×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидия Петрова се самозапалила заради секта?


Лидия Петрова се самозапалила заради секта?
Актът на самозапалването показва крайното отчаяние, в което човек е изпаднал, каза директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветослава Гълъбова.
04 Ноември 2014, Вторник, 12:17 ч.

Тя никога не е имала психични проблеми, каза сестра й Даниела, но сподели, че е възможно да се е превърнала в жива факла заради някаква религиозна общност

Лидия Петрова, която се запали вчера пред президенството, вероятно е членувала в секта. Това каза пред камерата на ТВ7 сестра й Даниела.
„Тя не е луда, но имаме съмнение за секта. Не е имала никога психични проблеми. Не ме разпитвайте повече, че трябва да успокоявам близките си“, каза още тя.
Съседът Венко пък определи Лидия като много добро момиче. „Жената си е нормална. Всичко си беше наред и не знам защо се самозапали“, заяви мъжът.
Семейството на 38-годишната фотографка е в шок. Тя е от Нови Искър, но живее на квартира в столицата. В сърцата на своите близки и съседи тя е добър човек и страстен фотограф.
Родителите й са разделени от близо 15 години. Сега бащата живее на семейни начала с друга жена. Той работи като охранител.
„Дъщеря ми изобщо не контактува с мен. Не съм я виждал от няколко години. Тя не се разбира със съпруга си. Има син на 11 години, но не съм го виждал отдавна. Беше на три-четири-години, когато за последно бях с него“, добавя Петър Петров.
„Не съм се срещала с нея, макар че седем години живея с баща й. Вероятно момичето беше на страната на майка си, а тя не е искала да контактува с нас“, каза доведената майка на Лидия - Вера Василева.
Според директора на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветослава Гълъбова пък, актът на самозапалването показва крайното отчаяние, в което човек е изпаднал.
„Човек може да избере тази изключително болезнена раздяла с живота, само ако не вижда никакъв смисъл да продължава напред. Това е добре обмислено решение. А фактът, че става пред президенството в присъствието на много камери, говори за директен упрек към институциите. Не е ясна причината, поради която Лидия е посегнала на живота си. Тя е имала добра работа и дете, за което да се грижи. Вярно е, че животът й не е бил лек, но най-вероятно нещо е станало в последните дни, което я е провокирало“, коментира д-р Гълъбова в „Добро утро, България“.
Психиатърът д-р Николай Михайлов пък призова в интервю за „Денят започва“ по БНТ медиите да са много внимателни при отразяването на самозапалвания, защото можело да ни залее вълна от самоубийства.
„Отразяването на случая трябва да е минимализирано. Трябва да се избягва всеки опит за стилизация, героизация или романтизация от страна на журналистите по отношение на хората, извършили подобни самоубийствени действия, защото може да доведе до модел на подражание и този модел на подражание ще е конструиран от самите журналисти“, каза още д-р Михайлов.

В категории: Животът


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
6
Коментара по темата
6.
Браво "трапер"!
04.11.2014 12:47:37
0
4
"Траперът" както винаги е прав! Абсолютно прав! Чуйте го хора! Има още малко надежда, но всичко е в нашите ръце!
5.
trapera
04.11.2014 12:04:38
0
13
Защо се палите, бре?! Запалете тях, запалете партиите, парламента, запалете Президентството, но не палете себе си. Изгореното трябва да са те, не ние. Изгорете тая тиха небрежна хунта, която подло управлява без лице. Трябва да бъдат запалени хората, които не могат, не искат и лъжейки управляват.

Изгорена не трябва да е плътта на нацията, а веригите й.

Трябва да бъдат запалени хората, които обезсмислиха изборите и демокрацията. Хората, които твърдят, че са представляващи суверена, а реално половината им избиратели не могат да говорят, не могат да смятат и животът им е по-евтин от протеин, хора готови да осъществят подлостта на купените от партиите избори.

Запалете онези, които ни шантажират, с красиви думи ни пускат в черната поща на идеята, че без тях няма мир, че без тях не може да се управлява. Изгорете всички, които слугуват на чужди, има ли значение чии са чуждите, били те руснаци, американци или турци?!

Спрете да се палите. Съберете се и изгорете лъжците, които ви обещаха милиони работни места, които могат да откраднат банка, които унищожават хора, браншове и професии.

Изгорете всеки политик, който не ви дава отговори, но ходи на коктейл на жълт сайт, който може да напише заглавието "Минчев надърви Месечков". Изгорете узаконителите на мръсните лъжи в това, което наричате "вестници". Това дали може да е председател на Парламент, как смеете да се наричате така, изгорете го.

Не искам да спекулирам с партийния кибрит. Фарсът е в това, че този кибрит е платен от субсидиите на партиите, от данъкоплатците. Палим се с кибритите, които ИМ платихме?!? Защо ние, а не партиите горят в тая система на нищото?

Трябва да изгорим схемата, в която ДПС и нейният политически аватар с безумното име България без цензура са готови тихо да управляват с ГЕРБ, сиреч да го съсипят, а другите партии се пазарят безумно и не смеят да кажат, че ги е страх от турците, от НАТО И ЕС.

Изгорете продажните институции, та дори да се наричат "българска" и "народна" и "банка". Не чучелото на Искров, самият той трябва да избухне в пламъци от срам, ако КТБ е била пирамида, а ако не е била, изгорете го бавно. Същият трябва да изгори само заради простия факт, че спаси една банка, а изгори друга. Пепел не бива да остане, ако нямате отговор на този въпрос.

Изгорете всеки, който ви обяснява, че Европа забранява това или онова. Огън за всеки, който ни лишава от логиката на живота ни и от историята ни, и от езика ни – само, защото му харесва да носи отдолу сини жартиери на звездички. Европа не забранява нищо. И изключително не се интересува от нас, не ни познава и й тежим. СПАСЕНИЕТО на горящите хора е в ръцете на самите горящи хора.

Не се палете. Покривът и без това е в пламъци. Изгорете наследеното безчестие и стария ред.

Другото е гниене.
4.
паяк
04.11.2014 10:33:25
0
1
Години продължава битката срещу сектите в страната , но безхаберието на институциите за гласове за изборите са причината за предприемане на крайни мерки от гражданете.
3.
паяк
04.11.2014 10:33:20
0
0
Години продължава битката срещу сектите в страната , но безхаберието на институциите за гласове за изборите са причината за предприемане на крайни мерки от гражданете.
2.
паяк
04.11.2014 10:33:13
0
0
Години продължава битката срещу сектите в страната , но безхаберието на институциите за гласове за изборите са причината за предприемане на крайни мерки от гражданете.
1.
паяк
04.11.2014 10:33:02
0
1
Години продължава битката срещу сектите в страната , но безхаберието на институциите за гласове за изборите са причината за предприемане на крайни мерки от гражданете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори