×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Зелени Балкани” построиха остров в защитеното Поморийско езеро, издигнаха палат за 1,4 млн. лв.


„Зелени Балкани” построиха остров в защитеното Поморийско езеро, издигнаха палат за 1,4 млн. лв.
Сметката показва, че градежът на тази луксозна сграда е коствал по 4700 лв. за всеки квадратен метър или 10 пъти повече от нормалното
10 Февруари 2014, Понеделник, 10:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Строежите са вдигнати без екологична оценка


Така наречените еколози от "Зелени Балкани" построиха съмнителен изкуствен остров насред соленото Поморийско езеро, което е обявено за защитена територия и попада в "Натура 2000". Градежът е вдигнат без задължителната екологична оценка. Докато имитират дейност и протести уж в защита на природата, самите „зелени” нарушават всички норми, правила и закони, когато е в техен интерес. Това е скандална демонстрация на двоен морал. Това е недопустима демонстрация на сила и надмощие над Съда, над правителството и над Държавата.

Построеният остров в защитеното Поморийско езеро е с площ от 4 дка и застрашава екоравновесието в лимана.  В уникалния природен феномен са изсипани тонове пръст и чакъл, а насипът е допълнително укрепен с огромни платна, пластмасова мрежа и синтетичен текстил, което е абсолютно недопустимо. При това островът е изграден без екооценка. Заради липсата на ОВОС е абсолютно неясно какви поражения са нанесени върху растителния и животински свят и върху уникалното находище на лечебна кал в езерото. Островът е изграден по европроект, от който „Зелени Балкани” прибраха над 700 000 лева. Срещу тази баснословна сума те твърдят, че са създали условия за гнезденето на птици, чрез изкуствения остров. Интересна стратегия за усвояване на средства, но в поморийското езеро птиците гнездяха много преди появата на "Зелени Балкани" и островът им. Биолозите смятат, че островът унищожава безценното находище на лечебна кал и уврежда необратимо водната флора и фауна.


Островът е изграден по европроект, от който „Зелени Балкани” прибраха над 700 000 лева. Срещу тази баснословна сума те твърдят, че са създали условия за гнезденето на птици

Друг и още по-голям скандал е огромната луксозна сграда, която „Зелени Балкани” построиха на брега на езерото. По документи тя се води център за наблюдение на птици. За палата от 300 кв. м. „еколозите” прибраха  1 милион 380 960 лева от Глобалния екологичен фонд. Сметката показва, че градежът е коствал по 4700 лв. за всеки квадратен метър или 10 пъти повече от нормалното. 
Интересът на „Зелени Балкани“ към Поморийското езеро започва от 1998 г. Оттогава досега те са реализирали пет проекта на обща стойност почти 7 милиона лева. За някои от проектите има фрапиращо дублиране на едни и същи дейности. Това е забранено в Правилника за изразходване на безвъзмездните средства на ЕС, защото се счита за форма на измама и източване на пари.
А през това време „зелените” заливат с протести държавата, като имитират, че бранят парк Странджа. А всъщност заявяват, че са готови да вземат 7 млн. лв., с които да управляват парка. Странно, прилича на акция за отклоняване на общественото внимание за усвояване на поредните милиони.

В категории: Поморие


25
Коментара по темата
25.
Илиян
21.04.2014 16:52:10
0
1
Аман от поръчкови статии и скъпо платени анонимки! Едва ли човек посетил центъра за наблюдение би го нарекъл палат. И къде, по дяволите, сте видели 4 декара остров? И какви са тези инсинуации с булдозера от снимката, която сигурно е правена на някой мегаломански хотелски строеж в близост до езерото? Но не от Зелени балкани! Това, което правят младежите в борбата за опазване на околната среда е достойно за похвала и възхищение, а не за поръчково насъскване на общественото мнение.
24.
до 22
11.02.2014 19:47:59
1
2
Мила Ангелина явно и на теб са ти показвали къде гнездят пишоците !!!!!
Много страстно защитаваш тези специалисти !Гледната точка на зелени балкани им е на гъзовете голяма точка !!!Там може да гнездят дивите гъски от януари до декември !
23.
Лео
11.02.2014 16:47:16
2
3
Тези сладури си направили сараи, докато реват срещу посегателствата върху природата! ЗАТВОР!!!
22.
Ангелина
11.02.2014 15:05:21
2
1
Браво на всички , които подкрепяте "Зелени балкани"! Най-искрени поздравления на всички, ангажирани със Зелената идея от СНЦ"Зелени балкани! Истинско щастие е, че при толкова корупция и алчност в България те все пак успяват да се съпротивляват и да реализират успешни зелени проекти!
Съвсем правилно-няма подписа под статията, няма гледна точка от "Зелени балкани"-така и баба знае! Статията е повече от смешна!Съжалявам, но това няма нищо общо с професионализма и лично аз не чета подобни глупости.
21.
Квебек
11.02.2014 11:58:53
2
3
На тея псевдо еколози изобщо не им дреме. Важното е да се краде. Крадат си, крадат като луди и си правят каквото искат. Жалко, че има някакви малоумници, които още им вярват и ходят да подкрепят партийните им протести.
20.
къдроглав пеликан отшелник
10.02.2014 21:55:45
2
4
Айдееее утре на зеления протест. Там съм нареден първи и чакам Том Белия Делфин да развърже кесията и да отпусне малко стотинки от дебелите пачки, натрупани покрай езерцето и пеликанчетата.
19.
ЧАЛГААААААА
10.02.2014 20:59:05
1
2
Я ЕЛАТЕ ПИЛЕНЦА ПИ БАТКООООО
ДА ВИ СЕ НАРАДВАМ СЛАДКО, СЛАДКО
18.
ХИХИХИ
10.02.2014 20:02:12
2
3
Навремето имаше един човек който защити докторат как едно нещо не може да стане ! След две години негов колега защити докторат как това нещо може да стане ! Зелени балкани двоен аршин !
17.
Запознат
10.02.2014 19:53:14
4
5
Оооо я стига...Зелени Балкани от години се борят да спасят езерото от тези, които ламтят да го застроят...Всякакви похвати ползвахте вече и пак не успявате /слава Богу!/...Въпросният център е построен от Зелени Балкани и хиляди хора собствено са написали в книгата за посетители, че посещението в него и докосването до "магията на езерото" е променило мисленето им... Дори хората, които живеят на метри от езерото споделиха, че никога не са знаели какви редки видове го обитават...Центърът пък е реално собственост на Общината, за което има и договори и документи.../интересно за кво ли ще го ползва една община, която гледа на езерото като бъдеща строителна площадка/.Благодарение на Зелени Балкани езерото не е засипано със строителни отпадъци /както успяхте да направите с малки части от него/ и после застроено...Ясно е, ме това просто съсипва определени хора и явно друго не им остава, освен да пишат поръчкови статии...
16.
некомпетентен
10.02.2014 19:51:18
0
4
Създателите на закона за биоразнообразието са предвидили подобна привилегия строителство без ЕО.
Прочети закона и ще разбереш.
15.
Елена Тилова
10.02.2014 19:46:38
2
3
Само ще кажа, че така наречените от вас "безумия" донесоха на Зелени Балкани и България международната награда СИН ФЛАГ за управление на защитена територия http://ope.moew.government.bg/bg/news/newsdetail/from/current/id/363/page/7 .Всичко друго, посочено в тази статия е толкова далеч от истината, че е загуба на време да се коментира...Бих ви помолила за анпред да цитирате, посочените от вас "експерти" /ако съществуват такива"/, а така наречения "журналист" бълнал тази помия да има доблестта поне да си сложи името отдолу...И в заключение искам да кажа, че не се и съмнявам, че всички "застроители" от Поморие и цялата паплач в Бъргария се е активизирала, за да даде отпор на гражданските протести за Странджа, но аз лично вярвам, че няма да ви се развие успешно сценария! За това ви пращам топли прегръдки и ви пожелавам НЕуспех във вашата НЕблагорадона "мисия"
14.
Becks
10.02.2014 17:56:40
3
4
Публична екзекуция за това брадат екоталибан!
13.
към Тома Белев
10.02.2014 17:16:11
2
7
За колосалната сума от над 1,5милиона Зелени Балкани трябваше да изготви план за управление на Поморийско езеро. Проекта приключи ,парите изхарчени, плана за управление не е приет. Как ще изтриете това петно г-н Т.Белев
Четири природозащитни организации с милиони лева за години са окупирали Българската природозащита и недопускат малки организации да припарят. А в тях се вършат чудни далавери и потъват милиони лева. Какво ще коментирате за вашите съюзници от БДЗП ,които не са внесли държавни над 170 000 лева към бюджета в това число и осигуровки. Изключиха един варненски разбойник и си посипаха главата с пепел. И продължиха по старому. Неотложна е ревизия на изразходваните средства от сметната палата на Зелени Балкани, БДЗП, БФБ. До се обърне внимание на двойното и тройното финансиране за едни и същи дейности и личните сметки на членовете на управителните съвети и изпълнителните директори. Това не е черен пиар г-н Белев просто за да си имаме доверие трябва да почнем на чисто. Кажете това на Петър Янков ,Петко Цветков, Градимир Градев - остабашиите на природозащитата. По скоро дерибейте на узорпираната природозащита
12.
тома белев
10.02.2014 16:39:03
5
7
Островът е собственост на МОСВ, а посетителският център - на община Поморие. Повече коментари на твърденията на едни човек, който искаше да отдели Черноморието в отделен щат и е лидер на организация разпространяваща елинизма в България, не се нуждаят. Флагман да бяхте проверили в Интернет или да се обадите на засегнатите преди да мултиплицирате лъжи, а?
11.
До "жълт сайт"
10.02.2014 14:53:01
5
8
За информация на мишките от Зелените балкани - в собствените ви сайтчета има информация колко пари сте източили. Източникът е там, щото не можете да не го публикувате.
Второ - на вас сградичката може да ви прилича и на циганска къщурка, ама за всички останали си е като резиденция на Дон Корлеоне.
10.
до мишленцето от зелени балкани
10.02.2014 14:13:53
4
11
Постройките за наблюдение на птици се изграждат без всякакви дограми и струват около 100-120 евро кв/м. виждал съм доста по разни гръцки острови, тук алчните тарикати, псевдо еколози, строят палати за лично ползване по най-красивите места в Булгаристан, естествено с цени поне 10 пъти завишени, с пари от българския данъкоплатец, минали елегантно през Брюксел ....наглеци.
9.
Жълт сайт
10.02.2014 13:59:20
8
8
Поредното доказателство че Флагман е жалък жълт сайт.

Къде са доказателствата за написаното горе? Някакви документи да покажете? Потърсихте ли някого от "Зелени Балкани" за коментар?




"Така наречените еколози от "Зелени Балкани" "

Така наречените журналисти от "Флагман" как ви звучи?

"Построеният остров в защитеното Поморийско езеро е с площ от 4 дка и застрашава екоравновесието в лимана. "
Кой е изказал това мнение? Източник? Или в редакцията ви има експерт еколог?


"Биолозите смятат, че островът унищожава безценното находище на лечебна кал и уврежда необратимо водната флора и фауна."

Кои са тези биолози? Назовете поне един. Или са просто измислени от вас?


"Друг и още по-голям скандал е огромната луксозна сграда, която „Зелени Балкани” построиха на брега на езерото. По документи тя се води център за наблюдение на птици."

Сградата на снимката прилича на център за наблюдение на птици. Как точно я определихте като луксозна?
8.
еколог
10.02.2014 13:58:09
4
5
А какви мерки и проверки направи РИОСВ ? Коя го допусна да се построи?
7.
еколог
10.02.2014 13:58:09
2
3
А какви мерки и проверки направи РИОСВ ? Коя го допусна да се построи?
6.
"зелен"
10.02.2014 12:39:48
4
6
Тома Белев в затвора
5.
янков-псевдоеколог
10.02.2014 12:34:04
2
7
Същите мошеници са и от БДЗП разследвайте и тях.
4.
....
10.02.2014 12:10:41
3
9
наблюдават плющенето на комарите и светулките чикиджиите от балканите
3.
протестиращ
10.02.2014 11:53:56
5
11
Бравос, еко-мафиотите строят острови и лапат милиони, а пък ние балабурниците ходим да протестираме заради лъжите им, че защитават природата. Дребни, мизерни душички....
2.
potresen
10.02.2014 11:44:23
4
9
daim se sabori vednaga ka6tata
1.
октоподчо
10.02.2014 11:24:09
6
15
Зелената Мафия в действие....Без коментар!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори