×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако бъда избран за депутат, първата ми задача ще бъде да внеса наново промяна на Закона за търговските вериги


Ако бъда избран за депутат, първата ми задача ще бъде да внеса наново промяна на Закона за търговските вериги
Екологът Емил Георгиев предупреди Ивелина Василева от ГЕРБ, която отказа да участва на дебат с него, че ако реши да защитава само партийните си интереси, ще има в негово лице непримирим опонент
28 Септември 2014, Неделя, 12:12 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимка: Радостина ГЕОРГИЕВА

За тях законът в България е като врата в полето, правят каквото си искат, а президентът Плевнелиев ги покровителства

-Г-н Георгиев, като председател на партия Политически клуб  „Екогласност” и кандидат за народен представител от коалиция „БСП Лява България”  предложихте дебат по екологични въпроси на водача на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, но той няма да се проведе. Ивелина Василева ви отказа.

-Изненадан съм, защото очаквах да направих диспут по тази тема. Но времето е пред нас. Ако тя се вълнува от въпросите по опазване на природата, така както аз се вълнувам, съм убеден, че съвместно ще решим много екологични проблеми , в т.ч. и в Бургаска област. Спечелил съм правото да говоря истината. Затова казвам, че съвместно с г-жа Василева, имайки предвид усилията и успехите на кмета Димитър Николов да поддържа чист и зелен Бургас трябва да подкрепяме в областта на опазване на околната среда и кметовете на другите общини от региона. Заради това я поканих да сблъскаме тези, да избистрим идеи. Надявам се да не реши да защитава само партийните си интереси, защото ако е така в мое лице ще има непримирим опонент. Считам, че на фона на всеобщата тревога от увеличаване на глобалните екологични проблеми, политиката по опазването на природата не трябва да е нито лява, нито дясна, а възможната политика. Да, аз и моите колеги от ПК”Екогласност” и коалицията като цяло може и да имаме различия с някои политически партии, в т.ч. и с ГЕРБ, но е редно да сближим позициите си по опазване на околната среда. Длъжни сме да постъпим така, че политиката в тази област да стане все по-възможна.

-Очаква се зима на огромно недоволство, свързано с увеличената цена на ел.енергията за битовите потребители с почти 10%. Като член на ръководството на Федерацията на потребителите в България, считате ли, че това увеличение е неизбежно?

-Да, очертава се тежка зима за българския потребител, който ще плаща данък за безобразията  на Иван Костов, подписал през 2001 г. заробващите договори с  американски централи, известни като ТЕЦ”Марица изток” 1 и ТЕЦ”Марица изток” 3. Същият този Иван Костов, който съвместно с Меглена Кунева от Реформаторския блок, имат основен принос за закриване на първите четири реактора на АЕЦ”Козлодуй”, както и съществен принос за непосилната цена има и т.н. „зелена” енергия от фотоволтаичните централи. Преди 2 години цената на фотоволтаичната енергия  беше определена на 867 лв. за 1 МВт . В момента е намалена на половина. За сравнение, цената на 1 МВт ел.енергия, произведена в АЕЦ”Козлодуй” е 44 лв. Факт е, че като държава член на ЕС сме поели ангажимент в до края на 2020 г. в общия микс, енергията произведена от Възобновяемите енергоизточници трябва да е 16%, или 1 000 МВт на база  6 000 МВт обща консумирана за страната ел.енергия при възможности за максимално производство от 12 000 МВт. За сведение, към края на май 2012 г. бяха сключени договори за производство на 4 000 МВт. фотоволтаична енергия, а към момента се произвежда над 1 000 МВт.! Шокиращо, нали? Затова ние от ПК”Екогласност” подкрепяме построяването на нови ядрени реактори, още повече, че освен ниската  цена, по световните стандарти тази енергия е приета за най-чиста от екологична гледна точка. Енергия, не зависеща от слънчевото греене и интензитета на вятърните потоци. Гарант за национална сигурност и социална стабилност. Трябва да се знае, че за целия период от развитието на ядрената промишленост има само 5 реактора с изтичаща радиация. И това е на фона на 435 бр. АЕЦ в  30 държави. През 2011 г. в експлоатация са пусната нови 11 централи. До края на 2030 г. по проект техния брой ще нарасне до 147. В Япония, въпреки повредата на „Фокушима 1” е взето решение за построяване на нови реактори. Трябва да се знае също така, че у  нас  по чисто технологични причини до 2028 г. трябва да се затворят ТЕЦ”Марица изток”2; ТЕЦ”Бобов дол”;ТЕЦ Варна и Русе. След 2030 г. ще трябва да се затворят 5-ти и 6-ти реактори на АЕЦ”Козлодуй”. И какво ще правим след 2030 г.? Ще използваме фотоволтаици? С други думи, резерва за намаляване цената на ел.енергията за потребителите е по-голям дял на атомната енергия в  енергииния микс, а износа да е за сметка на зелената енергия и тази произведена от американските ТЕЦ. Затова  всеки, който твърди, че увеличението на цената на ел.енергията  е неизбежно,  защитава интересите на българската енергийна мафия.

-В ЕС все повече се залага на екологично чистото земеделие. Възможно ли е това де се случи и в България?

-Възможно е при условие, че се защитят интересите на българските земеделски производители. За съжаление към настоящия момент това не е така, защото за големите вериги нашето законодателство е като отворена в полето врата и те правят каквото си пожелаят. Затова в 42-ото Народно събрание по предложение на нашата парламентарна група се прие на първо четене промяна на Закона за конкуренцията с цел да се прекрати монополното поведение на големите чуждестранни търговски вериги и да се защитят интересите на българските производители, респективно българските потребители. За съжаление президента Плевнелиев наложи вето върху закона, с което на практика защити  интересите на чуждите производители. Ако бъда избран за народен представител, първата ми законодателна дейност ще бъде да внеса наново промяна на Закона за търговските вериги, както и промяна на Наказателния кодекс с цел инкриминиране на посегателствата срещу природата.

-Разчитате ли на преференциалния вот, за да станете отново депутат?

-Посветих почти целия си съзнателен живот на спорта като състезател и съдия по футбол. Затова винаги се стремя към отборна победа, и в същото време уважавам победителите. Уверявам Ви, че като част от бургаската листа на коалиция „БСП Лява България” давам всичко от себе си за  победа на целия екип. И ако все пак, част от гласоподавателите от Бургаски избирателен район се колебаят дали да гласуват за коалицията, аз се обръщам към тези, които милеят за опазване на прекрасната природа по Черноморското крайбрежие, да гласуват заради мен, избирайки моя преференциален номер 4. Номерът на за коалицията с номер 22, а аз съм на четвърто място в листата. С други думи, моят преференциален номер е много впечатляващ и знаков, защото 2 и 2 е равно на 4. В района  имам много  приятели,  и ако бъда избран за народен представител, ще се посветя  изцяло на  интересите на всички бургазлии. Това е моята клетва пред избирателите. Това е  клетвата  и пред паметта на моя добър приятел, вечна му памет, водача на листата от миналите избори Димчо Михайлевски.



Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
7
Коментара по темата
7.
коко
29.09.2014 15:41:43
0
1
Разбрахме вече кой те е купил. Сега като пор защищаваш дадените ти пари. Не ставаш за депутат. Не си разбрал какво е необходимо на българите. Затова се измитай обратно откъдето си дошъл.
6.
Георги Бакалов
28.09.2014 19:52:30
2
3
"Законът за търговските вериги" ли е по-важен от "ЗАКОНЪТ ЗА ЛИЧНИЯ (семейния) ФАЛИТ", г-н МЕРАКЛИЯ ДЕПУТАТ?!Всеки се спотайва, всеки се прави на разсеян и то - всеки от ВСИЧКИ ПАРТИИ, КОИТО СЕ ВРИЧАТ В СЛУЖБА НА НАРОДА!Македония прие този закон преди няколко месеца. България е ЕДИНСТВЕНАТА "ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА" без Закона, който ГАРАНТИРА ПРЕДВИДИМО БЪДЕЩЕ ЗА ОТЧАЯНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ!Единствени сме и по ОБЕЩАНИЯ, НА КОИТО ВЯРВАТ МИЛИОНИ БЕЗМОЗЪЧНИ!!!
5.
hm
28.09.2014 19:10:39
1
2
Като те гледам най - много да им пръднеш на х..я на веригите.Евтино ще те купят.
4.
x
28.09.2014 13:02:10
2
2
Ami toz cherven komunist gore, kakvo mu e rezumeto ot koeto da sme gordi?
Che e rital futbol? Eba si kebapcheto.
Ami ti da si rabotil za Microsoft, za Google, za Toyota, za Apple, za Oracle -- ami togava da doidesh da iskash da stroish.
Na kakvo shte nauchiesh Bulgarite? Da stanat kato teb smeshik, samo da stoish po kafetata i da govorsh gluposti. Dolu komunistite!!! Tova e Bulgaria!!!
3.
CHICAGO LOVES BURGAS
28.09.2014 12:56:44
1
2
A be kakva pobeda pek tupak!!!
Ti imash li niakakva uchena stepen.
Kude shte ni vodish ti bez nai malki elementarni poznania po business.
Kak shte privlichash investitori v Burgas, sled kato 45 godini izgonihte, iztezavahte, ubihte inteligenciata za da slugite na chervenite chekisti ot Moskva. Predateli ste vie!!! I nekadurnici!!! Izlez na zapad, uchi raboti, sizdai business, stani chovek, sled tova ele da komandvash za pobeda vuv edna razbita ot vas strana!!!!
2.
хаха
28.09.2014 11:33:07
1
7
"червения еколог" - като динята, зелен отвън и червен отвътре
1.
хаха
28.09.2014 11:33:06
1
7
"червения еколог" - като динята, зелен отвън и червен отвътре
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата"
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори