×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Малки наркоманчета вилнеят нощем в клуб за психичноболни хора


Малки наркоманчета вилнеят нощем в клуб за психичноболни хора
Денем тук стоят умствено изостаналите болни хора, а нощем пейките се превръщат в свърталище на здрави младежи, които скоро може би ще са в графата на болните
02 Август 2014, Събота, 21:20 ч.

Центърът за възрастни с умствена изостаналост се превръща в място за кефене на пияни пубери

Може би Бургас е единственият град, в който около 30 умствено изостанали хора с различни заболявания, имат страхотни условия всеки ден да ходят на "училище", както те го наричат, да общуват, да рисуват, да се забавляват и да бъдат сред себеподобни. Куп социални работници се грижат за тях, преустроени бяха двете подблокови помещения в бл. 10 в ж.к. "Славейков". Наоколо всичко беше благоустроено и пригодено за нуждите на наказаните по рождение от съдбата.

Може би много хора са ги виждали. Лица без възраст, усмихнати, любезни, застинали умствено на предучилищна възраст, а иначе 30-40 годишни, безобидни и послушни.

Точно там, където беше направена хубава беседка и пейки за тях, вечер се събират млади наркомани. Денем жените чистят, нощем под пейките е пълно с фасове, боклуци и изпити бутилки, казват хората от блока .
Първо се събираха в беседката, но когато тя падна от една буря и се счупи, са окупирали пейките. Удобни са, една срещу друга са и са на сушина. Някъде след 23 часа, та чак до петляно време, от пейките звучи смях, крясъци, викове, протяжни стонове, палаво момичешко кикотене и момчешки рев, който може би минава за ухажване, или просто хормоните избиват в невероятни децибели. Съседи крещят от терасите, молят за тишина, но в отговор получават само кикот, а навярно и по някой среден пръст, незабелязан в тъмното.
Виковете и младежкото веселие продължават до 2 - 3 през нощта, а ранобудници, които излизат да разходят кучетата си, твърдят, че там понякога има и спринцовки. Хубавите пейки вече се рушат, тийнейджърите се веселят и  крещят, огласяйки целия район. Дали не е добре от време на време оттам да минава по някоя патрулка, питат от блока. Младежите са все още "начинаещи" в занаята и може да бъдат спасени. Ако някой се заинтересува от тях.       

В категории: Крими


3
Коментара по темата
3.
@@@@@@@@
03.08.2014 02:51:15
0
6
Трябва да се радваме,че пияни и дрогирани младежи вандалстват по цели нощи? Когато бабите са се надпявали, едва ли на сутринта след тях са се търкаляли празни двулитровки и спринцовки, а пейките са били потрошени.
2.
бабичка
02.08.2014 23:18:35
8
2
Ма наборки ний едно време не се ли събирахме по същия начин на седянки. Ние не се ли кикотехме, на момчешките шеги, не се ли надпявахме, вместо да се радвате, че поне сегашните не се надпяват под блока ви, вие ревете от това, че се събират на седянка.
Като прогоните от пейките младите хора, къде ги пращате, или просто да са по далече от вас, това ли искате за вашите внуци? Вместо да се радвате, че все още в България се чува българска детска глъч вие... Скоро българската детска глъч ще изчезне и тогава да видим как ще се справите с циганската детска глъч, и напевите "сае рома дале"
1.
kxkxu
02.08.2014 22:55:16
2
2
maloummmmmmmmmmm
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме,  Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори