×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъжете в бургаския квартал Ветрен: Искаме си наша баня за къпане, а не мрамора на Сюлейман паша


Мъжете в бургаския квартал Ветрен: Искаме си наша баня за къпане, а не мрамора на Сюлейман паша
Възрастните мъже в бургаския квартал с носталгия си спомнят за басейните и курните с минерална вода с билетче за 12 ст. и не им пука за големия туристически обект "Аква Калиде"
08 Януари 2015, Четвъртък, 12:45 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Не искаме да се отчетете само с катерушки и светофар, който чакаме от 10 години, казаха местни хора, които ще подготвят списък с исканията си

Мъжете в бургаския квартал Ветрен най-много искат да имат отново своя баня, каквато са свикнали да посещават години наред, преди да започнат археологичните разкопки „Аква Калиде“, на който се залагат големи очаквания да развие района. Банята на Сюлейман Великолепни в комплекса ще блесне в културно-историческия обект и ще шашне туристите.
Зам. кметът д-р Лорис Мануелян и главният инженер в отдел "Строителство" Веселина Цакова си записаха проблемите на хората

Хората обаче искат да имат къде да се къпят с минерална вода. „Искаме си наша баня, а не само тази на Сюлейман Паша, до която няма да можем да припарим", каза възрастен човек, подкрепен от свои съкварталци по време на обществено обсъждане на бюджета на Община Бургас, който се състоя във Ветрен в сряда вечерта. В него участваха зам. кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, главният инженер в дирекция „Строителство“ Веселина Цакова, общински съветници, шефът на общинския превозвач „Бургасбус“ Петко Драгнев, представители на почистващата фирма „Титан“ и други.

Мъжете с носталгия си спомняха за минералната баня и заявиха, че подкрепят Общината в усилието й да развие археологическия обект, но искат и те да имат своето място. Зам. кметът д-р Лорис Мануелян не им даде големи надежди, като каза, че желанието им ще стане възможно, ако за целта бъдат намерени европейски средства.
В общественото обсъждане участваха специалисти от Община Бургас във всички сфери, хората обаче казаха, че нямат проблеми с почистването, градските автобуси и озеленяването

По време на разговора стана ясно, че през тази година Община Бургас трябва да приключи строителството на ВиК мрежата и да заработи пречиствателната станция. Разкопките в квартала изнервиха до краен предел жителите. Хората недоволстват от фирмите-изпълнители. „Ако им бях работодател – щях да ги уволня, по 10 пъти разкопават и зариват едно и същи място, късат кабели и всичко това се повтаря непрекъснато“, разпалено каза местен жител. Хората поискаха по-строг контрол върху начина на изпълнение, те се интересуваха как се плаща на фирмите и дали умишлено не демонстрират работа. „Плащаме им на линеен метър при свършена работа, така че няма как да е нарочно“, каза Веселина Цакова. 

След приключването на проекта ще бъдат подменени тротоарите и парапетите по главните улици "Българка" и "Александър Стамболийски". Уличното осветление във "Ветрен" ще бъде подменено поетапно. Нова детска площадка ще бъде изградена в близост до футболното игрище в квартала.
В парк "Минерални бани" ще бъде направено залесяване, предстои и подмяна на старите детски катерушки.

„Не може да се отчитате само с едни катерушки, искаме да се направи нещо за развитието на квартала, за да могат младите хора да живеят тук и да отглеждат децата си", възмутено каза местна жителка. Тя заяви, че в най-кратък срок ще направи пълен списък с исканията на местните жители за обекти, които да бъдат финансирани от Община Бургас и ще го представи на администрацията.

Тази вечер общественото обсъждане на бюджета продължава в кв. Долно Езерово и в град Българово, от 18 ч.

В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
Здрасти
19.09.2015 10:10:31
0
2
Ще има ли активна баня?
14.
Милен
24.06.2015 01:58:40
0
4
Ще има баня обществото!
13.
Баня
24.04.2015 08:45:56
0
2
Искам банята да работи!
12.
banevec
11.01.2015 11:59:40
0
6
KO REVETE VE SELQNDURI!ELATE V KV.BANEVO DA VIDITE!NAMERIL SE KOI DA OPRAVQ VETREN,MIRIZLIVATA DESA!DA I NAPRAVQT BANQ ,PONE 1PUT V MESECA DA SE KUPE,HEDOEBANATA SMRADLIVKA!
11.
Клиент
10.01.2015 15:46:34
3
3
Там успях да си оправя проблемите с кръста. Нека всеки който е против банята да получи схващане и да се надява хлорираната вода в собствената му баня да помогне. Тогава ще разберете какво сме изгубили!
10.
някой
09.01.2015 17:35:31
0
1
тези последни коментари от "гражданите" показват колко злоба и завист има в тях.но няма как да си позволят лукса да избягат от ежедневния сив живот в града нека да им разберем завистта и дано да я преодолеят някои ден.
9.
жител на Ветрен
09.01.2015 17:14:00
3
0
А какво стана с обещанието за минерална вода в домовете ни ?
8.
Б
09.01.2015 15:14:54
2
3
То е ясно, че баня каквато е имало преди години (за къпане), е невъзможно да съществува при сегашните обстоятелства. Никак не е рентабилно. Преди се субсидираше от държавата. Реалната стойност на билет за баня би бил не по-малко от 10 лева, а при такава цена не само дядките ами и мангалите рядко ще ходят. По света има спа или релакс центрове, но дали сме дозрели за тази идея.
7.
pin kod
09.01.2015 09:37:07
11
8
basi selqnite,kuv kvartal ve!banq iskali,u vas nqmate li si?kolkoto revahte za kvartal i sq nikoi ne hodi v bs za 1lv.,tolkova 6te polzvate i banqta,selenduri!otnosno vazmutenata jitelka,tq mai si misli 4e o6te e na selo!ai 4estito! i se kupete 1put v sedmicata selenduri!mai vi lipsva telqka da vi izpune!
6.
baze
09.01.2015 00:55:56
3
11
Баните са ползвани от римско време! Местните били селяни , че искат отново да ползват минералните води!
5.
Ветренец
08.01.2015 22:32:44
3
11
Дядките май се чудят какво да правят
4.
споко
08.01.2015 21:44:27
1
5
Педалите пак ше ги има
3.
Теляк
08.01.2015 21:03:55
3
7
В тая баня последно не се ли къпеха само мангали и педали!? Искали си банята - що ли не им вярвам.И къде е уловката?
2.
ф
08.01.2015 20:12:06
6
8
Нама искам, дай пет лева.
Туй да не ти е комунизм, да еба.
Построй си като искаш, стига спа.
А може ли да искаш ма 2-3 езика да говориш като Европейците???
А как ще се конкурираш, тъпак!!!!
1.
ххх
08.01.2015 18:12:05
17
12
Пфууу селска работа. Искали си банята...видиш ли. А сапунче в банята :).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори