×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на порта Николай Тишев: Корабът „Кук” не е проблем на пристанището, а на Общината


Шефът на порта Николай Тишев: Корабът „Кук” не е проблем на пристанището, а на Общината
Пристанище Бургас доказа добрата си воля за намиране на изход от създалата се ситуация, защото в продължение на вече три месеца обслужва 3- те лодки на Община Бургас, категоричен е Тишев
22 Май 2014, Четвъртък, 14:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Атракционният кораб ще продължи да извозва туристите от порта до остров Света Анастасия, но с проверка на документите, както изисква закона


Политическите престрелки около злощастните курсове на кораба „Кук”, който се оказа, че няма да може да извозва туристи от Моста до остров Света Анастасия при лошо време, а единствената възможна първа спирка е Пристанище Бургас, продължават с пълна сила. Портът бе атакуван от бургаските депутати от ГЕРБ, че се е превърнал в превърнала в склад за сяра и скрап, а пътниците на туристическата атракция са подложени на щателни проверки. Вчера ръководството на Пристанище Бургас даде пресконференция по случая, на която стана ясно, че не разполагат с договор с Общината за курсовете на кораба. Часове след това от пресцентъра на ГЕРБ бе изпратено съобщение до медиите със становището на депутатите Иван Вълков и Димитър Бойчев. От порта са категорични, че нападките са политически и че няма да позволят няма да позволят проблема с отплаванията на „Кук” да бъде прехвърлян от болната на здравата глава. „Това, че някой в Община Бургас не си е свършил работата по проекта за ремонт на Моста, в частта му за пристан, както и е допуснал пропуски по организацията на превоз на туристите при лошо време и съответно използването на алтернативен вариант- пристанище Бургас е проблем, за който „Пристанище Бургас” ЕАД може да оказва съдействие, но не може да реши”, категорично заявява
изпълнителният директор на Пристанище Бургас” Николай Тишев. 
Ето и цялото становище на Пристанище Бургас относно проблема:

Във връзка с продължаващата публична дискусия  по темата за осъществяване на превоз на пътници от Пристанище Бургас до остров Света Анастасия от народните представители от ГЕРБ,   Димитър Бойчев и Иван Вълков заявявам, че в „Пристанище Бургас” ЕАД работят доказани специалисти в сферата на пристанищните услуги и морския транспорт, които поради професионалната си ангажираност  не разполагат със свободно време да коментират всяко едно некомпетентно и преднамерено изказване на лаици по темата, каквито очевидно са депутатите на ГЕРБ.
Учудващо е, че г-н Иван Вълков, който в 41 Народно събрание беше председател на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, избран  за депутат от Бургас,  допуска да се изказва неподготвен по въпроси, по които  компетентността му се предполага във връзка с упражняваната от него длъжност.
Категорично заявявам, че по отношение на отплаванията на катамарана ”Кук” до остров Света Анастасия няма да позволим проблема да бъде прехвърлян от болната на здравата глава. Това, че някой в Община Бургас не си е свършил работата по проекта за ремонт на Моста, в частта му за пристан, както и е допуснал пропуски по организацията на превоз на туристите при лошо време и съответно използването на алтернативен вариант- пристанище Бургас е проблем, за който „Пристанище Бургас” ЕАД може да оказва съдействие, но не може да реши. От 15 май тази година туристическият кораб „Кук” осъществява превоз на пътници от пристанище Бургас до остров Света Анастасия  и ще продължи да реализира тази дейност, но при спазване на установения законов ред на Република България и Международните конвенциии, по които България е страна. Само за информация, корабите на подводни криле, по- известни като „комети”, които са с капацитет 120 пътника, и които през 2013 г. отплаваха редовно от пристанище Бургас до дестинациии Бургас – Созопол – Несебър, бяха създали безупречна организация във връзка с достъпа на пасажерите до и от пристанището и не беше допуснато никакво забавяне на туристите, т.е  в случая става въпрос за добра организация на оператора, предлагащ дадената услуга, а не на пристанището.
„Пристанище Бургас”ЕАД доказа добрата си воля за намиране на изход от създалата се ситуация, защото  в продължение на вече три месеца обслужва 3- те лодки на Община Бургас, а  от 15.05.2014 г. и катамарана ”Кук”, въпреки че все още няма сключен договор с Общината и корабособственика.
Относно фикс идеите на депутатите от ГЕРБ за отделяне на Морска гара от „Пристанище Бургас” ЕАД, заявявам, че няма да допусна нито един   работник или служител на дружеството да бъде съкратен, както се случи след „отделянето” на пристанищен терминал Бургас Запад при предоставянето му на концесия през пролетта на  миналата година по време на управлението на ГЕРБ, вследствие на което 250 пристанищни работника бяха съкратени.
Считам, че е правилно и нормално решаването на възникнали проблеми, с които както става ясно Община Бургас не може сама да се справи, да се осъществяват посредством диалог и преговори, а не чрез конфронтация и чрез медиите, както процедират горепосочените депутати от ГЕРБ.

Николай Тишев,                                                                                                      
Изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД




В категории: Бургас


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
32
Коментара по темата
32.
МОРСКИЯ
25.05.2014 17:41:46
0
0
УВАЖАВАНИ ПРИЯТЕЛИ.АЗ СЪМ РОДЕН В БУРГАС И СЪМ 35г. МОРЯК.РАБОТИЛ СЪМ НА ДОСТА ПАСЕЖЕРСКИ КОРАБИ,КОИТО ОБСЛУЖВАХА БЪЛГАРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ.КАТО м/к КАВАРНА, м/к МИЧУРИН.м/к ЕМОНА. С ТЕЗИ КОРАБИ ПРЕВОЗВАХМЕ ВСИЧКИ ГОСТИ НА БУРГАС ДО ВАРНА, НЕСЕБАР, СОЗОПОЛ, ЧЕ ЧАК ДО АХТОПОЛ. ТОГАВА ГРАНИЦИТЕ СЕ ПАЗЕХА МНОГО ПО СТРОГО ОТ СЕГА. ЗАКОНИТЕ БЯХА МНОГО ПО СТРОГИ. А СЕГА ДЕМОКРАЦИЯ. Г–н ТОШЕВ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ ПОЛИТИЧЕСКИ А КАТО ГРАЖДАНИ НА ГРАД БУРГАС ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ ОТВАРИ ПРИСТАНИЩЕТО ОТ СТРАНАТА НА ФРЕГАТАТА ЗА КОЕТО НЕ САМО АЗ , НО И ЦЕЛИЯ ГРАД ЩЕ ВИ БЪДЕ ПРИЗНАТЕЛЕН .
31.
аз
24.05.2014 10:07:59
1
1
Да, Н.Тишев е от Бургас и е завършил английската, но лошото е че баща му е бивше ченге и затова е длъжен да подкрепя партийната линия.
30.
Порт
23.05.2014 18:29:14
1
4
Много добре казано от Тишев. Нека Общината да си оправят документите и всичко ще е ок.
29.
СТИГА
23.05.2014 09:02:21
1
4
Който иска , може да свърши работа ! Тук гъзлиите само си прехвърлят топката ! Разположението в тази си част е като Варненското ! Отвяря се от към Фрегатата и се слага ограда на скраб терминала , бургазлии се разхождат свободно до Морска гара и Яхт Клуба и се приключва. Ама нали ни сме най умните и трябва да има тормоз -гранични , полиция , охрана и т.н. ГЕРБ и БСП имат еднаква вина за този ужас . Последните години Те управляват - да не се правят на света вода ненапита !!!
28.
Пенка
23.05.2014 00:38:35
0
4
Ти погледни от предните избори секциите в у-ще Христо Ботев в Акациите как около 70% от гласувалите са за Герб и тогава почивай са пискаш. А, да, сега се сетих, че в секцията в затвора сдс-то беше дръпнало много напред.
27.
Smith
23.05.2014 00:01:56
4
1
Пенке, вий за десните в Бургас не се притеснявайте! По-добре ангажирайте вниманието си с естествено намаляващия брой на пенсионерите както и с увеличаващата се простотия на циганския електорат, че след някоя друга година ще е трудно да му обясните къде да гласува за даденото кебапче.
26.
хахаха
22.05.2014 23:40:55
0
3
25- то в Бургас реформатори няма, сдс-тата всички сте дупе и гащи с герб.
25.
Do 22
22.05.2014 23:25:41
6
2
Пенке, аз ако съм тъп ти си първото едноклетъчно, което учените са успели да научат да публикува случайно подредени думи под формата на мнение в интернет. Или си от Посрано 20, което се същото, но казано с други думи.
И не на ГЕРБ съм фен, а на реформаторите (без Кунева разбира се), но трябва да призная, че пред крадливите червените боклуци дори и жалки утрепки като Волен и Бюрека изглеждат приемлив компромис!
24.
корана
22.05.2014 23:24:11
0
3
Един е ГЕРБ и Smith е неговия пророк !
23.
Деян Димов
22.05.2014 23:16:00
0
8
Колеги, не се карайте. По мое време трябваше да се случат нещата, но уви- не успях да затрия напълно пристанището. Върнете ме и ще го довърша.
22.
Поли
22.05.2014 23:10:32
2
6
Смитчо, много си тъп! Като минат тъпите избори няма да ви интересуват бургазлии, нали!!!!! Само джафкате, а народните ви представители не ходят на работа! Ама те хората виждат!!! Проблемът стана политически щото твоите хора го направиха такъв. Прости гербери.
21.
Smith
22.05.2014 22:21:08
4
3
Папа жан, проблемът НЕ Е технически, а политически! Ако беше за един подпис, да са го сложили вече и да се работи по въпроса! БСП си мислят, че правят келяф на ГЕРБ, щото нали циганьорите ги избраха за управляващи и им е голяма работата в момента, обаче от цялата дандания губещи ще са бургазлии и гостите на града!
20.
папа жан
22.05.2014 21:58:52
0
3
Проблема с достъпа до Морска гара от към Фрегатата мисля, че се назова нееднократно - неподписаните все още документи от рода на Акт 16, ПУП или нещо такова, за което се иска технологично време, както в целия цивилизован свят.... Иначе лайнометите на политическите партии работят на пълни обороти.... :
19.
Smith
22.05.2014 21:38:36
5
5
Да не говорим, че Бургас е град с повече от 200000 човека, сред които вече има и доста заможни, а няма къде да си държат лодките хората! Нямаме Марина.
Созопол има, Влас има, Несебър има - Бургас няма. В Бургас яхт-клуба е на нулево място и трябва да си акробат от цирка за да скочиш от кея на лодката си (ако имаш нещастието да я държиш там), щото е висок няколко метра. Трябва да имаш нерви да минеш и през 5-6 стаички с разни лелки, дето плачат за пенсия и компютъра го гледат като голям камък и плахо го побутват с кутре, за да ти изкарат една RFID карта. То в банка да си изкараш карта по-малко бумащина ще има. Вода и ток на всяко място - може да забравите.
Гологлавия обаче не го интересува - той си иска скрап да бичи с малки корабчета...
18.
бургазлия
22.05.2014 21:24:29
1
2
Пристанище Бургас се затвори и загради още в годините когато Мултигруп въртяха далаверите със спирта. Времената в които изнасяха цигари през порта, и ги "внасяха" след 2 дена обратно през базата в Атия. И така до ден днешен. Деба и смешното пристанище, а какви пари се откраднаха на негова територия...
17.
mapmalad
22.05.2014 21:20:44
4
2
Аман от червени капиталисти ,искат всичко да им сервират наготово,безвъзмездно и за винаги.
16.
Smith
22.05.2014 21:01:06
5
9
И какво пречи и в Бургас да се ОБОСОБИ отделна територия за Морска гара с вход от Фрегатата, до която Бургазлии и гости да могат да стигат СВОБОДНО??? И децата да могат да си ходят до яхт-клуба и да си тренират ветроходство с оптимистчетата? И да си направят ограда с ток ако искат да пазят скъпоценния СКРАП от алчните погледи на пристигащите с кораби пасажери и летовниците, които искат да почувстват морето до острова (га'че някой ще гепи някоя ръждива гайка или пробит бойлер)
То е ясно какво пречи - първо човек трябва да има сърце затова, сърце, което е свързано с морето. И второ, не трябва да е пионка на Посрано20, изпълняващ срещу скромна сума и опция за бонуси чрез кражби партийните заръки и оправдавайки се с това, че и предните не били свършили всичката работа, затова и той нямало да свърши нищо повече.
Но нищо! Все някога и този червен тюфлек ще си отиде и тогава шанса да се случи това, КОЕТО ТРЯБВА! ще е многократно по-голям!
15.
бургазлия
22.05.2014 20:35:53
4
7
Smith, Точно това е проблема - че Варна имат ОБОСОБЕНА Морска гара отдавна - от т.нар. омразно за теб "време оно" преди 89г с нормални архитектуни и териториални решения. Тук акъллиите се опитват да направят пасажерско пристанище на територията на товарно.... като унищожат товарното , след като чорбаджиите ти подариха на Кирил Домусчиев всички читави корабни места, а на държавното оставиха 6 - най-малките и плитки, на които могат да се обработват само малки корабчета за скрап и дърва/вече единствения и основен експортен продукт на Родината ни !/. Законите и спазването на паспортния и имиграционен режим го изискват от ЕС , не е прищявка и предизборна битка. А, и интересно - чичко Гугъл казва, че Н.Тишев е роден в Бургас и завършил английската :)
14.
хохо
22.05.2014 20:09:38
3
11
Не мога да повярвам каква олигофрения се излива! Първо: до края на юли 2013-та пристанището беше с назначено от ГЕРБ ръководство и второ - правителството на ГЕРБ падна преди малко повече от година. За какво говорим тук? Защо умните, можещи "анти-комунисти" от ГЕРБ не отвориха пристанището и морската гара? Смешници.
13.
Дернев
22.05.2014 19:08:11
2
6
" Пристанище Бургас” ЕАД може да оказва съдействие, но не може да реши."
Напротив. И до сега трябваше да са го решили заедно с Общината, ако се счита, както е видно, че проблема е на Бс, а не на П-ще или Община. Тази предизборна разправия по медиите, не е в интерес на специалистите, които били уж тук и там, но не и където трябва. Корабът трябва да върви, а слабостите допуснати не е ефира мястото за разискване, а и за търсене на отговорност.
12.
Smith
22.05.2014 18:55:16
5
7
Ама разбира се Ташев, какви примери давам и аз на бетонираните кратуни със западнали капиталистически държави. Я да пробваме с Варна - дали ще схванете? И те си имат Морска гара, и то отдавна. И никой червен кретен не може да си помисли да им иска документи, за да отидат до нея, нищо че и те спазват българските закони. Щото са умни и дори червените им боклуци са по-свястни от нашите червени боклуци.
Може би най-удачно би било да ви дам пример с родния ви Ямбол, ама там морска гара изобщо няма...
11.
до коментар 6
22.05.2014 18:40:06
1
5
Ми да вземем да я закрием тая държава накрая. Или пък що да не направим един референдум на тема : Бургас-автономна република.
Ама, малко мислете, после пишете.
10.
Пич
22.05.2014 18:19:02
7
9
Ей, Смит-законите трябва да се спазват. Ко ми даваш за пример други държави, наясно ли си как са документално там нещата. Много пък сте час всички. Голямата компетенция. Свърши времето когато бяхте над закона! Сега всички трябва да са равни пред закона- както бургазлии, така и софиянци, така и чуждите граждани. Община Бургас не е с нищо повече от останалите. Научете се да играете по правилата.
9.
Браво!
22.05.2014 18:10:22
7
10
Добре им го е казал! Не бива да си допуска герберчетата да си правят реклама на гърба на пристанището.
8.
Браво!
22.05.2014 18:09:34
12
10
Добре им го е казал! Не бива да си допуска герберчетата да си правят реклама на гърба на пристанището.
7.
ПЕНЧО
22.05.2014 17:55:56
8
9
И летището ще направим общинско,да еба и тъпите ви пожарникарски кратуни.
6.
mapmalad
22.05.2014 17:53:38
7
12
Проблемът е в това че пристанището е държавно а не общинско ,съответно при всяка смяна на властта се сменя и ръководството.Това кореспондира с отношенията между Съсела и опозицията по нататък да не описвам,ясно е
Пристанището трябва да е Общинска собственост!
5.
ПЕНЧО
22.05.2014 17:53:00
1
3
Оставки!
4.
Smith
22.05.2014 17:49:04
5
15
Не знам какви мисли бушуват в главата на другаря Тишев, но в доста по-развити в корабоплаването държави като Гърция и Испания например (откъдето имам пресни спомени) си отиваш свободно до морските им гари, без да минаваш през измислени КПП-та, да си вадиш пропуски и прочее. Никъде не са ми искали дори лична карта - плащаш си билетчето и се качваш, а за Атон специално като съм ходил билет може да си купиш и на самия кораб. Тези оправдания за "мерките за сигурност" са изсмукани от малкия пръст и дори и закоравели комунисти няма да се вържат! До летището как може да отидеш? Там да не ми искат лична карта, като минавам бариерата?
3.
ПЕНЧО
22.05.2014 17:48:30
6
10
Оставки в Общината.Оставки!
2.
Бургас
22.05.2014 17:46:06
8
12
Достоен отговор, браво! Това трябва да бъде тонът в диалога за решаване проблемите на гражданите на Бургас. Свраки и свахи да се учат!
1.
Въх!
22.05.2014 17:40:24
13
14
Деба и кретена прост! Мисли си, че прави кал на ГЕРБ, а всъщност от мръсотиите им ще страдат всички гости на града, които като слизат от лъскавите кораби ще газят през пепел и скрап и бургазлии, които няма да могат да си заведат децата до яхт клуба! Ама то за да свършиш нещо полезно първо не трябва да си бесепар (демек с бетонирана червена ямболска кратуна) и второ - трябва да имаш желание.
Затова варненци ще си ходят свободно до тяхната морска гара, ще има къде да си държат лодките и ще водят децата си да спортуват ветроходство, а тук ще се чудим що заради разни ямболии, сливналии и грудовци и други кювлии с плешиви кратуни няма да можем да стигнем до морето!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори