×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инспектори в шок: Съмнително пилешко и ужасяваща мизерия в дюнерджийнецата до Часовника


Инспектори в шок: Съмнително пилешко и ужасяваща мизерия в дюнерджийнецата до Часовника
Корозирали скари, кошмарна хигиена и липса на какъвто и да е контрол по отношение на температурите за съхранение на храната в заведението „Синбад” на пъпа на Бургас стресираха проверяващи чиновници
23 Април 2014, Сряда, 07:02 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА снимки Авторът

В заведението Синдбад скарите били ръждясали, част от месото с неясен произход, установили от Инспекцията по храните

Корозирали скари, ужасяваща хигиена и липса на какъвто и да е контрол по отношение на температурите за съхранение на храната в дюнерджийница на пъпа на Бургас стресираха проверяващи чиновници.  Едно от най-оборотните заведения за бързо хранене, което продава десетки сандвичи и пици на ден на бургазлии, тъне в кошмарна мизерия.  В лавката на ямболската фирма „Синдбад” в началото на ул. „Богориди”, до Часовника, скарите в хладилните съоръжения са ръждясали и с трайни замърсявания, подготвителният кът за първични обработки на зеленчуци не се използва по предназначение – на него се мият кухненски съдове. До тези  и още стресиращи факти стигнали инспекторите от Областната дирекция по безопасност по храните, става ясно от решение на съда.

В складовото помещение било установено струпване на офис оборудване, не са били представени листи за температурата в хладилните съоръжения, както и записи за извършено обучение на персонала за контрол върху температурата при термичната обработка на храните. В обекта била констатирана липсата на термометър за отчитане на температурата в дълбочина на продукта.

В хода на проверката на 13 януари т.г. по потребителска жалба било установено още, че в заведението имало 5,5 кг. пилешко месо, което било без маркировка за произход. 

Ямболските бизнесмени отнесли глоба от 3 бона.

От „Синдбад” обаче открили вратичка в закона и пуснали жалба за допуснати процесуални нарушения. Описанието на нарушението в акта на инспекторите било „твърде лаконично”.


„Съдът намира за необходимо да изложи, че не споделя изложеният в жалбата довод за маловажност на случая, тъй като се касае за обект за хранене, поради което и всяко неспазване на кое да е от хигиенните изисквания, създава опасност за живота и здравето на потенциалния потребител”, се казва в решението на Бургаския районен съд.
В същото време Темида отменя глобата от 3 бона заради процесуалните нарушения.

В категории: Темида


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
17
Коментара по темата
17.
Ало
17.02.2024 06:15:18
0
0
И в сладкарския им цех е мизерия шефката, там Миглена е отвратителна
16.
Анонимно
16.02.2024 21:25:07
0
0
Цялата фирма Синдбад е мизерия навсякъде се работи в мрасотия
15.
Плащане?!!?!!
25.04.2014 19:28:14
0
1
Явно някой не си е платил на който трябва! Те аладин имат сериозен отлив на клиенти според мен! И като им махнаха дюнера на тройката заради ремонта и айде валат! Аз лично не ям от там от мноого време...просто не си струва, за няколко стотинки по-малко!
14.
бай Хуй
25.04.2014 13:14:43
2
1
Абе хора вие луди ли сте "бреее" единствените който трябва да се затварят са АЛАДИН дюнери ,там навремето беше открита семенна течност от 15 човека в соса и още си работи вие за една раждясала скара която може и да не е раждясала защото аз не съм я видял искате да затворят дюнера.?!!! По този начин ще се навреди единственно на хората който работят там ,ще останат безработни като вас хора без работа по цял ден ръсят простотийй в ИНТЕРНЕТ точка!!!
13.
Потресен
25.04.2014 12:19:46
0
3
Не веднъж съм попадал на разни гадости в продуктите, които предлагат, това включва и буболечки. Хигиената е на нулево ниво, не мога да възприема факта, че докато приготвят храната не носят ръкавици и си бъркат в носа и къде ли не още.
12.
хриса
25.04.2014 11:03:48
1
5
Непрекъснато трябва да ги проверявате тези обекти за дюнери,пици,китайски храни,бързо хранене,закуски,ресторанти,царевица на главната предлагана в тенджери,защото децата купуват непрекъснато от тези места.
11.
случаен
24.04.2014 02:29:51
0
6
всичко ми е ясно ама как става съда да отменя глобата
колко работника трябва да работят в тази мизерия както се пише в статията и колко деца или големи хора трябва да пукнат за да се вземат мерки (то един път става)
10.
За Здравословното хранене
23.04.2014 19:24:02
1
6
Ами нормално да е мизерия, все пак какво да очакваме за цената която плащаме - 2 дюнера за 1,50 лв.
И все пак - не е толкова трудно да се пише на КИРИЛИЦА!!!
9.
Danail
23.04.2014 18:28:37
1
4
Pri men doidaxa i vednaga se razbraxme . Dve jeni i edin maj .Slzeed niakolko dena si vzex razre6itelnos podpis na dr Kipekova
8.
................
23.04.2014 18:06:05
0
4
vmomenta v AGENCIATO PO XRANITE TE4E PROVERKA OT NIAKOLKO SLUJBI . Ima zapisani slujiteli i danni kak iskat pari ,tam situaciata e cerioz
7.
бирхан
23.04.2014 17:24:45
1
6
КУКЕРИТЕ РАБОТЯТ ОЩЕ СЪС СТАРИТЕ ПАРИ , ПЪЛЕН БОЙКОТ НА МИЗЕРНИЦИТЕ .ДА СИ ЯДЪТ САМИ МАНДЖИТЕ . БОЙКОТ,БОЙКОТ,БОЙКОТ
6.
пантелей
23.04.2014 13:57:07
1
7
тя мизерията не е от вчера,този път обаче някой не е искал да си плати а може и сумата за рушвет да е скочила знам ли тия боклуци от ХЕИ само гледат да лапат..мама им мръсна ..
5.
smotanqci
23.04.2014 13:42:31
3
4
cql grad qde ot tam glarusi i kotki i radiaciq typi lapeta
4.
Антон
23.04.2014 11:43:44
1
32
Не ме интересува дали ще го затворят и дали адвоката ще му оправя акта. Просто няма да купувам от там (не че съм ял от такива гнусни места) и готово! Бойкот и това е.
3.
митко
23.04.2014 11:15:23
1
23
ами да го затварят и готово
2.
koko
23.04.2014 10:33:12
5
17
Ей гадни кукери,само трепане за тях.
1.
a
23.04.2014 10:11:28
3
20
koito ne si plashta na inspektorite taka e praz vuv lainarskite saitove za psevdo novini i promivane na narodnite mozuci .te za kakvo sa stanali inspektori da ne bi da ba4kat za 1 zaplata???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа 
Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори