×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият министър на спорта спечелил 18 млн.лв. от обществени поръчки, фирмата му обслужва спортния тотализатор


Новият министър на спорта спечелил 18 млн.лв. от обществени поръчки, фирмата му обслужва спортния тотализатор
Красен Кралев е собственик на информационната група "Алтернатив медия груп", в която влизат сайтовете БългарияУтре, ВарнаУтре и БургасУтре
06 Ноември 2014, Четвъртък, 18:01 ч.

Красен Кралев ще управлява бюджет от 60 млн.лв.
Фирми на новия министър на спорта Красен Кралев са спечелили 18 млн.лв. от обществени поръчки за последните пет години, показва справка на вестник "Капитал". Кралев има интереси в сферата на медиите и рекламата. Най-голямата обществена поръчка - за 6,3 млн.лв., спечелена от негова компания е за информационно обслужване на спортния тотализатор, което е под шапката на Министерството на спорта.

Кралев е свързан с политиката и държавата по няколко линии. До скоро той беше собственик на варненската "МАГ Адвъртайзинг", като приходите на групата рекламни агенции около компанията от обществени поръчки от 2009 г. насам са малко под 18 млн.лв.

Кралев е и учредител на партията "Новото време" (неин заместник-председател до 2012 г.) и кандидат за депутат на коалицията с партия ЛИДЕР на парламентарните избори през 2009 г. Поради особеностите на електората на партията на Христо Ковачки, тогава той се явява защитник на миньорите.

"Знам, че държавната машина се стовари с пълната си сила върху миньорите от Поморие. Това означава репресия. Прокурори и полицаи започнаха да разпитват миньорите за кого са гласували, защо са гласували за ЛИДЕР. Защо не разпитват други хора, ами разпитват точно тях – обикновени миньори, които 20 години живеят под земята и ги хващат веднага след вота, почват да ги привикват и да упражняват натиск върху тях", казва Красен Кралев в интервю за сайта "Всеки ден" тогава.

Той е един от основателите на Федерацията на независимите студентски дружества през 1990 г. и съосновател на Българското сдружение за честни избори. От тогава са близките му отношения с бившия енергиен министър Мирослав Севлиевски, когото определя като "най-добрия ми приятел" пред списание "Тема". Севлиевски е кум на Кралев, като преди втория му брак казва в интервю за Валерия Велева: "Че къде е шуробаджанащината? Бил съм кум на Красен Кралев на първата му сватба, ама той отдавна се разведе. Ще му бъда сигурно кум и на втората сватба. А дали ще бъдем заедно във варненската листа, ще стане ясно на 25 май".

Най-големият проект е от 2013 г., когато консорциумът "МАГ Адвъртайзинг ОО" поема рекламното обслужване на Българския спортен тотализатор (БСТ) за две години. За това тотото (което е под шапката на спортното министерство) плаща на агенцията на Кралев 6.5 млн.лв. Бюджетът за поръчката обаче вече е изчерпан и "Маг" в момента получава допълнителни 1.16 млн.лв., за да обслужва тотото докато не бъде избрана нова агенция. За новата обществена поръчка БСТ е определил сумата от 12 млн.лв. за реклама за три години. Предстои да видим коя агенция ще я спечели.

По повод поръчката за рекламно обслужване на спортния тотализатор Кралев коментира пред "Капитал", че тя е спечелена преди две години, когато той не е знаел, че ще има участие в политиката. По думите му спечелилата фирма вече не е негова, но има още два месеца, през които да доизпълнява договора си. Кралев допълни, че нито една от бившите му фирми повече няма да участва в обществени поръчки и че "МАГ Адвъртайзинг" не участвала в настоящата обществена поръчка за спортния тотализатор.

Министър на спорта

Потенциалният министър има опит в бъдещия си ресор като спортист - според официалната му биография той е бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст, както и бронзов медалист на Балкански крос през 1986 и 1987 г.

Кралев обаче става известен в спортните среди като президент на футболен клуб "Черно море". И в двата си периода - през 2001-2003 и 2004-2007 г. се явява в ролята на "спасител". Във втория случай довежда "Химимпорт" като спонсор, а впоследствие като собственик на клуба.

Според официалния уебсайт на "Черно море", "през 2004 г. Кралев стабилизира финансовото състояние в клуба, след като привлече за основен акционер корпорацията "Химимпорт", чиито две компании "Армеец" и Централна кооперативна банка станаха основни спонсори на ПФК "Черно Море". Успешният дебют като старши треньор на една от легендарните рожби на школата на клуба Илиян Илиев и отличното представяне на отбора през сезон 2004-2005 дават надежда, че ръководството на най-стария български клуб е намерило вярната посока."

Дълги години Кралев спонсорира варненски отбор по футзал (футбол в зала) и от 2010 г. е отговорник за това направление в Българския футболен съюз. От това лято е и председател на обединението на спортните клубове "Черно море" във Варна.

Реклама на държавна издръжка

Бизнесът на Красен Кралев в рекламата се разпростира върху няколко агенции. В момента формално той е в управлението единствено на "Аут ъф хоум медия". Майка му Султанка Кралева обаче притежава "Маг комюникейшънс", която е собственик на "Сън Аут-ъф-хоум медия", "Сън медия сървисиз" и "Алфа промо тийм". Основната "Маг адвъртайнзинг" вече е преименувана на "Про адвъртайзинг", но също е собственост на "Маг комюникейшънс". Самият Кралев излиза от собствеността и управлението на тези компании между юли и септември тази година. 

Пред "Капитал" Красен Кралев заяви, че не може да коментира нищо по предложението да стане министър преди да мине цялата процедура по избор на новия кабинет. Той обаче увери, че е прехвърлил или продал своя дял във всичките си фирми, съгласно изискванията за избягване на конфликт на интереси.

Неговите компании работят най-активно за държавата по време на управлението на ГЕРБ. През 2012 г. агенциите от групата на "МАГ" печелят проекти за реклама за 12.6 млн.лв.

Онлайн медии

До лятото на 2014 г. потенциалният министър на спорта притежава и управлява и медиен бизнес. През 2013 г. той придоби 95% от акциите на "Уеб медиа груп" (сайтовете news.bg, topsport.bg, money.bg, lifestyle.bg) за 1.5 млн.лв. Така той увеличи портфолиото на създадената от него "Алтернатив медия груп" (сайтовете bulgaria.utre.bg, varna.utre.bg, sofia.utre.bg, plovdiv.utre.bg).  

Ако поеме поста на министър на младежта и спорта, Красен Кралев ще управлява бюджет от около 60 млн.лв. годишно.

В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 6
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
8
Коментара по темата
8.
тотофен
07.11.2014 15:23:10
0
0
Моля, всички разбиратели и познавачи даващи категорични мнения и прогнози,да ми кажат печелившите числа на тотото за неделния тираж. Направете го - толкова много ви вярвам. А и много ли искам.
7.
Зидаро Мазач 32 разряд
07.11.2014 15:04:55
0
0
Великия Майстор на Масонската Ложа-орьжейния тьрговец Митов вьвежда в лоното на Масонството Красен Кралев
6.
Георги Бакалов
06.11.2014 22:27:36
0
6
ТОЗИ човек по закон ЩЕ НАДЗИРАВА ТОТО-то, най-тъмната ЧЕРНА КАСА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ през последните 25 години !!!
ЗАЩО уж-разследващите журналисти НЕ НАДНИКНАТ по-дълбоко в тази черна дупка - никой от нито една медия не е направил това?!
ЗАЩО до днес няма разкритие по случая с Манол Велев?!
ЗАЩО съпругата му Весела Лечева НЕ ЗАДАВА ВЪПРОСИ?! Нали стреляха по Манол Велев (все още ли е полужив?!) 6 седмици, след като Весела Лечева (тогава спортен министър) изрита Ирен Кръстева от ТОТО-то?! Няма държава в Европа с по-сервилни и подкупни медии -НЯМА!!!
5.
KOKO
06.11.2014 21:52:40
0
12
КРАДЛИВА ,НАГЛА МУТРА!!!
4.
Калина
06.11.2014 21:33:40
12
0
Кралев е истински професионалист и доказан мениджър. Не мога да разбера, защо му цапат името? Успех, Красене, врагове винаги ще има. Не обръщай внимание и продължаввай напред!
3.
@@@@
06.11.2014 19:54:16
0
7
ТИМ Варна
2.
Вихрен
06.11.2014 18:00:44
6
1
Ей, ама това журналистете сте много опасна работа - като започете copy-paste без да мислите и нямате спирка. Някой от вас от цифри разбира ли?
1.
G
06.11.2014 17:20:26
3
6
Interesno e -- niama li obrazovstelni iziskvania za ministri. Tozi izglegda tup i prost.
Ot Patriotichnia front sa sushto tupi I prosti, che i omrazni. Tegko I na Bulgaria.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори