×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кошмар! Заведения за бързо хранене на бургаска фирма тънат в мизерия, продават стара храна между буболечки


Кошмар! Заведения за бързо хранене на бургаска фирма тънат в мизерия, продават стара храна между буболечки
Фрапантните факти станаха ясни от решение на Темида. Единият от обектите на фирмата-нарушител е описан до бл. 46 в ж.к. "Зорница", но така и не го намерихме. На нито един от павилионите там няма задължителния реквизит - табела с име на фирмата
11 Октомври 2014, Събота, 12:05 ч.
Автор: Флагман.БГ

Фрапантните факти станаха ясни от решение на Темида


Корозирали скари, замърсени плотове и хладилници, липса на течаща топла вода, сапуни и веро завариха инспекторите по храните в павилион за бързо хранене в ж.к. Зорница, който се намира в непосредствена близост до Спортното училище, спорната зала и Английската гимназия, става ясно от съдебно решение на Бургаския районен съд.

В търговското помещение имало и буболечки, а дезинфектантите били с изтекъл срок на годност. Хигиената била под всякаква критика. Собственик на заведението е фирма «Валибел» ЕООД.

Проверката е извършена на 16 юни т.г. На фирмата е написан акт за 3 бона, който едва тази седмица е потвърден от Темида.  Въпреки ужасните хигиенни условия обектът продължава да работи. В решението на съда местонахождението на заведението е описано до блок 46 /в него в момента се помещава Спортното училище/.

Днес екип на Флагман.бг направи проверка, в района има близо 10 заведения за бързо хранене, някои от които не работеха. Нито едно от тях нямаше задължителния реквизит - табела с името на фирмата собственик като материално отговорно лице.  Така и не открихме кое точно е заведението на "Валибел" ЕООД.

Това не е единственото фрапантно нарушение на бургаското дружество, което има обект и в ж.к. "Славейков".  Инспекторите още същия ден проверили въпросното помещение. За свой ужас те намерили 4 килограма стари палачинки, годни до 19.12.2013г. 110 броя арабски хлебчета със срок на използване до 11 юни 2014 г. Имало също така и стар арабски хляб. Там инспекторите по храните написали акт за 1000 лева, също потвърден от БРС.  В съдебното решение отново не е уточнено къде точно се намира обекта на фирмата.

Глобите могат отново да бъдат обжалвани пред Бургаския административен съд, а дотогава фирмата със собственик Валентин Дянков Белчев ще работи необезпокоявано.



11
Коментара по темата
11.
ivo
12.10.2014 12:42:09
0
1
Ейййййй много се прости еееее тъпациии одавна вече фирма ВАЛИБИЕЛ не е наемател на това помещени тъпаци
10.
РОДИТЕЛ
12.10.2014 12:36:56
0
2
Строги наказания и затваряне на обекти , които не отговарят на санитарните изисквания за да предпазим децата си ! Чудесна статия, сензационна, но непроверена.Движите се по списък даден ви от Агенцията по храните, полезно сътрудничество, така и трябва за да се предпазим от нарушителите , но НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПИШЕТЕ НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ! ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ЕТИКА!Вие журналистите, какво наказание ще получите за нанесени морални и финансови щети на прохождащ бизнес.И като родител, и като гражданин и като потребител казвам: Наказание и затваряне на обекти, които не отговарят на изискванията и със същата сила наказание и за журналиста, който нанесе щети с публикуваната снимка далечен план на "оранжевият павилион" ЗАЩОТО, ако беше в близък план щеше да се види , освежена фасада отвън, ново оборудване и обзавеждане от вътре, табела с името на НОВАТА ФИРМА-арендатор И РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА РАБОТА НА ОБЕКТА. НО така няма сензация!!!Остава да си помислим , че е платено на журналиста публикувал именно снимката на новооткритият обект.Вие журналистите можете много да помогнете, но можете и да "УБИЕТЕ".За това направете нужното , което се изисква от ВАС ,когато сте направили грешка.Най - малкото е да напишете опровержение. АЗ, като родител посъветвах детето си да остане в България и да развива бизнес именно тук - да не напуска СТАНАТА НИ. АЗ, като родител го напътстваах да спазва всички изисквания за да бъде изряден към хигиенни и данъчни институции.АЗ, като родител го съветвам в момента да се обърне към съда за да си защити правата.НО ГО МОЛЯ ДА ОСТАНЕ ТУК- В БЪЛГАРИЯ!!!
Инспекторите от Агенцията по храните свършете си отново добросъвестно работата - ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ЗАЩИТНИЦИТЕ от нарушителите. НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКИ,НАЛОЖЕТЕ САНКЦИИ! С вашите действия Вие ще ПРЕДПАЗИТЕ И ЗАЩИТИТЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ! ТАКА ЩЕ ПОМОГНЕТЕ И НА БИЗНЕСА, ЗАЩОТО ЩЕ ЗАТВОРИТЕ НЕЛОЯЛНАТА КОНКУРЕНЦИЯ И!!!
9.
до Мартин
12.10.2014 08:15:27
0
1
"Павелионът" -ХИ ХИ ХИ , граматика момче, граматика.
8.
Janko
11.10.2014 22:14:53
1
0
E..I "kompetentniq" moje li da si zatvorish pluvalnika. Ne zavijdai qsno li e....
7.
ujas
11.10.2014 22:06:07
1
6
KAKVI GLOBI KAKVI 5 LEVA?ZATVARQNE NA TAKIVA DUPKI ZAVINAGI !!!!!
6.
Мартин
11.10.2014 21:01:58
2
4
Снимката е актуална, но информацията не се отнася за настоящата фирма-наемател на обекта /оранжев павилион/.Проверявайте си източниците за информация.Павелионът отговоря на всички изисквания от Агенцията на храните и има разрешително за работа . Недопустимо Е ВАШИЯТ САЙТ ДА ПИШЕ НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ.
5.
седем осми
11.10.2014 19:59:21
1
9
Направете проверка на всички заведения около посоените училища защото трябва ли да стане натравяне на децата и тогава органите оторезирани за тези проблеми ще хукнат да проверяват. След като знаете че заведението не спазва нужната хигиена какво ги чакате.
4.
Иван
11.10.2014 19:32:13
1
5
Затворете ги за винаги и това е...
3.
r
11.10.2014 18:35:36
2
6
Sudete gi do dupka, do dupka.
2.
диди
11.10.2014 16:30:50
1
9
Това оранжевото е мястото
1.
шматока
11.10.2014 16:02:21
2
18
корупция братлета,това без протекцията на някой от общината не може да стане !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори