×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Транспортната схема пропука монолитното мнозинство на ГЕРБ в ОбС-Бургас. Вижте как стягат редиците си!


Транспортната схема пропука монолитното мнозинство на ГЕРБ в ОбС-Бургас. Вижте как стягат редиците си!
Арх.Веселина Илиева(в средата) обсъжда промените в транспортната схема с председателя на групата на ГЕРБ Димитър Людиев(с гръб)
24 Март 2015, Вторник, 13:01 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Отварят тупик улиците, правят ул. „Княз Борис I” двупосочна, "Цар Самуил" - двупосочна
Генералният план за движение в централната градска част бе приет на днешната сесия на Общинския съвет-Бургас (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Основният акцент е отварянето на тупик улиците в ж.к.“Възраждане“, пускането на двупосочно движение по ул.“Княз Борис I” и затварянето на ул.“Левски“ в частта й на ул.“Александровска“.

Дебатът по докладната обаче ще се запомни не с друго, а с това, че пропука за пръв път в този мандат монолитната група на ГЕРБ. На втория час от разискванията, архитект Димитър Георгиев от ГЕРБ, алармира, че каквито и промени да правят, те ще бъдат незаконносъобразни, защото е трябвало да бъдат публично обсъждани и внесени 14 дни преди гласуването, каквито са изискванията на ЗМСМА. В допълнение на изказването му друг парламентарист от ГЕРБ Красимира Маркович да се приеме първоначалният текст на стратегическия документ.

Предложението бе прието, но след консултация на председателя на ОбС Костантин Луков с главния архитект Веселина Илиева, се премина към прегласуване, което донесе на Луков лавина от критити от общинските съветници. Изненадващо бе, че огънят бе открит от колегите му от ГЕРБ. "Съветниците от моята партията да си седят на местата и да не се обаждат без да съм им дал думата", ядоса се Луков.

Виждайки, че изтърва дисциплината председателят на групата съветници на ГЕРБ в ОбС-Бургас Димитър Людиев поиска почивка, в която направи безпрецедентна оперативка в средата на залата с колегите си от ГЕРБ (ВИЖТЕ УНИКАЛНО ВИДЕО). След оперативката съветниците от ГЕРБ вече бяха единни и гласуваха да се допуснат направените промени в генералния план за движение.

Единствената по-сериозна бе отварянето на ул.“Цар Самуил“ в частта й от бул.“Стефан Стамболов“ до бул.“Христо Ботев“ като двупосочна. Там в момента има забранителен знак откъм „Стефан Стамболов“, но това е най-нарушаваната забрана в Бургас.

Сред отхвърлените предложения бяха тези на председателя на групата съветници на НФСБ Ангел Божидаров – ул.“Климент Охридски“ към ул.“Сливница“  да не се отварят една към друга. Мотивът му бе, че там има детска градина.

Ангел Божидаров, който бе сред най-активните по време на общественото обсъждане на генералния план преди месец сподели, че е останал втрещен от експертизата на архитектите от София, изготвили стратегическия документ.

Те не са идвали в Бургас, никога не са стъпвали във „Възраждане“. Бяха написали, че „Дебелт“ трябва да стане еднопосочна, както и „Калоян“, за да може да се осигурят паркоместа... идете да видите какво е състоянието сега. Не знам какъв хонорар сте и платили, но те не са схванала най-сериозния проблем за квартала – липсата на паркоместа“, отбеляза Божидаров. Той настоя улица „Васил Левски“ да остане отворена за автомобили, за да не се затруднява движението, защото от бул.“Иван Вазов“ до „Сан Стефано“ източната и западната част на града ще се свързват само чрез подземната улица.

Общинската съветничка от ГЕРБ Димитринка Буланова попита дали администрацията възприема някои от нейните предложения. Тя настоява ул.“Цар Калоян“ да бъде двупосочна от бул.“Сан Стефано“ до ул.“Христо Фотев“, но идеята й бе отхвърлена, защото било невъзможно, мотивираха се от администрацията.





8
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
8
Коментара по темата
8.
galin
25.03.2015 22:09:31
0
0
SKRII SE ILIEVA , ako te nabaram na jivo neznam kakvo ste te napravq , na nem terasata mi razrushi a na nqkakvi koito ti plastat im davash da pravqt nezakonni sgradi kadeto si poiskat bez da ti migne okoto . trabata ste igrae po teb skoro
7.
do vsichki
25.03.2015 22:07:30
0
0
tazi jena s prekrasnoto ime vesa ilieva zastroi celiq grad s otvratitelni sgradi , bez infrastruktura , bez logika i bez krasota !!!! a neinata zadacha za zaplatata koqto i plastame nie e da gradi grada s logika. Tova koeto pravi e da krade , vzima rushveti i da ni se smee kakvi balaci sme da sedim , da gledame i da si traem - HORA SABUDETE SE , NEKA SE ORGANIZIRAME NA EDIN PROTEST SRESTU TAZI
6.
Дернев
24.03.2015 21:27:10
0
4
Бс винаги се е управлявал от селяни и затова си остава и селски град. Добре, че е важен за бъдещето на БГ, че се наместват външни интереси и се прави нещо за развитието му, колкото и мудно да се движат нещата в правилната посока.
5.
zapoznat
24.03.2015 15:55:08
4
8
наглярите изкочиха от малко търново и диктуват правилата в Бургас
евалата браво
4.
Небостъргачи и високи сгради
24.03.2015 15:52:26
2
15
ВЕСА ИЛИЕВА = $$$$$$$$$$$ за джоба и , и нищо повече , никаква мисъл за устойчиво развитие на града !!!!!!
3.
Гражданин
24.03.2015 15:50:38
3
17
Флагман защо не разследвате наглите схеми на ВЕСА ИЛИЕВА вместо да я давате по снимки ! разкажете за наглите високи застроявания които допуска в централна градска част !!!!! Кмете събуди се и си виж екипа !!!! Септември идва !!!!!
2.
t
24.03.2015 15:21:26
6
15
Добре, че са направили оперативка.
Уникално малоумни ПЛАШИЛА, нали ги виждате какви мутри имат-отблъскващи.
Пияницата от Морския техникум и той нареден
Гласувайте пак за тези ДЕБИЛИ
1.
бургазлия
24.03.2015 15:08:28
1
16
Никаква полза няма от еднопосочните улици, защото бай Ганьо не спазва правилата и въпреки знаците пак се влиза от забранената част. Защо тия които създават транспортните схеми , не излязат по улиците и да видят за какво става дума. Всеки се спира където му дойде, всеки си кара както си знае и за капак пешеходци щъкат навсякъде. Много тъп и комплексиран народ сме и това си е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори