×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има заговор между няколко лица за управлението на Слънчев бряг


Има заговор между няколко лица за управлението на Слънчев бряг
Утре има два варианта – да искаме ново вписване на борда или да изчакаме произнасянето на Апелативния съд, ако решението изобщо бъде обжалвано, казва Йордан Георгиев
13 Април 2014, Неделя, 14:34 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ще ревизираме всички документи на АД-то от последната година, недопустимо е изпълнителният директор да работи срещу държавата
-Г-н Георгиев, какво следва от решението на Бургаския окръжен съд (БОС) от 10 април т.г., сега разбираме за това търговско дело?

-За да бъда ясен, трябва да спазя хронологията. На 7 октомври м.г. министър Драгомир Стойнев изпрати писмо до Борда на „Слънчев бряг“ АД за свикване на извънредно общо събрание за избор на Борд на директорите. Това общо събрание трябваше по закон да се проведе в 30-дневен срок, в противен случай мажоритарният или който и да е друг собственик може да свика общото събрание през Районния съд. Писмото е получено на 9 октомври в „Слънчев бряг“ АД и изп.директор Златко Димитров успява да свиква общото събрание едва ден преди изтичането на 30-дневния срок - с цел забавяне на процедурата. Общото събрание бе насрочено на 23 декември.

-Тогава бе излъчен един борд, който предизвика огромен скандал, предвид изпадането на лидера на БСП-Бургас Евгений Мосинов от състава му, самият той беше в афект пред медиите.

-Г-н Мосинов не искам да го коментирам, защото не зная по какви съображения не беше предложен от мажоритарния собственик, независимо, че присъстваше в първоначалния проект за решение.

-Какво точно се случи при атакуването на новия състав, едва сега разбираме за същността на процедурата?

-С това протакане от страна на сегашния борд и по-конкретно на изп.директор Златко Димитров, се направи, бих казал, една схема за продължаване на работата на съществуващия борд с изп.директор Златко Димитров. Защото, случайно ии не, на 20 ноември лицето Стойчо Малаков е закупило 20 акции, за да може да участва в общото събрание на АД-то и съответно да жали решенията. На 27 декември Стойчо Малаков от Несебър, на формално основание, жали решенията на общото събрание.

-Кой е Стойчо Малаков. Опитах да се свържа с него, има такава фирма „Стойчо Малаков“ ООД в Несебър, обявен е мобилен телефон, но никой не го вдига?

-За това лице знам, че живее в Несебър, негови роднини и близки приятели имат отношения със „Слънчев бряг“ АД. По-конкретно майка му, доколкото знам и мъжът, с когото живее тя. Хората в Несебър знаят, че е приближен до Златко Димитров. По-късно ми станаха ясни фактите -  след като имаше едно спиране на решението на Общото събрание от Комисията по финансов надзор (КФН), около Нова година.  КФН се произнесе на 13 януари и нейното решение беше, че трима от Борда – аз, Светлодара Петрова и Румен Кулев сме избрани правомерно, а Веселин Маринов и Таня Власиаду – неправомерно. Задължи се АД-то да впише тримата като Борд на директорите. Но Златко Димитров направи фалшив опит за вписване на тези тримата, без необходимите реквизити, за да може вписването да бъде спряно от съда. Така се случи.

-Какво трябваше да направи г-н Димитров и какво не?

-Златко Димитров не трябваше да прави нищо. Нито е упълномощено лице, нито му е в правомощията да го прави, но той го направи умишлено, за да забави нещата и съдът да направи отказ на вписването. Впоследствие, на 16 януари, в съответствие с решението на КФН, ние се събрахме като Борд на директорите, избран на последното общо събрание, избрахме Веселин Маринов за прокурист, а аз бях определен за председател на Борда, направихме официално искане за вписване като тричленен борд, което обаче поради заведената искова жалба на този Стойчо Малаков - по чл.74 от Търговския закон, като обезпечителна мярка Бургаският окръжен съд (БОС) спря вписването. И така -  до произнасянето на съдия Янко Новаков от 10 април,  по основното дело за законносъобразността на решенията на общото събрание от 23 декември м.г.. Интересът към „Слънчев бряг“ АД е много голям. Самият министър Стойнев и цялото министерство търсят решения на проблема с вписването на новия борд. Преди  месец министър Драгомир Стойнев изпрати ново писмо на Златко Димитров за незабавно свикване на ново общо събрание за избор на Борд на директорите. Естествено отново се бави това свикване. Доколкото ми е известно, старият Борд се е събрал на 8 април и е насрочил събрание за 23-ти юни. Това е абсолютно неприемливо за министерството, защото срокът за насрочването обикновено е около 40 дни. Датата не е избрана случайно, защото така ще съвпадне с регулярното събрание, за да може на това събрание старият Борд да гласува точка за освобождаване от отговорност на борда. Тоест – стремежът е не само да се бави, но и да се избяга от отговорност от действията, които се правят в последната година, а може би и преди това. В същото време, обаче, на 10 април БОС се произнесе по жалбата на Стойчо Малаков и впечатляващото в този случай е, че има жалбоподател Стойчо Малаков и ответник „Слънчев бряг“ АД. Процесуалният представител на освободения изп.директор Златко Димитров, както е записано по делото, признава иска на жалбоподателя. Тоест – изп.директор работи срещу принципала си. Абсолютно недопустимо! И не е само това.

-Какво друго ви прави впечатление?

-Другото е, че като заинтересовани лица и помагачи на жалбоподателя в това дело, са вписани две лица. Единият  е брат на изп.директор Златко Димитров – Иван Тодоров Димитров, което ако не беше жалко щеше да е смешно. Смешното е, че имаме жалбоподател, имаме ответник, ответникът признава иска, а съдията отхвърля жалбата. Ситуацията е заговор между няколко лица, които се стремят да останат в ръководството на „Слънчев бряг“ АД, колкото е възможно по-дълго.

-Има ли някаква стойност за Вас това решение на БОС, при положение, че то може да се обжалва пред въззивна инстанция?

-Това производство е двуинстанционно. Но тук има двупосочно мнение на юристите: дали обжалването спира вписването. Има два варианта – или да поискаме ново вписване или да изчакаме произнасянето на Апелативния съд, ако решението изобщо бъде обжалвано.

-Г-н Георгиев, имате ли идея какво се случва в момента в „Слънчев бряг“ АД, започнаха да се изнасят имоти на публична продан, струва ми се, че тече тиха ликвидация под носа на настоящото правителство?

-Имам доста информация от най-различни източници за неправомерни действия. Не бих могъл да ги коментирам без да съм се запознал цялостно с документите, но всичко това ще се случи след влизането на новия Борд. Тогава ще бъдат ревизирани всички документи и действия, които са правени през последната една година.

-Накратко казано каква е ситуацията, ако трябва да я синтезирате?

-Заради личните интереси на някои хора се създават объркани отношения непосредствено преди стартирането на сезона. Считам, че сегашният Борд на директорите работи срещу държавните интереси.



Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
10
Коментара по темата
10.
ДО учителката ...
14.04.2014 19:36:56
1
1
ТИ с КАКВО ИМЕ СЕ ПРЕДСТАВЯШ МА ПАРЦАЛ ДОЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВО ЗАЩИТАВАШ БОКЛУЦИ КАТО БАЙ МИЛЕ ... А КОЛКОТО ДО ДАНЧО НАЗДРАВЕ И ДА ЗНАЕШ ЧЕ ЗАГОВОРА Е СЛЕДНИЯ БСП И ДПС НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРЪТ КОЙ ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ ЗАТОВА НЯМА НОВО УПРАВЛЕНИЕ НА КОМПЛЕКСА КРАДЛИВИ ТУРЦИ И КОМУНЯГИ ЧЕРВЯСАЛИ.
9.
Слънчев бряг АД
14.04.2014 14:30:39
4
5
Гледам някакви смешници коментират за Слънчев бряг АД и за изпълнителния директор Златко Димитров . Само едно Ще ви кажа, за пореден път виждам бесепарски тролове, които пишат без да имат представа какво става на Златко Димитров може да му миете краката и да пиете водата, с надеждата да станете поне на половина като него. Толкова години се мъчи да оправи бъркотиите, който миналото ръководство са забъркали. ЗА простите малоумници да знаете да не продължавате да се излагате като коментирате неподготвени и също така се обръщам към този малоумник Г-н Георгиев, за първи път дружеството е на печалба след като беше оставено от старото управление с 20 милиона задължения, 90 процента от собствеността на дружеството е продадена, включително и имот които не е собственост на дружеството от старото управление и в момента са запорирали и пуснали за продажба оранжериите на дружеството, защото миналия бод са лапнали паричките, а сега си нямате представа колко трудно се връщат тези пари за другите незаконни сделки от старото правителство които продължават още да се опитват да крадат няма да ви пиша , няма смисъл да се занимавам с платени гъзолизци.
8.
учителката до 1
14.04.2014 00:06:28
4
3
Бай Миле беше доста по-грамотен от теб. И не е нужно да се представяш с името на човека, за да пускаш неграмотни бървежи. Ако Бай Миле беше жив и го беше срешнал щеше да се насереш от страх. За съжаление останаха само дрисльовци като тебе дето са много смели в интернет а в реалния живот се чудят къде да се скрият
7.
Прокурора
13.04.2014 23:59:41
2
5
То че на Бойчев жена му е вътре е ясно. Нали тя представлява в съда измисления акционер Малаков. Но накрая пешкира ще го обере Сиренцето Златко Димитров и той ще влезе вътре.....Няма да му се размине. Да видим тогава как ще изглежда контето с раирани дрешки. Изметете ги от Слънчев бряг, но не спирайте дотук, а ги вкарайте в затвора, където им е мястото!!!
6.
az
13.04.2014 22:50:33
4
4
Скрий се бе Данчо - целия град ти се смее :-D
5.
КЪЦЮ ОТ ТЪНКОВО
13.04.2014 22:42:45
3
7
АВА ОТВОРЕТЕ МА, КОЙ Е ТОЗ МОСНОВ- ЕДИН ДЕБЕЛАК МАЗЕН ЛИ ДЕТО ЛАПА ИМОТИТЕ И ПАРИЦИТЕ НА ТАПАНАРИТЕ НА ЮГ ОТ БУРГАС ЛИ. МАЗЕН И ДЕБЕЛ ГЪЗ ЛИ Е А. КОЙ ШЕ МА ОТВОРИ А
4.
Папа Пий
13.04.2014 22:12:28
2
4
На Бойчев жената е вътре
3.
Морския
13.04.2014 21:15:26
7
8
Евала Данчо, цялата крадлива сган, начело с нещастните подлоги на Бойчев треперят от ужас сега какво ще стане и да не им се наложи да въщат кинти взети за сключени договори за предстоящото лято... Мъка, мъка мъка, а на Вашият екип успех...
2.
Е.Мосинов
13.04.2014 18:50:52
6
12
Данчо ходи си сипи една ракия и не се занимавай с Сланчев Бряг.....
1.
БайМиле
13.04.2014 18:45:18
8
10
Мазна КОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА САМО ТАКИВА ИЗРУДИ ИСКАТ ДА НАМЕСТЯТ КОМУНЯГИТЕ И ДА ДОРАЗПРОДАДЪТ НА БЕЗЦЕНИЦА ОСТАНАЛОТО ОТ РОДИНАТА НИ НО !!!!! НЕ ОСТАНА СКОРО ЩЕ СТЕ В ИСТОРИЯТА ЗАВИНАГИ !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Климатичните промени донесоха и нещо хубаво по нашите географски ширини Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Домакин и организатор на проявата е боксов клуб „Роял“, входът е свободен НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Мъжът може да получи до 20 години затвор Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява 12 000 от трети страни са спрени на границата с Турция от януари Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Ротираме книги, вместо министри, призова той Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Това е сред най-значимите събития за развитието на община Приморско като туристическа дестинация, каза кметът Иван Гайков Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Почти няма човек от бг-звездите, който да не знае за лечителя и ефективността на неговите методи Българинът предпочита да живее в собствено жилище Българинът предпочита да живее в собствено жилище Собствено жилище обитава най-голяма част от населението на Румъния
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори