×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Младата майка Руми: В МБАЛ „Дева Мария” спасиха детето ми


Младата майка Руми: В МБАЛ „Дева Мария” спасиха детето ми
Бургазлийката Руми Карабинова е най-щастливата майка, а малкият Адриан след тежкото раждане вече е укрепнал и радва цялото си семейството
21 Януари 2014, Вторник, 09:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Малкият Адриан е роден чрез секцио, бил е 8 дни в кувьоз и днес е голямата радост на родителите си


Раждането е най-щастливият момент в живота на всяка жена и затова е важно то да протече при опитни специалисти, в обстановка, която да не е подтискаща, а да предразполага родилката. Място, където жената да се почувства добре и да изживее пълноценно мига, в който е станала майка. И не на последно място да знае, че има отлично медицинско оборудване и лекари, които ще направят всичко възможно, за да може раждането да протече нормално.

Щастието да попадне на точното място има и бургазлийката Руми Карабинова, бивш управител в заведения, брокер на недвижими имоти, а днес сияеща от радост майка на малкия Адриан, който се е родил в МБАЛ „Дева Мария” на 15 октомври миналата година.

Руми е един от хората, който кара лекарите още повече да обичат работа си. Пациент, който днес им благодари, заради това, че са направили всичко, за да може да се чувства най-щастливата жена на света и да гушка детенцето си.

Тя сама потърси Флагман.бг, за деня на родилната помощ Бабинден,за да благодари на лекарите, които са се грижили за нея и нейния син.Списъкът е дълъг - д-р Търнева - неонатолог, д-р Згурова- неонатолог,  д-р Андреева-педиатър,  д-р Минчев - гинеколог,  д-р Игнатов - анестезиолог, старша акушерка на неонатология Светлина Николова и всеки, който й е помогнал и накарал да се почувства добре в най-важния миг в живота си.

„Още от самото начало избрах МБАЛ „Дева Мария“ и не съжалявам. Там работят изключително позитивни хора. Това което ме грабна веднага бе, че тук те посрещат с усмивка, интересуват се дали имаш нужда от нещо, дали всичко е нормално, получаваш своевременен и адекватен отговор на всеки един въпрос. Лежала съм и в други болници, но там условията и атмосферата са много по-различни“, откровена е щастливата майка.

Още в началото на бременността й става ясно, че се налага да ражда чрез секцио. Наблюдаващ лекар е д-р Мирослав Минчев, който й помага с постоянни съвети. Руми спазва максимата,  че през бременността трябва да е абсолютно спокойна, за да е спокойно и детето й. Много и помага училището за бременни на старша акушерка Светлина Николова.

„То ми бе изключителна полза. Препоръчвам го на всяка бъдеща майка. Получавах експертно мнение в отговор на питанията ми. Благодарение на лекциите за кърмене например, успях да се справя без допълнителна помощ. За мен бе важно да избера и правилната анестезия – вариантите бяха обща и спинална. Радвам се, че ми обясниха плюсовете и минусите на всяка една от тях. Избрах общата и благодаря на Бога, че така реших, защото в противен случай първите 10 минути след раждането на Адриан за мен щяха да бъдат изключително тежки. Може би най-тежките в живота ми“, сподели Руми Карабинова.

Тя постъпва в МБАЛ „Дева Мария“ на датата, която е планирана за нейното секцио- 1 седмица преди вероятния термин на раждане.  С усмивка на вратата я посреща д-р Минчев. Когато е в операционната зала под упойка тя не подозира, че първите минути след раждането не са никак леки.  Лекарите правят и невъзможното, за да спасят малкото й бебче, реанимират го и веднага отвеждат в неонатологичното отделение, където е поверено на изключителния професионалист д-р Търнева.

„Събудих се и разбрах, че не всичко е наред. Беше ми много тежко. Радвам се, че чисто човешки ми обясниха какво се случва и какъв е проблемът. Всяка една майка знае, че това е най-важното в такъв момент“, разказа тя.

В неонатологията малкият Адриан е поверен в ръцете на изключителния професионалист д-р Търнева
Малкият Адриан е в неонатология 13 дни. Първите два дни е било нужно дапълнително подаване на кислород , след което лечението е продължило още 6  дни с медикаменти и затопляне на малкото бебче в  кувиоза, в който се е намирал. Цялостното лечение е продължило общо 13 дни, след което е изписан здрав. Изключителна помощ му оказва завеждащият отделението д-р Търнева.

„Тя е  прекрасен човек, излъчва невероятно спокойствие, което предаде и на мен. Нито за миг не съм се съмнявала, че бебчето ми е в сигурни ръце. Личи си, че освен страхотен професионалист е и невероятен човек“, допълни Руми.

Днес малкият вече е укрепнал, а тя използва всеки слънчев ден, за да разходи бебчето си по бургаските улици. С половинката си Светослав, са уверени че при следваща очаквана рожба, отново ще се доверят на медицинския персонал  и прекрасните условия на МБАЛ „Дева Мария“ , категорична е младата майка.

В категории: Здраве


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Калина
15.11.2017 22:56:53
0
1
Сама потърсила.... И какво точно е имало на бебето, ами то всяка втора жена, като роди секцио и нещата са сходни...май се мазнини повече от колкото трябва
7.
Елия
26.01.2014 12:08:37
2
2
Не знам защо постоянно изкачат коментари че това е реклама. Аз също съм била в таков аположение, само че ми беше направено спешно секцио, още беше Ризова началник там. Помня как за 2-3 минути свикаха екип и вече бях на операционната маса, толкова бърза реакция, която спаси живота на бебето, независимо че се наложи лечение след това. Това беше през 2010, не знам сега какво е положението, но въпреки целия шок в който се превърна моето раждане, спомените ми са изключително позитивни. С. Николова идваше да ме успокоява и ни опакова с мъжа ми и ни пусна вътре при бебето, никога не мога да забравя тези хора, които се държаха толкова позитивно и добре с мен все едно съм им родна сестра. Това не е никаква реклама, това са моите факти.
6.
Ива
22.01.2014 13:01:39
1
2
Голяма реклама.
5.
Въпрос
21.01.2014 20:12:42
1
3
А какво му е било на бебето? Не се споменава нищо, което е странно.
4.
До 2
21.01.2014 13:04:30
4
4
Кой ти казва как трябва да раждаш?Прочете ли изобщо статията?От къде разбра,че тя пожелание е раждала секцио?
3.
Братовчед
21.01.2014 13:01:13
2
5
Много прост народ коментира тук.Никой не Ви казва как да раждате.Момичето споделя мнение и изказва благодарности.Но българската злоба край няма...
2.
раждала секцио
21.01.2014 10:45:56
2
3
Г-жо не казвайте как трябва да се ражда,защото само един казва-Господ!Аз същото съм карал лека бременност и предпочитах нормално раждане-но друго се наложи!Така,че такива като вас дето дават акъли-Благодаря.Всяка майка има правото да избира сама за себе си-колкото е рисково нормалното раждане,толкова е й секциото-Важното е финала да щастлив!!!!
1.
Dora
21.01.2014 10:04:06
2
1
Sekciumyt zapochna masovo da se prilaga,no e mnogo opasno,po-dobre da si ragdat estestveno!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях?
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори