×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте с кого и къде Лютви Местан разпределя хапките в Бургаска област


Вижте с кого и къде Лютви Местан разпределя хапките в Бургаска област
Това е фоайето на хотел „Мираж” в Бургас, където лидерът на ДПС Лютви Местан влезе само и единствено с бизнесмена Зиад Ел Масри, останалите му пионки от ДПС липсват
21 Март 2014, Петък, 18:38 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки Флагман.бг

Лидерът на ДПС започна визитата си в Бургас с простосмъртието в ДПС, но завърши с вечеря със Зияд Ел Масри в ресторанта на хотел "Мираж"

Кой е човекът на лидера на ДПС Лютви Местан в Бургаска област стана ясно тази вечер, след като завърши разширеният областен съвет на партията, който се състоя в сградата на Бургаския свободен университет. Оказа се, че най-доверените хора на председателя не са познатите лица на ДПС – двамата депутати Дурхан Мустафа и Хюсеин Хафъзов, нито пък областния лидер Ахмед Сюлейман, кметовете на Руен – Исмаил Осман и на Сунгурларе – Георги Кенов, както и куп други активисти, които го посрещнаха дисциплинирано в морския град.
На фотосите, които публикуваме ясно се вижда, че всъщност най-близкият човек на премиера в сянка е бизнесменът Зияд Ел Масри. Името му дори не фигурираше на челни места в кандидат-депутатската листа на партията през миналата година, но тази нощ се оказа, че нещата стоят по друг начин. Той и Лютви Местан бяха засечени да влизат в фоайето на хотел „Мираж” около 21 часа тази вечер.
Местан беше тук за закрито заседание, от което журналистите бяха избутани брутално от арогантни яки момчета с анцузи. В залата Местан беше заедно с простосмъртното население – активисти на ДПС, но финалът на визитата му край морето се оказа доста различен.
Масри и Местан влизат в романтичната камерна обстановка, посреща ги специален музикант на рояла, зад тях е само гардът на НСО

Тандемът Масри – Местан влезе в добре охранявания хотел „Мираж” – собственост на строителните предприемачи Йордан и Динко Диневи, разчитайки на пълната обезопасеност на района. Двамата се насочиха към камерния ресторант с роял. Масата им беше сервирана със средиземноморски деликатеси, неясно защо обаче липсваше традиционния лукс. Салфетките бяха от проста хартия, а оливерниците като от кръчмата на Даляна. Цялостната обстановка не съответстваше на класическата музика, която разнасяше пианистът, очевидно специално нает заради височайшия гост.
Бяха предвидени още 8 места, но сервирането не бе особено високо за критериите на някогашния престижен "Мираж"

 


В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 3
16
Коментара по темата
16.
Бирхан
22.03.2014 13:22:17
1
4
бай Местане голем си гявол.ей . всичко безплатно ,а .АШКОЛСУМ
15.
trapera
22.03.2014 13:09:43
3
10
Представете си, че сте в трети клас и искате да разберете какви хора живеят в България, какви обичаи имат българите, или каква е историята им, и за това разчитате на учебниците по "Човекът и обществото" и "Читанка". Е, нямате шанс да научите нищо. Защо ли?
Четейки учебника по учебния предмет "Човекът и обществото" (бивше "Родинознание"), ще научите, че България "от древни времена е била добро място за живеене на различни хора и че днес също в нея живеят различни хора, които живеят и се трудят заедно" (стр. 3). Търсейки все пак информация за това какви точно са тези най-различни хора, които живеят в нашата родина, стигате до урока на стр. 10-11, наречен "Моята родина - република България". И там не пише нищо по въпроса. Ако не сте се отказали да търсите и продължите да ровите в учебника, в крайна сметка ще попаднете на някакви българи чак на стр. 42. Да, каква изненада, нали? В България сред най-различните хора има и българи. За славяните пък са отделени точно 7 изречения на стр. 44, като първото от тях е, че "славяните живеели във Византия". Ако търсите обаче каквато и да е информация за това, че България е славянска държава, няма да намерите. По-нататък от урока за Симеон Велики ще научите, че "Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало" (стр. 48). Защо в такъв случай са го наричали Симеон Велики не става ясно. След това хронологията върви така - цар Петър, цар Самуил, цар Калоян, цар Иван Асен II, Османска империя. Второто българско царство е сбито в два урока на 3 страници - от 54 до 57. Искате да научите как след Иван Асен II е дошла Османската империя? Няма да научите. Не и от този учебник. Нито ред за турските зверства, а името на трагичния и героичен български цар Иван Шишман въобще не се споменава.
За Османската империя ще научите, че "немюсюлманите имали право да изповядват вярата си... в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници... в общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията" (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана. Ако пък искате да разберете защо българите са искали своя църква, също няма как да стане. Пише, че "през 1870 г. султана признал автономна българска църква" (стр. 64), но защо и от кого се отделила - нито ред. Борбата с гръцките фанариоти е напълно изтрита от учебника. Особено покъртително са описани животът и делото на Левски - "той създал комитети за подготовка на общо въстание... но полицията заловила апостола, съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София" (стр. 66). Срещу кого се подготвяло въстанието, коя полиция го заловила - не е ясно. Ако обаче детето е малко по-будно, като нищо ще остане с впечатлението за един рутинен и справедлив процес. А за обесването на Левски - забравете... На същата страница за Априлското въстание пише, че било жестоко потушено. От кого - не е ясно.
Особено е трогателен урокът за Освобождението на България (стр. 68). "Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт" - честно, като прочетох за протестите на хората в Съединените щати, и ми се прииска да си скъсам дипломата по балканистика. Както и да е... Незнайно защо обаче след масовите протести в Западна Европа и САЩ избухва... Руско-турска война. Впрочем още по-странно е защо тя се води с турци, след като досега навсякъде се говори за Османска империя, а турци въобще не се споменават. В урока за войната ще научим, че "в боевете за Стара Загора и Шипка опълченците се сражавали редом с руснаци и румънци". Като прочетох за румънци вече не исках да си късам дипломата. А да я подпаля... След това не очаквайте нищо повече - нито ще видите за борбите на българите в Македония и Тракия, нито за Балканската война. Те са напълно изтрити от историята.
Почти в края на учебника, на стр. 86, е урокът за празниците на България. От него ще научите за празниците на "евреите, арменците, турците и всички мюсюлмани, ромите", но не и за празниците на българите. Така Курбан Байрам, Ханука и т. нар. Василица са подробно обяснени, но Коледа, Великден и Заговезни са подминати. На всичкото отгоре урокът завършва със заклинанието "всички общности могат свободно да празнуват своите празници". Явно под всички се има предвид и българската общност, макар че много-много не и се обръща внимание.
Погромът върху българската история и култура обаче продължава и в "Читанка", където на стр. 59 има урок, наречен Василица. Няма да го преразказвам, защото ме е гнус, само ще ви кажа, че всичко, което знаете за българския празник Васильовден и за сурвакарите, тук е представено като циганско, или както пише в текста, "ромско".
По тези учебници се учи от 2004 г. Вече десета година тази отрова се излива в главите на нашите дечица, без нищо неподозиращите родители да знаят какво се случва. Учителското съсловие, убито и унизено, си мълчи. Обществото, вторачено в икономическото си оцеляване, мазохистично се самонаказва с разделение на всички нива. Ако тук-там някой се пробуди и извика, викът му бързо се заглушава от поредния роден миризлив политически скандал. А дечицата ни израстват като еничари под благата опека на българската държава и всичките и културни и образователни институции. Защото тези учебници създават от българчетата в най-добрия случай една аморфна маса без национално самосъзнание.
Нямало заговор срещу България ли? Ако няма, значи сме най-малоумният и продажен народ във Вселената. А ние, дълбоко и искрено го вярвам, не сме. Затова на борба, български народе! На борба за чест, свобода и мила рода! На борба за бъдещето на нашите деца!
14.
trapera
22.03.2014 12:32:50
1
18
За периода 1994 – 1995г., от неплатени мита и данъци, ливанецът Зияд Туфик Ел Масри се е облагодетелствал със 197,5 млн. лв.- мито, и около 121 млн.лв. данъци. Ел Масри е осъден, присъдата е потвърдена на всички инстанции. През 2006г., общински съветници от Общ.съвет – Бургас, доминиран тогава от БСП, правят обръщение към Първанов да помилва ливанеца. С Указ №120 от 18.12.2006 година вицепрезидентът Марин помилва Ел Масри .
13.
trapera
22.03.2014 12:26:09
1
11
ДС още от 60-те години са тясно преплетени с арабско-турските банди, търсени от цял свят. Началото беше дадено на Московското съвещание на братските партии от 1960 г., на което се взема умопомрачаващото решение страните от соц. лагера да подпомагат всячески левичари, ултракомунисти и други терористи, и антинационални елементи, които действат на териториите на Западна Европа. По принципа на разпределението България се зае с арабско-турските банди, на които се осигуряваха безпроблемно прокарване на наркотици в посока Запада, за да загнива последният безкрайно. Дори сме тренирали и въоръжавали техни членове. Едни от най-ярките представители на тези банди бяха Мехмет Али Агджа, Орал Чиленк, Акрам-връзка с Луканов и Румен Петков, Шабан Тюркмен. Този последният беше баща на Фатик. Освен другите му толерирани от режима престъпления е това, че той внедри в търговията с каптогон целото сегашно генералско движение към БСП. Брат му на Фатик - Левент пък му беше дадена възможността да разработва казината на Японския и Шведския хотели с помощта на Невен - изразен ливански хомосексуалист. В основата на тези разработки е един от най-големите виновници за сегашната престъпност- ген. Любен Гоцев. Заиграването с турските бандити-чингета продължава и до днес !
12.
матко
22.03.2014 11:09:20
2
14
Явно братята Диневи са пристанали и на ДПС за облаги.
Нямаха наядане и те ей.
А що се отнася до усдловията в ресторанта и качеството на обслужване - какво очаквате от две простички момчета от село Свети Влас.
Това че им дадоха куфарчета наготово не ги прави големи професионалисти. Само в Бг може до вчера да си бил в курешките и с помощта на едно куфарче днес вече да си добре облечен бизнесмен.
11.
матко
22.03.2014 11:09:20
2
7
Явно братята Диневи са пристанали и на ДПС за облаги.
Нямаха наядане и те ей.
А що се отнася до усдловията в ресторанта и качеството на обслужване - какво очаквате от две простички момчета от село Свети Влас.
Това че им дадоха куфарчета наготово не ги прави големи професионалисти. Само в Бг може до вчера да си бил в курешките и с помощта на едно куфарче днес вече да си добре облечен бизнесмен.
10.
VOLEN SIDEROV
22.03.2014 11:06:56
2
1
ЩЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯ КАТО ИМА ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ КАТО НЕВОЛЕН СИДЕРОЕ
9.
VOLEN SIDEROV
22.03.2014 11:05:51
2
2
ЩЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯ КАТО ИМА ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ КАТО НЕВОЛЕН СИДЕРОЕ
8.
пианиста-роялист
22.03.2014 10:48:16
1
13
Кой знае как ба'т Емо псува на ум доносника Местан, докато натиска клавишите на пианото. И моля ви се каква по-луксозна обстановка за Местан, който е израсъл в мизерия и глад по родопските чукари и някакъв палестински циганин, също доносник на МВР? Интересно е на какво се надяват тия уродливи депесари в Бургас? Освен в айтоските села, къде другаде ще гласуват за ДПС? В Бургас е абсурд крадците от ДПС да разчитат на нещо.
7.
реалист
22.03.2014 09:07:41
1
17
РУен сещайте се сами защо не идва да ви види... И на тях им пука за вас толкова колкото и на другите партии. Само дето ви манипулират много успешно на етническа основа...
6.
мираж
22.03.2014 08:15:01
1
11
Виждали ли сте на какво приличат покривките на ресторант Мираж.
Отврат , петна неизгладени с дупки.
И ... роял ....5 звезди , моля ....
5.
do selo
22.03.2014 07:46:48
0
10
v ruen shte doyda predi izboreite za glasovete vi , sega za kakvo ste mi
4.
до 2
22.03.2014 07:39:33
0
10
всяка партия си търси спонсори, а всеки бизнес си търси партия да помага за проектите. :)
3.
mislitel
22.03.2014 01:53:27
0
11
ko da prai.rabUtata e qsna- oni rabotqt sas wsi4ki partii
2.
киро
22.03.2014 01:44:39
1
24
аз ли съм прост или връзвм бързо - какво прави ДПС в университета на Диневи, а после Местан в хотела им. Сигурно не е случайно
1.
село
22.03.2014 01:26:29
2
28
г-н МЕСТАН, ЗАЩО НЕ ДОЙДОХТЕ ДА ВИДИТЕ В РУЕН КАК СМЕ вмеот да си ядете щасливо там
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори