×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Михаил Попов: В цяла Европа има тупикови улици, безумие е в Бургас да ги премахваме


Михаил Попов: В цяла Европа има тупикови улици, безумие е в Бургас да ги премахваме
Според секретаря на фондация "Безопасни улици" Михаил Попов ул."Гладстон" трябва да стане еднопосочна и да се акцентира повече върху сигурността на хората
05 Януари 2015, Понеделник, 13:51 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: топновини.бг

Да разделят ж.к.“Възраждане“ на шест района, които да имат входно-изходни артерии, предлага секретарят на фондация „Безопасни улици“
В цяла Европа правят тупикови улици, а в Бургас искаме да ги премахваме. Това каза секретарят на фондация „Безопасни улици“ Михаил Попов по повод новия генерален план за движение в централната градска част (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Както Флагман.бг писа Община Бургас смята да реорганизира трафика в ЦГЧ. Предложението на специалистите обаче разбуниха духовете в публичното пространство.

Михаил Попов е сред хората, които имат най-богата експертиза в Бургас по отношение на организацията на движението, изцяло отхвърля концепцията на Общината.

„Европейската практика е кварталите да са по-спокойни, да няма движение във вътрешните улици, за да няма конфликтни точки между пешеходци и автомобили. Заради това се правят тупиковите улици и създават няколко входно-изходни артерии. Моето предложение ж.к.“Възраждане“ да се раздели на шест района. В двата им края на има по една улица, в която движението ще се извършва еднопосочно, а другите да бъдат затворени. Това е най-логичният ход, а не да вкарваме трафика в комплексите. Оставам с усещането, че в този генерален план акцентът е  предимно за автомобилите, а не върху хората и тяхната сигурност. Ако се приема в този вариант съм убеден, че само след няколко години ще го променим“, коментира пред Флагман.бг Михаил Попов. Той лансира и друга актуална идея сред бургазлии – ул.“Уилям Гладстон“ да стане еднопосочна.

Според секретарят на фондация „Безопасни улици“ липсва цялостна концепция за регулирането на трафика. Нямало как общината да иска да извади потока на автомобили от центъра, а в същото време да многоетажен паркинг и огромни билдинги на пъпа на Бургас.

АКО ИМАТЕ ВАША ПОЗИЦИЯ ПО ГЕНЕРАЛНИЯ ПЛАН ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО – ОЧАКВАМЕ МНЕНИЕТО ВИ НА [email protected]

В категории: Пътна обстановка


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
арх. Добрев
06.01.2015 16:49:32
0
7
Работя в чужбина и за пръв път виждам някой в тази държава да предложи нещо свястно по отношение на инфраструктурата. Поздравление за господина от Безопасни улици"! Прав е за абсолютно всичко. Желая му успех! Ако това се направи, хората, които живеят на тези места ще са много доволни. Тук кварталите се правят точно така.
22.
Бургазлия от едно време
06.01.2015 13:15:06
6
2
Във всички райони на града трябва да може да се достига безпроблемно. Никъде в света няма такова изнудване да обиколиш целия квартал за да излезеш или пък да влезнеш от единия край, за да стигнеш до желания адрес на другия край. Задънените улици бяха създадени по татово време, за да се ограничи движението и когато се преследва престъпник с кола да може да се забие в такава улица без изход и да бъде хванат. Сега технологиите са други и времето е ценно за всеки. Ето защо ни трябват преки пътища. Има много начини да се ограничи скоростта по тях и да е безопасно за пешеходците. Паркингите за полезни, когато са на правилното място - до паркове, училища, болници, държавни учреждения, спортни зали, големи магазини. Толкова ли е просто да се проумее?
21.
Georgiev
06.01.2015 10:38:29
4
3
Тъй като не четете форумите ще пробвам и от тук
1. Кога ще се направи кръгово на Трапезица за да се облекчи трафика - това е най просто и евтино решение на въпроса.
2 .Кога ще се отвори ул. Мара Гидик към Ботева затворихте я със саксии към Кирил и Методий и цяло лято а и сега просто е невъзможно да се разминеш постоянно задръствания и викове.Има вариант да се отвори и от улица Ал.Велики.
3. Ул. Сливница в участъка Ботева - Мара Гидик постоянни задръствания дупка до дупка вече 1 година.
4. Ремонта по Сан Стефано - половин година не може да се направи 300м едно платно да се пусне движението и да се облекчи трафика .
Още много други има но да се спра до тук. Не знам кой отговаря за организация на трафика в града но аз му поставям оценка слаб 2
20.
не е ли така?
05.01.2015 22:44:23
1
6
Да решат някой сериозен проблем, а не да правят велоалеи на мангалите, за да карат жИлязУ и дърва по тях.
19.
Барти Крауч
05.01.2015 22:11:05
2
6
Възраждане - най-западналото гето на Бургас. Друго си е да усвояваш лесни проектчета с разни приятели ;)
18.
до14
05.01.2015 22:02:11
1
4
ОТ ТАМ СЕ КРАДЕ НАЙ ЛЕСНО КОЙ Е ВЛЯЗЪЛ В ГЕТОТО ЧЕ ДА ВИДИ ЧЕ УЛИЦИТЕ СА КАТО ПИСТИ НИЩО ЧЕ КОМЛУКА Е ПОД МОРСКОТО НИВО И ВОДАТА ЩЕ ГИ РАЗСИПЕ А НА ТИЯ ГНУСНИ ЦИГАНИ ДЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА ИМ ОПРАВИХМЕ И ГЕТОТО И ТЕ УЛИЦИТЕ СА АСФАЛТИРАНИ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ
17.
Абе какви паркинги бе?
05.01.2015 21:18:45
2
7
Сега като има голям паркинг долу на Мария-Луйза да не би да се пълни? Всеки гледа колата да е до гъза му. Нищо че е на тротоара. Само яки глоби и всичко ще си дойде на мястото. Като видят зора, много бързо всеки ще намери къде да паркира.
16.
Пак до 123
05.01.2015 20:31:33
2
4
И като си толкова отворен, защо не отидеш да му го кажеш в очите? Стиска ли ти? То от тук всеки може.
15.
До 123
05.01.2015 20:29:23
0
3
Човек като е глупак и не знае какво да каже гледа да обиди, защото акъла му не стига за повече.
Или може би си някой от общината?
14.
mama vi ehidna
05.01.2015 20:04:11
0
5
Koga nai nakraq shte oправете улица Свети Климент Охридски ве прости общинари .А може ли за 7 години управление да асфалтирате 9 10 улици ве глави прости как може първо да асфалтирате на шибаните мангали улиците... Ако невярвате читаli otide i vishte ot stadion chernopmorec chak do sarceto na getoto vsichko e prqsno asfaltirano a nie prostite danakoplatci si plashtame danacite vsqka godina i si chupim kolite po taq kriva ulica s tiq krivi paveta mama vi korumpirana za ko asfaltirahtee na mangalite ullicata na mangalite we da moje po lesno DA SE PRIDVIJVAT S OTKRADNATOTO ot nashite koli i imoti li prosta obshtina dva mandata glasuvah za vas zashtoto obeshtahte da preasfaltirate cqlo vazrajdane tretiq pat sam va ebal hich nemislite maloumnici do obshtinarite dano chetete da vi eba maikata korumpirana
13.
бургазлия
05.01.2015 19:34:30
2
19
Абе какви тупици, какви 5 лева, на луди ли се правите?
Възраждане е най-лошо устроения квартал, без паркинги, с едно единствено зелено пространство (Борисовата кучешка градина), с преоибладаващо разбити павирани улици.
И понеже въпросние тупиран специалист сигурно е минавал през Възраждане само с кола нощно време, ще му посоча неща, които няма как да знае:
- масово НЕНАКАЗУЕМО паркиране върху тротоарите - еми наказвайте бе хора, пари ли не искате?
- ОГРОМНИ неизползваеми площи зад кооперациите, пълни със стари коли, бараки и какво ли не - измислете наредба да се окрупнят тези площи, с общ вход/изход и да се ползват за паркинги.
- НИКАКВО полицейско присъствие в страни от Гладстон/Мария Луиза - наркоманите си имат цели заведения, където се пуши марихуана, шмърка се и се продават хапчета.
Няма какво да откривате топлата вода - единственото нужно са многоетажни охраняеми паркинги за да се разкарат всичките тези коли от улиците.
Същите улици които до една са достатъчно широки за двупосочно движение.
12.
ф
05.01.2015 19:26:57
4
9
Направете синята зона тройно по скъпа да видим дали ще идват да мърсят града...
11.
Л
05.01.2015 19:25:25
4
4
Направете второ южно летище на града между Бургас и Созопол.
10.
в
05.01.2015 19:21:31
2
7
Почвайте да правите закон всеки жилищен блок да има задоволителен един цялостен цвят (в Бургас цветовете са розово, оранжево, жълто) и да е поддържан иначе глоби за нарушаване естетиката на града!!!!
9.
Р
05.01.2015 19:18:50
0
20
Отсега нататък общината да изготви да не се дава разрешително за строене без да има паркинг отдолу на сградата, и ако не може няма да се строи.
8.
Б
05.01.2015 19:13:34
10
7
Пичове, Бургас е град за пешеходци и велосипедисти тези гета-кооперации дето сте откраднали от тротоарите и улиците ни, нека да почнем да ги караме да плащат глоби...
7.
Кретени
05.01.2015 19:01:30
8
8
На този голям недостиг на паркоместа искат да затварят вътрешните улици на Възраждане.Абе вие нормални ли сте.Какви инциденти с пешеходци,като половината улици там са разбити е 2-ра скорост е максимума.Поредният некадърник иска да направи поредното безумие и после както винаги ние да се оправяме.
6.
iu
05.01.2015 18:24:39
6
6
мисля,че Гладстоун трябва да остане джупосочна и да се ремонтират улиците от двете и стени.Да направим улицата еднопосочна е много лесно,както и да одарим синя лента върху паветата и да събираме по левче на час.
5.
Данъкоплатец
05.01.2015 17:53:24
1
30
това за гладстон е много правилно!!! Ако няма да я правят еднопосочна да оправят патриарха и шейново. И какви са тия глупости, че няма парцели за многоетажни надземни паркинги. Бившата баня до училище Любен Каравелов пустее, така че това е първото място. Второто място е на Македония 87. Парцелът е повече от декар. Третото място е на ъгъла на Дебелт и Сливница - парцелът е огромен. Четвъртото място е ъгъла на Дебелт и Самуил. И това само на пръв прочит. Също всичките коптори - фризьорски салони, баничарници, лайнярници не стига, че плащат данъци като за гаражи, а развиват търговска дейност, ами и си спират колите пред гаражите("магазините"). Другият вариант е да се направи подземен паркинг под Борисовата градинка. С ремонтиране на улици и бордюри проблема с паркирането няма да се реши, а даже по - зле, защото ще се начупят бързо новите тротоарни плочки.
4.
Milena
05.01.2015 17:36:41
2
7
Като не се мисли за хората,автомобилите кой ги кара.....
3.
123
05.01.2015 17:31:05
18
13
Тоя тюмбелин ли е най големия разбирач? Опази Боже от такива разбирачи
2.
zapoznat
05.01.2015 17:05:04
3
18
Как да им го вкараш в главите на хората от Странджа работещи в общината при положение че вече са лапнали фактурката от новите пътни знаци маркировка сини зони и глупости
1.
s
05.01.2015 16:55:53
6
13
Suglasen sum!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори