×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Управителят на БНБ: КТБ затваря за 3 месеца, плащанията замразени


Управителят на БНБ:  КТБ затваря за 3 месеца, плащанията замразени
Анонимката срещу Цветан Гунев си свърши работата, тегленията от КТБ се увеличиха. БНБ отстранява от длъжност УС и Надзорния съвет на КТБ и спира за срок от 3 месеца изпълнението на всички задължения на КТБ АД, каза Иван Искров
20 Юни 2014, Петък, 16:46 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка БНТ

КТБ не е фалирала банка, вложителите да са спокойни, увери Иван Искров





КТБ не е фалирала банка, вложителите да не се притесняват. БНБ действа бързо и ефективно, да не се нагнетява общественото напрежение, призова управителят на БНБ Иван Искров на извънредна пресконференция в София. Анонимката срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев си свърши работата. Който и да я е пуснал, тя постигна своя ефект, заяви Искров.

„В една от най-ликвидните банки преди слуха много бързо бяха изтеглени огромни средства и днес в 11:40 ч. от КТБ ни информираха, че към момента не могат да продължат обслужване на задълженията си“, каза той.  УС на БНБ незабавно взе решение и постави банката под специален надзор,  добави Искров.

„Решението на УС на БНБ е да постави КТБ под специален надзор за 3 месеца, назначени са двама квестори - Христина Стамова и Славяна Данаилова. УС на БНБ спира за срок от 3 месеца изпълнението на всички задължения на КТБ АД и ограничава дейността на банката. Отстранява от длъжност членовете на УС на КТБ. Отстранява и членовете на Надзорния съвет на КТБ, лишава за 3 месеца от право на глас акционерите с повече от 10%. Решението вече е в сила“, каза Иван Искров.
Квесторите трябва да направят пълна оценка на банката, да се види какво е състоянието на кредитния портфейл и активите й. Идеята е да се санира банката, ако трябва да се намали капиталът и да се водят разговори с потенциални купувачи, каза Иван Искров.

„Започна да се говори много около КТБ и един от ключовите й акционери през последните 10 дни, което предизвика тегления от понеделник насам. Това наложи в сряда да излезем с официално съобщение, с което да се опитаме да успокоим обществеността и призовахме всички отговорни фактори да бъдат изключително внимателни, когато се говори за банката", заяви Искров.

"Още в същия ден тегленията намаляха и вероятно нямаше да се стигне дотук, ако не се беше появила анонимка за обвинението срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Обратно на призива ни за отговорност, включително и национална медия я изчете", каза още той.

"Много е важно, когато говорим за банки, да сме много внимателни. Нека да не си бутаме къщата, без да има необходимост. Много държави завиждат за състоянието на българския банков сектор", добави още управителят на БНБ.

В категории: Бизнес


20
Коментара по темата
20.
ДАЛАВЕРА
20.06.2014 21:57:03
2
3
БАНКИТЕ СА КУХИ ,НЯМА ПАРИ В ТЯХ, КОЙТО СЕ ЗАБАВИ ИЗГАРЯ- ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ПРЕЖИВЯВАЛИ 1996/1997 ТАКА ЧЕ ТЕГЛЕТЕ !
19.
копи пейст
20.06.2014 21:01:34
0
2
Ний Българите, сме стара нация,древна и могъща.
Всичко за всеки знаем,но за нас си, почти нищо.
Винаги намираме проблемите на другите,и винаги имаме мнение за съседите.
Ние сме перфектни,почти във всичко,е все пак, и Господ греши(а според някои, нашенски учени,Господ, е Българин).
Българите сме ужасно гостоприемни,топли,искренни,прями и детско наивни,но и също много раздразнителни
Понеже имаме най-голямото чуство за справедливост сред народите,ний,кат нация, винаги се разделяме на няколко лагера(което е типично, за народностите с големи сърца).
Нямаме загубено бойно знаме,но имаме пропиляни векове на самоусъвършенстване(това защото се сме заетида даваме знания на другите народи)
Обичаме земята,но не да я работим,обичаме футбола,но не да го играем,обичаме жените,но най много обичаме чуждите.
И понеже съм много Ентелегентен,като истински Българин,ще се огранича с писането до тук,щото се предполага, че всички Българи дет прочетат т'ва,ще разберааааааат дори и ненаписаното
И за завършек: Дори и да сме най великите критици,и изобщо най най великите Хора на таз планета,и космоса,то ний,требе да разберем същността на също толкова древната поговорка''Кой на к'вото си постеле,на т'ва,че легне!
18.
Do 16
20.06.2014 20:25:00
1
2
На майка ти ........! Некадърник нещастен !Като ти е виновна някоя партия не гласувай за нея !И като се върнем 15-20 години назад какво ще се оправи?Затова сме на този хал защото на нас все някой друг ни е виновен ,а ние самите сме най - можещите и най-знаещите! Като взривиха мавзолея какво стана ? да не ни се качиха заплатите с по 1000 евро А?Като са мафия излезте и гласувайте за герб ! Те щото не са мафия ! и какво си се писал bs ,като си от някое село от пода нататък!Дал ли си работа поне на един човек? Обслужвал ли си кредити ,плащал ли си данъци? Нееее ти си политически анализатор който знае как да се оправим : КАТО СЕ ХВАНЕМ ЗА ПАЛЦИТЕ И ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЗА ДА МОЖЕ ДПС ДА НИ Е.Е !
17.
Започна се
20.06.2014 20:13:30
1
2
До № 5
От падане на валутния борд банките не само не са застрашени, напротив- пак ще спечелят защото ще имат предварителна информация.
А какво са казали тия изтъкнати експерти, нека поразсъждаваме:
Искров- добре говори обаче-изчака големите клиенти да си изтеглят парите от КТБ и тогава я постави под особен надзор.
Хампарцумян- освен заучени от разни учебници фрази едва ли може да впечатли с нещо.
Хърсев- виден участник в осребряване на т.н. преход.
Каролев - плямпало и специалист по всичко.
Ако им вярваш- то си е твой проблем.
16.
bs
20.06.2014 16:34:21
6
1
Типична,бесепарска,15-ка ...И номерчето съвпадна.Виденов и Луканов бяха от ГЕРБ,а?
15.
До 14
20.06.2014 16:21:55
3
4
А ГЕРБ къде го оставяш или те са инициаторите А? много разбирачи станахме ,много политика вкарваме, а сме едни облъчени нещастници от телевизии и вестници ! Всеки пише за убйства ,далавери,кражби,омраза злоба ,ненавист и после защо сме на този хал.Защото духовното което ни е крепило като народ сега го няма ! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАС НЕЩАСТНИЦИТЕ КОИТО СЕ ЗОВЕМ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!
14.
bs
20.06.2014 16:06:21
2
3
Кога ли ще проумее този народ,че БСП и ДПС са МАФИОТСКИ организации.Колко фалита трябват?Колко ограбени банки?
13.
не ви стана ясно
20.06.2014 15:46:50
0
0
до 10

чакаме го тоя европейски фонд да изплати първо в кипър на изгорелите еврото, да видим дали въобще го има и тогава ще говорим пак.
12.
ivan
20.06.2014 15:42:22
0
1
interesno e che simeon dqnkov e v borda na vtb koito iska da kupi ktb

http://www.vtb.com/group/press/news/releases/391024/
11.
Алчни хора
20.06.2014 15:41:03
2
3
до 9 търсете....

Те са толкова прости електората, че освен да гласуват за бкп и като им казваш сега-вероятно ще разберат да търсят да си вложат парите на най-високата лихва някъде...
10.
до: не ви стана ясно
20.06.2014 15:38:47
1
3
Аз мога да претендирам,че разбирам за разлика от Вас,едно от малкото хубави неща от приемането ни в ЕС е,че дори и фонда да няма възможност да обезщети всички вложители има и европески фонд и никой няма да е ощетен.
А този мач с тегленето е за балъците,през 1997г като фалира турист спорт банк пак така излъгаха хората и се редяха на опашки и теглеха доларите си в левова равностойност и изгоряха зверски,а на такива като мен ми платиха целия влог в долари,вярно че се забавиха малко но не съм загубил нищо.Сега пак ще си взема главницата ама с лихвите
9.
ТЪРСЕТЕ КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА БАНКА
20.06.2014 15:24:02
3
3
ТЪРСЕТЕ КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА БАНКА , НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ ПАРИТЕ В РЪЦЕТЕ НА ЕВРЕЙСКИ И АРМЕНСКИ ЛИХВАРИ , СЛЕДВАТ МИНИМУМ ОЩЕ ДВЕ БАНКИ , НЕВЪЗМОЖНОСТ НА ФОНДА ДА ИЗСПЛАТИ ТОЛКОВА ПАРИ НА ТОЛКОВА ВЛОЖИТЕЛИ , СЛЕДВА КРАХ НА ВАЛУТНИЯ БОРД , НАЛИ ЧУХТЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЕДИН СПЕЦ ПО ИКОНОМИКА ОТ БСП КАК ЛИГИ МУ ТЕЧАХА КАТО ГОВОРЕШЕ ЗА БОРДА , ТУЙ ЗНАЙ ЧЕ ЩЕ ПАДНЕ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА И СИ Е ИЗНЕСЛО ЕВРОТО В ШВЕЙЦАРИЯ , И СЕГА БЪЗИКАТ РАЯТА , ЗА ДА МОГАТ ЛИХВАРИТЕ ДА МУ ВЗЕМАТ ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА ПРОСТИЯ НАРОД, ЩОТО В БЪЛГАРИЯ , ВСИЧКИ ОБЕДНЯХА И ВЕЧЕ НЯМА КИНТИ И ДАЛАВЕРА ЗА НИКОЙ , ЗА НИКОЙ , И ПОСЛЕДНИЯ ШАНС Е БАНКРУТ НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ПАДАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД, И ПЕЧАЛБА ЗА ВСИЧКИ СПЕКУЛАНТИ С ПАРИ , А КОИ СА ТЕ ЕВРЕИТЕ , БАНКИТЕ , КОЙ ЗА ПОСЛЕДНО БЕШЕ ПРИ ЕВРЕИТЕ В САЩ , НА КОЙ ПРИЯТЕЛКАТА МУ Е ЕВРЕЙКА БАНКЕРКА ................... ПАЗЕТЕ СИ ПАРИТЕ ТЕ СА ВАШИ , НЕ ГИ ДАВАЙТЕ НА СОРОС И РОТШИЛД , ЛЕВА ЩЕ СТАНЕ НЕ 20 ЛВ ДОЛАР КАКТО КАЗВА КОЛЕГАТА , МИНИМУМ 2000 ЛВ ДОЛАР , ОЗЪРТАЙТЕ СЕ ТЪРСЕТЕ КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА БАНКА , ПО ЛИХВИТЕ ЩЕ Я ПОЗНАЕТЕ
8.
ревизор бг
20.06.2014 15:22:14
0
1
Говорите глупости и бля-бля...смъртно наказание и т.н.Аланкоолу не можеш да пръднеш на Пеевски,ходи с охрана навсякъде,лични шофьори,тайните служби го охраняват също и е недосегаем!!!Като заклани кокошки ревете,а истината е парите да се държат в банки в чужбина!!!
7.
Гражданин
20.06.2014 15:03:26
1
5
въвеждане на смъртно наказание за корупция!!! ВЕДНАГА!!!
6.
Не ви стана ясно
20.06.2014 14:53:28
2
1
do barut

Не ви стана ясно, че това с гарантираните 100 000 евро е фантастика. От него имат интерес само шано банки, които лъжат с лихви и събират парите на балъците. Никой нормален човек не би си набил парите в най-измислената банка и да чака да фалира и да си вземе парите от някакъв измислен фонд. Честито на тъпаците, алчни за 1 процент лихжа на година в повече.
5.
До 2 Започна се
20.06.2014 14:42:37
4
5
Този апокалипсис дето си описал, означава да падне валутния борд. Ако това стане, в опасност са всички банки, не само КТБ. Това значи всяка една банка и вложителите й да гръмнат. Никой няма интерес да се случи. Искров, Хърсев, Хампарцумян и Каролев на няколко пъти казаха, че КТБ няма общо с валутния борд.
4.
do barut
20.06.2014 14:29:55
2
6
ей,изгърмял барут не може да се теглят никакви пари за срок от три месеца ама ти откъде да разбереш сигурно и пари в банка никога не си имал.Нека всички да сме спокойни и да не се поддаваме на внушенията на свинята ПЕЕВСКИ.Дори и да фалира банката,до 45 дни след отнемането на лиценза и избрана обслужваща банка ще изплати депозитите в гарантирания размер до 196 000лв.Иначе по този начин може да се фалира всяка банка чрез създаване на психоза и може би това се цели в крайна сметка
3.
barut
20.06.2014 14:10:32
4
9
Напротив-теглете,срокът за надзор е 6 месеца,Руснаците от ВТБ си искат 250-те милиона....така че си теглете парите от тази банка.
2.
Започна се
20.06.2014 14:07:20
6
6
Влоговете на населението в банките наближават 40 млрд. и са прекалено апетитна хапка за продажните ни държавници.
Следва- излизане от валутния борд, курс на еврото между 10 и 20 лева.
Гарантираните до 100000 евро влогове могат да бъдат и изплатени но по курса в момента на поставяне на банката под особен надзор, т.е. 2 лв. за евро с което всеки вложител ще получи парите си обезценени 5 до 10 пъти.
Честито на печелившите.
1.
a
20.06.2014 13:50:16
4
6
SPRETE SE BE HORA,NE TEGLETE PARI ,TWA SA IGRI NA GADNOTO PRASE PE##SKI !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори