×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Западът сам отгледа палача си и внимава да не го обиди. Пазете палача!


Как Западът сам отгледа палача си и внимава да не го обиди. Пазете палача!
ТЕ не НИ дават да се шегуваме с тях. Истерично скачат и НИ съдят, притесняват НИ в собственото НИ пространство, когато се опитваме да ИМ покажем, че има и друга гледна точка
Тема в развитие
Париж е бойно поле: Въоръжен взе заложник в еврейски магазин! (ВИДЕО) Терористите държат жена за заложник, обкръжи ги бронирана техника! (НА ЖИВО) Има убит при престрелката във Франция! (НА ЖИВО) Заклещиха касапите от Париж, държат заложници! Ето го кървавия ужас в редакцията на "Шарли Ебдо" (СНИМКА) 22 карикатури в отговор на 100-тици куршуми в „Шарли Ебдо“ Нова стрелба в Париж, двама полицаи в критично състояние Как Западът сам отгледа палача си и внимава да не го обиди. Пазете палача! Моето име е Ахмед, но днес аз съм Шарли! Хеликоптер следи атентаторите от Париж, очаква се атака "Ислямска държава" за кръвопролитието в Париж: Това са първите капки, ще последват други! Терористите от Париж са разкрити, вижте ги Бесен съм. Гневен съм. И безсилен едновременно срещу качулатите изверги в Париж! Невръстно българче било на метри от атентата в Париж Взрив в Париж! Автомобил избухна на метри от синагога Касапницата в "Шарли Ебдо" се разиграла на планьорка (ВИДЕО) Терористите в Париж крещели: Ние отмъстихме за пророка! (ВИДЕО) Оланд пристигна на мястото на касапницата, обяви я за терористичен акт (ВИДЕО) 11 са избитите в редакцията на „Шарли Ебдо“ Касапница в Париж: Въоръжени с калашници избиха хора в редакцията на сатирично списание
виж още
скрий
08 Януари 2015, Четвъртък, 11:56 ч.
Автор: Мартин КАРБОВСКИ

Разделиха ни на местоимения – НИЕ и ТЕ. В Европа толерастията уби журналисти, а при нас – цели села

ТЕ не НИ дават да се шегуваме с тях. Истерично скачат и НИ съдят, притесняват НИ в собственото НИ пространство, когато се опитваме да ИМ покажем, че има и друга гледна точка. Другата гледна точка може въобще да не е антагонистична. Може да е просто смешна. Но ТЕ скачат. Обидени са на свободата. Искат да живеем в ТЯХНАТА координатна система.

Става въпрос за местоимения. Те са ТЕ. Ние сме НИЕ. Местоименията са за удобство, не за разделение и реч на омразата. Но ТЕ  идват в нашето НИЕ и ни казват на какво да се смеем. Забраняват НИ да ИМ  се подиграваме? Кой може да забрани това? Още ли се опитвате?

Това е имплозията на либералния провал. Толерантните отгледаха палачите си. Никога не бих написал и една скверна дума срещу толерантността. Но да толерираш нетолерантните към теб е просто самоубийство. Самоубийство след нежелан секс.

ТЕ  са вечно обидени. ТЕ са наранени. ТЕХНИТЕ чувства вярвания, малцинствени проблеми и нови нормалности се налагат като тих пълзящ нов фашизъм, докато обвиненията във фашизъм към Нормалното, фарсът на новите свободи се играе на световната сцена с огромен успех.

Не става дума, че Западът отглежда терористите си. Западът се чувства силен да се справи с всяка глобална заплаха. Но той допусна толерастията в клетката на неговото тяло. Там  влизат паразити със знамена. Същите тези с грижа отгледани паразити ще убият гостоприемника.

Ако те ограничаваха някоя друга свобода – да приемем, че можем да направим компромис. Но те ни забраняват СМЕШНОТО. Невинното. Добронамереното. Докато НИЕ търпим да НИ насилват. Докато НИЕ търпим да ни ограничават. Докато НИЕ търпим да НИ убиват. Докато НИЕ търпим ТЯХНАТА държава в НАШАТА държава.

Модерният свят се самоорганизира така, че да каца на Марс, докато в Париж жените нямат право да сядат на масата заедно с мъжете. Така щото немците да експериментират с фоторецепторния протеин, докато салафитски отряди в Берлин бият пиещи алкохол кюрди. Това прилича на съветската империя, която пращаше човек в космоса, но на село картофите се вадеха с ръце. Има нещо страшно сбъркано в този модел.

Не можете да НИ забраните смеха. Музиката, картините, катедралите. Нуждите ИМ от различност не може да деструктурират света на цивилизацията, създаван с хилядолетия.

Тези хора не са различни. ТЕ са палачи. А Европа е идиотът, който осигурява социалните помощи на палача си. Европа  внимава палачът Й да не бъде обиден. Пазете палача. ТОЙ има чувства. При вас  толерастията убива няколко журналисти. При нас тя убива цели села. Цяла нация. Бавно. Тихо. Методично. В името на "толерантността" българите ще изчезнат първи.

ТЕ не са просто ислямисти. Не са просто малцинства. Те не са просто сексуално различни. Те не са просто различни. ТЕ са варвари. Свободата наистина е в различността, в шареното, в смеха и липсата на забрани. Но ТЕ окупираха свободата. Свободата ТЕХЕН патент ли е? Или просто се ползват от глупостта НИ и заблудата НИ, че НАШИТЕ и ТЕХНИТЕ ценности могат един ден да се срещнат?!

НИЕ сме виновни. Няма  „ново нормално“. Не си играйте с това. По-опасно е от ядрена игра. Има ясни местни ценности, има християн-демократично общество, с неговата нормалност и обичаи. Кьолнската катедрала изгаси светлините си, за да не е част от декора на идеята за разделението. Но разделението не се прави от хората в понеделник пред кьолнската катедрала.

Разделението се прави в гетото, където те учат да не си търсиш работа и да не учиш немски, а да пазиш традициите на родината си. Което щеше да е нормално в родината им. Кардиналите ще се сетят за какво става дума, когато минаретата станат декор за шериатски митинги. Защо се правите, че не разбирате?!

Разделението не е да вдигнеш лозунг в защита на емигрантите, който твърди че “шареното не е кафяво“. Виждали ли сте света отвътре зад фереджето?! Какъв цвят е? Искате ли да видите цвета отвътре на фереджето? Разделението е да не можеш да видиш лицето на жената по улиците на Бирмингам. Свобода ли е да им дадеш да носят фереджета?! Само този въпрос е достатъчен.

Това е война. Някои страни се справят добре с нея. Други чакат. Имунната система на обикновените европейци се опитва да сработи и да ви каже нещо. Да ви каже, че около НАС има МЕСТОИМЕНИЯ. И затова не сме виновни НИЕ. Няма НИЕ. Има логика, прогрес, нормалност и бъдеще. Шериатът не е бъдеще. Шериатът ще ни забрани, ако ние не го забраним навреме. Инцестът не е бъдеще. Възпитанието  на деца трансджендър не е бъдеще. Свободата е да разрешиш на другите свобода. Докато един ден свободата ще бъде забранена от точни ТЕЗИ, на които НИЕ дадохме свобода.

* заглавието е на редакцията



16
Коментара
Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
16
Коментара по темата
16.
Гуантанамо
09.01.2015 00:32:50
0
4
Не става дума, че Западът отглежда терористите си.
.............................

Напротив, Карбовски, точно за това става дума.
До преди година "Ислямска държава" бяха борци демократи срещу лошия Асад, въоръжавани и обучавани от САЩ, Турция, Франция, Израел. И инструктирани надлежно в Правец от бившия Боков министър Николай Младенов.
80-те години в Афганистан муджахидините също бяха прогресивните борци за свобода срещу СССР и затова въоръжавани и обучавани от ЦРУ.
Радикалните ислямисти са инструмент в ръцете на западната върхушка, за да бъдат използвани при нужда - за съсипване на сравнително светските държави Ирак, Сирия, Либия /но не и ислямистките Саудити и Катар/, за "борба срещу тероризма", за разделянето на европейското и близкоизточното общество на враждуващи религии и етноси. Прилагане на древния римски имперски принцип "разделяй и владей".
Убийците ги разкрили за 2 часа, защото единият си изпуснал личната карта в крадения автомобил - смях в залата. Ще се намери ли поне един истински журналист да зададе въпроса не станаха ли твърде много съвпаденията с тези удобно намерени документи. При атентата срещу кулите намериха в развалините им съвсем запазен паспорт на единия от "атентаторите". При атентата в Сарафово намериха виснала на един храст шофьорската книжка на "атентатора", а израелците посочиха виновните още преди взрива дето се вика.
Питайте, журналисти, задавайте въпроси. С ЦРУ и Мосад започнете. питайте последните например защо техният премиер Нетаняху посещава в болница в Тел Авив ранен ислямист от Сирия и му стиска ръката. Да, Израел приема и лекува ранените ислямистки главорези и после ги изпраща обратно в Ирак и Сирия, а в нета има статии със заглавие "Защо Ислямска държава" никога не атакува или поне заплаши Израел. Защо закланият от ислямистите известен журналист обвини публично преди екзекуцията си управляващите в САЩ.
Задавайте неудобните и НЕполиткоректните въпроси, журналисти и оставете сълзливите мелодрами "аз съм Чарли" на заден план.
За да не ни сполети всички скоро съдбата на нещастните жертви не само от Париж, а и хилядите загинали мирни жители в Одеса, Донбас, милионите загинали граждани на Ирак, Афганистан, Сирия, Либия.
Същите тези, които отгледаха ислямистите отгледаха навремето болшевиките и Хитлер и потопиха Европа в кръв след две световни войни. Дали не ни готвят Трета.
15.
xxx
08.01.2015 21:17:34
0
4
Всичко написано е вярно. Карбовски е журналист на ниво.
14.
!!!
08.01.2015 17:52:17
0
3
Интереснa е логикaтa нa неaндертaлецa. " Рaзпънaхте " бългaрския журнaлист че , се бил гaрвил с бългaрските трaдиции ( Йордaнов ден ) в немското рaдио , но инaче нямa лошо дa се гaврим с чуждaтa религия.
13.
abv
08.01.2015 14:39:22
1
6
BRAVO NEVEROJATNO TO4NO NAPISANO SAMATA ISTINA EDNO KAM EDNO ADMIRAZII ZA AVTORA JALKO 4E NE MOJE TAZI STATIA DA SE VIDI V FRANZIA ILI GERMANIA KADETO NAISTINA ISLJAMISAZIATA E V MNOGO NAPREDNAL STADII TAZI STATIA TRJABVA ZADALJITELNO DA BADE PRO4ETENA OT VODE6TITE BALGARSKI POLITIZI KATO EDNO PREDUPREJDENIE KAKVO NI O4AKVA AKO V NA6ATA RODINA V TOLERANTNATA DREVNA BALGARIA SE OSTAVIM DA BADEM IZIGRANI NADHITRENI OT PREDSTAVITELITE NA PRIMITIVNOSTA NEZIVILISIRANOSTA I NETOLIRANTNOSTA MASKIRANI V NA6IA PARLAMENT KATO RADETELI NA EVROPEISKITE ZENNOSTI
12.
...
08.01.2015 13:50:19
17
5
Тaзи стaтия е явнa провокaция!!!
Мрaзете се по между си!!!
Aко си християнин , мрaзи мюсюлмaните и обрaтно!!!
Повече обaче е провокaция към бългaрското общество- мрaзете мaлцинствaтa!!! Бийте се , некa кръв дa се лее!!! Чудя се кой имa изгодa от товa?!
Aвторе , чифут тъп , кой ти плaти бе , нa# уйник прост???
11.
Важно!!!
08.01.2015 13:39:33
2
4
До 10: Също Германия много ни помогна и Австия през 1889-1944.
Тогава влезнахме в средата на Европа по брутен доход и производство. Фабриките ни бяха пълни със Германски и Американски машини.
10.
Мили Бурги, нека помним
08.01.2015 13:33:57
14
2
Нека за миг се сетим за градовете които са причинили най много болка, крадене, и унизение, бедност на града Бургас и неговите Бурги.
Това са: Москва и София.
Двете крадоха и ни убиваха.
Не мога да кажа това за Истанбул.
Истанбул ни помогна да поставим основите на Бургас.
Нела да знаем кои са ни крали и заробствали чрез дирекции и сила да живеем сега в бедност.
9.
ф
08.01.2015 13:29:26
5
2
Do 8 i 4: ti si avtora na statiata, стига се промоутва тука. Флагман, изключете го този.
8.
Браво
08.01.2015 13:26:08
0
17
БРАВО ЗА СТАТИЯТА - НАПЪЛНО ВЯРНО ОТРАЖЕНИЕ НА СЕГАШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И ОЧАКВАЩОТО НИ БЪДЕЩЕ! НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ПОВЕЧЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОТРИЧАТ ВИДИМИ НЕЩА - ОТГЛЕДАХМЕ СИ ПАЛАЧИ! ТАКИВА "ТИХИ" ПАЛАЧИ, КОИТО НЕУСЕТНО ПРЕВЗЕХА И ЦЕННОСТИТЕ"! БРАВО ЗА НАПИСАНОТО !
7.
Bulgarie
08.01.2015 13:25:45
1
6
JE SUIS CHARLIE
6.
d
08.01.2015 13:20:45
10
1
Бургас,
Не забравята че ние по морето и под Стара Планина, сме прекарали много повече време заедно във Римската Империа със Мала Азия отколкото под Булгарски Царе. Преди това сме били Траки, пак до Мала Азия със Гърците. След това пак заедно във Османската Империя която я била пълна със можещи българи във важни позиции. А сега пак сме в новата Римска Империя Европейски Съюз, и може бе Турция ще се присъедини също, опитват се. Така че при нас сотуацията е една на мулти-етническа, което има много хубава възможност за биснес и търговия и заедно да растем и да живеем във дружба докато елиминираме тези, независимо от религия които мразят човеците.
5.
Антон Български
08.01.2015 12:07:39
20
6
Mного е примитовно мисленето на тази статия. Това не е проблем на религията. Това е проблем на хора които мразят хора и са необразовани и бедни. Това е проблем на социализма, също на Русия която мачка свободата на словото и все пречи на Щатите да си свършат работата във Средния Изток.

Съгласен съм с коментара долу че нашите турци са много готини и нямат нищо общо със циганите. Напротив ние трябва да си защитаваме нашите турци и да хващаме тези които мразят хората, независимо от каква религия идват, и да ги унищожаваме.

Еи вчера един тъпак разпра кореме на друг тъпак във дискотека в Бургас. Кмета затвори дискотеката. Тъпите съди му отмениха затварянето. Що не се вдигнахте, слабаци, да защитите кмета и да смачкате съда?!!!! Ето Христоянин които мрази хората прави поразии. Никаква реакция. Не се прави цивилизация със пасивност.
4.
гражданин
08.01.2015 11:59:35
2
14
КАК НЕ РАЗБРА № 2 ЧЕ НЕ СТАВА ВЪПОС ЗА РЕЛИГИИ? СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, ЗА ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ПОДХОД ПРИ ОЦЕНКАТА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ РЕАЛНОСТИ. ЗА ГРЕШНО ТЪЛКУВАНЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА ДО СТЕПЕН НА ОВЧЕДУШИЕ И КЪСОГЛЕДСТВО КАСАЕЩО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ГЛОБАЛНОТО ОБЩЕСТВО И В ЧАСТНОСТ У НАС? САНКТА СИМПЛИЦИТАС!
3.
ддд
08.01.2015 11:56:34
11
4
Това не е до религия.
Проблема е меазители на хора.
Проблема е социализма, и популистиките партии като БКП които крадат от средната класа и добрите най можещи, да дават на бедните и простите.
Проблема е че нямаме право да носим оръжие за да се защитаваме, да гледаш как всеки ще играе готин тогава.
2.
Ая Троя
08.01.2015 11:51:25
10
13
Глупости. Всички ислямисти са ОК, със изключение на тези които мразят хората. Във Чикаго Христиани се убиват всеки уикенд по 10 човека. Да не говорим в другите страни. Ние имаме много Турци които са Българи и са по истински Българи и Патриоти от нас. Просто трябва да се учим от Изравл как да постъпваме със радикалните хора които мразят хора, и да ги изолираме. Но ние по принцип сме мулти-етническо общество и като такова сме много по силни, трябва да си обичаме хората независимо каква религия следват.
1.
гражданин
08.01.2015 11:27:51
1
31
БРАВО! ЧУДЕСНА ГЛЕДНА ТОЧКА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори