×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Октай Енимехмедов поиска орден "Стара планина" за стрелбата срещу Ахмед Доган


Октай Енимехмедов поиска орден "Стара планина" за стрелбата срещу Ахмед Доган
Октай смята, че е извършил подвиг и с действието си е влязъл в политическото пространство, за да повдигне духа на хората
20 Февруари 2015, Петък, 11:00 ч.
Източник: news.bg снимка: БГНЕС

Енимехмедов поиска всички граждани, станали свидетели на случилото се, да бъдат призовани и да свидетелстват в негова полза

На последна инстанция - Върховен касационен съд, прокуратурата се отказа да поддържа обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а нападателят му Октай поиска да бъде оправдан и да получи орден „Стара планина".
По думите на самия Октай той е извършил подвиг и с действието си е влязъл в политическото пространство, за да повдигне духа на хората.

Енимехмедов поиска всички граждани, станали свидетели на случилото се на конференцията на ДПС, да бъдат призовани и да свидетелстват в негова полза.

Най-висшият съдебен орган у нас решава окончателно присъдата на Октай Енимехмедов. Върховният касационен съд разглежда днес жалбата му.

Припомняме, стрелецът срещу Ахмед Доган вече е осъден от две инстанции - на три години и половина затвор.
Самият Енимехмедов в жалбата си пред ВКС прави две алтернативни искания - за връщане на делото от начало поради процесуални нарушения при постановяване на присъдата или за намаляване на присъденото наказание.

Октай Енимехмедов отговаряше пред Темида за опит за убийство - това на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Преди повече от две години - на 19.01.2013 г. той влезе с нередовен пропуск на конференция на партията и по време на речта на Доган за оттеглянето му от поста опря газов пистолет в слепоочието му. Оръжието така и не произведе изстрел.

Експерти обаче обясниха пред Софийския градски съд, че с това оръжие и с използваните патрони не може да бъде убит човек. Така Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението, че се опитал да убие Ахмед Доган, но получи присъда от 3 години и половина затвор за закана за убийство и хулиганство.

След днешното заседание на ВКС Енимехмедов обясни пред медиите, че страната се намира във война.

"Ние сме на прага на война и тъй като правовата държава е свързана пряко с божията ръка, когато небето се раздере и светкавици заблъскат по земята, нещата може и да се объркат и в този момент ще се спусне божията ръка от небето, за да покаже на държавните мъже какви действия да предприемат, за да опазят мира в света".

Енимехмедов отрече да вижда себе си като божий пратеник, който ще възсъздава справедливост, като подчерта, че е време политиците ни да осъзнаят, че държава не се управлява така. Той определи собственото си деяние като много смел подвиг какъвто на Балканите не е случвал.

ВКС ще се произнесе в срок по искането му или да получи по-лека присъда, или процесът му да се върне на въззивен състав.

От своя страна прокуратурата пледира, че опит за убийство на Доган изобщо не е имало. Според представителя на държавното обвинение опитът за убийство е възможен единствено при пряк умисъл, а Октай не е демонстрирал такъв, нито пък на Доган са причинени някакви телесни увреждания. Доказателство в тази посока са установените по делото факти, че Октай е използвал газов пистолет с два халосни и един газов патрон, като поради отслабена пружина не е успял да произведе нито един изстрел.

Извършените до момента експертизи сочат, че газовите оръжия не са предназначени да убиват, като могат да доведат до фатален край единствено, ако с тях е стреляно от упор или от разстояние по-малко от 1 сантиметър, насочено към анатомично слаба област.
При почетния председател на ДПС обаче разстоянието от дулото на Октай до слепоочието на Доган е било точно 11.8 сантиметра, като Октай е имал обективната възможност да го убие, но умишлено не го е сторил.

Затова прокуратурата настоя и на последна инстанция Енимехмедов да бъде оправдан за опит за убийство, но да му бъде наложено наказание за друг тип престъпление, свързано с нарушаване на обществения ред и хулигански прояви.

Енимехмедов твърди пред магистратите на всички инстанции до момента, че не е целял да убие Доган, а да го сплаши, тъй като той не работил в полза на държавата.
От ДПС ясно заявиха след постановяване на леката присъда, че очакват от съда справедливо наказание за нападателя на техния водач.

Преди няколко дни стана ясно още, че в продължение на две години прокуратурата не е успяла да открие присъствалите на конференцията на ДПС, които излязоха на сцената и буквално пребиха Октай Енимехмедов. Въпреки това от държавното обвинение обявиха, че не са се отказали от това да търсят кои са биячите.

В категории: Темида


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
CCCP
21.02.2015 19:19:12
1
0
da beshe go gramnal toz bokluk a ne da se xabish s cirkajiski nomera.....a za putin i erdugan edin golqm....
7.
a.k.a le4eto
21.02.2015 17:18:03
1
0
do anti-socialist : ТИ май си мн тъп .. 6том Ердоган и Путин са ти проблема хахах си мислиш 4е разбираш нещо ли , ти май не си от нашата планета. Шибаните американци и цялата измет извираща от там уууу ти не си в час веее ...
6.
Питанки???
21.02.2015 13:41:25
1
1
Ако този " герой" на нашето време бе насочил газов пистолет в близост до главата на някой от уважаемите прокурори дали пак щяха да пледират , че не е имало опит за убийство? Дали пак щяха да приемат същите експертни обяснения за безопасността от употребата на газов пистолет при нападение на човек, независимо кой и какъв е нападнатия?
5.
до анти-социалист
20.02.2015 13:03:46
1
3
ти си много тъп човек нали ако ги гръмнат ще дойдат на тяхното място други които са същите ,ти май не живееш на планетата Земя ми се струва !!!:))
4.
анти-социалист
20.02.2015 12:37:15
2
7
Дано да има някой да гръмне Путин и Ердоган, света ще си отдъхне от психо кучета простаци и убийци.
3.
eee
20.02.2015 12:22:56
1
2
Президентиня Роско Путиту е помак,да го направи веднага кавалер на Ордена "Стара Планина"...пък и защо не,миризливия циганин Мети Доганов какво добро е направил за България!
2.
Мити
20.02.2015 12:20:12
1
7
Не е добре момчето
1.
анти-социалист
20.02.2015 12:19:20
2
1
Ако тов изглежда точно като Римлянин никакъв Октай не е. Нито пък Българин. Тоя си е Траки-грък, най силната генетична линя само че най поробената също от Русия и Турция. Затова го пере сачмата малко не е наред.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори