×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статисиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма изкуство, което струва повече от живота на едно дете!


Няма изкуство, което струва повече от живота на едно дете!
Кадър от "Къртицата", където бременната Рут пие чаша с животинска кръв в името на победата и наградата
04 Февруари 2014, Вторник, 18:14 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Рут Колева ме накара да се замисля дали да си сменя гражданството, или да я помоля тя да си смени нейното

Певицата Рут Колева предизвика поредния нов скандал около себе си. В социалната мрежа Фейсбук тя публикува текст, в който се оплаква от отношението към професионалните й успехи и след като описа образа на недолюбвания от нея българин, отсече: Аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина!

Ето коментара на Рут в автентичния му вид:

Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш...Това, че ще пея на живо по BBC не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил до сега...по този начин?...никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика...това не струва пари...това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде от вътре, че на някой му се случва без да си плаща за това...Жалко за теб, жалко и за мен...защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние...

Аз като българка, се стреснах!

Идея си нямах, че девойчето е пяло на живо по ВВС! Идея си нямах, че трябва да окача националния трибагреник по този случай на балкона си. През ум не ми мина, че не познавам щастието, защото не съм чула изпълнението на Рут. Изобщо не ми светна, че денят трябва да се обяви за национален празник, а аз да дебна кой певец къде ще се изяви и да се разтапям патриотично из всички социални мрежи и да пиша Осанна! Буквално се изприщих! Що за българка съм аз, ако съм пропуснала или тепърва пропусна, че Криско например е пял под Айфеловата кула, а после е изпотрошил някой хотел край Сена? Че Азис е изтананикал нещо, докато се снимаше за гръцкия мъжки "Плейбой"? И о, срам! Не съм чула какво е пяла Емануела на Нова година край Босфора. Нали беше там? А аз тъна в пълно неведение, безпросветност и тотална липса на патриотизъм. Даже не се сещам какво пя Мария Илиева в Париж и Лили Иванова в Брюксел. Зная, че пяха, зная, че си получиха хонорара, но хич не се досетих, че трябва да изпадна в родолюбив екстаз и да се размажа от кеф на паважа. Неслучайно изброявам певци от различни жанрове и различна възраст...Всеки пее някъде, на всеки някъде му ръкопляскат. Сега Софи Маринова и Устата отидоха в Канада. Боже! Няма да ми стигнат знамената!

Опит да се оправдая, че съм се родила в България

Ние не сме злобни, драга Рут! Ние сме един отчаян, мачкан, размазван, клан, бесен, унижаван и винаги оцеляващ народ. Не мога да се съглася, че сме долна, дребнава, разкривена от завист утайка на Европа, или както ни наричаш географска ширина, която държи секира и я стоварва върху всяка глава, за да изпитаме кеф, че сме унижили някого. Ние не сме хора, които не се радваме на стойностните неща, защото в противен случай нямаше да имаме 13-вековна култура, творена дори тогава, когато когато някой е говорил на роден език само с конете си, сещаш се нали? Друг народ с нашата съдба би рухнал, би се предал. Но нас ни има, нали? И това, че някой някъде е написал нещо и не ти е харесал песента, която, прости, изобщо не съм чувала, не значи, че трябва да сложиш под един знаменател цял народ и да зачертнеш цяла географска ширина. Защото зачертвайки родината си, човек слага един невидим кръст и на себе си...Досещаш ли се?

Защо не бих слушала засега песен на Колева?

Мило момиче! Аз и много други навярно, не те познавахме като певица. С твоя милост се запознах от телевизионния екран в едно предаване, в което показваше средни пръсти на дежурните оператори, в което се напи като свиня, в което забременя, като излезе за малко за нощен гуляй извън базата. Заради твоите пиянски изпълнения тогава уволниха един оператор, баща на две деца, защото не издържал и също ти показал среден пръст по време на алкохолните ти изцепки.

В това предаване, вече бременна, ти продължи да тормозиш клетия зрител с Хамлетовия въпрос - да родя, или да не родя, в дълбоко замислена поза, пред чаша вино и с цигара в ръка. Та ти го беше решила въпроса, нямаше нужда да влизаме в сапунка. След което излезе от предаването и уби детето си, за да не ти пречи на кариерата.

Е, аз няма да слушам песен, чиято цена е животът на едно дете.

Прости, но това е мой избор и имам право на него. Да не ми пука къде пееш и какво пееш.

След това те видях в друго предаване в същата телевизия с изкривено от злоба лице как ругаеш и се гавриш с български естрадни изпълнители, малко или много вдъхновявали и разнежвали цели поколения. Видях и брутална гавра с Кичка Бодурова, Петя Буюклиева, Стенли... След всичко това за мен ще си пияното нагло момиченце, направило аборт в името на кариерата и признало почти гордо този факт в интервю пред всички! За мен няма изкуство, което да струва повече от едно дете. Аз лично, каквато и песен да изпееш, ще виждам ДВЕ РАЗПЛАКАНИ И НЕРОДЕНИ ОЧИ!

Мен ме изгуби тотално като слушателка.

Опитай да не изгубиш и другата аудитория.

Извинавяй, че съм българка и не съм достойна за теб! Предпочитам да живея на моята географска ширина.

В категории: Животът


Автор
32
Коментара
32
Коментара по темата
32.
baihui do Tatko Mahno
06.02.2014 20:04:01
0
0
Много си точен ! Евалла! Жив и здрав !
31.
Махно
06.02.2014 14:57:51
0
1
Мило грозно пате Рут.Първо си виж името после се погледни в огледалото и ако ти е замъглето то ще да е от наркотика.Теб бих те взел да ми заработваш на аутобана но само през ноща-защото през деня ще плашиш клиентелата.Начална такса 5 кинта за свирка.Ти нали имаш опит с микрофона?
30.
До 20
05.02.2014 22:01:36
6
2
Жената предпочита да се развива и да гради кариера, а не да бъде малоумна мухла с промит мозък като тебе.
29.
baihui
05.02.2014 21:47:29
0
3
Тази е една дебела и тъпа курва зарибена от някоя идиотска протестантска секта !
28.
baihui
05.02.2014 21:47:29
0
3
Тази е една дебела и тъпа курва зарибена от някоя идиотска протестантска секта !
27.
Тодор
05.02.2014 16:03:11
1
2
Скъпи по-долу пищещи! Докато наистина стоим с превръзка на очите и всеки ни внушава колко сме долни, злобни и гнусни, накрая ще станем такива. Нима вие сте съгласни да ви наричат завистливи безродници? Аз не съм съгласен! И затова живея по-добре от вас! Без злоба, без завист, без да поставям етикети на бълггарския народ!
26.
ая
05.02.2014 15:44:43
3
3
Скъпа ми Илонке свали превръзката си от очите и излез от редакцията и тогава погледни хората може би ще усетиш колко злоба и завист се крие в по голяма час от тях ние българите не обичаме успелите не работим за 300 лв а вместо това най-обичаме да се оплакваме и самосъжаляваме ние нямаме история защото постояно я сменяме нямаме култура нямаме ценностна система така че ти с нищо не можеш да ми докажеш че Рут не е права
25.
георгиева
05.02.2014 15:18:07
1
1
Скъпа Илона, не е изгубила аудиторията си, всеки има правото да публикува в личния си профил, каквото иска. Никъде не виждам Рут да се е обърнала конкретно към Вашата личност. Защо българите сме така тънкообидни, не разбирам. И да, направила аборт, не може всички заченати деца да бъдат родени на този свят. Освен родено, за едно дете човек трябва да се чувства достатъчно зрял, да бъде то отгледано добре и с подходячия човек. Хайде да има един съдник за човешките действия, и това да е Господ!
24.
Младен
05.02.2014 13:29:19
2
7
Браво, Илонке! Винаги съм приветствал твоята гражданска позиция - още от ЧФ до днес. Бъди жива и здрава. И не се поддавай на критикарчетата.
23.
bibi
05.02.2014 11:07:05
1
7
Това татуирано грозно момиченце дава наклон на мисленето ми като българин? Сега ще си го преместя в другия крачол. Пей си, батьовото, ама защо ми нареждаш и да те слушам? Казах!
22.
123
05.02.2014 10:41:39
3
3
не може да вините човек,че не желае деца като вас-тя може и никога да не пожелае да роди ,колкото и на вас да ви се струва нереално-не проектирайте вашите желания върху чуждия живот-продължете напред и не се сравнявайте
21.
Мунчо
05.02.2014 10:31:31
2
3
Типично българска певица, типично българско изявление, типично българска журналистическа статиs, типично българска реакция...
Както винаги провинциално, комплексарско, самоунизително, без достойнство... а бе българско...
20.
Сара
05.02.2014 10:14:51
2
13
Току що намерих отговора на въпроса си защо и аз не харесват тази Рут. Хиляди жени правят аборти. Обаче толкова показно, толкова нагло, толкова афишно, не бях виждала. Беше като призив към младите - първо кариерата, после на 40 години деца, ако изобщо можете. Можеха да скрият бременността, можеше да махне детето тихо, никой нямаше да се издразни така. Знаете ли колко бездетни жени гледаха това предаване и копнееха за това дете? Аз съм една от тях.
19.
123
05.02.2014 10:01:42
10
5
Ще ме извинява авторката,ама много тъпа статия като се започне още от заглавието-то по принцип казва всичко,което авторката е искала да каже.Защото останалото е помия срещу певицата,която иаз лично не харесвам,но според мен раждането на дете просто заради самото раждане-е извинявайте-по-добре е такива деца да не се раждат като не са желани.Ще и дойде времето на Колева и ще роди.Тъпо,пошло и написано сякаш от ниско интелигетна личност статия-съжалявам ама нито Кичка ме вълнува,нито пиянството на Рут,нито участието и в нискорейтингови предавания...
18.
Az
05.02.2014 09:56:47
2
4
Dobre napisano ,no opredeleno prekalqvash s zaigravaneto za aborta......
17.
Стамат
05.02.2014 09:46:01
9
3
Прав е бил Сократ, който е казал,че критическата не прощава на никого. Сигурно освен Ксантипа е имал предвид и Илонка.
16.
ники
05.02.2014 09:25:59
14
3
илонке за пореден път се убеждавам в това че писането не ти се отдава, за да пишеш и да даваш мнения и те да се публикуват ЗАТОВА и се нарича ПУбликуват защото излизат в широката публика, то тези мнения трябва най малкото да не са в разрез на общественото мнение, от цялата статия само мога да кажа че казаното от рут носи повече авторитетност от твоите драсканици, и не защото рут е известна а защото в нейните мисли има повече логика, и точно така се и случва както тя е казала, ти си една завситлива бабичка и вместо да се радваш че някой прославя дупката на европа в която ти илонке за един средно европеец си циганка, то ти веднага се хващаш за дума и започваш да цапаш интернет пространството с твоите никому ненужни мисли, кате касабова спри се вече...не знам кой те финансира ама има малко мозък най вероятно парите ти идват от някаква мафия...
15.
хейтър
05.02.2014 09:10:03
0
12
Терминал 2 + еднопосочен билет за Занзибар! Довиждане, Рут! Остави "недоволните" българи на тяхната съдба!
14.
AK 7.62
05.02.2014 09:05:34
1
6
Още една дебилна персона, интелектуалното развитие на която е спряло някъде при приказките с принцеси и рицари с бели коне...Тъпачка, която е прочела някъде за черен PR и поради органичната си ограниченост го следва сляпо в преследване на известност. Здравко я постави на място...
13.
Катя Касабова
05.02.2014 00:52:32
3
8
Блестяща публицистика, Илонка! Недостижима си.
12.
аЗ>сЪм
05.02.2014 00:34:20
7
6
Честно, отвратен съм от този тип журналистика, но явно модата е такава... .аман от аналЛизатори в стил БарекЪт наказва. Разбирам, че тук не говорим за новинарство и обектовност не се търси изобщо. Но опитът за създаване на мнение, неговото разпространяване на всеослушани и самочувствието
за важност това срамно събитие са нещо изключително дори и за това тъжно време. Амин
11.
Didi
04.02.2014 21:55:11
2
22
Побеснявам, когато вчерашни пикли започват да ме учат как да живея и кога да се чувствам българка. Чак се радвам, че голяма част от нашенския боклук се измете в чужбина. Коя си ти ма, патко татуирана, да ме определяш като нещастна злобна измет?
10.
do izabel
04.02.2014 21:10:30
0
23
Каква Рут , какви 5 лева , аман от курви и курвенски номера .Тъпа наркоманка и простакела , да си взема куфарите и дим да я няма .Бързо ще я забравим , та едва ли някой я е запомнил !
9.
Златев
04.02.2014 20:58:04
0
16
Чудесно! Поздравявам ви за гражданската позиция! Боклуците, дори и талантливи, не трябва да се поощряват, а да се поставят в казана, където им е мястото.
8.
Златев
04.02.2014 20:58:04
0
14
Чудесно! Поздравявам ви за гражданската позиция! Боклуците, дори и талантливи, не трябва да се поощряват, а да се поставят в казана, където им е мястото.
7.
WTF???
04.02.2014 20:45:00
4
5
Stiga ste pisali za taq narkomanka Prut Koleva... 4e e prosta... prosta e... 4e e kurva... kurva e... stiga.. pishete kak nqkoi e pomognal na dqdo ili baba da prese4e ulicata, kak nqkoi e pomognal na maika da preodoleen stulbishte s koli4kata, kak nqkoi e pomognal... pomognal...pomognal... flagman samo pliuete i se zanimavate s gluposti... dori vestnik weekend ima po smisleni statii...
6.
Бел-иза
04.02.2014 20:26:57
0
11
До Изабел: Носи й ги ти куфарите, щом ти е кумир - аз не бих! :)
5.
ани
04.02.2014 20:25:25
1
13
хаха, 3, едва ли някой има подобно желание. Рут Колева е симпатично момиче, обаче малко да се въздържа от гръмки изказвания. Не й прави чест, а и честно казано да се погледне самата тя. Иначе прав й път - кой я спира, но да си носи куфарите сама...
4.
Bel-isa
04.02.2014 20:23:54
0
9
Do Isabel: Nosi j gi ti kufarite - az ne bih! :)
3.
Isabel
04.02.2014 20:20:01
27
2
Mnogo zlobna statiq.i napisana v evtin stil.avtora moje da se gramne ..koi znae koq selska pruchka go e pisala.na rut moje samo da i nosite kufarite!!!!
2.
страхотно
04.02.2014 20:12:11
2
7
ама от звезди, които са такива само в собствените си очи
1.
Vanya
04.02.2014 19:21:16
3
24
Поздравления, Илонка! Е аз мисля като теб! Рут Колева.........жалко, момиче, защото според мен имаш талант, но..носът ти е вирнат, мнооооого! Сама се постави в тази ситуация, момиче! Мисля, че като мен и Илонка мислят много хора, които сме българи и не се срамуваме от това!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори