×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изненада в ОбС в Приморско: Екскметът Димитров поиска зам. председател преди местните избори


Изненада в ОбС в Приморско: Екскметът Димитров поиска зам. председател преди местните избори
Кашата в ОбС е пълна, групите на бившия кмет Димитър Димитров и на БСП предлагат Илия Петков от ДБГ за заместник на шефката Миглена Барцулева от СДС
06 Март 2015, Петък, 04:03 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Вероятно опозицията използва отсъствието на двама наши съветници, смятат от мнозинството

Изненадващо предложение за избор на зам. председател на Общинския съвет в Приморско внесоха от групата на бившия кмет Димитър Димитров и от БСП. Те предлагат на този пост да бъде избран най-доверения човек на Димитров – Илия Петков.  Ходът на опозицията в управляваната от ГЕРБ община в края на мандата очевидно е съобразен с отсъствието на двама от съветниците от мнозинството. Представителите на ГЕРБ Манол Манолов и Борислав Киров отсъстват от страната и няма да могат да присъстват на заседанието. В 13-членния Общински съвет  ГЕРБ има петима съветници, които са в съюз с двамата представители на Синята коалиция – Миглена Барцулева и Златин Бодуров. Димитров има 4 ма свои съветници, а БСП – двама. Предварителните сметки обаче отново не излизат, тъй като за да има легитимен избор, трябва да гласуват 7 съветници.

Ситуацията става още по-сложна и заради факта, че Илия Петков, който е предложен за зам. председател, е лидер на Движение България на гражданите, а партията е в Реформаторския блок. Председателят Миглена Барцулева пък е лидер на СДС в Приморско, които също са в коалицията. На местно равнище обаче Барцулева и Петков са в противоположни лагери в общинския съвет и на този етап по нищо не си личи да могат да постигнат допирни точки за предстоящите местните избори.

Самият Петков изключи мобилния си телефон преди сесията, която е насрочена за днес.

В категории: Приморско


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
...
14.03.2015 10:08:06
0
0
ДИАНА ЯНЕВА (учител по химия):
Чувствам се омърсена! В продължение на толкова години греховете са много. Първото беше, че съм имала някакъв запис на касетка със Здравко, благодарение на която той влязъл в Биг Брадър. Такава касетка и до днес не е намерена, не е публикувана и не съществува. После започнаха писанията за любовни афери с директора, каквито изобщо не е имало. После бях вкарана в някакви сериали с мои колежки за лесбийство. Почувствах се бясна, че могат да се леят такива глупости по мой адрес. Освен това бях свързана със силови групировки по неговите думи, за които изобщо нямам и идея как се е случвало. И в афери с имоти и т. н. Почувствах се гадно и ако ми беше пред очите не знам какво бих го направила, въпреки че срещайки го веднъж го попитах защо го прави това. Той съответно ме отмина тихомълком и след два дена от полицията дойдоха за да се разписвам на някаква жалба от него, че съм заплашвала него и семейството му със саморазправа. Където е влязъл в контакт с някакви хора винаги, винаги ги е оплювал чрез вестници, писания, по Интернет и т. н. Един комплексиран мъж, който не намира поле за изява другаде освен чрез Интернет. Аз съм питала каква е процедурата за спиране на този тормоз или кибер престъпление, съответно отговорът беше, че след като няма заплаха за физическа разправа трябва да се потърси частно адвокат и да се заведе гражданско дело. И поради тоя факт, че не остана на постоянно работно място намрази и Налбантов и по някакъв начин, за да бъде отстранен Налбантов от работа почна да пише за мен, почна да пише и за останалите колеги надявайки се, че ще въстанем и ще се случи нещо да бъде сменен директора с друг директор. Това обаче не се случи.
6.
Споко
07.03.2015 01:18:34
0
2
Споко, ще дойдат , петък вечер е ,не са на работа. Ама в понеделник ще видиш, какво ще стане, тоя не става , оня боклук. Супеееер . Направо красота, но проблема е че хора не останахме в Приморско.
5.
до 4
06.03.2015 22:55:48
0
1
Това по какъв повод го пишеш? Дотук не виждам да са писали тролове, всичко си е по темата.
4.
Как да разпознаем интернет троловете
06.03.2015 16:14:52
5
2
Как да разпознаем интернет троловете
http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/02/28/2252081_kak_da_razpoznaem_internet_trolovete/

Интернет троловете са известни със своята агресивност и грубост. Не всеки, който проявява подобни качества в мрежата обаче е трол, особено пък платен.

Често платените коментатори прибягват до множество различни тактики, с които се опитват да прикриват целите си. Някои тролове на хонорар пък имат и съвсем различни задачи от това просто да публикуват коментари.

Следват няколко тактики на троловете, които се разпространяват в блоговете и сайта Cryptome.org, който е безплатен ахрхив за публикации, като в него има новини и документи от юни 1996 г. до днес.

13 навика на платените тролове:

1. Публикуват нови постове редовно (когато става дума за блог).
2. Не препоръчват публикации на други потребители, както и тези, в които коментират, защото така дават по-голяма популярност на проблема.
3. Винаги се стремят да са сред първите отговорили.
4. Имат работно време или работят на смени (трудно уловимо, когато един профил се ползва от няколко човека).
5. Сменят профилите редовно, особено, когато бъдат обвинени в "тролщина".
6. Използват множество профили по едно и също време.
7. Стараят се да оборват написаното без да дават конкретни факти за аргумента си.
8. Стараят се да отказват останалите потребители да коментират чрез поведението и тона си.
9. Отхвърлят написаното от други потребители.
10. Изтъкват като неправилни дадени практики или идеи на страницата или блога, но не им опонират.
11. Профилите им са максимално изчистени от лична информация.
12. Никога не дават конструктивни идеи.
13. Постоянно изтъкват, когато някой друг не следва правилата.

Важен елемент е екипната работа. Тя е особено полезна при "чувствителни" за поръчителя събития, които бързо трябва да бъдат "яхнати". Една от техниките е "размиване на темата". При нея дискусията се наводнява с публикации не по темата или засягащи по-маловажен аспект от нея, като идеята е да се отклони вниманието от основния казус. Обикновено се появяват две или повече страни, които започват да водят разговор по тези странични теми, с което привличат вниманието и на останалите и темата прераства в своеобразен "клюкарник".

По-напредналите тролове първоначално може да се съгласят с всеобщата позиция. Те обаче ще имат много слаби аргументи, които да се оборят лесно от другите тролски профили с по-конкретни тези. Така изкуственият спор накрая може да накара немалка част от потребителите да променят мнението си.

Някои тролове обаче имат единствената цел да събират информация. На пръв поглед те са съвсем обикновени потребители. За сметка на това задават много и различни въпроси, пускат много теми тип "какво мислите за..." или "покажете какво си купихте днес". Целта е да се изгради психологически профил на форума като цяло и на неговите водещи потребители. Данните се използват срещу тях при спорове.

Когато нищо не помага, доказаната практика е "агресивно тролстване". При нея се цели изместване на дискусията с директни обиди и личностни атаки.
3.
мишок
06.03.2015 15:38:21
2
12
Екскметът Димитров иска пак да граби и да разпродава Приморско!Аман от боклуци ,няма ли свестни хора в това село..няма да се наядат боклуците с боклуци!Като разпродадете това което е останало какво кура ми ще ядете!
2.
Портрет на един дезертьор от армията
06.03.2015 13:56:53
5
19
Илия е ДЕЗЕРТЬОР ОТ АРМИЯТА. На времето си измисли някаква болест и използва връзките си, за да не служи войник. А връзки той имаше всякакви, като започнем семейство Жишеви и надолу по стълбицата - все негови хора. Същевременно се изявяваше като спортист номер едно на Приморско, участваше във всички мачове и редовно биеше съдиите, ако не свирят в полза на Приморско... Каква ли е била таз неговата болест, щом съдиите ги беше страх да идват на нашите мачове точно заради него? Ама, наистина, много е бил болен и немощен!... Известен е и с това, че по едно време се беше писал социално слаб, получаваше помощи от държавата и същевременно се изявяваше като големия бизнесмен, който кара маркови коли, че чак хората му се чудеха, толкова ли много пари дават от социалните... Пълен келепирджия и човек полезен само за себе си! И вие чакайте тоя човек да работи за Приморско и да мисли за хората! Големи наивници сте!
1.
123
06.03.2015 12:39:55
8
9
Шах с пешката. Браво Димитров. Напред към нов кметски мандат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори