×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДАНС арестува зам.-шефа на свиленградската митница Георги Костадинов с 1,5 кг амфетамин (ОБНОВЕНА)


ДАНС арестува зам.-шефа на свиленградската митница Георги Костадинов с 1,5 кг амфетамин (ОБНОВЕНА)
Служители на ДАНС арестуваха Георги Костадинов днес около 20 часа
21 Май 2014, Сряда, 21:33 ч.
Автор: Флагман.бг

Наркотикът е намерен в дома на Костадинов
Зам.-шефът на свиленградската митница Георги Костадинов е арестуван с 1,5 кг. амфетамин. Той е закопчан при спецакция на ДАНС в граничния град около 14:00 часа днес.

Според непотвърдена информация Георги Костадинов е бил в отпуск. Най-вероятно той е трябвало да пренесе амфетаминовата пратка, когато се върне на работа. Не е изключена и версията наркотикът да е бил подхвърлен от негови зложелатели, смятат местните.

Костадинов е дългогодишен митничар и зам.-началник на свиленградската митница.

Кариерното му развитие започна стремглаво още по време на управлението на НДСВ, Костадинов работеше добре и с Тройната коалиция, а по времето на ГЕРБ колеше и бесеше във ведомството, разказаха митничари.

На няколко пъти той бе вр.и.д.изпълняващ длъжността началник. Името му винаги се е спрягало за шеф на звеното, но винаги е отказвал, за да седи в сянка, припомнят запознати.

В 17:00 часа от прокуратурата публикуваха и официална информация за ареста:

На 21 май 2014 г. прокуратурата и ДАНС проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление  по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата модел „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград - Георги Костадинов, са открити и иззети около 1.5 кг. вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Костадинов е задържан.

Към момента се извършват  претърсвания и изземвания в служебни помещения на митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Костадинов, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети.

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.


В категории: Крими


8
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
8
Коментара по темата
8.
Sashed
22.05.2014 19:38:32
0
2
В Свиленград има митничари които са уволнени за корупция от доста години,от тогава не работят ,но си живеят охолно от къде им са парите?Защо не ги разследват?
Какво ще кажете за Светлин Велков?
7.
Това е положението
22.05.2014 11:35:48
0
9
Това е положението в БГ за съжаление .
На К. Андреево големи далавери, контрабанда,внос на дрога и какво ли не. Шефовете и на Митницата и на ГИП по контрола по храни са свързани с далаверите.
Атанас Михайлов шефа на граничния контрол за за храните , има палати хотели и др., а сега пуснали неговото протеже Мариана Шумова по морето в Бургас, като е настанена в държавно жилище в Несебър и и е дадена служебна кола , няма кадърни хора в Бургас, а пуснаха тази грзотия , Елховска селянка , ама нали е специалистка по далаверите . Няма да се наядат .
Мутренска държава, продажни дърцавни служители , това е положението !
6.
УЖАС
22.05.2014 00:45:48
2
5
Чета предния коментар и ме побиват тръпки
5.
ГОШО ДРОГАТА
22.05.2014 00:43:34
1
4
Големи надежди в Свиленград преди парламентарните избори и настъпващо разочарование след изборите .

Миналата седмица в пловдивска митница се е провела среща с новия финансов министър и новия шеф на управлението на Митницата, на която присъствал и бъдещия шеф на Свиленградската митница –Георги Костадинов.

След завръщането си от срещата бъдещият шеф събрал близките до джоба му подчинени и с гордост заявил, шефът – Филип заминавал в София и, че той ще е новият шеф на митницата, всичко било договорено, но и малко ги натъжил като им съобщил, че отново трябва да му събират пари, защото трябвало да докаже „финасова лоялност” пред новите шефове.

С телешки възторг „джоб-другарите” му го приветствали, като някои стигнали дотам в слагачеството си, че казвали : „Шефе, ти си велик, дай да махнем самолета /на влизане от Гърция в Свиленград на входа на града има паметник със самолет/ и да сложим твой паметник, ти се пребори с всички –БСП, после при СДС стана отговорник на група, при НДСВ и ДПС стана заместник на Мараша /така наричали в Свиленград дясната ръка на „уморения” А. А. - бившия шеф на митницата –Ст. Марашев , при БСП , НДСВ и ДПС, също и сега при ГЕРБ ще си шеф, ти си просто велик”.

Между другото Стефан Марашев бил готов да се върне на бял кон в Свиленградска митница, понеже бил ” репресиран” от покровителите си от ДПС, НДСВ и БСП . Можете да си представите, какви ги е вършил, щом хората, които са го назначили за шеф и толкова време са му прикривали далаверите , да им писне от изпълненията му и да го изритат като мръсно коте.

И още не можел да разбере за какво го уволнили, точно когато започвало най-сладкото събиране на безотчетни пари преди изборите.

Гошето и близките до джоба му служители във времето на междувластие или безвластие, както ви се харесва, „работили” много , много здраво контрабандата - горива, цигари, алкохол, зеленчуци, текстил, ДДС далаверите, като празни камиони за Турция на митницата в Капитан Андреево се пишели като пълни и обратно, когато на същата митница пълните камиони от Турция се пишели на същата митница като празни. Изобщо каквото се сетите, а също и рекета над търговците вървели на пълна пара или пара, където и да сложите ударението, няма да сгрешите.

Гошето Костадинов завъртял и друг печеливш „бизнес”,въпреки че заради кризата имало забрана за назначения в държавната администрация

Г.К. с пълна сила назначавал нови митничари против забраната без конкурси, които били задължителни за администрацията. О, не, „конкурси” имало, те били чисто финасови, защото Гошето назначил Виолета Р. - дъщерята на местен колбасар, преди това изгонена от пловдивска митница, назначил бивш служител на УПТР и настоящ проспериращ бизнесмен И. И. –Кеча, назначил съпруга на юристката на свиленградска митница – П. Зафиров, за това назначение хората в Свиленград коментирали, че тя много „настоявала” пред Г.К. и той не могъл да откаже на Донка. Така се казвала юристката. Хората вече се питали от тази фамилия кой ще е следващият назначен, братът на юристката и той работел на митницата. Това упражнение преди това Марашев го изпълнил с една служителка на митницата, която направил началник отдел, а съпруга и назначил на топло местенце на митницата на Капитан Андреево,

Удар Г. К направил и като назначил и Златка В. - дъщерята на на шефа на местното УПТР , а пък той му върнал „жеста” като назначил брата на Г.К. във УПТР – ти на мене , аз на тебе.

Въпреки че Гошето бил сигурен за шеф на митницата и много други като него се надявали да станат шефове. Един от кандидатите бил бившият шеф на Данъчното в града, по чието време случайно забогатели хората, фигуриращи в доклади на ГДБОП и ДАНС за съмнително натрупано богатство. Друг кандидат бил адвокат Еленов, тясно свързан с фалиралите баничари - братя Яневи и местни бизнесмени с много големи интереси в търговията с горива и в транспортния бизнес .За шеф спрягали и шефа на митницата в Капитан Андреево - Николай К. и още един куп други „достойни и заслужили” кандидати.

Местните коментират, че имало и много свестни служители, които могат да заемат този пост, но първо и най-важно е ако министър Дянков и шефът на управлението на Митницата Ваньо Танов искат да подобрят ефективноста на Свиленградската митница не с проценти , а в пъти , е да почистят митницата от Г. Костадинов. От него и от неговите протежета , като новоназначените без конкурси и в разрез със закона свежи попълнения – деца на бизнесмени, както и от приятелчетата му Ванчо Ч., Димитър с прякор Мутата , Светлин Велков, грешка, той въпреки усилията на Г.Костадинов да го спаси вече бил осъден и изгонен от митницата за рекет на търговец / сега Тошето щял да назначава племенника му и син на „лекоатлета” В. Велков/ избягал през оградата на митницата и хукнал в полето от комисията дошла да го уволнява/. Това са му другарчетата на Гошето.

Другите фамилии набъркани много здраво в далаверите на Ст. Марашев, а сега и на Гошето са фамилните ООД Златанови, Господинови,

ловната дружинка на Ст. Марашев – Г.Цингов, Атанас Ст. – Бозука, Коста А., Г. Грамелов, Марло, Бейчетата-баща и син ,които носили парите на Марашев, нека вече си гледат хотела и митническата агенция, съпругата на чалгаджията М. Калайджиев – Маргарита К., която „високопринципния” Ст. Марашев в разрез със закона още на следващия ден след като я извели от митницата с белезници и образували прокурорска проверка срещу нея за организиране и ръководене на контрабанден канал, възстановил на работа , вместо да я отстрани, еничарите на ДПС – Данчо и Митко. Да не пренебрегнат и зам. шефката на митницата – г-жа Некомпетентност – Мария П., на която половината род работел в митницата , а другата половина се занимавали с митническа дейност, Ваня Ш.- шефката на вноса и износа и още много хора забъркани в мафиотския кръг на триглавата ламя, както наричаха ръководството на митницата – бившия шеф Марашев, Г. Костадинов и Мария П.

Това много лесно може да се установи, има списъци с работните места на всеки един служител от митницата и по него може да се види, как все едни и същи хора са на възловите и правилните работни места и все случайно те са близки на триглавата ламя.

Тези хора и приближените им в продължение на години са ощетявали държавата, вземали са от децата ни, от родителите ни, унищожавали са семейния и малкия бизнес.

Хората казват - ако им видите луксозните къщи, вили, автопаркове за десетки и стотици хиляди, ако им преброите луксозните почивки и екскурзии, ще видите колко болници, детски градини, социални домове и други нужни на обществото ни обекти и средства са откраднати по косвен начин .

Ексшефът А.А. и приближения му Ст. Марашев издали устна заповед да не се проверяват преминамващите през митницата на Капитан Андреево турски гастербайтери. Представяте ли си каква услуга правят и на кого? Неслучайно най-довереният човек на Ст. Марашев, а сега на Г.Костадинов - Марло пуснал дрогата на Куйович и сие, а да не припомняме и камионите на Фарук Кадрич чии са били и кой се е грижил за тяхното преминаване. Ако искат резултати, министърът и шефът на митниците трябва да изрежат тези туморни образувания, а ако трябва да се реже до кокал.

На фона на жестоката криза ще е истинска гавра с хората да останат ненаказани тези, които до вчера са крали в името на БСП, ДПС и НДСВ и сега изведнъж да станат достойни държавни служители. До вчера вълк , днес пазач на стадото, познайте какъв ще е резултата.

ГЕРБ трябва много внимателно да подходят и да се абстрахират от местните „диригенти”, защото войната и поредицата битки тепърва предстоят , за да не се удави идеята ГЕРБ в блатото на Свиленградската митница.

Марин Георгиев
4.
Вносител
21.05.2014 22:03:31
1
11
Голяма далавера става и при вноса на храни. Атанас Михайлов - началника на ГИП също е замесен. Те рекетират вносителите . При техни служители- инспектори по храните са пуснати хората на мутрите , които ходят с баджове , на които пише :"Лице отговорно за товара "
Заради чадър на мутренска фирма махнаха бившия директор на Агенцията по храните - Войнов , а сега пак започва дейност същата фирма . Но , че се разшуми пак, писна ни .
България е държавата на мутрите и простотиите и курвите и простаците , алчните и крадливите прогресират.
Те налагат нерегламентирани правила , никъде е ЕС го няма.
Рекета е огромен , писна ни от такси и простотии ще излезем със сопите един ден иначе не става в тази абсурдна държава .
3.
vsv
21.05.2014 20:31:41
1
5
Голяма наглост-тези,които ни проверяват и ,които даже понякога ни унижават неоснователно са закоравели престъпници и то държавни служители-Боже опази!
Не 15,не 20 , а доживот в затвора - ето такова трябва да бъде наказанието им ,защо сме сигурни,че тоя ще даде рушвети и всичко ще се покрие,както винаги!
За тази митница се носят големи легенди,които са и истини...
2.
биринджи
21.05.2014 19:50:04
2
3
на тоя ПОМИЯР 15 години пандиз са му малко , ДА ВИДИМ ИНСТИТУЦИИТЕ ДАЛИ РАБОТЯТ
1.
Зарчо Василев
21.05.2014 16:17:49
1
16
Сега ДАНС да вземат да се активизират и да арестуват и опандизят Атанас Николов Михайлов-шеф на фито, ветеринарен и здравен контрол на ГКПП Кап. Андреево. Да му претарашят плевнята в с. Пъстрогор, палатите в Свиленград и ГКПП-то и тогава ще заслужат адмирациите на обществото. ДАНС, разследвайте го този измамник и крадец и ще помогнете на държавната хазна да се понапълни. Разследвайте и неговото протеже Мариана Шумова и неговият попечител Николай Иванов Лилов - най - големият измамник в БАБХ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори