×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Вълшебни легла" лекуват рак и гъбички в Бургас само за левче


"Вълшебни легла" лекуват рак и гъбички в Бургас само за левче
Не си правете експерименти със здравето, ако няма медицинско лице, което да каже кое е полезно и кое вредно за вас, съветват лекари
01 Януари 2015, Четвъртък, 09:30 ч.
Автор: Ани ИЛИЕВА

Лекари в потрес - при онкологично заболяване нагряването и масажирането е опасно, фирмата пък глобена за подвеждаща реклама

От ухо на ухо, от уста на уста и от някоя друга платена статийка в медиите  се носи мълвата, че в Бургас се продават лечебни легла, които лекуват на практика всичко. Даже и рак. Леглата са корейски /тук таме китайски/, в тях, според рекламата има полускъпоценни камъни - турманий, нефрит и други, излъчват инфрачервени лъчи, имат силно магнитно поле.
Само срещу левче, всеки пациент може да отиде на улица "Копривщица" и да се опъне на леглото, без медицински преглед и без наблюдение. Леглото се движи като доста по-евтините масажори с малки валячета и едновременно затопля. Подобрание усещат хора със ставни заболявания и дископитаии, но те биха го усетили и при най-обикновен масаж, или какъвто и да било затоплящ компрес.

Звучи странно, че леглата лекуват почти всичко, даже и високо кръвно и подобряват дейността на сърцето, усилват имунитета и всичко, каквото се сетите, дори стопират растежа на злокачествени тумори. Язви, ишиас, колити, грип и почти всички  клинични пътеки на здравната каса можете да ги минете, ако се  опънете на леглото.
От Онкодиспансера в Бургас казаха, че ракът и лечение със затоплящи процедури са несъвместими и горещината води до по-бързо делене на раковите клетки. Затова е и абсолютно противопоказно да се ходи на минерални бани и да се ползват минерални басейни. В официалния сайт на "Нуга бест" пише обаче, че се забавя увеличението на туморите от съответните легла. Има и два дежурни читателски отзива как хората били едва ли не на умирачка, но се излекували от рак.    
И докато се чудим как обикновена управителка на магазин лекува с размах всеки, който й попадне, се натъкнахме на мнение на Комисията за защита на потребителите, която е глобила фирмата за подвеждаща реклама с доста солидна сума. Освен това СЗО не е одобрила тези легла като лечебни и не е дала благословията си да се ползват. Ето и текста.
Комисията за защита на потребителите спря реклама на продукти и методи, които обещават лечение на хронични заболявания, увреждане на тъкани и болести на органи, сред които дори и рак.
На фирмата „Nuga Best" е връчен и акт за заблуждаващата реклама.

Освен че обещават лечебно въздействие, рекламните материали за средствата и процедурите използват авторитета на Световната здравна организация (СЗО) като гарант за тяхната ефективност.

Фирмата не е представила изисканите от експертите на контролния орган документи, доказващи рекламираните лечебни качества на продуктите (лечение от изгаряне, отравяне, диабетични язви и рак, както и нормализиране количеството на червените и бели кръвни телца и подобряване на кръвното) и документ, с който методът „Терапия Moxibistion" е признат от Световната здравна организация.

Междувременно КЗП е изпратила запитване до СЗО дали действително са признали този метод за ефективен, на което те отговорят, че не са давали такива разрешения.

В резултат на инициативата на комисията СЗО е осъществила директен контакт с компанията и е поискала от нея незабавно да прекрати употребата на името им във връзка с нейните продукти.

На фирмата е съставен и акт за нелоялна търговска практика за изказване на неверни твърдения по време на презентация, че дадена стока може да лекува болести, нарушени функции на човешкия организъм.

При проверката на представителите на КЗП в салона, където фирмата рекламира продуктите си, е установено, че това става чрез презентации, разположени в помещенията плакати и литовки „Многофункционалност на рехабилитационното масажно оборудване „Nuga Best".

Чрез тях се рекламират недоказаните по никакъв начин от търговеца предимствата и лечебни въздействия на различни методи и продукти сред които принципи на хиропрактика , турманиевата керамика, терапията Moxibistion, магнитотерапията, акупресурата, контрола на теглото, йонизацията и др.

Във въвеждащите в заблуда рекламни плакати и листовки се обещава, че туркманиевата керамика, например, „предотвратява разпространението на вредни микроби и гъбички в организма, пречиства и оказва противоотровно въздействие" и др.

Междувременно пък официалният сайт на "Нуга бест" с големи червени букви предупреждава, че бургаската фирма не продава продукцията на "Нуга бест". Тогава какво предлага на бургазлии салонът? Настояваме да получим отговор!         



15
Коментара
Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 0
15
Коментара по темата
15.
нов
05.01.2015 23:45:02
0
2
Много съм слушал за тези легла. Ако мога да избягна операцията защо да не опитам.
14.
доволна
05.01.2015 18:57:42
0
2
Тези легла бяха преди това в Ямбол около една година.След направени около 15 процедури,не съм била на инжекции и не съм пила лекарства за дископатия.Преди това всяка година напролет и наесен имах радикулит.Вярно е,че след първите няколко масажа се чувстваш като разбит,но си струва.
13.
Моника Куюмджиева
05.01.2015 12:57:37
1
5
За пореден път се убеждавам колко ограничени, елементарни и прости хора има по тази земя. В тази статийка пише, че Нуга бест дава заблуждаваща информация, а самата "журналистката"без да е компетентна и без да се е запознала достатъчно добре пише клевети и заблуждава хората. Злобните коментари на хорицата, които са ползвали оборудването един или два пъти въобще няма да си правя труда да ги коментирам. Ползвам керамиката и леглото и за себе си аз съм много доволна и ще продължавам да ги използвам, защото виждам ползата от тези уреди и ги препоръчвам и на всеки човек, който държи на своето здраве и това на близките си и иска да живее без болка.
12.
Димо Димитров
05.01.2015 12:28:16
1
5
Ползвам "Вълшебното легло" и турм.керамика от 3 г.Реших си натрупани здравословни проблеми и към момента се чувствам прекрасно!Тази която е написала тази статия се е объркала нещо... да отиде да пробва, защото там демонстрират, а не лекуват. Онколозите няма защо да са в потрес, защото има много онкоболни няма да останат без работа. Нуга Бест Южна Корея е номер 1.
11.
Живка Димитрова
05.01.2015 08:58:37
2
3
Може ли да има толкова ограничени и злонамерени хора? Авторката на тази гнусна статия е далече много от материята на Нуга Бест и щеше да е по убедителна ако си беше направила труда да почете малко повече преди да пише. Има нещо добро в нашия град и още в 13 града, така че бъдете здрава г-жо Ани Илиева и не вменявайте на хората Вашето мнение!
10.
ИВАН БИНЕВ
04.01.2015 14:10:07
2
6
КАСАБОВА КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ЗА ТОВА
9.
оха
03.01.2015 15:47:54
3
3
ако мъж ме опъне на туй легло, ще стана ли от ялова плодоносна, че не ми се дават 20000 за 3 опита инвитро и после да умра от рак заради хормоните, дето ги хакат на инвитрото
8.
Георги
02.01.2015 13:13:40
2
4
Леглата са подходящи за гръб,кръст и настинки.Ползвал съм ги.Вършили са ми работа.
7.
Иларион Спиртомиров
02.01.2015 11:34:36
2
6
И аз отидох там не за да се "лекувам" имах доказана дискова херния и момата там един час ме убеждава че само след няколко месеца хернията ще се "прибере" и няма да имам нужда от операция. Това разбира се са пълни глупости, нищо такова нямаше да стане, подложих се на операция и сега нямам никакви проблеми с кръста, но ако бях послушал "медичката" щях да получа "подарък" от фирмата пожизнено увреждане на седалищния нерв, причинен от притискането на нерва, само дето те не го знаят това нещо. Тези легла стават само за един релаксиращ масаж, малко да те поразкършат и толкова. Ако някой очаква вълшебно излекуване или отслабване, нека да изостави тези илюзии.
6.
Петя Тодорова
02.01.2015 00:12:34
4
6
Аз също съм ходила.Това е пълна глупост,не ходете. След като станете от"лекуващото легло" още ро зле ще ви стане.От опит го пиша.
5.
Димитрова
01.01.2015 20:58:07
7
7
Аз пък имах много добър резултат след две процедури. Болката в кръста ми премина. Самото легло е изобетено от кореец, който е искал да помогне на тежко болен свой роднина и е имало ефект. Естествено, не бива да се злоупотребява, но за определени видове заболявания е мого полезен.
4.
ALF
01.01.2015 20:38:33
2
5
7. ФЛАГМАН МИШКИ
01.01.2015 18:34:54
Рейтинг:
0 Въпросната псевдо бизндесдама през 2011г се представяше за ПР на изборната кампания на д-р Германов, сега кмет на Приморско. Агитираше бабите по селата да гласуват за него като им даваше по 20лв. Благодарение на тази връзка Райна Косева ползва протекции в ОДБХ Бургас, който прикриват старата негодна преработена и представяна за прясна храна. СДЕЛКИТЕ за купуване на гласове тя прави в офиса на бързото хранене в МБАЛ Бургас, арендатор на което е на мъжа и Явор Димитров и фирма "АЛЕН МАК 2002" ООД. НА ВСЕОСЛУШАНИЕ тя се хвали, че урежда изборни резултати за 20лв. На глас, като тя и мъжа й прибират поне 50% от дадените и пари от политически формации, за себе си. Точно така през 2009г тя си купи кола Крайслер 300C с рег. Номер 6669 za 40 000лв.
3.
СТАРОТО
01.01.2015 18:50:56
2
12
Пълна лъжа са тези легла ходил съм няколко пъти после не мога да мръдна от леглото.
2.
кафе
01.01.2015 18:21:50
4
7
За малко да ме уморят. Имаше едно килимче, на което трябваше да ходя, после на легло, после пак на килимче - терапия срещу диабет. Преди първото килимче захарта ми беше 9, след второто - 11. Отидох си в къщи и не мога да стана. На другия ден отивам в салона , мерят ми захарта - 13. Консултантите са неуки. Наистина за настинки и ставни заболявания става.
1.
БиБи
01.01.2015 17:30:00
3
8
Тая изкара цици :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всеки втори недоволен от пенсията Всеки втори недоволен от пенсията Най-недоволни от пенсията си са жените, пенсионерите, които живеят в столицата и в селата, представителите на етническите малцинства, както и пенсионираните със средно и по-ниско образование Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Експертиза ще установи дали шофьорът е бил пиян или дрогиран Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те 
Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори