×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов: Няма да подкрепим новия заем, докато не стане ясно колко са старите задължения


Каракачанов: Няма да подкрепим новия заем, докато не стане ясно колко са старите задължения
Красимир Каракачанов заяви, че няма намерение да повдига каквито и да било искове към пияния шофьор. Липсата на възможност за нормално препитание го е накарала да виси на пазара и в студа е намерил начин да се топли, пиейки алкохол, каза лидерът на ВМРО
20 Февруари 2015, Петък, 12:25 ч.

Хората обсадиха парламента заради 1 млрд. лева, сега ГЕРБ иска 16 милиарда, а аз не искам да ме питат защо съм подкрепил това, каза съпредседателят на Патриотичния фронт

Няма да подкрепим вземането на заем от 16 млрд. лева, докато не стане ясно колко са старите задължения и как ще бъдат изразходени парите. Това каза в „Здравей, България“ съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.
„Не сме извивали ръце. Това е спекулация и ако колегите от ГЕРБ така мислят да комуникират с нас, много грешат. Ние ясно казахме защо се въздържаме да подкрепим тегленето на нов заем. Логиката е много проста. Не е нормално в 18 часа във вторник да бъдем уведомени, че в дневния ред в сряда ще влезе решение за ратификация за 16 млрд. лева. Документацията е 1 метър. Затова поискахме финансовият министър да дойде и да обясни на парламентарната група на Патриотичния фронт и на другите колеги в парламента. Нека стане ясно, че действително трябва да се връщат 12 млрд. лева стари задължения!“, подчерта Каракачанов. Той припомни, че миналата година заради 1 млрд. лева хората обсадиха парламента и поискаха оставката на Орешарски, а сега става въпрос за 16 пъти повече пари.
„Нека бъде обяснено на хората. Защо трябва в последния момент да предизвикваш дебати и съмнения? Когато си отида в избирателния район, хората ще ме питат „Защо гласува за тези 16 млрд. лева“. Какво да им кажа? На нас ни писна в последния момент някой да ни тропосва решения, които са важни за обществото“, възкликна лидерът на ВМРО.
Въпросът на водещата на „Здравей, България“ дали е лобирал пред двама вицепремиери да бъде назначен Борис Борисов за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина, го принуди да припомни, че ВМРО и НФСБ са единствените партии, които отделят от скромните си средства, за да помагат на българите в чужбина. След като държавата е изоставила сънародниците ни зад граница, е нормално патриотите да предложат за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина човек, който да се грижи за техните права и интереси.
„Кой е ходил при българите в чужбина? Кой е отделял от скромните си средства, за да им помага? Кой се е борил за техните права? Отговорът е прост – ВМРО и НФСБ. Аз дадох биографията на човека и казах, че това е наше предложение като формация, която познава проблемите на тези хора. Няма българин в Македония, който да е пострадал от властите и ние да не сме се опитали да го защитим. Могат да ни оспорят много неща, но е факт, че ние сме най-компетентните по тези въпроси. Аз не съм поискал министър, нито пък шеф на митниците, а Агенцията за българите в чужбина, т.е. това, което държавата е изоставила“, подчерта Каракачанов.
Ани Цолова обаче цитира премиера, който казва, че му е писнало от списъци за назначения. „Малки партии, които нямат шанс да влязат в Народното събрание, ако има избори сега, ходят със списъци“, заявил Борисов, а в пресата се появили коментари за това, че нежеланието на патриотите да гласуват за дълга от 16 млрд. лева, бил опит за извиване на ръце, за да можело техни хора да влязат във властта.
„Първо ние не сме малка партия. Патриотичният фронт има 19 депутати. И второ никой никаква власт не ни е давал, защото не сме искали“, отговори Красимир Каракачанов.
Той заяви, че няма намерение да повдига каквито и да било искове към пияния шофьор, който предизвика катастрофата на пътя между Карлово и Пловдив, при която войводата се размина без наранявания. Каракачанов подчерта, че липсата на възможност за нормално препитание е накарала 60-годишния мъж да виси на пазара и в студа е намерил начин да се топли, пиейки алкохол.
Близките на пияния шофьор обаче твърдят, че не той е виновен за катастрофата, а автомобилът на НСО, в който пътувал депутатът. Според тях, служебната кола се е движила с висока скорост и неправилно е изпреварвала на кръстовището.
„Баща ми е употребил алкохол и той ще си понесе вината, но ударът е по вина на шофьора от НСО, защото тя се движи в насрещното платно“, каза синът на пияния шофьор.
Семейството ще обжалва протокола на полицията.
„Съпругът ми ще си понесе отговорността, но трябва да ни платят за нанесените щети“, каза жената на шофьора, който карал с 1,57 промила в кръвта. Тя твърди, че съпругът й от 10 години не кара кола. Затова и не си е подновил книжката. Колегите му на пазара обаче разказаха, че всеки ден идвал на работа с личния си автомобил.
„Познавам го от пет-шест години. Кара и пие. Това се случва всеки ден“, каза Рангел Иванов.
Свидетели на катастрофата разказват, че Каракачанов направил забележка на пияния шофьор.
Районната прокуратура повдигна две обвинения на 60-годишния водач – за шофиране в пияно състояние и за причиняване на значителни материални щети. По закон може да получи до 2 години затвор.
„Разбирам роднините, които се опитват да оправдаят по някакъв начин шофьора, но това, което казват, не е вярно. Той не спази знака „Стоп“ и ни пресече пътя. Нашият шофьор имаше два варианта – или да го удари директно, тогава щеше да има много по-сериозни поражения, защото щеше да удари колата на шофьора. Момчето се опита с рязък ляв завой да избегне този удар. Затова бе в насрещното платно. Пред нас нямаше кола за изпреварване, че да бъде изпреварван някой. Човекът трудно излезе от колата, клатеше се и беше неадекватен. Питах го няма ли знаци за него, а той ми задава въпроса „тоя що кара тука“. Къде да кара, като сме на път с предимство? Човекът беше неадекватен“, заяви Каракачанов.
„Синът на пияния шофьор дойде да пита полага ли се обезщетение за щетите за колата при употреба на алкохол, а не отиде да види баща си дали е жив и здрав. Сега да обяснява кой къде е карал, е нелепо, защото има спирачен път. Не трябва да съдим толкова тези хора, които са оставени на произвола на съдбата и всеки в малките населени места се спасява както може. Този 60-годишен човечец не за кеф е висял цял ден на една сергия. Просто не е имал друга възможност, но не е трябвало да се прибира с автомобила си, след като е пил. Той дори няма книжка.
Има предложения от колеги за увеличаване на наказанията. В момента за алкохол от 1,6 се полага 1 година затвор. Колко да го направиш наказанието? Всичко опира до съзнанието на хората“, каза още Красимир Каракачанов.

В категории: Политика


2
Коментара по темата
2.
ОЩЕ ПО-ВЪЗМУТЕН
20.02.2015 12:31:56
1
1
Абсолютно вярно, даже и в чужбина разбраха за какво са тези пари и, че трябва да се вземат, само тези малоумници не могат.Писна ми всеки път, като пусна телевизора, да гледам или Симеонов или Каракачанов, направо се оляха.
1.
ВЪЗМУТЕН
20.02.2015 10:09:04
0
4
Колко са старите задължения и децата дори знаят.Правите са на ударени за да печелите време.
Това са около 1 500 000 лева държавна субсидия за всяка година .- толкова дълго, до следващите избори.А тогава всички тези, които просташки излъгахте, едва ли ще гласуват за вас.Това е самата истина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори