствие на несигурната политическа обстановка  в Украйна и Крим. 

За 2015 година  в  Пристанище Бургас  са планирани 31 посещения на круизни кораби с 47 740 пасажера, което е 10% ръст  спрямо 2014 година. Поради нестабилната политическа обстановка тези планове трудно се ще осъществят.

По време на конференцията бургаските представители обсъдиха  детайлите за членство в най-представителната Асоциация на Средиземноморските круизни пристанища – MEDCRUISE, като до провеждането на Годишната асамблея в средата на 2015 година ще се подготвят необходимите документи за кандидатстване. „Дискутирахме възможностите за бъдещо общо  изговяне на проект с Егейският университет, Гърция. Също така се проучиха възможностите за бъдещо финансиране на развитието на  стартиралия проект „Зона за обществен достъп - Бургас”, чрез стратегия „Син растеж”, посочи изпълнителният директор на пристанище Бургас Диян Димов

В категории: Бизнес


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 0
11
Коментара по темата
11.
раковски
10.03.2015 17:18:47
1
1
Явно е че като видят един град със паметника на армията окупатор по висок отколкото паметника на човека който е измислил електочеството или компютрите (а съветската армия беше съставена от съветски затворници и рецидивисти) и бегом назад към кораба!!!!
10.
ГЕРБ
10.03.2015 16:51:16
0
2
Това е чудесно ,но защо плащаме заплата на 200 работници кранисти,стифадори,талиманки и прочие неграмотни като няма да има товари
9.
Гларус
10.03.2015 15:14:41
2
2
Бе то много лайнери , ама толкоз навалица - и много л...на ще "снесат", отиде чистота на водата по плажа...какво ме грее мене - няма в моя джоб да влязат паре , я!!! Па и разни болести - я ебола , я СПИН, то от толкова гмеж - добро не се очаква...
8.
Между буквите
10.03.2015 14:24:33
0
1
Обърнете внимание на следния цитат: Поради нестабилната политическа обстановка тези планове трудно се ще осъществят. Демек предното изречение е за това какво е планирано.
7.
благодаря ви Флагман че ни спасявате
10.03.2015 12:23:26
1
1
Направете конкурс за най вкусния български домат, за най вкусната българска салата, пратете ги тези хора да влязат във Бургаската библиотека, на охюва, направете им една чикия, мислете мислете!
6.
Бург USA
10.03.2015 12:11:33
0
4
Димо сети ли се да ги изхождате да ходят да пробват нашите винарни по есен, сети ли се да им покажеш къде е живял Чарлс Дикенс в Бургас, втория най известен писател след Шейкспир....сети ли се да им покажеш черния пясък на Бургас, лековития, да им покажеш....защо не направите конкурс, отворен как да се представят различните опции са круизите....
5.
Бург USA
10.03.2015 12:07:38
0
0
Yбърках съ долу, Искъх да кажъ под $10 милиона....
4.
Бург USA
10.03.2015 12:00:39
2
2
47,000 средно да изхабят по $200 долара, това е под $1 милион хайаха как не ви е срам, това са смешни цифри, не си заслужава дори да отваряте пристанището....я наемете 2 дами от Америка и Германия да ви продават круизите хуеве заспали. Иначе Димо ОК е костюмчето и това че искаш, стои командвай обаче пускай продавачите да продават пристанището, нещо сте доста слаби.
3.
ебал съм ти руснаците кухи
10.03.2015 11:57:03
0
3
Димо, трябваше да пише 47 милиона --- това е капацитета на Бургас --- Барселоната на Черно Море.
2.
Жорж Български
10.03.2015 11:53:06
0
3
Не се оправдавайте с нестабилната обстановка, това е доста далече от нас, а сме най близо до Истанбул, старата столица на света. Давай! Гей!
1.
Burgi ot USA
10.03.2015 11:50:36
2
5
10% ръст е смешно.
При условие че Кримея е затворена и всичките за Русия са отложени. Сега е момента хората да преотркият Бургас (и неговите гета жилищни комплекси дето коли-изроди паркират на тротоарите). Димо това е щото нямате опит на продавачи, слаби сте на маркетинг и не може да говорите перфектно английски. Не може да ми са хвалиш с 10% ръст при условие че сме под най атлантическото правителство от Царя досега. Ходи на още конференции! Наемете още един професионалист да продава със перфектен вид и Английски. Тая година трябваше да дублирате оборота от миналата. Давайте! Слаби сте засега! Не може да се възползвате и да комуникирате предимствата на района и кал туристите могат да научат и спечелят тук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори