×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нападнатият в Горно Езерово екип на Спешна помощ пред Флагман.бг: Гневен съпруг ни удря с юмруци, защото спасявахме жена му!


Нападнатият в Горно Езерово екип на Спешна помощ пред Флагман.бг: Гневен съпруг ни удря с юмруци, защото спасявахме жена му!
Жената беше в кръв, завила бе раната в някакъв парцал, спешно трябваше да помогна, когато мъжът й се разкрещя и ни заудря, разказа фелдшер Иванова, която се отзовала на адреса с тази линейка
04 Август 2014, Понеделник, 16:30 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимка: авторът

Фелдшер Иванова едва сварила да качи жената на линейката под ударите на разярения Михаил, в квартала лекарите ходят като в кошмар


„Извикаха ни на адрес за ранена жена. За мен най-важно бе да окажа помощ на пострадалата и да я кача в линейката, за да я откараме в болницата, но точно тогава дойде съпругът й. Нападна моя колега, удари го в рамото и го стисна за врата. Развиках се, но мъжът се обърна и удари и мен с юмрук в рамото”. Това не е разказ от американски екшън, а един от случаите, с които се сблъска екип на Спешна помощ в бургаския квартал Горно Езерово. Екстремното преживяване е на фелдшер Иванова. Тя сварила да затвори бързо вратата на специализираното превозно средство и да каже на шофьора Тодор, че може да тръгват. Едва успели да се измъкнат от атаките на агресивния съпруг.

Нападението над екипа е от вчера, когато 30-годишен мъж се опита да убие млада жена, намушквайки я с 40 сантиметрово шило в ръката, а след това нападна и служителите на Спешна помощ в Бургас (ВИЖ ТУК). То е само част от опасното ежедневие, с което се сблъскват екипите на структурата в морския град.

Вчера около 14,30 часа в квартал Горно Езерово Михаил се скарал жестоко с жената, с която живее. Извадил отвертка и започнал да крещи, че ще я убие. Опитал се да я наръга в гърдите, но тя се дърпала и той уцелил ръката. Техен съсед извикал Спешна помощ. Екипът се отзовал веднага на подадения сигнал. На смяна били фелдшер Иванова и нейният колега Тодор.

„Стигнахме до мястото със звукова и светлинна сигнализация. Жената беше в кръв, завила бе раната в някакъв парцал и се страхуваше да я покаже. Точно когато я успокоявах, за да ми разреши да видя  пробождането й, мъжът й дойде. Започна да крещи, че искал да я убие, защо сме и били помагали, да сме тръгвали веднага”, разказа фелдшер Иванова.

Тя допълни още, че 30-годишният Михаил започнал да блъска и обижда всеки, който се изпречил на пътя му. Тя се уплашила много, но запазила самообладание и професионализъм.

Служителката на Спешна помощ се сблъсква ежедневно с подобни ситуации, има дългогодишен опит. По-притеснен бил нейният колега, който отскоро работил в структурата и не очаквал, че ще се сблъсква с подобен случай.

„Уплаших се, но какво мога да направя. Боли ме рамото все още, все пак си беше силен удар, макар че нямам рани”, сподели още медицинският работник.

Флагман.бг потърси за коментар по случая д-р Асен Кърджиев, директор на Центъра за спешна помощ в Бургас. Той обаче отказа да разговаря, тъй като не бил на работа.

„В отпуск съм, не знам за какво ми говорите. Не ме интересува, ако беше нещо важно щяха да ми се обадят и да ми кажат, щом не са го направили значи не е. Лек ден”, каза лаконично той.

От своя страна служителите на Центъра са ужасени и не знаят как ще мине всяко едно от дежурствата им. Признават, че има и много интелигентни хора, на които попадат, но те за съжаление стават все по-голяма рядкост.

„Преди година-две с нас идваше и полиция, после им сложиха лимит на горивото и вече сме сами. Нямаме избор, отиваме, а каквото такова. Най-рискови и опасни са Горно Езерово, Меден Рудник и Победа”, там скачат върху линейките, пукат гуми, чупят стъкла, дърпат гумените уплътнения, удрят ни, обиждат ни… ужасно е, разберете, но на никой не му пука”, разказа възмутено друг служител на Спешна помощ, който обаче не пожела да бъде споменато името му.

„Тук ни карат да мълчим и да не се оплакваме, страх ни е да не си загубим работата, разберете”, допълни още той.

Тази вечер фелдшер Иванова също е имала рискова ситуация. Екипът й се отзовал на сигнал за болно 2-годишно дете с температура от кв. Победа. Въпреки нейните настоявания, че детето се нуждае от лекарско наблюдение, една от лелите на малчугана не искала и дума да чуе за това. Тя дори станала агресивна, не давала племенникът й да бъде откаран в болницата, а искала само и единствено рецепта.

В категории: Бургас


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 2
4
Коментара по темата
4.
Глас Народен
05.08.2014 13:16:07
0
2
Циганите нямаха държава,до сега е честито вече имат Бциганистан.Щом седите и мълчите си го засложавате робиии.
3.
петко
05.08.2014 11:12:22
0
9
Кога ще им спрат помощите за повече от две?Всеки може да сметне,че с това темпо след 30-40 години,ще са мнозинството.Защо се допуска това само и само партиите да си осигурят гласовете?
2.
Галя
05.08.2014 10:27:32
0
5
Решението е кастрация!!! Щом се размножават като уличните кучета, така трябва и да се действа с тях. Обезпаразитяват се, кастрират се и проблема е решен.
1.
llllll
05.08.2014 08:44:10
1
11
крайно време е всички да проумеят, че това не са хора , а човекоподобни/съжалявам, че обиждам тези, от който сме произлезли/. Това нещо не може да се научи да живее както на нас ни се иска-затова трябва да живее отделено от хората.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Вечерта в театър "Българска армия" ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" Професори и доценти на символичен протест Професори и доценти на символичен протест Въпреки че правителството отпусна първия транш от обещаните близо 80 милиона лева за заплати, университетските преподаватели ще протестират Превърнаха стара каравана в библиотека Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип
Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори