×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бордът на ГЕРБ в Слънчев бряг АД раздава ударно сергии и билбордове незаконно, предупредиха от АП


Бордът на ГЕРБ в Слънчев бряг АД раздава ударно сергии и билбордове незаконно, предупредиха от АП
Сергии и билбордове в Слънчев бряг за първи път се отдават за 3 години напред от АД.-то. Готвят се бързи продажби на държавни имоти, притесняват се в Агенцията по приватизация
12 Май 2014, Понеделник, 12:30 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Архив Флагман

Настоящият съвет на директорите, чийто дни са преброени, подготвял и бързи продажби на държавни имоти в комплекса


Скандалите в курортното дружество "Слънчев бряг" АД не стихват. Дни преди старта на летния сезон ръководството на дружеството, назначено от правителството на ГЕРБ с изпълнителен директор Златко Димитров, подписва като за последно предварителни договори за наем на билбордове и павилиони, не само за предстоящото, но и за следващи две лета. Това е безпрецедентно.

Търговските обекти се отдават за първи път с 3 годишен наем. Подобен случай няма от създаването на АД-то.  Голяма част от парите се прибират авансово, за да се изразходват ударно от настоящия Съвет на директорите, който още преди година трябваше да си е тръгнал. Тези договори в най-скоро време ще се окажат незаконни, тъй като за тях Агенцията за приватизация не е дала разрешение. За това предупреди новият председател на Борда на директорите Йордан Георгиев, който обаче не може да встъпи в длъжност поради обжалването на състава след скандалното общо събрание на 23 декември м.г.

„Аз не съм издавал разрешение. За първи път „Слънчев бряг” АД иска разрешение за 3-годишни договори. До този момент винаги са изисквали за 1 години, което сега от своя страна е смущаващо”, заяви пред Флагман.бг шефът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

Според наши източници в момента настоящото ръководство, което изживява своите последни дни на управление, подготвяло и продажба на държавни имоти в комплекса, също без разрешението на АП.

Припомняме, че на извънредно общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г бе избран нов Съвет на директорите. В началото на януари т.г. Комисията за финансов надзор установи процедурни нарушения, извършени  при избора му. В предложения състав на директорите в последния момент бяха направени промени и от борда отпаднаха лидера на БСП Бургас Евгени Мосинов и Валентин Михалев, които бяха заменени с Веселин Маринов и Таня Власиаду. С новите две кандидатури комисията не се съгласи, отмени решенията на общото събрание и постанови да се свика ново. Няколко дни по-късно, на 13 януари,  КФН неочаквано ревизира решението си и излезе с друго становище. Според него трима от членовете на борда – Йордан Георгиев, Румен Кулев и Светлодара Енчева са  „надлежно избрани“ и могат да сформират редуциран тричленен Съвет на директорите. Комисията постанови те да бъдат вписани като членове на новия директорски борд на дружеството.

В същото време в Бургаския окръжен съд бе образувано дело след предявен иск от  несебърлията Стойчо Малаков, притежаващ 20 броя поименни акции, закупени непосредствено преди да подаде жалбата си срещу ответника „Слънчев бряг”АД.

Ищецът Малаков поиска отмяна на всички решения, приети на проведеното на 23 декември м.г. общо събрание. Входира иска веднага след събранието. По време на процеса в БОС братът на изпълнителния директор Златко Димитров изрази също становище в подкрепа на Малаков.

Съдът чрез решение от 10 април т.г. отхвърли всички тези претенции, предявени чрез адвокат Веселина Василева. Делото от своя страна вече е прехвърлено в Бургаския апелативен съд, където магистратите ще се произнесат окончателно. В същото време ръководството на „Слънчев бряг” АД призна жалбата на Малаков.

„Златко Димитров работи против принципала си, което от своя страна влече наказателна отговорност. Обезпокоен съм от действията на „Слънчев бряг” АД", коментира пред Флагман.бг Йордан Георгиев.
Златко Димитров от своя страна е освободен като изпълнителен директор с решението на БОС.

„Предупреждавам всички инвеститори, които в момента сключват договори за наем на временни обекти и покупка на имоти. Договорите им могат да се окажат незаконосъобразни, тъй като „Слънчев бряг” АД няма разрешение за тези си действия от Агенцията за приватизация”, каза още Йордан Георгиев.

„Слънчев бряг” АД е в списъка на дружествата за приватизация, поради което всички договори за продажба и наеми трябва да бъдат съгласувани с Агенцията и да получат писмено разрешение. Такова „Слънчев бряг” АД няма.

В същото време сега действащото ръководство е обявило в сайта на дружеството решение на Съвета на директорите на 14 април т.г за свободните позиции на билбордовете. Там изрично е упоменато, че се отдават с тригодишен срок.

Научихме, че от АД-то все пак са поискали разрешение за договорите за наем на временни обекти и билбордове.

От АП са изпратили писмо до Слънчев бряг АД с искане за представяне на схема за разположение на временните обекти, заверена от главния архитект на Община Несебър. До ден-днешен такава схема не е получена в Агенцията.

„Силно обезпокоителни са действията на изпълнителния директор Златко Димитров, който подписва договори, които могат да се окажат невалидни, в случай, че АП откаже да даде разрешение. „Слънчев бряг” АД ще се наложи да връща парите на инвеститорите, а те няма да бъдат налични, тъй като ще бъдат изразходени от настоящото ръководство. Окръжна прокуратура трябва да се самосезира и да извърши проверка по компетентност”, каза още Йордан Георгиев.

Според него голяма част от досегашните съдебни дела на Слънчев бряг АД са по подобни казуси.

Георгиев е категоричен обаче, че настоящите игри на ръководството на АД-то няма да повлияят негативно върху туристическия сезон. Туристите не се интересуват от законността на сергиите и колосалните задължения на държавното дружество.

„Ако сегашното ръководство изпълнява задълженията по регулиране на процеса в комплекса в полза на туристите, лятото ще бъде успешно, каза още Георгиев.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 2
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
31
Коментара по темата
31.
До Номер29
15.05.2014 20:21:13
1
3
Мишки бяхте и мишки ще си останете!!!! Ще ви остане само буйното ви веселие на мишоци който пируват когато котката я няма !!! Защо се криете под псевдоними?!?! Ще ви кажа-защото сте МИШКИИИИ!! А ти мисли как ще оцеляваш, че живота стана труден за такива като тебе-мишлета!!! Кой събира пари незная , но информацията ти е изключително недостоверна , смени си източника или дилъра . Ха Ха Ха
30.
Истината
15.05.2014 15:19:22
3
5
Не се преви на гадател не е Златко, на него му е под нивото да чете жълти сайтове в, който се пишат само клевети и да чете тъпи коментари като твоите. Шиваров си е Шиваров като имаш някакви претенции си ги отправяй директно към него. Като си много отворен защо се занимаваш с писане по жълти сайтове и платени медии на които вече малцина вярват за тази работа си има институции. Този който се прави на мъченик си ти със жалките си писания и оплаквания. Много знаеш защо не си пишеш името тогава. Господин никой не можеш да ми кажеш какво да правя най вече да мълча , не е твоето време комунистическото сега е демокрация и има едно нещо наречено свобода на словото.
29.
До истината
15.05.2014 10:07:29
5
5
Истина много НЕИСТИНИ си написал в жалкия си коментар.Абе Златко излез си с името недей да се криеш зад псевдоними,ама ти и по принцип си псевдогерой така че то за теб и твоите господари това е нормално.И като всичко е нормално защо давате догожори по един екземпляр???? Недей много да приказваш да не дам на журналистите този който ми дадохте че тогава ще стане интересно.Поръчка всъшност е ШИВАРА който вече ни наобикаля и събира ударно пари(за щендери пред магазин 900 лева) за сезона.Така че я млъквайте и не се правете на мъченици.
28.
Истината
14.05.2014 17:04:57
3
5
Пълно с писания на някакви смешници които си нямат никаква представа за какво става дума, ама иначе са много компетентни и пишат коментари. Първо за смешника Георгиев много го е яд ,че не можа да си намести дебелия гъз в АД и сега злослови само пълни простотии и плюе сегашния директор защото ги направи всичките на смешни и им скри шапката. За всички, който се интересуват от истината дружеството си работи нормално и всичко е законно , всички тези клевети се пишат поръчково за да затруднят работата на дружеството без да им пука, че така ще навредят на много хора за, който сезонът е единственото препитание и гледат да втълпят на хората, че всякакво събиране на такси е незаконно защото не стана тяхното да се налапат с парички. Видяхме ги техните хора от БСП и ДПС как унищожиха Слънчев бряг АД и след тяхното управление дружеството беше със задължения над 20 милиона и все още се изплащат обезщетения заради продадени от тях имоти, който дори не са си направили труда да проверят дали са на Слънчев бряг АД. Крадеца вика дръжте крадеца, знаят те що за стока са и си мислят че всички са като тях продажни кучета готови за 5 лв. и майките си да продадат. Един беше свестния и съвестен директор на това дружество и той скоро няма вече да е там ще ви видя аз като дойдат пак мутренските времена, който са запазена марка на хората на Георгиев и ще видите тогава кой прав кой крив. Всеки път каквото стане все се намесва партия ГЕРБ в смешните коментари което е едно от най видните доказателства че жалките писания са писани от платени некадърници, който за нищо друго не стават , дори и за това.
27.
Батко
13.05.2014 16:40:59
3
8
Айде не се правете ГЕРБЕРЧЕТА на много възпитани и еманципирани.Вие сте най голямата помия която някога е властвала.Ще се запомните с най РЕКЕТЬОРСКОТО управление.На Божков лека му пръст му викаха мистър 10 процента,а Боко Тиквата мистър 50 процента.Така че я не ми се правете на много принципни ,щото всички знаят кви ги върши Златко в Сл.Бряг????
26.
do 23
13.05.2014 16:08:04
1
1
23 jena sam i ne razbiram zashto e tova negativno otnoshenie???
25.
Иванова
13.05.2014 15:22:44
1
2
Отвратена съм от помията която се изсипва и изписва тук!
24.
Тариката
13.05.2014 15:05:11
0
3
Ами що не кажете и за тоя бунара ли е бунака ли е и той вече места раздавал.Кво става вече не знам само знам че много хора ще си търсят местата по плажа след като водата ги е отмила.
23.
Do NE
13.05.2014 15:01:49
0
1
NE TI SI GEI I SERE6 NAVYTRE.
22.
И пак Човека
13.05.2014 14:58:58
1
3
Песента -Момчето си Отива към всички КОПОИ на Златко Димитров.Ей голям прът за вас бе ШМАТКИ ,наистина много ще връщате и ПОВРЪЩАТЕ.Голямото лапане свърши за Чикията(някакъв измислен кримигирой, Калоян (Схемаджията на Златко),Салкъма(Мушенник от класа) и КОХОРТАТА от Палячовци зад тях.Златко иди си с чест да не си тръгнеш с БЕЛЕЗНИЦИ.ГЕРБЕРЧЕТА свърши царството небесно за вас поне търговците ще си починат от вашите РЕКЕТИ и на небезизвестният ШИВАРА той може и компания на Златко да прави в ЗАТВОРА.
21.
Сергия
13.05.2014 14:20:40
1
3
Магазинерка навярно си някоя от служителките, със сигурност ви дреме и то много, друго си е цяла зима да спите по столовете и да си дърпате заплатата. да ви имам големия щат---15 човека напълно необходими през студените месеци,което си е така-си е така!
20.
Запозната
13.05.2014 14:18:11
0
6
Що се отнася да се назовават конкретни имена държа да ви информират всичките тука, че въпросния сайт е ПЛАТЕН!Например моя началник си плаща и за него тук се пишат само хубаво неща/негативите за нашта фирма се трият/!Колко е хубаво да работиш в такава платежоспособна фирма и да имаш такъв шеф,който да знае къде и на кого да плаща!
19.
Магазинерка
13.05.2014 14:13:26
2
4
Що си чешете езиците? Много добре знаете , че договори нямя сключени.И аз искам да си дам парите и да ми е сигурен сезона, но до сега никой нищо не ми е взел.Чешете си езиците палячовци , дреме й на администрацията дали ще я оставят или не.Гледайте Вие да си намерите място под слънцето, а администрацията не я мислете!
18.
LILI
13.05.2014 14:11:42
0
2
na sergiite i pavilionite ne e valio ili te vsi4ki sa po verigata muhhahah
17.
Магазинер
13.05.2014 13:43:14
4
3
Шиваров връщай ни парите щот голям хуй та чака! За ко на излага тъпак слагайте сергия ще са опрам и ония Казака кат мажоретка поскача чака и той да лапа
16.
Ne
13.05.2014 11:36:27
2
2
А ТИ ПЪК МНОГО ЗНАЕШ КОЙ Е ПРОДАЖЕН И КОЙ НЕ???НЕЩО КОНКРЕТНО ИЛИ ПРОСТО СИ ОБВИНЯВАШ ЕЙ ТАКА... НЕ ГИ ЗАЩИТАВАМ, ПРОСТО КАТО ЗНАЕТЕ КОНКРЕТНИ ИМЕНА ИЗКАРАЙТЕ ГИ НА ПОКАЗ..
15.
ДА
13.05.2014 11:29:03
3
3
Абе ти откъде знаеш какви ще са следващите да не си ВАНГА???Администрацията дано не е същата ,щото са страшно продажни и безскрупулни и заради тях нормалните търговци бяха редовно рекетирани от по долу изброените лица.
14.
Ne
13.05.2014 10:07:10
1
2
следващите няма да са по-различни от сегашните...само ме интересува състава на администрацията дали ще е същия ?
13.
Човека
13.05.2014 06:58:08
6
10
Песента -Момчето си Отива към всички КОПОИ на Златко Димитров.Ей голям прът за вас бе ШМАТКИ ,наистина много ще връщате и ПОВРЪЩАТЕ.Голямото лапане свърши за Чикията(някакъв измислен кримигирой, Калоян (Схемаджията на Златко),Салкъма(Мушенник от класа) и КОХОРТАТА от Палячовци зад тях.Златко иди си с чест да не си тръгнеш с БЕЛЕЗНИЦИ.ГЕРБЕРЧЕТА свърши царството небесно за вас поне търговците ще си починат от вашите РЕКЕТИ и на небезизвестният ШИВАРА той може и компания на Златко да прави в ЗАТВОРА.
12.
Боко Тиквата
13.05.2014 06:47:08
2
7
Към всички платени тролчета на Златко (ГЕРБ), що не си съберете цървулите и навущата и да си купите билети за Еркеч и да си ходите вече.Тия „момченца„ дето събират пари за него и лъжат хората че ще ги уреждат май губят почва под краката си и вече вият като Чакали срещу Луната.И вашия час идва и голямо ПОВРЪЩАНЕ ще има Палячовци.
11.
10=11
13.05.2014 01:20:46
4
2
Изрази=изроди
10.
ад
13.05.2014 01:19:08
1
5
Тея изрази не се наядоха, продължават да трупат парици, но идва и вашият час.
9.
до №5
13.05.2014 01:11:56
0
4
Наистина е лигитимен, а не легитимен изпълнителен директор и борд....Ако можеш да обясниш и смисъла на думата лигитимен... сигурно идва от лигавене.....Научете първо как се пише на български и после се правете на компетентни....
8.
Ченге
13.05.2014 01:05:22
0
4
Сашо защо ги четеш, като никой не го интересува освен ако не ти плащат, за да го правиш. И не изпадай в ярост от това, че времето на Златко в Слънчев бряг приключва. Проблемът ти е че мишката ще изяде сиренцето Златко и ще трябва да му носиш банани в панделата. Пък ако искаш отиди да му правиш компания там.
7.
*********
13.05.2014 00:24:41
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
БайМиле
12.05.2014 20:52:52
4
5
Ами какво да прави да чака БКП то ли ???
5.
Da widim
12.05.2014 18:43:32
11
6
Лигитимен Изпълнителен Директор, с дадени правомошия от лигитимен Съвет на Директорите отдава под наем нещоси, всичко е наред, само Йордан Георгиев търси под вола Теле!
4.
guci
12.05.2014 18:08:15
11
8
туй пък тъпото дето го лашкат от една година и не могат да го назначат... Те неговите хора го нямат за нищо, тръгнал акъл на борда на ГЕРБ да дава...
3.
hitler
12.05.2014 17:28:20
2
13
ТРУДНО ЩЕ СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА ОТ ТОЛКОВА ДЪЛБОКА КОМА НО ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ . НА ПЪРВО ВРЕМЕ МАХАМЕ ДИРЕКТОРА НА ПОЛИЦИЯТА С ЧИЯТО ПРОТЕКЦИЯ СЕ ПОЛЗВАТ МЕСТНИ ГНИДИ КОИТО СМУЧАТ ПАРИ НА ГЪРБА НА ХОРАТА . ДО ДНИ ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕН ТАКЪВ НОВ ОТ ДРУГ ГРАД И ДА ЗАПОЧВА КОЛЕДА ЗА МЕСТНИТЕ СВИНИ ....ГОТВЕТЕ СЕ
2.
з1
12.05.2014 17:13:44
1
13
до Михаил, ти не разбра ли че държава няма, има само олигарски+разсейките им и тяхните защитници полицията, останалото е на самотек
1.
михал
12.05.2014 16:35:05
1
16
Е няма такава държава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори