×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВКС потвърди 25-годишната присъда на Менашки за убийството на красивата Мария Златанова


ВКС потвърди 25-годишната присъда на Менашки за убийството на красивата Мария Златанова
Михаил Менашки
07 Януари 2015, Сряда, 13:18 ч.

Според висшите магистрати той е извършил предумишлено убийство по жесток начин
Бившият полицай от РУП-Несебър Михаил Менашки вече е с влязла в сила присъда, решението на ВКС е от 21 ноември, но информация за това публично не се е появила никъде. Една от причините е, че процесът за убийството на хубавата Мария Златанова, управител на бар в хотел "Гларус" в Слънчев бряг, не е включен в списъка с делата с изключителен интерес, макар случаят безспорно да е такъв.Жестоката смърт на младата жена на 2 септември 2013 г. предизвика широк обществен отзвук. Делото за втори път влезе във ВКС след като на 19.03.14 г, бе отменено първото решение на Бургаски апелативен съд от 20.11.13 г. заради процесуални нарушения. То бе върнато за ново разглеждане на втора инстанция в Бургас. И второто решение на апелативните магистрати бе обжалвано от всички страни и протестирано от прокуратурата. ВКС заседава на 7 ноември и е постановило решението си в рекордно кратък срок - само 2 седмици по-късно, съобщава "24 часа".

Магистратите са категорични, че убийството е предумишлено и извършено с особена жестокост.

Според тях 30-годишният Михаил е разполагал с план за извършване на убийството, устроил е засада на жертвата си, причакал я е след работа, като предварително е избрал мястото, където да я нападне.

"Налице е и квалифициращото обстоятелство „особена жестокост". Установено е, че деецът е нанесъл седем удара с ножа, които са били силни и целенасочени по уязвими области от тялото на жертвата. Четири от уврежданията са попаднали в гръдната кухина и подраменниците (пострадалата е размахвала ръце, правейки неуспешен опит да се защити). Ударът в сърдечната област е бил толкова силен, че е довел до прерязване на гръдната кост. Този удар, който се е оказал смъртоносен, е бил от такъв характер, че смъртта на жертвата е била непредотвратима", пише в решението от 21 ноември 2014 г.

Жертвата е била в съзнание и е преживяла ужаса на настъпващата смърт, а начинът, по който са й нанесени ударите с ножа, очертава личността на дееца като „жесток човек", смятат върховните съдии.

Според тях няма основание нито за намаляване, нито за увеличаване на присъдата. Той трябва да прекара зад решетките 25 години, като и да плати 150 хил. лв. кръвнина на бащата на Мария - Максим Златанов. Толкова присъди и апелативният съд.

Бившият полицай и защитата му настояваха за по-леко наказание, според тях не можело да става дума за предумисъл, нито пък за особена жестокост.

Докато делото се гледаше в Бургас, Менашки се представляваше от адвокатите Станко Кралев и Росен Кожухаров. Пред ВКС той се е отказал от тях и си е избрал софийски защитник. Постановената на 21 ноември присъда е окончателна.

В категории: Темида


11
Коментара
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
11
Коментара по темата
11.
Бат Цоко
08.01.2015 12:29:57
0
0
aa не са ли малко 25 лета за такова злодеяние,убйство с умисъл до живот поби подхождало.дано го посрещнат подобаващо надървени в пандиза че тва младо дупе секс иска,а и няма да се задържи много 25 от тях ще извадят излежаните до сега,после добро поведение ще и да поработва и ей го свежарка на свобода
10.
оффф...
08.01.2015 10:49:43
0
4
Този човек е бил "ПОЛИЦАЙ"! Този човек е трябвало да ни "ПАЗИ"! Този човек е трябвало да се "ГРИЖИ ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ"! На този човек му е плащано с ДЪРЖАВНИ ПАРИ! Още колко ли такива има около нас ОБЛЕЧЕНИ В УНИФОРМИ???
9.
samo taka
07.01.2015 21:07:50
0
1
kojyderov go e zavartqll na 100procenta taq mirizliva gad
8.
исмет
07.01.2015 18:08:01
0
3
много малко години ,бе . ще излезе запазен
7.
пострадал
07.01.2015 17:56:54
2
2
Напълно съм съгласен с N4,след като се знае убиеца какви адвокати ще го защитават за какво че е невинен ли!Я веднага смъртна присъда и да видим дали няма да намалеят престъпленията!Какво се правят на ощипани булки всички,няма да го хрантутим 25 години от нашите данъци!Правосъдието да се вземе в ръце,стига сте сигнали с нервите на пострадалите!!!!
6.
хмм...
07.01.2015 17:18:23
1
5
Милен Димитров и Ангел Георгиев не можаха да го оправят този, въпреки, че им се отчиташе от продажбите на наркотици...
5.
читател
07.01.2015 14:50:03
1
8
Изцяло подкрепям №4 в частта ,че при ясно умишлено убийство не е нужно защита на такива от адвокати .А иначе този жесток младеж му знае реда ,убил по жесток начин ,а намерил най-известния бургаски адвокат да го защитава!Жалко и ме е гнус от такива адвокати ,които защитават подобни люде,че се стремят и да ги оправдаят или да смекчат вината!!!!!
4.
h
07.01.2015 11:46:57
2
11
Защо въобще такива ясни убийци се защитават от адвокати ? След като е кристално ясно,че той е убиеца ,какви адвокати и глупости да го пъхат в затвора веднага и да му пукат халката всеки ден от групов секс.
3.
до 1
07.01.2015 11:34:40
2
3
назови ми един подобен случай който се е "дъвчел" по малко от една година
2.
читател
07.01.2015 11:19:52
2
6
Ганьо Чорбаджийски е поредния ...с просташкото си изказване и мислене,жалко!
А за Менашки и адвокатите му нямам думи-да настояват за по-леко наказание и че нямало предумисъл и жестокост.Заслужават и защитаващите го и те да са в затвора, нищо че са адвокати,щом мисленето име еднакво с това на подсъдимия-" очертава личността на дееца като „жесток човек", смятат върховните съдии."Благодаря на тези върховни съдии ,че са отсъдили правилно!!!
1.
г-н Ганьо Чорбаджийски
07.01.2015 10:54:02
13
5
И с какво тази мария е по-важна от всички останали жервти на убийства че я дъвчите от 1 година насам като че ли идва края на света? Това че е красива а другите не са ли? и кое и е красивото в днешно време красотата е въпрос на грим и пари ако ги видите без грим сигурно няма да ви интересува,че е убита,но като е нагримирана ууууууу имираме за нея край няма тази бъгларска простотия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори