×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мтел разиграва клиент за развален телефон от магазин „ВОВ” в мол „Галерия Бургас”


Мтел разиграва клиент за развален телефон от магазин „ВОВ” в мол „Галерия Бургас”
Апаратът губил обхват, но ремонтът му се проточил повече от два месеца
25 Февруари 2015, Сряда, 13:45 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА

Големият мобилен оператор отнесе глоба от 2000 лева от КЗП, която бе намалена на 700 лева от Темида
Големият мобилен оператор Мтел отново бе настъпан от Комисията за защита на потребителите заради размотаване на клиент с развален телефон. Това не е първия случай, в който „Мобилтел” ЕАД бави рекламация на дефектен апарат. Този път потърпевша е бургазлийката Нели Николова, която закупила LG A 170  в края на ноември 2012 от магазин „ВОВ” в мол „Галерия Бургас”.

На 24.02.2014 г. жената предявила рекламация в магазина с оплаквания, че устройството губи мрежа. Телефонът й бил с две години гаранция. В тази връзка бил съставен Протокол за рекламация № RMBOBBS06112707 от 24.02.2014 г. , според който устройството трябвало да бъде поправено до 24.03.2014 г. Нели Николова посетила магазина на въпросната дата. След разговор на служителя със сервиза на клиентката било казано, че апаратът й продължава да се намира на ремонт, не бил наличен в магазина. На 31.03 бургазлийката отново отишла в магазина, за да си търси телефона.  Отново не бил готов. Жената пуснала писмена жалба до Отдел „Жалби” в Дирекция „Обслужване на клиенти” на търговеца, но в следващите дни не последвало никакво развитие на ситуацията.

Нели Николова подала на 28.04.2014 г. потребителски сигнал в КЗП-РД Бургас с идентични оплаквания. На същата дата инспекторка от държавната институция извършила проверка в самия магазин. Държавният служител констатирал, че и към датата на проверката апаратът на потребителя не бил отремонтиран, нито е заменен с друг.

В последствие се оказало, че телефонът не може да бъде поправен. Трябвало да й дадат нов апарат, но не било сторено.

На 13.05.2014 г. пълномощник на „Мобилтел” ЕАД представил на ощетената клиентка становище на дружеството, съгласно което търговецът бил взел решение за разваляне на договора за продажба и за връщане на продажната цена.

От КЗП съставили акт на компанията за 2000 лева. Наказателното постановление обаче е обжалвано в съда.

Бургаският районен съд призна нарушението на Мобилтел ЕАД, но намали глобата на 700 лева.  Решението подлежи на обжалване в 14 -дневен срок.

В категории: Темида


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
Бургазлия
26.02.2015 10:25:03
0
0
Така е - дерат ни кожата... за един телефон на изплащане - два часа ме държаха прав - подписвах какво ли не, все едно че купувам Джъмбо Джет , а не един скапан телефон - недвижим имот се купува по-лесно и по-бързо, а после - като се счупи в гаранцията - се правеха на дръж ми шапката - оказа се мисията невъзможна , наложи се да си го оправям в друг сервиз - платено.... Така че - правете с иизводи какви са - в случая бе Виваком... не ща и да чуя за тях , ама...бях и при Мтел - и те са същата стока..
8.
BG
25.02.2015 22:17:57
0
5
Това го правят всички български мобилни оператори без изключение !! Измамници глобул са същите боклуци !
7.
aaa
25.02.2015 18:40:24
0
6
Сегa в моментa съм нa същия хaл с вивaком.
6.
хейт
25.02.2015 18:04:23
0
4
жеко, нали знаеш на кой е боб ;) всички монополи са един дол дренки ... в бг е най-лесно с мошеници да си направиш картел и да дереш народа ;((
5.
жеко
25.02.2015 16:58:25
5
6
динамо недей да лъжеш, виваком а и всички оператори освен боб, са пълни мошеници
4.
Gocho
25.02.2015 16:46:51
5
6
Ave taz Neli Nikolova , da ne bi da e onazi karnobashka ovtsa , deto dashteria i bila ,,goliama poetesa" - kato maika si - ,,jurnalistka" ?!
Ha,ha,Haaa... ! Ebahti tapata i smeshna kobra deto e - ako e Tia !!!
3.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25.02.2015 16:15:17
0
11
смърт за Мтел ! гадни мутренски номера !
2.
Честен
25.02.2015 16:15:01
10
8
Как се случи така, че след спирането на рекламата на Мол Галерия във Флагман започнахте да пишете само негативни новини за тях. Не казвам, че са цвете за мирисане, но тенденциозността е очеизвадна!!! Успех в живота, г-жо Касабова, но начинат ви на работа е покъртителен!
1.
Динамо
25.02.2015 16:08:32
4
12
тези мошенници няма ли кой да ги затвори.
преди време им бях клиент и имах големи сметки
минах на вива ком и съм много доволен от тогава
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори