×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бесен съм. Гневен съм. И безсилен едновременно срещу качулатите изверги в Париж!


Бесен съм. Гневен съм. И безсилен едновременно срещу качулатите изверги в Париж!
Жертвите на тези същества без лица и националност са доказани професионалисти, с позиция и морал, а екзекуторите - анонимни отрепки, които не пожалиха дори един тежко ранен полицай. Какво значи справедливост?
Тема в развитие
Париж е бойно поле: Въоръжен взе заложник в еврейски магазин! (ВИДЕО) Терористите държат жена за заложник, обкръжи ги бронирана техника! (НА ЖИВО) Има убит при престрелката във Франция! (НА ЖИВО) Заклещиха касапите от Париж, държат заложници! Ето го кървавия ужас в редакцията на "Шарли Ебдо" (СНИМКА) 22 карикатури в отговор на 100-тици куршуми в „Шарли Ебдо“ Нова стрелба в Париж, двама полицаи в критично състояние Как Западът сам отгледа палача си и внимава да не го обиди. Пазете палача! Моето име е Ахмед, но днес аз съм Шарли! Хеликоптер следи атентаторите от Париж, очаква се атака "Ислямска държава" за кръвопролитието в Париж: Това са първите капки, ще последват други! Терористите от Париж са разкрити, вижте ги Бесен съм. Гневен съм. И безсилен едновременно срещу качулатите изверги в Париж! Невръстно българче било на метри от атентата в Париж Взрив в Париж! Автомобил избухна на метри от синагога Касапницата в "Шарли Ебдо" се разиграла на планьорка (ВИДЕО) Терористите в Париж крещели: Ние отмъстихме за пророка! (ВИДЕО) Оланд пристигна на мястото на касапницата, обяви я за терористичен акт (ВИДЕО) 11 са избитите в редакцията на „Шарли Ебдо“ Касапница в Париж: Въоръжени с калашници избиха хора в редакцията на сатирично списание
виж още
скрий
07 Януари 2015, Четвъртък, 00:07 ч.
Автор: Димитър СОТИРОВ

Тези подли твари са сигурни, че нищо подобно не ги заплашва. Не пожалиха хора с професия и морал. Какво възмездие е това? Никакво, абсолютно никакво!


Не мога да се побера в кожата си. Защото онези качулати изверги, които днес най-хладнокръвно разстреляха в сърцето на Париж водещи френски карикатуристи, разследващи журналисти и полицаи, отлично са си направили сметката. Ако това се беше случило с мюсюлмани в мюсюлманска страна, най-вероятно вече би имало пострадали християни. В най-добрия случай пострадали, и то не един или двама. Властите в тази страна биха вдигнали рамене с оправданието, че са безсилни пред гнева на тълпата. И толкоз!


Но не би! Това се случи в люлката на демокрацията, в добрата стара Франция. Случи се посред бял ден. Подло и мизерно, както би могло да бъде извършено само от хора без съвест и морал. Какво заслужават ли? Ако се приложи принципът "Око за око, зъб за зъб", може би едно зрелищно затваряне на определено количество мюсюлмани някъде със заплахата, че ако извършителите на разстрела не се предадат доброволно, на всеки час ще има по един екзекутиран поклонник на Аллах би свършило работа. Може би, но никак не е сигурно предвид абсолютно съмнителния морал на палачите.


Кощунствена идея? В този случай надали. Но извършителите, тези подли твари са сигурни, че нищо подобно не заплашва нито тях, нито останалите мюсюлмани. Тези отлично говорещи френски език нищожества са наясно със същината на християнството, която изключва отмъщението като средство за решаване на подобни екзекуции примерно. Пък и всеки що-годе нормален човек е наясно, че насилието ражда ново насилие. И че ако се тръгне по тази плоскост, няма връщане назад.


Дори да допуснем, чисто хипотетично, че тези същества без лица и националност бъдат заловени и изправени пред съд, осъдени и наказани с цялата строгост на френския закон, какво ли би променило това освен пораждането на едно нищожно усещане за възмездие? Защото, ако сравним жертвите, (12 души, дай Боже да не станат повече!) до един доказани професионалисти, хора с позиция и морал и екзекуторите - анонимни отрепки, които не пожалиха дори един тежко ранен полицай, каква справедливост и какво възмездие биха били те? Никакви! Абсолютно никакви!

Та ето - затова съм бесен, гневен и безсилен. И непримирим!

Мир на праха на колегите! Чест и почитания към "Льо Монд", Радио Франс и каналите на френската национална телевизия, за обединението им в подкрепа на Charlie Hebdo. Искрен реверанс към всеки, който споделя моя бяс, гняв и безсилие. Поне това...

В категории: Животът


24
Коментара по темата
24.
WTF
10.01.2015 15:14:40
0
0
<До 23> Eто ти още малко подробности от някой който е малко по-умен и запознат от мен и теб :

Димитър Йончев

Да си забравиш личната карта в колата, когато извършваш тероризъм не ми прилича на почерка на ислямисткия тероризъм. Братята са нарочени, тъй като са с досиета. Мисля си, че ще ги убият при престрелката, коментира пред Фрог нюз експертът по сигурността проф. Димитър Йончев.

Кървавите събития във Франция вдигат рейтинга на Оланд, който е много нисък. Националистите също печелят. Може да се готви някаква операция в Либия, но не знам. На Европа няма да й е по-лесно от Франция. Мюсюлманите, които са засегнати се напрягат, християните са срещу тях и става трудно да се живее заедно.



Във Франция има ксенофобия. Има и към нас, виждал съм лозунги по трансформатори в Савоя да няма разширение на ЕС. Не е лесно да се живее с друговерци когато има кризи. Последните 25 г. в Близкия изток се съсипа мирния живот и се изостриха отношенията. Това мотивира да се прекрачват границите. Ако не беше разбутан Близкия изток и ако нямаше толкова кървища, сега нямаше да имаме такива събития, смята Йончев.



У нас такова напрежение не може да има, тъй като ние от векове си живеем с мюсюлманите. Ние няма да се втурнем да избиваме, чакаме да видим какво ще стане. Не трябва да говорим за фундаментализъм у нас. Излагаме се с акцията в Пазарджик. Вярно, пристигат хора от арабския свят с пари, които се опитват да произвеждат такива елементи, но службите са за това, напомня експертът.



Атентатът в Париж е повод да се замислим да уважаваме ценностите на другите. Двете култури са в напрежение и Европа не може да намери модела на съвместното живеене. Трябва да мислим как да работим с бежанците, как да дадем на другата култура място, зове Йончев.



Проблемът идва от това, че световният либерален пазар утвърди като ценност правото ни да разширяваме имуществото си, да забогатяваме. Ресурсите се свършват... Не може 1% население да притежава 99% от благата, възмущава се експертът.
23.
do WTF
08.01.2015 22:01:53
5
1
priatel ostavam s vpe4etlenieto 4e komentira6 na izust Oskvernjavame tehnata nai golema svetinja s KARIKATURA i te otnemat jivota na 12 4oveka za tova A te ubivat i otvli4at i malkoto ostanali hristiani v tehnite strani i kakvo pravim nie? pra6tame im humanitarni pomo6ti za da ne umrat ot glad
22.
WTF
08.01.2015 21:24:35
0
4
<До 21>Айде сега прочети си коментара който сам написа ,ама внимателно, бий си два шамара да са осазнаиш малко ........ и пак го прочети. С кой се съобразяваме бе , оскверняваме по най-долнопробния начин тяхната най-голяма светиня с цел какво......по-висок тираж и повече кинти в гушата на някво самозабравило се списание и с цялата си наглост днеска , цяла Европа гръмна: "посегателство срещу демокрацията и свободното слово " , "денят в който хуморът бе убит" ...ами ако всички тези пошли публикации и карикатури за олицетворение на хумора, направо да на взривяват цялата планета ислямистите и да са свършва с мъките, на мен в такъв свят не ми се живее !!!
21.
do atanasov(WTF)
08.01.2015 20:55:06
2
0
kato ne mojem da gi promenim trebva da se saobrazjavame s teh ? tova li e PALNOUMNOTO V KOMENTARA TI samo 4e zabravi da kaje6 4e nie se saobrazjavame s teh daje mnogo se eaobrazjavame a za gostopriemstvoto i sozialnite pridobivki koito iskat ot nas polu4avame kur6umi v glavata nemame ni6to protiv tehnite religiozni obredi i rasbirania no imame ne6to protiv da gi vnedrjavat v zivilisovana evropa kakto nie ne go pravim i ne imigrirame v tehnite strani ANADAMMO
20.
WTF
08.01.2015 17:23:27
1
5
Коментар 18 го е написал по на-подробния ,точен и реален начин...... ,90 % от малоумниците в тоя сайт и тези които са коментирали тази статия просто да си направят труда да го прочетат,а не да прасват CAPSLOCK-a и да пишат малоумни коментари !!!!
19.
do 12
08.01.2015 15:15:53
0
2
TURZI I ARABI IZPOLZVAT TO4NO TOVA TOLERANTNOSTA I VERSKATA TARPIMOST NA EVROPEISKITE NARODI INTEGRAZIATA I AKZEPTANZA NA NA6iTE ZENNOSTI ZA TEH SA 4UJDI NAPROTIV STREMJAT SE DA NI ASIMILIRAT I AKO EVROPA NE SE OBEDINI I NE SAZDADE DRAKONOVI ZAKONI ZA IMIGRAZIATA OT BLIZKIA ISTOK EDIN DEN NASLEDNIZITE NI 6TE JIVEAT POD ZAKONA NA 6ARIA
18.
Атанас Атанасов
08.01.2015 14:52:52
0
9
Аз така и не разбрах, какво толкова трябва да те мотивира, за да правиш карикатури на Мохамед! Дайте ми поне една разумна причина, която е накарала тези журналисти да се подиграват по тоя начин с основоположника на една религия! Някой ще отговори, че щом ние правим карикатури на Христос и това произтича от т. нар. свобода на словото, значи по същия начин може да постъпваме и с Мохамед и едва ли не мюсюлманите трябва да се съобразяват с нас. Е да, ама мюсюлманите не мислят така и затова възприемат карикатурите като гавра с тяхната религия. Повечето ни недоразумения с мюсюлманите произтичат именно от това, че различно възприемаме религиозните си ценности. Ние, европейците сме на практика атеисти и формално изповядваме някаква религия (в случая християнство), която има за нас по-скоро ритуален характер и няма нищо общо със светския ни начин на живот, а при мюсюлманите не е така. Те не правят разлика между светско и религиозно, между политика и религия и това е дълбоко вкоренено в съзнанието им, което значи, че няма как насила да ги променим и да им наложим нашите разбирания за разделно възприемане на религиозност и светски начин на живот. Просто такива са наложените от много векове насам реалности и след като не можем да ги променим трябва да се съобразяваме с тях. Всички ние - хората, народите, религиозните общности, расите ако щете, сме различни, с различни виждания за света, с различни традиции и различен начин на живот и затова се налага да се съобразяваме едни с други и да не посягаме на неща, които други общности смятат за святи.
Във всяка конституция е записано, че символите на дадената страна като национално знаме, герб и химн са святи и неприкосновени. Ако случайно поради липса на закони и правосъдие в твоята страна можеш да се подиграваш безнаказно със своите националните символи, то това не ти дава правото да се подиграваш и със символите на другите страни. Същото правило важи и за взаимоотношенията между различните религиозни общности. Това, че ние хората от страните с традиционно християнско вероизповедание можем безнаказно да се подиграваме с нашата религия и да я правим обект на осмиване и карикатури не ни дава правото да посягаме на чуждите религии и да осмиваме техните символи...
И какво означава тази прословута "свобода на словото", с която всичко оправдаваме и заради която едва ли не мислим, че всичко ни е позволено? Утре по същия начин някой може да легитимира и псуването на майка и да го изкара и него свобода на словото! Ами в края на краищата всичко си има някакви граници, които не трябва да се прекрачват! Именно това тези журналисти от Франция не са го разбрали, а всичките им приказки, че уж защитавали някаква измислена от тях "свобода на словото" са една пълна глупост!
17.
до 16
08.01.2015 13:33:29
1
3
Да, имам и никой не го отрича. И ,ако благоволиш да забележиш, с относително съвременната култура християнството се опитва да се отърси от този начин на решаване на верските проблеми. Докато ислямистите си продължават по старите начини. Та - щом се припомня колко са избити в името на християнството: а колко са избитите и насила покръстени християни по турско робство? Така с подобен реваншизъм не може да се върви напред, а за сегашния терор винаги ще се намери оправдание.
16.
kiro
08.01.2015 13:23:06
1
2
ДО 7 ! ИМАТЕ ЛИ СИ ПРЕДСТАВА ПО ВРЕМЕТО НА СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ И ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА СЕВЕРНА И ЮЖНА АМЕРИКА КОЛКО МИЛИОНА ДУШИ СА ИЗБИТИ В ИМЕТО НА ХРИСТИЯНСТВОТО... ??? ИЛИ ЗА НАС МОЖЕ ?? РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ЛОША РЕЛИГИЯ,А ИМА ЛОШИ ХОРА !!!
15.
Иван Михов
08.01.2015 11:28:49
1
5
Франция да търси сметка на САЩ защо обучи и създаде Ислямска Държава
14.
АХХАХА
08.01.2015 10:19:06
1
6
пускайте цялата арабска измет в Европа и чакайте добро, след като Европа е толкова лоша защо идват тука, да си седят там мама им мръсна арабска! УМРЕТЕ В КАЛ КУЧЕТА НА ИСЛЯМА
13.
Дернев
08.01.2015 09:49:17
0
8
Изключително нечовешки акт на ненавист. Но,дай Боже, той да наложи виждането, че ЕС в този си вид е изключително застрашен от тероризъм от всякакъв вид и е крайно време да се насочи към създаването на обща армия и гранична охрана на външните граници, включително и международните летища, общо антитерористично законодателство, съд и служби за борба с тероризма и организираната предстъпност. БГ трябва веднага да стане инициатор на дебати в Брюксел по необходимостта от бързи реформи които да доведат до гореописаните цели. Иначе ще попаднем в много сериозна заплаха от подобен характер. Бежанската вълна, която в никакъв случай не е само такава, ще нанесе много сериозни поражения върху сигурността на страната, която и без това не е на необходимата висота, за което сме си виновни само ние българите, а не външни врагове, както е угодно на виновниците да ни внушават. Приказките кой да ни пази границите трябва да се пренесат в Брюксел, а не тука. Иначе е само загуба на време, а то вече изтече.
12.
hes
08.01.2015 09:37:51
0
5
Нормално и човешко е, човек да е ядосан от всеки акт на тероризъм. Но не е решение да се прави на клавиатур-бабаит! Време за анализи е! Как са се сдобили с оръжие, къде са обучавани, в каква организация са членували и как службите са ги изтървали! НЕ ПОДКЛАЖДАЙТЕ ВЕРСКА НЕТЪРПИМОСТ! НЕ Е ХРИСТИЯНСКО!
11.
11.
08.01.2015 08:28:25
2
16
И дайте да се разберем какво значи "свобода на словото"! Утре някой ще реши, че псуването на майка е също свобода на словото... Е, да ама има хора, които не мислят така!
10.
Сами са си го търсили!
08.01.2015 08:22:12
12
11
Само не разбрах от какъв зор тия журналисти са тръгнали да правят карикатури на Мохамед! Какво толкова им е виновен човек живял преди 14 века и който няма нищо общо със ставащото сега по света?
9.
!!!
08.01.2015 07:25:57
1
6
До 4: Ако се върнеш назад във времето, ще видиш в средствата за масова инф-я много не само карикатури, а и други форми на "оплюване" на християнството; в отговор на оплюването е имало отговори от сорта "протестно писмо" и др.под. С КРЪВ И УБИЙСТВА НЕ Е ОТГОВАРЯНО! Така че не лъжи! И недей да оправдаваш краен ислямизъм и убийства с лозунги "правдата си е правда"
8.
ineto
08.01.2015 07:23:37
6
11
За Исус се знае къде е живял,знае се кой е.А за този Аллах- педал ли е къв е не се знае нищо.Нито тъпата му мутра никой не е виждал.Значи не съществува.Съществува май само в промитите мозъци на рязаните зелки.

МЮСЮЛМАНИн ,какво е?
ТЪП,РЯЗАН циганин,че и миризлив
7.
!
08.01.2015 01:16:23
2
18
Мюсюлманите имат огромен психически проблем....вярата. Като цяло това днес е просто рекламно клипче на целта на религията - разделение и кръв. От всички религии по света единствено исляма се къпе в кръв....и това се дължи както на войнствените му текстове, така и на 90% неграмотните мюсюлмани. Т.нар. кръстоносни походи са чисто и просто война за земя и богатство...нали не забравяте, че същите християнски кръстоносци са нападнали християнска България...след това са си понесли последствията. Но при исляма е друго....там убиват....просто убиват за Мохамед,чиито гроб не е известен и въобще не е ясно съществувал ли е някога пророка Мохамед.
6.
до 4
08.01.2015 01:08:43
2
19
абе, човек, ти за психиатър ли си. Каквото и да е - нищо не оправдава трима луди с качулки да разстрелят с автомат хора, застанали с лицата и имената си. Що за психопат си, че и правда намесваш. Каква правда бе, излез си с лицето и си кажи мнението.
5.
Smith
08.01.2015 00:42:21
3
6
Толерсти от всички страни - съединявайте се и нашокайте рязаните канчета!
4.
WTF
08.01.2015 00:26:53
20
3
На г-н Ядосания и на всички останали ще задам само един въпрос,изводите си вадете сами.........Въпросното списание публикувало ли е подобни осмиващи карикатури за Христос.
Няма религия,няма вяра,няма политика.....правдата си е правда !!!
3.
do avtora
08.01.2015 00:13:38
5
5
posredstven si pi4 slaba rakia
2.
Kiro
07.01.2015 23:55:55
12
11
Флагман, вие сте следващите
:D :D :D
1.
RiP
07.01.2015 23:39:17
0
9
У Ж А С ! ! !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори