×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Морската гара в Бургас не е Морска гара, защото няма свободен достъп на хора до нея


Морската гара в Бургас не е Морска гара, защото няма свободен достъп на хора до нея
Транспортният министър Данаил Папазов (вдясно) пристигна в Бургас по покана на областния управител Павел Маринов
11 Март 2014, Вторник, 13:37 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Ремонтът на жп гарата ви ще се забави, защото поръчката е обжалвана в съда

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пристигна в Бургас по покана на областния управител Павел Маринов, за да обсъждат важни за Бургас проекти, както и проблеми в транспортния сектор. На дискусията присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, главният архитект на Общината инж.Веселина Илиева, председателят на Борда на директорите на Пристанище-Бургас Аргир Бояджиев и браншови организации.

- Г-н Папазов, искано ли е разрешение за смяна на статута на терена на бургаската корабостроителница, там работниците продължават да протестират?

- Доколкото се сещам през мен такава преписка не е минавала, но не мога да бъда докрай категоричен. Трябва да направя проверка, за да ви отговоря.

- Докъде стигна изграждането на рекреационната зона на Пристанище-Бургас?

- Работи се активно, но има и много проблеми, които трябва да разрешаваме. Но тук е въпросът какво ще се случи с държавния оператор. Още при отдаване на концесия на Пристанище Бургас са допуснати много сериозни грешки. По-добре беше да се отдаде цялата дейност на пристанището и по чл.123 от Кодекса на труда директно да се реши проблемът на цялото пристанище.  Сега се получава конфликтна ситуация между държавния оператор и рекреационната зона, защото ограничавайки дейността на държавния оператор ние трябва да уволняваме тези хора. Оттук нататък всеки ход в момента е грешен. Заради това седнахме всички заинтересовани страни на масата, за да чуем мненията и да решим какво да правим. Естествено, че трябва да се отвори Морската гара, за да изпълнява тя функциите си. В този момент тя не е Морска гара, защото няма свободен достъп до нея. Въпросът въобще не е толкова лесен. Заради това го обсъждаме с всички и се опитваме да го разрешим трайно, за да не се стигне до масови уволнения и ограничаване на дейността на държавния оператор. Дори напротив – искаме тя да се разшири. Обсъждаме възможности за инвестиция в новите терминали – 3-и и 4-и.

- Какво се случва с трафик кулите?

- Изграждането им се движи по график. Има си инженеринг, който се изпълнява. Последният доклад, който получих показва, че всичко върви по план.

-Кога трябва да бъдат завършени?

-Мисля че през септември или най-късно в края на годината.

-Кога ще започне ремонтът на жп гара Бургас?

- Процедурата в момента се обжалва. Мисля, че е на последна инстанция и до месец ще можем да подпишем договора и да започне реално ремонта. Там всички процедури са приключили отдавна, сумите са осигурени, но така или иначе имаше обжалване във ВАС и трябва да изчакаме магистратите да се произнесат.

- Ще има ли финансиране за обходния път на Бургас и изхода за Южното Черноморие?

- Обсъждаме този въпрос. Опитваме се да съдействаме, но в настоящия момент не можем да очакваме средства нито по линия на стария програмен период, нито по новия. Заради това търсим други варианти. Или от бюджета, или от регионалното министерство. Оптимист съм и се опитваме да решим въпросите. Казусът не е лесен, защото е свързан с намирането на много средства.

*В интервюто са използвани и въпроси на други медии





12
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
12
Коментара по темата
12.
бачкер
13.03.2014 12:55:15
0
0
Не само,че няма свободен достъп за туристи, а и тези, които бачкаме в порта –
корабни агенти, спедитори, работници и служители и т.н. им плащаме по 2лв.на ден,за да можем да минем през тъпите им барьери на частните им КПП-та. Допреди 3-4 месяца вадихме годишен пропуск (300лв за кола) и минавахме през цялото пристанище от Изток до Запад. Сега го преградиха по средата с поредните КПП-та и, айде, плащай още 300лв, да можеш да караш по държавната инфраструктура. ОБИРДЖИИ!!!!!!!
11.
mapmalad
12.03.2014 20:03:44
0
2
Интересно ,колко много са заинтересувани варненци за Бургас.
Що се отнася до Папаза ,той си е жива кукла на конци,тоест от него нищо не зависи.
Що се отнася до местния областен управител с нищо не е по различен от Папаза,дори конците им се дърпат от един същ човек.
Противоборството между двете пристанища е безмислено важното е да има товари.
10.
by the way
12.03.2014 19:00:02
0
0
Парите за пристанище Бургас ще ги видите утре срещу Валенсия!Гербаджии подариха пристанището за да може Домусчиев да им пълни партийните и лични каси!
9.
varnenec
11.03.2014 20:42:59
5
3
Кво ви е виновен Папаза бе , бургаски селяни ? ГЕРБ ви лапна пристанището под носа и то е вече частно , а вие сега искате чудеса от Папазов ,кво искате ? Държавата да налива пари в джоба на ГЕРБ ? Няма как да стане това ...
8.
anonimen
11.03.2014 17:12:28
0
2
az jiveqnv burgas i e vqrno 4e nqma dostap do morska gara burgas
7.
anonimen
11.03.2014 17:12:27
0
2
az jiveqnv burgas i e vqrno 4e nqma dostap do morska gara burgas
6.
наблюдател
11.03.2014 16:57:06
3
3
Развитието на пристанището спряха хората на ГЕРБ, както и т.н. лоби на Варна, пожелавам им скоро да намерят финансиране за контейнерния им (пореден) терминал Засега министърът отдели 15 мил. за проектиране и др. процедури....
5.
Зимоковец
11.03.2014 16:48:06
2
9
А Павката Маринов, дето единствения му трудов стаж е апаратчик в столетнициата (битер идола Станишев) няма топки да свърши нищо полезно за Бургас, дай му само да мънка и да лее разни мантри отпреди 89-та година и популизми, на които и торните червеи няма да се вържат.
4.
tintirimintiri
11.03.2014 16:45:50
3
7
Хората ако си знаеха интереса, нямаше да изберат червени боклуци и турци да разорават държавата, но пък не е задължително всички да са здрави, богати и щастливи, нали?
3.
ddd
11.03.2014 14:55:35
2
5
защото варна е червена и в момента те карат влака !!!!!! този мазник и гуцанов дърпат всичко натам !!!
2.
Скриптор Инцертус
11.03.2014 14:07:30
2
11
Защо тази година Пристанище Варна получава 200 милиона, а Пристанище Бургас потупване по рамото?
Скъпи съграждани, задавайте този въпрос. Нека си защитаваме интересите!
1.
Скриптор Инцертус
11.03.2014 14:07:30
2
9
Защо тази година Пристанище Варна получава 200 милиона, а Пристанище Бургас потупване по рамото?
Скъпи съграждани, задавайте този въпрос. Нека си защитаваме интересите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори