×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зелените площи, културата и образованието се очертаха като основни приоритети за Поморие до 2020 г.


Зелените площи, културата и образованието   се очертаха като основни приоритети за Поморие до 2020 г.
На срещата бяха изслушани предложения на граждани и неправителствени организации за развитието на Поморие в следващите шест години
15 Октомври 2014, Сряда, 15:36 ч.

Общината ще търси чрез публично-частно партньорство да изгради многофункционална спортна зала на терена на бившата жп гара
В Община Поморие се проведе кръгла маса за идентифициране на заинтересованите страни във връзка с изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Поморие. На нея бе представена ролята на местните хора, група и организации, чието участие е решаващо в процеса на планиране и реализиране на градското управление.

Включването на заинтересованите страни е не само важно предварително условие за успешния процес на вземане на решения, но също така от съществено значение за насърчаване на равенство и социална справедливост в управлението на градовете.

Представителите на административните структури са силно заинтересовани от проектите за подобряване на градската среда, туристическата инфраструктура и енергийна ефективност на административните сгради. Подобряване на състоянието на детските градини и училища е фокусът на интересите на представителите на образованието.

Община Поморие ще търси възможността чрез публично – частно партньорство да реализира проект, свързан с изграждане на многофункционална спортна зала на терена на бившата ж.п.гара. Създаване на нови пространства за култура и туризъм: картинна галерия, вятърна мелница за сол, етно-културен център, културно-информационен център (бивша „Водна кула“) са част от идеите, включени в плана.
„ИПГВР се разработва на база проблемите, поставени от всички жители на Поморие, каза кметът Иван Алексиев. Политиката на общината ще продължи да бъде ориентирана към развитието на туризма и културата и свързаната с тях инфраструктура. За развитието на града е много важно да има дългосрочна стратегия с ясно определени приоритети, която да се следва. Предстоят още срещи и обществени обсъждания за изготвянето на плана и разчитам, че гражданите ще бъдат активни и ще заявят позицията и идеите си.“ – каза кметът Иван Алексиев.

Кръглата маса се проведе в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В категории: Поморие


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
до глас
26.10.2014 16:48:19
0
1
Едни от нещата които се правят е да се удовлетворяват амбициите на определени бизнесмени- в ущърб на хората.
Един от тях е бизнесмена Пламен Петков -през целия летен сезон си строеше ресторанта необезпокояван от кмет и заместник-кмет.
За обекта му няма осигурени места за паркиране в имота му- както се изисква от закона- и за това паркирането става пред имота т.е на уличното платно. Едната лента за движение е блокирана и се използва за паркиране- а улицата е двупосочна. Пресечната еднопосочна улица също е блокирана за движение поради непрекъснато спиращи автомобили обслужващи обекта. За ползване на тротоари не и дума не може да става.Но това не е достатъчно. В момента кипи строителна дейност в зелената площ срещу заведението- неизвестно защо и на каква цена? Може би това е "бялото", което не се харесва на хората.
3.
глас
18.10.2014 08:57:33
1
4
Тези неща които се пишат са хора с неудолетворени и болни амбиции. Не може непрекъснато на бялото да казваш черно когато се вижда колко неща се направиха и в бъдеще ще се правят за доброто на градът ни от млади амбиционни хора. Пожелавам на кмета и екипът му да продължават в същия дух . Хората оценяват това което се прави .
2.
Хой? Хой? Хой?
16.10.2014 01:00:52
4
2
Резултатите от анкетата ще бъдат пратени на дядо Коледа.
Тъп баничар, празни поморийски кратуни.
1.
Запознат
15.10.2014 18:44:53
5
3
Ваньо Баничарят продаде зелените площи и всички Общински имоти за да осигури охолен живот на немската жрица и циганетата. Не ни хвърляйте прах в очите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори