×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще лежи ли поне 2 години в затвора Иван Искров, след като лъжите за банките се криминализираха


Ще лежи ли поне 2 години в затвора Иван Искров, след като лъжите за банките се криминализираха
В рамките на един месец Искров излъга 3 пъти безпрецедентно както вложителите на КТБ, така и всички български данъкоплатци. Ще смени ли лъскавия си костюм с раирана пижама?
18 Юли 2014, Петък, 15:25 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА Снимка Капитал.БГ

Гуверньорът пусна 3 „слуха” и създаде паника в банковата система, а тези действия вече са криминализирани



Парламентът прие на първо четене спорния текст в Наказателния кодекс, който криминализира пускането на слухове и всяването на паника в банковата система.

Промените в закона, внесени от председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев по искане на БНБ, бяха подкрепени от депутатите от ГЕРБ и ДПС. От БСП се въздържаха.

Интересното в случая, че човекът, който пуска най-брадати слухове и създава паника в банковата система е самият шеф на БНБ Иван Искров. Вече цял месец той лъже безсрамно както вложителите на КТБ, така и всички български данъкоплатци.

Първо гуверньорът излъга, че КТБ щяла да отвори за клиентите си на 21 юли. Както е известно на всички, това не се случи. Наложи се някои експерти да обърнат внимание на Искров, че не е уместно да говори за банкова институция така, все едно затваря и отваря квартален магазин. От една софийска адвокатска кантора пък разпространиха съобщение до медиите, че именно заради тази лъжа на Искров, БНБ може да бъде осъдена от хилядите чакащи клиенти на банката.

Втората лъжа на гуверньора се оказа още по-брадата. На пресконференция с журналисти Искров "разкри", че в КТБ "липсват, а по-вероятно е да са унищожени в дните преди квестурата, съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 млрд. лв., от 5.4 млрд. лв. общ кредитен портфейл". При значителна част от този портфейл се наблюдавала много голяма свързаност с мажоритарния акционер Цветан Василев".

По-късно се оказа, че дупката май в КТБ май не е 3,5 млрд., а 2,7 млрд. Или може би още по-малка.  Финансовият министър Петър Чобанов съобщи, че правителството предлага увеличение на държавния дълг с 3,4 млрд., от които 2,7 млрд. са за стабилизиране на КТБ, а 725 млн. са за буфер при възможни плащания от следващите две правителства.

Банкови експерти пък са категорични, че на практика е невъзможно да се унищожат кредитни досиета, защото съществуват куп документи и финансови операции, които дават информация за тях - кредитен регистър, ежемесечни справки до БНБ, погасителни вноски, баланси на длъжниците, регистър за особените залози, вписани ипотеки и т.н. Бившият премиер Иван Костов беше дори по-груб. Той каза, че само човек, завършил школата в Симеоново или Югозападния университет, може да говори за изчезнали кредитни досиета.

Прокуратурата, която често действа толкова неадекватно, колкото самия Искров, в крайна сметка призна, че няма липсващи досиета и така косвено потвърди, че Искров най-безсрамно е излъгал.

Но връх на безочието на банкер №1 е твърдението, че малко преди влизането на квесторите от КТБ били изнесени в брой, и то основно във валута, цели 206 млн. лв. Скоро обаче се оказа, че компютрите са компоти и че парите са теглени в продължение на цели три години.

Затова напоследък мнозина се питат – защо беше задържан така зрелищно Венцислав Ангелов – Чикагото, защо бяха арестувани изпращачите на есемеси от „Глобал Маркетс“, а най-големия лъжец и виновник за всяване на банкова паника у нас – гуверньорът Иван Искров - още се разхожда на свобода?

Ако пък новият закон бъде приет окончателно, Искров би следвало да полежи и от 2 до 5 години в затвора, защото такова наказание се предвижда за тези, които разпространяват заблуждаваща или невярна информация за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на смут и страх в населението.

Както се вижда, Искров отговаря на всички изисквания за обличане на раирания костюм.



Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
11
Коментара по темата
11.
p; nb-
22.07.2014 00:36:36
1
0
hora 4ekaite malko,za kvo da go sadqt ,kato e kazal istinata,bankata falira li,falira,tiq deto vi uspokoqvaha ,4e nqma problemi te trqbva da vlqzat vatre. a ako ne bqha otpusnali zaem ot evrosauza o6te kolko banki 6tqha da falirat ?
10.
trapera
20.07.2014 17:05:20
0
1
В Чили избесиха комунистите и банкерите, хората вече са богати !

Формулата за бърз икономически растеж е само една – силна банкова дисциплина, железни закони, тежки наказания и ангажиране на всички работоспособни в дейностите, където са най-полезни. Така от 1973 година до последните месеци на 1990 година Чили става износител №1 в Южна Америка.
Първите стъпки на военните и консерваторите в страната, водена от Аугусто Пиночет, са ясни:
- Трудова повинност за всички банкери, уличени в измами и кражби, за кражби над 500 000 долара са прилагат две мерки – обесване или разстрел;
- Забрана на комунистическата партия, преследване на доставчиците на оръжие, наказание за всички, които паразитизират около обществото и водят до анархия в страната;
- Бързо прилагане на оздравителни мерки за раздутите и губещи предприятия. Който може да е миньор, работи като такъв, който е добър в металургията – отива там и работи срещу двойно почасово заплащане през събота и неделя;
- Стимулиране на младите семейства с 12 месечни доплащания към майчинските със 198 долара, което за периода от 1973-1983 година покрива всички храни от първа необходимост плюс дрехи за пеленачета;
- Отпускане на 3-кратни помощи за малките семейни ферми, магазини, хотели и ресторанти. Всяка с по 1800 долара, силата им в днешни дни се равнява на 5600 долара;
- Силен износ на суровини към големите индустриални държави – руди, въглища, метални профили, изделия, вино, зърнени храни, текстил и машинни елементи;
По доход на глава от населението Чили по данни на Световната банка е на първо място измежду страните в Латинска Америка, а по покупателна способност на второ място. Икономиката на страната е доста пазарно ориентирана. Страната е най-големия износител в Южна Америка. Изнася предимно суровини-на първо място мед, също вина, дървен материал и рибни продукти.
9.
trapera
20.07.2014 15:48:07
0
1
Делян-пеевското Народно събрание излезе с декларация по повод кризата „Кой ще плати сметката?“. Декларацията бе прочетена от Данчо Ментата в присъствието на Боко Тиквата, агент Павел, главният Мултак, маминото детенце, МАМА, Стани-Шеф, Тетка, пчеличката Мая, Иван Подпалван, Цацата и още куп други месести и слузести представители на висшата политическа краста, мастития бизнес, бандерите и съебната система:

“ От името на всички които сме се изтъпанили тук, заявявам най-отговорно, че е дошло време офцете да се отблагодарят за нашите грижи и да покажат признателност и покорство, като не създават проблеми с опитите си да ринат из лайната. Ние нямаме нищо против тяхнотото напористо блеене, но все пак и нашето търпение си има граници. И да блеят и да не блеят, офцете ще платят сметката. Това е същността на Офцекрацията. В едно офцество, всеки има право да избере дали да бъде офца или овчар. Когато сте избрали друг да управлява вашият живот, да определя законите и правилата по които да живеете, вие сами сте признали собствената си простота, леност и нежелание да носите отговорност за собствените си постъпки, вие сте избрали офчия живот. А ние, които нямаме желание да оставим живота си в чужди ръце и искаме сами да управляваме живота си и да носим отговорност за него, го правим, като най-благородно и самоотвержено се нагърбваме с тежестта да бъдем и овчари, т.е. да се грижим и за вас.

Много от офцете, въпреки че доброволно са избрали да бъдат офце, протестират срещу своята офча същност, като искат да се ползват с облагите на овчарите, но без да се нагърбват с отговорностите на овчарлъка. Те наричат себе активно гражданско офцество и блеят до скъсване, размътвайки и без това простите глави на останалите офце. Ние вече 25 години полагаме усилия за тези, които са избрали да бъдат офце да водят един нормален офчи живот. И днес, когато сме допуснали грешка, вие офцете скачате срещу нас и едва ли не искате да ни изядете. Това няма как да стане, не поради друго, а поради офчата ви същност, която смята, че с блеене всичко се постига. С блеене нищо не се постига, най-много да се изпотиш. Искате смяна на овчара без да разбирате, че овчарите са си овчари, а офцете -офце, и нито овчаря може да направи от офцете – овчари, нито офцете могат да направят овчаря – офца.

Офцата си е офца, тя не избира овчара измежду някоя от милионите офце в стадото, а одобрява предложените за овчари от средите на овчарите. Това е Офцекрацията и по-добър строй не е измислен. Офцата ражда офце, овчарите – овчари. Сметките винаги се плащат от офцете, защото това е тяхно задължение, което са приели когато са избрали лесният вариант друг да носи отговорност за живота им. Днес вие блеете, че няма да платите и вашият офчи мозък се насира от кеф, като си мисли, че е изблеял нещо много умно. Че кой друг ще плати бе? Нали ние пишем сметките, не вие! Която и сметка да изберете, вие ще я платите, но понеже сте офце не го разбирате. Няма вариант овчаря да плати, защото той определя правилата и пише сметката, докато офцете блеят и пасат трева. Ние няма да платим, може да понесем загуби, но няма да платим – ще плащате вие.
8.
хахха
20.07.2014 03:11:37
0
2
много тъпо и елементарно парче си женя.
7.
NYAMA ZAKON
19.07.2014 11:50:51
0
0
Nyama da vleze Ivan Iskrov v zatvora,zashtoto nyama da ima promyana v zakona.Koy shte glasuva promyanata, kato nyama parlament?!
6.
Koko
19.07.2014 09:50:10
0
0
Promianata na zakona e sled izkazvaneto mu!!! Taka. 4e deistva staria kam momenta na izkazvaneto!!!
5.
???
18.07.2014 23:34:47
1
0
А министър Чобанов?Нали беше шеф на финансовия надзор?Сега е министър на финансите, а се прави на ударен.
4.
ИВАНЧО ИСКРОВ
18.07.2014 21:54:42
1
0
Навързани сме като свински черва - ние, които контролираме всичко и тези, които управляват всичко.Хайде да видим, кой ще го отнесе накрая?!
3.
Гадини
18.07.2014 20:59:29
0
2
Малко му са две години ефективни на това послушно гуверньорче. Който не му7 каза, на него не стори МЕТАН. Опита се да загроби спестяванията на НАРОДА, тази ГАД. Може би няма да успее, защото българите не са "ПРОСТИЯ МАТРИЯЛ НА ПОЖАРНИКАРЯ", не, Българите са мислещи и ако не са ПАРТ-далаверите по изборите, да го духа СТАТУКВОТО.
2.
Гадини
18.07.2014 20:59:11
1
4
Малко му са две години ефективни на това послушно гуверньорче. Който не му7 каза, на него не стори МЕТАН. Опита се да загроби спестяванията на НАРОДА, тази ГАД. Може би няма да успее, защото българите не са "ПРОСТИЯ МАТРИЯЛ НА ПОЖАРНИКАРЯ", не, Българите са мислещи и ако не са ПАРТ-далаверите по изборите, да го духа СТАТУКВОТО.
1.
Георги Бакалов
18.07.2014 19:06:36
0
5
Гуверньорът и 30 слуха да беше пуснал, и банковата система да беше се сринала по негова вина, НЯМАШЕ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО!От постамента на недосегаемите МОЖЕ ДА КАЗВАШ ВСИЧКО и ДА ПРАВИШ ВСИЧКО!Иван Искров е недосегаем, не защото е нещо велико, а защото ВЕЛИКИ ГОСПОДАРИ, от вече четири правителства и четири коалиции, ГО ПАЗЯТ и УПРАВЛЯВАТ като собствена бащиния!Няма ли същата история и същите марионетни функции Председателят на Комисията за защита на конкуренцията ПЕТКО НИКОЛОВ?!И на него му сложиха контролния инструмент в ръцете СЪЩИТЕ ГОСПОДАРИ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ!На кой му пука КАКВИ КАПИТАЛИ на колко крупни фирми КОНТРОЛИРА и МАНИПУЛИРА в полза вече на четири правителства – спомнете си Лукойл, електроразпределителните, застрахователите и много други!Ами историята на председателя на Комисията за защита на потребителите ДАМЯН ЛАЗАРОВ (вечният вожд и защитник на потребителите!), който безочливо слугуваше на четири правителства?!Ако не беше се полакомил да ИЗТОЧВА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ посредством 68 търговски дружества, регистрирани на името на дъщерите му, ЩЕШЕ ЛИ ДА МУ СЕ СЛУЧИ НЕЩО?!И пак нищо, абсолютно нищо не му се случи!Бойко тихомълком, без никакво обяснение, го освободи една година, след като премина медийната шумотевица!На кой му пукаше, че Дамян Лазаров имаше правомощията да КОНТРОЛИРА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС по силата на ПЕТ ЗАКОНА!!!ПРИКАЗКАТА ЗА КЕРВАНА И КУЧЕТАТА Е ВЕЧНА!Само с тази разлика, че на територията „България” РОЛЯТА НА КУЧЕТАТА СЕ ИЗПЪЛНЯНА ОТ ОВЦЕ!Много, много, много ОВЦЕ!!!
Колкото до това, дали ще бъде гласуван някакъв закон и какво ще бъде криминализирано, все едно - ЗАКОНЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОБРАТНО ДЕЙСТВИЕ и това се знае от куклите и от кукловодите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори