×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ: Морска гара в Бургас се превърна в склад за скрап, туристите чакат часове. Това е фарс!


ГЕРБ: Морска гара в Бургас се превърна в склад за скрап, туристите чакат часове. Това е фарс!
С лични карти обикаляме по света, а тук не можем да стигнем до о. Света Анастасия. върнахме се във времето на комунизма, възмущават се депутатите Димитър Бойчев, Ивелина Василева и Иван Вълков
20 Май 2014, Вторник, 13:43 ч.
Автор: Флагман.бг

Най-логичното място за тръгване на кораб е от пристанището, но там има струпани основно товари, казаха бургаските депутати

Морска гара в Бургас е превърната в склад за скрап и сяра, вместо в удобно и красиво място, откъдето жителите и гостите на града да могат да се качат на кораб и да отидат до новата атракция – остров Света Анастасия. Все още достъпът до Пристанище- Бургас не е свободен, което създава много неуредици за туристите. Това стана повод за извънреден брифинг на депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Иван Вълков и Снежина Маджарова, които призоваха най-после ръководството на порта да отвори района.
През изминалия уикенд над 300 бургазлии и туристи са пожелали да посетят с кораба „Кук” остров Света Анастасия, но качването им на него е било съпроводено с редица проверки, списъци, диктуване на лични данни и чакане часове наред 
„Близо 300 души през изминалия уикенд, жители и гости на Бургас, стояха на входа на пристанището и не успяха да се качат на корабчето „Кук” , което да ги откара до остров Света Анастасия. Тези, които все пак успяха, се сблъскаха с нещо, което ни връща назад във времето на тоталитаризма. Всеки един, който иска да се разходи острова, трябва да си подаде личните данни, след това да бъде извикан по списък и всичко това трае с часове. Това е недопустимо през 2014 г., не сме 1984 г., островът не се казва Болшевик, а Света Анастасия. Изграден е по европейски средства и бургазлии заслужават да го посещават свободно”, коментира бургаският депутат Иван Вълков.
Той припомни, че в продължение на години имаше съгласие от всички политически сили да бъде изградена Зоната за обществен достъп. Вместо да акостират на една красива гара, луксозните круизни кораби в Бургас са посрещани от купища товари, скрап и кранове.  „Ако продължаваме по същия начин, ще изгоним тези кораби и хилядите туристи. Апелирам към ръководството на Пристанище Бургас този фарс да бъде спрян. Трябва да се отвори входът откъм „Фрегатата”, за да се стига свободно до Морската гара”, заяви Иван Вълков.
„Върнахме се във времето на комунизма. Една от ценностите на ЕС е свободното движение на хора и капитали. С лични карти обикаляме цял цвят, а тук не можем да стигнем до о. Света Анастасия. Защото новото ръководство на Пристанище Бургас знае само да разтоварва скрап и сяра. Това правеха и преди, това правят и в момента. Може ли една гара-бижу да я превърнат в склад за скрап? Да не могат гостите на Бургас да се разходят до туристическата атракция на Бургас. Каква е логиката на този европейски проект, който е успешно реализиран? Откъде да тръгват тези корабчета, ако не от Морската гара? Един от хората, който прави всичко това и го допуска, е кандидат за евродепутат”, заяви областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.
Той коментира, че в най-голямата криза бяха отделени средства за изграждането на Морската гара.
„Факт е, че има трасе, което трябва да се отвори за достъп и да не се пречи на пристанището. Това може да стане, изграждането на трафик кулите, които се използват за оправдание, няма нищо общо. Истината е, че заради разтоварването на скрап и сяра не се отваря достъпа”, допълни Димитър Бойчев.
„Ставаме свидетели на тези събития по време на кампанията за европейски избори, когато се провеждат форуми за европейски растеж, синя икономика. В Европа над 1 % от заетостта се осъществява от морски дейности, има специален фокус върху круизния и крайбрежен туризъм. Ако някой има претенцията, че е европейски политик, нека помисли за това дали хората, които са акостирали на пристанището, биха се върнали тук с удоволствие, след гледката на товарите, на която стават свидетели. Усилията на Община Бургас са за утвърждаване европейската визия на града, а бургазлии са със самочувствие на европейци ”, коментира народният представител Ивелина Василева.

В категории: Евроизбори 2014


44
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
44
Коментара по темата
44.
Smith
22.05.2014 22:15:33
1
0
Несъгласен, това ли ви е новата теза на Посрано - че някаква алея в морската се напукала? Как не ви е срам, при положение, че при пиянката ви кмет Йоан морската беше заприличала на клоака и свърталище на бездомници. 50 грама асфалт не сте положили, ама устите ви пълни с лайна... Нищо - да ви е сладко :)
43.
До 40
22.05.2014 22:11:07
0
0
Нямаме нищо против да фалира! Пристанището не е благотворително дружество нито бащиния на Партията, която да раздава там ръководни постове на партийните си секретари! Ако няма работа и не може да печели достатъчно, както и ако партийните ръководители се инатят като магаре на мост да го отворят за Бургазлии и гостите на града (с което да си гарантират и допълнителни приходи) - да фалира! Както е и в реалния сектор, където си скъсват дупетата да бачкат по-голяма част от нормалните хора в страната! Ще дойдат по-кадърни ръководители и ПАК ще го изкарат от батака!
Нещо неясно?
42.
one
22.05.2014 18:35:26
1
2
Нямаме повече време за губене с Герб. Нека сме За! Социална Европа с номер 15
41.
Иван
21.05.2014 11:10:13
1
3
Нормално е всичко с времето да си амортизира и др път е било така,важното е че сега се прави,поправя и нещо се случва. Относно Морската гара а съм за по - бързо да се оправят неуредиците и да влизаме свободно. Успех на ГЕРБ
40.
"несъгласен"
21.05.2014 11:01:50
3
3
А съгласни ли сте да фалира държавната част от пристанището и от данъците си да плащате обезщетенията за безработни на съкратените там ? А ако сред тях са ваши роднини и познати ?
Относно проекта Супер Бургас и изхода към Фрегатата - и аз не съм съгласен да се нацепят алеите на Морската градина , ама на - те се цепят година след "реконструкцията"... Не съм съгласен да се разцепи Църквата Кирил и Методий - ама на , разцепи се.... Не съм съгласен да се нагънат като юфка лентите на новопостроената магистрала Тракия, с която един нашенец се хвалеше на Меркел, че строи най-евтините/на километър/магистрали - ама на , нагънаха се.... :)
39.
Красимир Кралев
21.05.2014 09:47:52
1
2
Проверките на самоличноста са едно на ръка, но да се използва пасажерската гара като товарна площадка си е доста кофти ... Трудно ми е да се съглася че подобен проблем не е бил заложен и разглеждан в проекта Супер Бургас, по който бе изградена и морската гара
38.
Мира
21.05.2014 09:46:09
3
2
Не ме интересува,кой какъв е,аз просто искам по-бързо да има достъп до Морската гара и да се качвам от там на корабчето. Не съм привърженичка на никоя партия,но е факт че при г-н Димитър Николов всичко е много по-добре. Успех
37.
запознат
21.05.2014 05:50:49
3
6
Пристанището, като външна граница на ЕС - в частност 2-ро и 3-то корабно място, на което е построена новата Морска гара е зона за граничен и митнически контрол. Да се съвмести товарно и пасажерско пристанище в една инфраструктура е все едно да опитвате да напъхате два крака в една обувка. Пътуващите за острова , навлизат по този начин в гранична зона. Друг е въпроса, как след отдаването на концесия на почти всички корабни места на Централно и Западно пристанище на Киро Манекена ще се осигури положителен финансов резултат на 6-те корабни места на държавното пристанище, ако то не се занимава с пряката си дейност - обработка на стоки и товари на кораби, извършващи международен рейс. А отварянето на Морска гара към Фрегатата е една недомислица на предните управляващи, която е изключително трудно да се приложи, предвид цялостната инфрастуктура на построения преди повече от 100 години порт. Иначе става като "съветите" на Запада преди 25 години - конверсия на военните ни заводи и производство на тенджери и тигани в тях , вместо на оръжие и бронетехника, успешно изнасяни и генериращи печалба на държавата ни тогава.
36.
един от тях
21.05.2014 01:11:36
7
5
Ако не бяха дали продажниците пристанището на концесия сега нямаше да е така, ама нали трябва да напълним гърлата на нашите хора, че после да дават парички за избори, за платени статии и за платени драскачи. Ама друго очаквал ли е някой от мутрите Цецо и Бойко?
35.
Аман от разбирачи
21.05.2014 00:23:19
2
6
Кире,Кире само ние ли сме външна граница ? Сигурно си обикалял света само през интернет . Ако малко беше попътувал с яхта през Турция , Гърция , Хърватска , Италия , Франция , Испания и т.н. щеше да разбереш за какво става дума . Истината е обаче , че този унизителен режим за достъп до пристанището в часта му Морска Гара / Яхт клуба е факт от много време и никой не направи реални стъпки за отварянето му , а политиците само демагогстват на темата , защото не са бургазлии , ами само гъзлии ...
34.
и
21.05.2014 00:14:33
6
5
А това е и външна граница на ЕС!!! Не забравяйте, че не може ей така да се минава без проверки. Ще стане като на летище Сарафово атентат и пак ръководството на порта ще ви е виновно. Има си мерки за сигурност, които трябва да се спазват.
33.
Лара
21.05.2014 00:09:37
3
6
Тея мушмуроци как искат да стигнат до острова като корабчето както стана ясно няма да ходи там известно време поради проблеми с електричеството. Само се чудят какво да ни налъжат и да се правят на интересни.
32.
пенка
20.05.2014 23:32:22
4
4
Гошко, това е морска гара, бе пич! Това не е товарна гара - има си най-различни товарни терминали - за насипни товари, за зърно, за скраб и т.н. Морска гара е само за пътници! Сега светна ли ти? И мисли малко, попрочети туй-онуй, интересувай се и тогава давай мнения!
То в бг всички разбират от всичко! Големи специалисти, голямо чудо, а всичко - голям батак! Аман от разбирачи!
31.
gosho
20.05.2014 22:06:12
5
5
е какво друго освен товари да има в порта - алея на славата ли очакват ....
30.
п-
20.05.2014 20:50:24
0
2
Ей така , народе
докато има говеда ще има и "касапи" !
29.
ДО 7
20.05.2014 20:46:32
1
3
Това си е самата хронология на събитията - вярно на 100 процента
28.
do vsi4ki promiti mozъci
20.05.2014 20:21:30
4
6
za men vie ne ste nared i vi hlopa daskata
Blagodarenie na Gerb tazi Gara e Fakt i blagodarenie na 4ervenoto upravlenie horata niamat svoboden dostup do tam pak Fakt, i ne me interesuva
27.
ееееее
20.05.2014 20:15:08
5
8
Пък този Иван Вълков е такова рядко лайно , че просто нямам думи-как може депутат станал долния подмолник и мръсник ?
Еееее,няма такава държава и най-вече такива доверчиви люде,които все още живеят в Нея...
26.
do 7
20.05.2014 20:11:24
3
2
Абсолютно си прав !!! Така си е !!!
25.
Сократ
20.05.2014 18:36:33
5
2
коментар 24 е ФАКТ
24.
Пенка
20.05.2014 18:27:26
10
13
Пенчо, адаш, ти откога не си влизал в пристанището? Имам чувстното, че от 1990 година... Някакви стари спомени имаш за морска гара, ама тази барака, от която тръгваха кометите отдаааааавна я няма! Правилно ти казаха, че има нова морска гара. Застани пред казиното и погледни вдясно, към фрегатата и ще видиш новата морска гара. А колкото до достъпът до нея - още миналата година беше готов проекта, но не знам защо не го правят. Сигурно пари нямат - комунягите не дават на Бургас, защото не гласува за тях!
Дават, не дават, пак няма да гласува за тях!
23.
winer
20.05.2014 17:50:14
5
7
Кире, никой не го отрича, ама предните свършиха някаква работа, нека и сегашните да я довършат. Само трябва да отворят достъпа. По сложното и скъпо мина.
22.
winer
20.05.2014 17:45:58
2
2
Може и да съм вдлъбнат, ама не съм сляп да виждам какво става.
21.
Ilian
20.05.2014 17:42:06
3
2
triabva daje da go napraviat avtomatizirano otivash na kasa plashtash zimash 2 jetona i vlizash
20.
кирито
20.05.2014 17:41:11
8
6
Стоя си пред компа...чета едни простотии...този плюе ГЕРБ,онзи плюе БСП,вземете се в ръце и разберете че работите са коренно различни през годините!!!Щем не щем сега сме външна граница на ЕВРОСЪЮЗА/мамичката му на евросъюза/и като такава е нормално да се проверява всичко и всички влизащи в пристанището/разбирай границата/ТОЛКОВА ЛИ НЕ ГО ПРОУМЯХА КУХИТЕ ВИ КОМЕНТАТОРСКИ КРАТУНИ!!!
19.
ПЕНЧО
20.05.2014 17:34:48
3
3
winer, ти не си тъп,ти направо си вдлъбнат
18.
winer
20.05.2014 17:32:31
3
8
Кометите тръгваха от една барака на която пишеше МОРСКА ГАРА, ама хората влизаха свободно в пристанището за да се качат. За това трябва да се отвори пристанището от към фрегатата за да могат хората да влизат към морска гара.
17.
ПЕНЧО
20.05.2014 17:21:57
4
13
Кометите едно време да не би да тръгваха от Летището. А кмета като нае кораб,провери ли от къде ще тръгва?
16.
winer
20.05.2014 17:15:34
10
8
Пенчо, ти май си малоумен. Морска гара беше завършена в края на миналото лято а Иван Вълков отдавна не беше шеф на тр. комисия, а построяването и е факт, благодарение на ГЕРБ. Сега е нужно сегашното правителство и ръководство на пристанището да продължи работата по проекта. Кмета няма никакви правомощия там , защото пристанището не общинска а държавна собственост.
15.
R. Gospodinova
20.05.2014 17:11:59
2
2
hubavo e da se razviva grad burgas a i ne samo, ne e losho da ima i pove4e takiva morski gari po cialoto 4ernomorie i dostupa da e svoboden, kakto e primerno v istanbul, koito e hodil znae a kvo stava vupros!
Nie da ne sme po-prosti ?
14.
tt
20.05.2014 17:08:54
12
10
БААААААХМУ ЛИЦЕМЕРИТЕ СА ТИЯ ОТ ГЕРБ!!! Собствените си недомислици с другите олигофрени от бсп оправдават.

И кво? Който не харесва герб е комунист ли? Тъпанарско мислене..
13.
ПЕНЧО
20.05.2014 17:07:39
10
9
Кораб пуснаха,пристанище няма.УМНИ МИЛИЦИОНЕРИ И ПОЖАРНИКАРИ.
12.
Диков
20.05.2014 17:03:51
3
5
Морски ти тая морска гара къде е видя бе мацко ? Това доло на моста ли му викаш морска гара ?
11.
Ahoi Morqko
20.05.2014 17:03:39
3
4
kade e bat oncho da iskochi s negovata lodka i da me metne do ostrova


golqm shum golqmo neshto edva li ne ebati modernata ekstra si imame

hora tiq korabi gi ima ot godini za ostrova no ste prekaleno tapi da gi vidite no vidish li obshtinata reshila da pravi pari ot transporta napravila malko reklama i ela gi gledai kat muhi na laino neshto nevijdano neshto nechuvano
10.
Todor Kolev
20.05.2014 17:03:32
6
8
Pencho li si trol li si ne te znam i ne iskam!
Kogato pishesh neshto pyrvo se zapoznai, procheti i togava pish .... za poreden pyt dokazvate kolko ste nepodgotveni v pliueneto kym GERB. Dobre, che bqha te da imame morska gara, che i towa nqmashe da imame!
9.
ПЕНЧО
20.05.2014 17:03:06
12
15
Ако не бяха ГЕРБ нямаше да има Морска гара!....Глупак.Морска гара има от много,много време.ГЕРБ каквото са направили сега подлежи на ремонт.Примери много.А що се отнася до крановете-кой даде половината пристанище на Киро Парахода?КОЙ?
8.
morskia
20.05.2014 16:53:29
11
15
Пенчо, бре, чети! Тикво червена! Ако не бяха ГЕРБ нямаше да има Морска гара! Дойдоха комунистите, отрязаха лентичката на сградата и оставиха крановете за да си въртят далаверата със скрап!!!
7.
ПЕНЧО
20.05.2014 16:43:19
14
16
Правителство на ГЕРБ-цял мандат,кмет на ГЕРБ--кара втори мандат.Резултат-Морската гара не била оправена.Баба Гица от Твърдица ли е виновна?Кой беше шеф на Транспортната комисия в миналия парламент-Иван Вълков.Кой реве сега-Иван Вълков.
6.
Дернев
20.05.2014 16:34:52
7
4
"Всеки един, който иска да се разходи острова, трябва да си подаде личните данни, след това да бъде извикан по списък..." Трябва да се свиква с подобни процедури. Колкото по-бързо, по-добре.
Особено в Бс.
5.
Свежа Мисъл
20.05.2014 16:32:09
4
10
Пенчо ако всички мислят като теб може и никога да не отидем, той човека правилно ти е казал. Прочети и новината преди да пишеш коментари
4.
ПЕНЧО
20.05.2014 16:28:02
10
6
В главата ти има тролове.Кога си ходил на разходка в пристанището?
3.
Лудогор
20.05.2014 16:19:09
7
12
Пенчооу ти си Трол от Спама на Бареков сигурен съм не се крий ! Говориш работи наизуст, сигурно си евтино платен щото си прост имаш и правописни грешки ! Кажи ми не е ли правилно и нормално да има свободен достъп за гражданите до морската гара?! Или мислиш, че трябва първо да си извадиш медицинско и свидетелство за съдимост и чак тогава да можеш да влезеш?
2.
Стоян
20.05.2014 16:11:58
9
16
Комунистите продължават по старо му , до кога, до кога ще се подиграват с хората, дано паднат веднъж за винаги от властта.
1.
ПЕНЧО
20.05.2014 15:54:18
17
18
и от ГЕРБ,и от БСП са невероятни наглеци.Нима при управлението на ГЕРБ пускаха в пристанището?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори