×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помните ли ужаса от тероризма на 9 март 1985 г.? Да сведем глави пред жертвите на гара Буново!


Помните ли ужаса от тероризма на 9 март 1985 г.? Да сведем глави пред жертвите на гара Буново!
13-годишният Стефан Атанасов е сред загиналите при атентата на гара Бунова, днес част от убийците му са на свобода
09 Март 2015, Понеделник, 02:35 ч.
Автор: Вестник Десант

Седем са невинните жертви, забравени тогава от власт и казионни медии. Вижте кои са техните имена и почетете паметта им!
На 9 март 1985 г. влак № 326 пътува от Бургас за София. В него, както в повечето композиции по това време, има вагон за майки с деца. Точно в него атентаторите решават да поставят и взривят подготвената от тях бомба.

Тя е с часовников механизъм и терористите са го нагласили така, че бомбата да избухне, когато влакът ще се намира в тунела. Тогава, поради предполагаемата паника, липсата на достатъчно въздух и светлина, жертвите ще бъдат по-многобройни, а те точно това целят.

Но заради кратката маневра, която влакът прави на гара Златица, той закъснява с 2 минути и адската машина избухва в района на гара Буново в 21,31 ч.

При взрива умират на място 2 глухонеми деца и петима възрастни – две жени и трима мъже. Други 9 души, сред които и малки деца, са тежко ранени.

Вагонът излиза от релсите и само благодарение опитността на машиниста, не се стига до дерайлирането на целия влак.

Паниката обаче е голяма. В другите вагони пътниците се втурват към вратите, някои скачат преди още влакът да е напълно спрял. Първите, добрали се до тях, са блъскани от последвалите ги, от което много получават контузии.

От взрива прозорците на гарата са изпочупени, но началникът запазва самообладание и веднага докладва по телефона за произшествието.

Броени часове след това в Буново пристигат министърът на вътрешните работи Димитър Стоянов и на транспорта – Васил Цанов.

Започва разследване, атентаторите скоро са заловени.

Кои са те? Това са Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър), Сава Георгиев (Саафет Реджеб). Те са членове на нелегалната организация Турско националноосвободително движение в България.

През 70-те години първите двама са били сътрудници на Държавна сигурност. Започва съдебно дело и в него се изяснява, че тримата са имали и помагачи. Издават четирима от съучастниците си. Много е вероятно те да са били повече, но са успели да се укрият.

Делото приключва през 1988 г. Тримата главни атентатори са осъдени на смърт, екзекутирани и кремирани. Помагачите получават от 3 до 6 години затвор.

След 1990 г. всички са помилвани. Те се включват в създаването на антиконституционната партия ДПС, заемат в нея ръководни постове, а някои от тях са назначени и на отговорни административни длъжности.

На осъдените и екзекутирани атентатори в местност край руенското село Трънак, известна като Доганова чешма, е поставена паметна плоча, изработена и внесена от Турция, и няколко поредни години при нея се прави честване на убийците.

На 3 септември 1998 г., когато тогавашният бургаски окръжен прокурор Емил Христов издава постановление, с което разпорежда да се свалят паметните плочи, часове преди да започне „селският събор с народни игри“. По този повод Ахмед Доган сравнява случката с началото на конфликта в Босна и Косово. Според него не е сигурно дали тримата, извършили атентата, са терористи. „Аз също съм бил в затвора и знам как можеха да те набедят в шпионаж и тероризъм“, казва по този повод Ахмед Доган. Година по-късно, в 1999 г., плочата самоволно е възстановена. През 2007 г. няколко младежи с кирки я унищожават, но малко по-късно тя отново се появява.

Със заповед на тогавашния началник на РДНСК-Бургас Милен Ненчев, след окончателно решение на Върховния административен съд, едва през ноември 2009 г. паметната плоча окончателно е разрушена, а мястото около нея – изчистено и изравнено, каквото е и до ден днешен.

Каква е съдбата на съучастниците на атентаторите?

На 26 октомври 2006 г. телевизия СКАТ излъчва кадри, с които показва, че зад Георги Първанов на официално събитие стои функционерът на ДПС Сабри Мехмедали, осъждан за участието си в атентата на гара Буново. Впоследствие е амнистиран, а днес се води „репресиран“.
На местни избори през 2011 г. той влезе като общински съветник от етническата партия на Доган в местния парламент.

Имената на загиналите, „забравени” от власт и казионни медии:

Георги Цветанов -12 г.,

Стефан Атанасов -13 г.,

Райна Бозукова - 64 г.,

Яворка Петрова – 38 г.,

Емил Николов – 40 г.,

Николай Генков – 64 г. и

Стилиян Иванов – 60 г.

Да е светла паметта им!


Разкази на очевидци и въпроси без отговори

Иван Божков, с. Враня стена, Радомирско, пред печатна медия:

“Никога няма да забравя нощта на 9 март 1985 година

Ще я помнят и всички, които пътуваха в бързия влак Бургас – София.
С мой приятел бяхме в Сливен и се качихме в седмо купе на вагона за майки с деца. Той остана в коридора, а аз бях заспал вътре. Разбуди ме страшен гръм, паднах на пода, а върху мен се посипаха стъкла и всякакви други предмети.

Не можех да разбера какво става, токът угасна, а моят приятел се мъчеше да се измъкне от затрупалите го врати, прозорци и части от купетата. Чувах писъци, а когато успях да сляза на перона, видях окървавени хора. Едва тогава забелязах, че дрехите ми са разкъсани, а ръцете и лицето - изподрани от счупени стъкла.

Загубих и 30 процента от слуха си, получих хронично главоболие. Разбрах, че по-късно са починали и някои от ранените хора.

По време на процеса срещу турските терористи научих, че целта им е била да взривят бомбата в тунела "Гълъбец" до гара Буново. Само закъснението на влака с около минута и половина предотврати много по-голяма трагедия.

Сега зная и други подробности. Един от убийците - Елин Маджаров, е продавал сладолед на гара Бургас. Качва се във влака и поставя бомбата в трето купе на вагона за майки с деца. После слиза в Сливен и оставя взривно устройство в сладкарницата на хотел "Сливен", до същата маса, където преди часове седяхме с моя приятел, чакайки влака.“

Потресаващи са думите на Янка Тончева, майка на убития при атентата 12-годишен Георги Цветков: „В същия ден, в пет следобед, дойдоха двама следователи и започнаха да ни разпитват как са облечени децата.

Накрая ни попитаха дали имаме нещо за пиене, да сме вземели по някоя глътка, така, за успокоение. „Дошли сме каза да ви водим в моргата.“ И тогава започнаха едни писъци,…знаете…само от едната страна като го погледнеш, само тогава приличаше на себе си. Другото дете, казват, съвсем не можело да се познае…“

По време на процеса пред атентаторите застават, подкрепени от придружители, осакатени хора, други загубили слуха и говора си, които отговарят на въпросите само с бележки. Ето казаното от един от тях: „След експлозията паднах в коридора. Посипаха ме стъкла, отломки от тавана, вагонът пламна. До мен в купето стенеше някаква жена, молеше за помощ, после замлъкна. Запълзях на колене, стигнах издънената стена и се изтърколих край линията.“


Взривеният влак на гара Буново - най-арогантният протурски атентан в България

Жертви на терористите са невръсни деца

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
22
Коментара по темата
22.
някой си
14.03.2015 21:17:14
1
0
никой не е казал най-важното. нито авторите на статията, които очевидно са го ударили на безогледен национализъм даже войнстващ такъв, нито коментиращите. тези събития са се случили в разгара на тъй нареченият "възродителен процес", който за всеки трезво мислещ човек също е терористичен акт, само че от една държава към част от нейното население. това не оправдава тероризмът, но до някъде обяснява защо някой е постъпил така (вероятно затова авторите така умело са го избегнали).
21.
Към 19
09.03.2015 18:17:18
1
1
Българите никога не са били роби! Никога не са се кланяли и никой никога не ги е владял, земите им да, но тях самите никога. А относно овцете, ти как наричаш ония бедни хорица, които си садят тютюна и ходят да гласуват под строй? Аз им казвам НЕЩАСТНИ ОВЦЕ.
20.
да
09.03.2015 14:54:02
1
4
ПОРАДВАИТЕ СЕ ОЩЕ МАЛКО НА ЖИВОТА И ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО ОТ КОМУНИЗМА ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ БАИ ВИ ТОШО СЛЕПИ ЛИ СТЕ ЗА ТОВА КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД ОЩЕ НЯКОИ ГОДИНКА НИКОИ ЛИ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ С КАКВА ЦЕЛ Е БИЛО ВСИЧКО ТОВА АМА НЕ РОБИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ
19.
аз
09.03.2015 14:36:41
17
2
Мръсни българи(кюрди) отново ви владеем отново ви командваме. Отново ни се кланяте робите си остават роби. Овце
18.
До 16
09.03.2015 11:19:41
0
5
Първо да кажа, че има истина, но всеки строй си има отрицателните черти, второ казармите не знам, но демокрацията роди много изроди и боклук, криво сме я разбрали пак, трето ти си много ограничен и плосък за което вина нямаш, толкова са ти възможностите.
17.
Важно!!!
09.03.2015 11:17:40
11
1
Аз подозирам че истинските терористи са от Тодор Живков и неговите Сталинисти които изтребаха 20 милиона в подобни ситуации. То едно разследване тогава, едни камери, остави се. Срам ме е за този Възродителен процес.
16.
do 14
09.03.2015 11:10:56
7
2
До 14: мияч на чинии, ето го това е останало от комунизма, презрението към работа от всякакъв тип, простотията, това да мразил труда на един човек, без да се замислиш че при Тодор Живков ти беше мияч на гъза на комунистите, мияч на гъза на Брежнев, на "освободителя Альоша" плащаше ма Добри Джуров да ти мачка децата във долни казарми където познай кой миеше чинии --- синовете на поробения народ.
15.
девятката
09.03.2015 11:07:49
0
4
един от терористите се казва сабри беи много често го виждаме в сунгурларе
14.
sssss
09.03.2015 11:00:48
2
7
До 7, Като сме цигани, чий го дириш по нашите сайтове, бе "американецо" ? Сигурно си някой мияч на чинии, дето като в Америка и си мисли, че е хванал Господ за шлифера....
13.
До 7
09.03.2015 11:00:17
1
6
Възродителен процес е имало дълги години и в нашите съседни държави спрямо българи. Ние расистите след 90 година реституирахме на БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ( ТОВА ПОНЯТИЕ Е НЕВИЖДАНО И НЕЧУВАНО ПО ПРАВИЛНО "ПОМАЦИ") ДАДОХМЕ ИМ ПАРТИЯ И ИМ РАЗРЕШИХМЕ 20 ГОДИНИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. Нямам омраза към тези хора. Посрещали са ме и са ме изпращали като техен роднина. Но това про-турско мислене не го понасям. Като искаш толкова да си обичаме съседите те кога ще реституират земите на моите баба и дядо гонени и убивани от Одрин е толкова отдавна? Американецо ето как ти не мериш равно.
12.
Моето име е...
09.03.2015 10:56:48
1
7
Нали сте се забравили Станишев как прегърна Местан и му се извини тази политическа мижитурка и недоразумение партийно, а нима забравихте негласното договаряне на чай и бисквитки на Боко с Местан, всички до един ни предават!
11.
Келп
09.03.2015 10:56:27
4
8
До 7: Ти си един тъп, емигрантски псевдо-толераст, не ставащ за нищо, за това висиш по българските сайтове да ръсиш акъл и прозрения...Няма оправдание да посегнеш над живота на майка с деца, НЯМА, НЯМА, НЯМА и нито един политически акт (какъвто е смяната на имената) не го оправдава. Колкото и Възродителния процес да е нещо неправилно и лошо, то убийството на жени и деца и стократно по-ужасно и показва животинското и първичното на тези, които са го сторили, а ти си един завършен кретен, за да го оправдаваш.
10.
до 6
09.03.2015 10:46:20
11
3
Да 30 деца, ама вие забравихте че 100,000 изчезнаха по лагери, убити, избягали, от БЪЛГАРСКИЯ КОМУНИСТ който веднъж като взе власт правеше тероризм както сега го прави Путин, със армията и със лъжа. Турците са ни най малкия проблем. Сред нас живеят злобни, некадърни расисти и политици, пазете се и четете западна литература защото славяните сме негативно просто племе, не можем дори една страна да разработим като хората.
9.
до 6
09.03.2015 10:38:46
9
1
До 6: какъв турски национализъм като по това време в Турция имаше свободни избори а пък в България беле под съветско иго. Кой е националиста? Дето турците можеха да пътуват в цял свят а ние нашите родни хора ги държахме като затворници само в България --- без право да излизат, без право са са свободни хора!!!' Кажи ми кой е простия националист?!!!!
8.
до 6
09.03.2015 10:38:45
8
3
До 6: какъв турски национализъм като по това време в Турция имаше свободни избори а пък в България беле под съветско иго. Кой е националиста? Дето турците можеха да пътуват в цял свят а ние нашите родни хора ги държахме като затворници само в България --- без право да излизат, без право са са свободни хора!!!' Кажи ми кой е простия националист?!!!!
7.
Бург USA
09.03.2015 10:28:55
15
5
До 6: кой си ти бе драги мразител, че ще правиш "процес" или "Възродителен процес". Какъв си ти да променяш имената на хората бе? Какъв си ти, бедняк циганин от Иран дошъл със Аспарух Khan, да казваш как един човек роден в България, българин, от турски произход, да казваш как този свободен човек да се казва да не е както маика и баща са го наименували. Къде си го чул това да го говори Левски които за веки искаше равни права. Какъв роб си ти, че да правиш процес срещу работещи хора които допринасят за економиката на България? не се прави на расист защото показвал че си слаб и за нищо не ставаш. Тези които живеят в миналото не могат да гледат напред. Научете се да сте добри със съседите и или ви чака лошо. Нито един който се нарича Българом няма право да нарежда защото самия Българин е пришелец в Тракийската и Гръцката/Византийската Земя.
6.
Келп
09.03.2015 08:31:26
4
23
До 2 и 3: Ти какво всъщност очакваш ? Да се правим, че не е имало атентат ? Че про-турски нaционалисти целенасочено не са сложили бомба във вагон с МАЙКИ и ДЕЦА ? Турците ни проглушават ушите 25 години за един Възродителен процес, в който реално погледнато има една жертва, загинала при странни обстоятелства (стъпкана от тях си), а ние когато напомним за този случай - ставаме прости и расисти. Хайде стига, атентатът на гара Буново е резултат на турския национализъм, като за него не е виновен нито възродителния процес, нито комунистите
5.
Турски кучета
09.03.2015 07:41:30
8
19
За убиване са до един тия фесове,те и без това миришат много
4.
do 2 i 3
09.03.2015 07:27:12
11
13
Прав си приятел! Можем да се хвалим с Джон Атанасов, но не можем да произвеждаме дори една мишка на компютър. Прост народ сме и все търсим вината у другите . Турците, за момента са ни най-удобните.
3.
Burgi ot USA
09.03.2015 02:26:43
23
10
Колко сме тъпи.
Братя и сестри сме, на 2 педи замя, не е редно да се мразим с турците. Ама мразим защото сме расисти и сме прости. Защото ако бяхме по развити и българските турци щяха с кеф да си сменят имената а не фа ги насилваме. Време е да разберем че само Европа може да ни помогнем да станем хора, а като станем хора би било по лесно да помогнем и на братята турци които и те искат да са цивилизовани. Време е да разберем, че трябва да си помагаме и в търговията и във отношенията. А как е хубаво като отидем в Истамбул да не ни гледат накриво а да ни се радват и да ни обичат. Същото е и тук, и те се радват когато имаме добри отношения. Това е една педя земя. Трябва да сме изрядни! Това значи само наемане на експерти, всеки да говори Английски, поддържане на предприемачеството. Флагман, такива статии са депресиращи но да не забравяме кои ни сложи под робството на комунизма и издеватвлствата срещу турците --- Руснаците и Тодор Живков. Да не забравяме че ние сме прости тъпаци които спяха докато комунистите ни крадоха и поробваха. Къде бяха нашите бащи и майки?!!! Спяха!!! Подмазваха се на БСП. А сега да изкарваме Турците виновни след като ние сме си патили от комунистите е грешно. След 1944 не може да се сърдим на турците а само на руснаците и на комунистите. Така че вместо да сочим с пръст срещу хора които са на налетя ниво на развитие нека да сочим с пръст към истинските виновници --- тоталиризма на диктатурата в Москва, и нашата простотия да попадаме под него --- заради едни пари с които те ни подкъпвст когато си искат.

Първо нека да направим Английсло втори официален език, след това нека да се научим на производство и компютри, да видим дали някога ще се случват такива чеченски терористични актове. Напред към производство, предприемачество и Европа!!!!
Велика Европа, Велика България, и Велика Тракия!!
2.
Burgi ot USA
09.03.2015 02:26:42
29
12
Колко сме тъпи.
Братя и сестри сме, на 2 педи замя, не е редно да се мразим с турците. Ама мразим защото сме расисти и сме прости. Защото ако бяхме по развити и българските турци щяха с кеф да си сменят имената а не фа ги насилваме. Време е да разберем че само Европа може да ни помогнем да станем хора, а като станем хора би било по лесно да помогнем и на братята турци които и те искат да са цивилизовани. Време е да разберем, че трябва да си помагаме и в търговията и във отношенията. А как е хубаво като отидем в Истамбул да не ни гледат накриво а да ни се радват и да ни обичат. Същото е и тук, и те се радват когато имаме добри отношения. Това е една педя земя. Трябва да сме изрядни! Това значи само наемане на експерти, всеки да говори Английски, поддържане на предприемачеството. Флагман, такива статии са депресиращи но да не забравяме кои ни сложи под робството на комунизма и издеватвлствата срещу турците --- Руснаците и Тодор Живков. Да не забравяме че ние сме прости тъпаци които спяха докато комунистите ни крадоха и поробваха. Къде бяха нашите бащи и майки?!!! Спяха!!! Подмазваха се на БСП. А сега да изкарваме Турците виновни след като ние сме си патили от комунистите е грешно. След 1944 не може да се сърдим на турците а само на руснаците и на комунистите. Така че вместо да сочим с пръст срещу хора които са на налетя ниво на развитие нека да сочим с пръст към истинските виновници --- тоталиризма на диктатурата в Москва, и нашата простотия да попадаме под него --- заради едни пари с които те ни подкъпвст когато си искат.

Първо нека да направим Английсло втори официален език, след това нека да се научим на производство и компютри, да видим дали някога ще се случват такива чеченски терористични актове. Напред към производство, предприемачество и Европа!!!!
Велика Европа, Велика България, и Велика Тракия!!
1.
бай Ставри
09.03.2015 00:53:36
0
22
Има книга издадена по случая. Пише я един от водещите разследването- Георги Сотиров. Казва се " Турските терористи и Аз един от шесто". Добра книга. Четох я преди години. Мир на праха на загиналите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори