×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС настоява за предсрочни избори, ако ПФ остане във властта


ДПС настоява за предсрочни избори, ако ПФ остане във властта
Лютви Местан настоява ГЕРБ да извади патриотите от властта
14 Януари 2015, Сряда, 17:38 ч.

Светът все повече се превръща в заложник на тероризъм и националпопулизъм, заяви Лютви Местан и настоя - ако ПФ останат във властта - предсрочни избори.
В първия работен ден на парламента след ваканцията лидерът на ДПС наблегна на събитията във Франция и рисковете за България от ксенофобията.
По думите му кървавият атентат в Париж изисква много по-голям глобален анализ. Според Местан терористичният акт показва, че за първи път има такава демонстрация на терористични алтернативи - от едната страна е "Ал Кайда", от другата - "Ислямска държава".

"След 11 септември над човечеството надвисва невъзможен избор. Става дума от една страна за демокрацията, мултикултуралното съжителство и ксенофобията и националпопулистки политики от друга страна. Ние осъждаме всякакви видове прояви на тероризъм. Главен въпрос е дали имаме собствен, национален капитал, с който да се противопоставим срещу новите предизвикателства", добави лидерът на ДПС.

Той добави, че като български политик е бил горд да види министър-председателя Бойко Борисов на републиканския марш в Париж. Как да си обясним факта, че Франция има своя републикански марш, в който няма място националпопулистите, а българските привърженици на Льо Пен имат своя Луков марш в България (шествие на националисти - б.р.), попита Местан и се обърна към ПФ:

"Ще крачите ли на Луков марш и тази година в центъра на София?".

Местан изрази недоумение как е възможно оприличаването на една национална либерална партия като ДПС с братята Куаши.

По-рано съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира, че България е поставена под много висок риск за етническо разделение заради присъствието на ДПС в политиката и сравни партията с убитите братя терористи.

"Още в края на миналата година ние изразихме становище, че ако ПФ продължи да е част от управлението, най-добрият вариант са нови предсрочни избори. Това не е емоционално твърдение, не е скрита амбиция за власт или форма на ревност, а анализ. В такава атмосфера не са възможни реформи нито в здравеопазването, нито в силовите структури или съдебната система. Днешната коалиция, свързана с националпопулистки партии, е компромис", каза още Местан.

Според него не може да се подминат все още незаличените последици от Възродителния процес, а политическата висота на ДПС е в това, че макар и родена от болката на този процес, никога не е обвинила българските граждани, а само комунистическия режим.

Така не трябва да е обвинява цяла религия заради извършването на престъпленията в Париж, посочи лидерът на ДПС, който изброи всички жертви на атентата, като добави и жертвата, дадена от България при терористичния акт в Бургас.

Накрая Лютви Местан се обърна към управляващите:

"ДПС е зряла партия. Ние не виждаме във вас своя враг, а опонент. Време е за истинско смирение, а не за агресия, но ваша е властта, ваша е отговорността".

ПФ: ДПС извън властта

ПФ очаква още тази седмица програмата за управление да бъде представена и очакваме пълното отстраняване на ДПС от властта, защото няма по-националистическа и популистка партия, при това грозно флиртуваща с ислямската религия, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Партия, която разделя българското общество, натрапвайки ни Възродителния процес и прегръщайки се с Ердоган, създава една по-голяма демагогия. Сами казвате, че цялото общество ви приема за врагове. Запитайте се защо 25 години в управлението никой не Ви харесва“, обърна се той към депутатите от ДПС.

И даде пример с десетилетието на ромското включване, започнало през 2005 г., когато ДПС беше мандатоносител.

"ДПС всъщност направи много успешно включване на циганите. Включи ги успешно в схемите за купуване на гласове. И същите тези хора от ДПС сега обвиняват Патриотичния фронт в националпопулизъм. Не, г-н Местан, вие от ДПС сте националпопулисти", заяви Каракачанов, като подчерта, че няма по-голям популизъм от това да се правиш на евроатлантик, а да държиш стотици хиляди избиратели във феодализъм и мизерия.

В отговор на обвиненията за Луков марш лидерът на ВМРО заяви, че никога не са крачили на никакви маршове, само на българските, които защитавали националните интереси. По думите му Местан използвал трибуната, „за да сипе хули по ПФ”, вместо да прочете малко литература.

В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
кирил
15.01.2015 17:26:40
0
1
Турците по селата не знаят как им забива нож този хайрсъзин.
Местан чрез Ердоган подкупват ходжите по селата да манипулират обикновените турци да гласуват за антипартията ДПС .

Местане скрий се от политиката ами отивай на къра да загряваш,че работа те чака след време.
Долен помияр
11.
agent
15.01.2015 15:19:47
0
1
NEVEROJATNO OBIGRAN LAJEZ MANIPULATOR I MO6ENNIK OT SVETOVNA KLASA
10.
mustafa kemal ataturk
15.01.2015 12:19:31
0
1
Долен домуз скрий си Талибанската мутра ве секем азанъ, долен кюрд.Ша те разчекна на 2 коня кат на филма "Време разделно"Майка ти да еба на следващите избори и 4%няма да видиш умрял патладжан,след като се приеме задължителното гласуване.Ша те накарам газъ си с корана да го бършеш,мама ти умрел башибузук.Бил предлагал предсрочни избори,та ти нямаш гласност в парламента бе тъп кюрд,ти си запетайка на фона на Герб ,ПФ и Реформаторския.На следващите избори ще стане така че ще трябва да разпуснеш Домуската си партия и да си одиш у Адана или Диарбекир да праиш чекии без ръце да преживяваш долна гнидо.
9.
от Бургас
14.01.2015 22:16:04
0
1
ЩЕ КОМАНДВАШ В АНАДОЛА АКО ИЗЛЕЗЕ ПФ ОТ ВЛАСТТА ТИ ЛИ ЩЕ ДОЙДЕШ НА ТЯХНО МЯСТО МУСТАФА-БЕЙ
8.
СИКИБИТЛИЕВ
14.01.2015 21:41:41
0
1
MESTAN ABI,SIKIMDEN SU IC!KEDININ KAFASINA AL!
7.
ггггггггггггггггггггггг
14.01.2015 21:21:22
0
0
факт е че ако ПФ си оттегли подкрепата, чакат версиите на ДПС
6.
ЛЕВСКИ
14.01.2015 19:37:08
1
3
ДРЪН ДРЪН ЛИ ШМАТКА ДЖАГАЛСКА
5.
KALASHNIKOV
14.01.2015 18:05:14
1
4
АХ,ГАДНА МАЗНА ДЖАГАЛСКА ЛИСИЦО,ДАНО ВЪЛКА ДА ТЕ ИЗЯДЕ НАЙ ПОСЛЕ.
4.
бекир балев
14.01.2015 17:16:01
0
1
ашколсун
3.
патриот
14.01.2015 16:28:55
2
6
Копеле рязано-всички сте доносници на държавна сигурност.С какви комунисти си се борил бе джумур.
2.
===
14.01.2015 15:56:34
2
6
DPS ne znaiat li, che pri predsrochni izbori PF shte specheliat oshte poveche glasove
1.
ipo
14.01.2015 15:05:21
1
13
марш в Турция да вдигаш скандали домуз
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори