×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да дойдат марсианците да ни оправят! Ние доказахме – не ставаме!


Да дойдат марсианците да ни оправят! Ние доказахме – не ставаме!
И да гласувам, и да не гласувам, нищо няма да се промени, разсъждават неполучилите кебапчета
08 Август 2014, Петък, 10:00 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Българинът мрази да „им гласува“, а после вие, мизерува и псува




Отново е есен. И отново идват избори. Някои ще отидат за гъби, други на гроздобер, а после ще писнат до Бога срещу новоизбрания парламент, какъвто и да е той. Ако ще да е от монаси и девственици.

Лайтомотивът на всеки читателски вопъл в коментарите е – 25 години нищо не се е променило! 25-години ни управляват алчни бездарници! 25 години отиват да лапат, а народът става все по-беден и по-болен!

Кажи ми, бедни ми народе, ТИ какво направи, за да не те управляват едни и същи муцуни? Ходи ли, гласува ли, стачкува ли, промени ли си мисленето, направи ли гражданско общество, направи ли алтернатива на управлението?  Протестираш ли когато ти намалят заплатата, увеличат данъците, одерат ти деветата кожа, или се снишаваш. И после виеш като койот, зад анонимния си ник в някой форум?

Всички чакат изборите като манна небесна и вярват, че нещата ще се оправят. И не забелязват, че играчите на политическата сцена са едни и същи, само малко пребоядисани, а някои леко прекрачили в друга партия, сложили  нови чепици и под вънкашност нова, но под име старо, отново се готвят да бозаят и разкостват?  Че до болка познатите ни физиономии пак ще ни се хилят от плакатите, ще ни обещават светло бъдеще и ще ни върнат пак в познатото минало, където тъпчем с бодра крачка четвърт век и то в кръг, или на място.
То след Мойсей да бяхме тръгнали, вече щяхме да виждаме края на пустинята, но и той не се появи в кандидатските листи.

Не забелязва ли никой, че мафиотите са си същите, олигарсите същите, монополистите същите и си остават непобутнати, като гранитни стълбове при всяка власт. И ни управляват безпроблемно, без значение чия политическа физиономия се кипри начело на поредното правителство.
Иначе всички българи имат мнение, всички са разделени, всички са наострени, борят се за ефимерното бъдеще, всички яко се вълнуват и яко се плюят, но...във форумите. На улицата няма нито един недоволен, 30 души протестъри изпиха малко шампанско пред парламента по случай оставката на правителството, макар че нямаха особена заслуга за нея, удариха се в гърдите и се разотидоха.

Пита ли се някой защо нашите така силно враждуващи уж антагонистични партии отказаха да променят Конституцията? Свикването на Велико Народно събрание и промяната в броя на депутатите на 120 беше едно от разумните предложения на част от протестиращите. Защо не се прие вотът да е изцяло или поне 75 процента мажоритарен? Защо пак ще е партиен? Защо всички привидно лаят срещу ДПС, а не се прие законът за уседналост? Така изборният туризъм щеше да секне и процентите на етническата партия да паднат значително. Да, ама Местан им намекна – за кривата краставица и миризливата слива, които очакват някои след това. Или в прав текст ДПС е в такава симбиоза с всички партии, че те не смеят да рискуват избирателите си и депутатските места, като и далаверите и фирмичките без него.

Пита ли се и защо електронното правителство и електронно гласуване аха при всяко правителство да се въведе и все не става?

Много просто, с него няма да могат да се правят фалшификации и манипулации, или ако се правят, лесно ще се хванат. Няма да има и толкова раздут административен щат, че хората, тръгнали да вадят някой документ с месеци да бродят по инстанции и да псувисват управляващите. Независимо кои са те. И да се създава изкуствено недоволство, режисирано от самите управляващи и с наслада туширано пак от тях. Демек – първо ще те бутнем в дупката, а после ще ти подадем ръка да те измъкнем, а ти ще си вовеки благодарен на този, който те е извадил, без да се сетиш, че той всъщност първо те е бутнал.


Най-лесно се управлява невеж и разединен на хиляди партийни отбори народ. Затова сега хвърчат такива жестоки компромати, ту пускани от щатния компроматчик Яне, ту от самите партии за други, а понякога и за самите себе си.
Най-лесно се манипулира народ, който иска нещо, но не знае как да го постигне. Иска добри заплати, достъпно образование и здравеопазване, икономика, стабилно селско стопанство, но чака някой да му го поднесе на тепсия. И като овчица тръгва след поредния месия в очакване да го оправи.

Толкова ли сме наивни, наистина? Толкова ли сме безинициативни, инертни, равнодушни, чак до бездушност, та накрая и до глупост? 

Чакахме Русия да ни оправи. Чакахме САЩ да ни оправи. Чакахме ЕС да ни оправи. Даже Господ молехме да ни оправи, но той се направи на глух. Сега кого да чакаме? Да дойдат извънземните ли?
И те няма да успеят. Народ, който чака да бъде оправен, а сам не прави нищо, оправяне няма. Чипът наистина е дефектен. Затова и там Горе, пращаме все дефектен материал.

А всъщност друг дали изобщо има?

В категории: Политика


Автор
10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
младен
09.08.2014 18:10:24
0
0
БРАВО, ИЛОНКЕ!
9.
младен
09.08.2014 18:10:24
0
0
БРАВО, ИЛОНКЕ!
8.
trapera
09.08.2014 12:31:48
0
2
Винаги до СЕГА са съществували само ДВА вида диктатура наложена върху ВСЕКИ човек - ОТКРИТА (фашизъм и социализъм) и СКРИТА, маскирана като свобода, и представителна демокрация. Понеже хората НЕ въстават срещу това, че са свободни, когато МИСЛЯТ, че са свободни, тази форма е много по-опасна, защото тя МАНИПУЛИРА съзнанието на стотици милиони хора по света и ги ПРЕВРЪЩА в ПОСЛУШНИ роби. Основната сила, която решава КОЙ да спечели в днешно време при представителната демокрация (скрита диктатура) - това са насилието, парите и свобода (средствата за МАСОВО контролирано осведомяване и дезинформация - медии). С тези ИНСТРУМЕНТИ работят ШЕПА алчни и болни мозъци (политици и духовници) "представители" на представителната демокрация (скрита диктатура). Републиканската форма на управление е СЪЩО скрита диктатура, маскирана като свобода и демокрация, защото и тя включва ВИНАГИ ограничена форма на демокрация, при която ПЪЛНИТЕ й права се държат ВИНАГИ само от ОПРЕДЕЛЕНА група (шепа) хора (политици и духовници). С една дума - ПРЕДСТАВИ си демокрация, защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА има САМО в мислите Ви, но НЕ и реално. Реалната демокрация ВИНАГИ е само едно - постоянна ВЛАСТ за ВСЕКИ гражданин и ПРАВО на достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ). Чрез фалшиви и фасадни "избори" се изземва от ШЕПА представителни политици и духовници ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин, и те (шепа "хора") ВИНАГИ налагат ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ на ВСЕКИ гражданин, а това се нарича просто психо-соматична ДИКТАТУРА! Запомнете това добре, робите НИКОГА нямат право на ВЛАСТ и реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ. Робите имат САМО едно право, а то е: Tи робът, ВИНАГИ трябва да се подчиняваш (гласуваш) безусловно на господарят си (шепа "хора").
7.
Дидо
09.08.2014 10:06:04
0
0
Омагьосан кръг е. Искам да гласувам, но няма за кого. Всички "нови" действащи лица вече са били в управлението и са доказали, че не стават. Тогава да гласувам или да не гласувам?
6.
@
09.08.2014 01:56:09
1
3
Колко , около 3 милионa ли се откaзaхме и сменихме държaвaтa?
Не ни се дaде възможност дa искaме дa остaнем , сегa не искaме дa се върнем. Все пaк се нaдявaм избрaлите дa остaнaт , дa нaпрaвят кaквото трябвa , зa себе си , зa семействaтa си. Ние ( много от нaс) нямa дa остaвим възможностите , които ни се дaдохa нaвън , нямa дa си зaрежем устроен вече живот , зa дa се борим зa стрaнa , която ни прогони , не сaмо държaвници рaзни , бездушието нa хорaтa също.
5.
Един
08.08.2014 12:02:55
0
3
Браво хърби , освен на ракия и салата явно можете и пред компа да да обсъждате !
4.
Георги Бакалов
08.08.2014 11:48:04
0
6
Не е вярно, че за 25 години в България нищо не се е променило!За 25 години хората в България станаха най-бедния, най-болния, най-умиращия, най-корумпирания,най...най-безмозъчния народ в Европа!Избираме управниците заради симпатията си към едните и поради омразата си към другите.Симпатични са ни тези, които най-юнашки ни лъжат.ЛЪЖАТ НИ ВСИЧКИ, ЗАЩОТО ИМА КОЙ ДА ИМ ВЯРВА!
3.
bale
08.08.2014 11:38:59
1
7
Да пропъждаш насила млади, способни, изучени хора да работят за чужди държави какво се нарича.,,,геноцид! След 50 години сигурно няма да има българи и България. Горко за този добър народ и за тази над 1300 годишна държава.
2.
bgman
08.08.2014 11:15:03
3
9
С две ръце гласувам за тази статия - все едно аз съм я писал!!!
Докато народът псува управляващите само на ракийка и салатка - няма да се оправим!
Докато не вземем нещата в свои ръце - хак ни е всяко набито отзад колче!
Докато след Жорж Ганчев, царя, Бойко, Бареков и т.н. чакаме спасение от поредния красноречив празнодумец - децата ни ще бягат от България!
Докато кукловодите си правят каквото поискат - ще сме за смях на целия свят!!!
1.
az ve mur6i kradlivi
08.08.2014 11:12:22
3
4
Emi smurt za bsp I sds ama daje I napereniq boiko nemoje da gi barne s prust, grajdanska voina samo tova 6te pomogne,neka gi izbiem do krak
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори