×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕКСKЛУЗИВНО! Вижте пълния текст с обвинията на Цацаров срещу Сидеров!


ЕКСKЛУЗИВНО! Вижте пълния текст с обвинията на Цацаров срещу Сидеров!
Писмото на Цацаров е няколко страници, а деянията на Сидеров са, меко казано, шокиращи
15 Януари 2014, Сряда, 18:47 ч.

Волен заплашвал, крещял включително и по адрес на "мадурите на полицаите" със заканата, че ще ги срита

Точно една седмица, след като Сотир Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров, сайтът Vevesti.bg разпространи копие от документа, изпратен от прокуратурата до председателя на Народното събрание Михаил Миков. Текстът разкрива нови детайли от инцидента на варненското летище през призмата на няколко от участниците в екшъна.

Според реквизитите на челната страница искането е постъпило в Народното събрание на 8 януари в 13.41 часа. На 14 януари председателят на парламента Михаил Миков го разпределя до парламентарните групи на четирите партии, за да се запознаят народните представители с неговото съдържание.

Официалната формулировка е ИСКАНЕ за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Николов Сидеров – народен представител в 42-ото Народно събрание на основание чл. 132 ал. 1 и ал. 3 във вр. С чл. 42 ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В описание на фактическата обстановка относно действията на Волен Сидеров по образуваното досъдебно производство се посочва, че по време полета на „България еър” от София до Варна Сидеров е провел разговор на висок тон с една от пътничките (гражданка на Република Франция, дипломатически служител в посолството на тази страна в София). Сред пътниците е бил и свидетелят Димитър Бахнев, който разпознал Волен Сидеров. Сидеров е бил придружен от свои колеги от ПГ на „Атака” Десислав Чуколов, Деница Гаджева и други. При пристигането на летище Варна извозването на пътниците до летищния терминал било организирано чрез 2 автобуса. В първия от тях били Волен Сидеров и придружаващите го лица, както и свидетелят Бахнев.

Докато изчаквали качването и на другите пътници в автобуса, Сидеров забелязал Бахнев и без видима причина или провокация от негова страна, му потърсил сметка защо го наблюдава. Забележката на Бахнев, че намира поведението на народния представител в самолета за просташко, ожесточила Сидеров и отключила у него словесна и физическа агресия. Той тръгнал към Димитър Бахнев като крещял, че ще го съди за думите му, се казва в искането на главния прокурор. Действията на Сидеров били последвани от придружаващите го лица. На Бахнев бил нанесен удар по лицето и ритници по краката. Според изготвеното медицинско удостоверение в резултат на това, на пострадалия било причинено кръвонасядане в областта на долния клепач на дясното око.

Водачите на летищните автобуси и полицаят от Гранична полиция Падалски се намесили и предотвратили конфликта. На паркинга пред летището Бахнев отново бил забелязан от Сидеров и придружаващите го лица, които веднага се спуснали към него, започнали да го блъскат и да ритат куфара му. Според документа от главния прокурор, за да избегнат конфликт с тях, Бахнев и баща му потърсили помощ от служители на Гранична полиция – Симеонов, Иванов и Падалски. Всички те били униформени и носели отличителни знаци на гранични полицаи.

Те разпоредили на Сидеров да се успокои и да преустанови действията си, но той не се съобразил и продължил да иска полицаите да му предоставят личните данни на Бахнев. След като отказали Сидеров започнал да ги обижда, наричайки ги „боклуци, корумпирани мафиоти, тимаджии”. Обявил още, че „Гранична полиция е мафия, която прикрива наркотрафиканти”, „това е най-мръсната полиция” и др. Демонстративно размахвал депутатската си карта и твърдял, че полицейските служители са длъжни да му окажат съдействие и да арестуват Бахнев, както и да му дадат личните данни на лицето. Поради невъзможността да се справят със словесната и физическа агресия на Сидеров, служителите на „Гранична полиция” потърсили съдействие от прекия си ръководител и началник на ГПУ Летище Варна, от охраната на самото летище и от 03 РПУ Варна, обяснява се в искането на главния прокурор, цитира БЛИЦ. На място пристигнали Петър Машев и Константин Бостанджиев от служба „Сигурност” на летището, които също се легитимирали пред Сидеров, но без резултат. Той продължавал да ги обижда и да се опитва да удари Бахнев. Според документа през цялото време Сидеров се е държал изключително арогантно. Той продължавал да иска личните данни на Бахнев, а при получения отказ отправял заплахи: „Щом ми се опълчваш, ще опознаеш страданието”, „Ще ви изчистя всичките”, „Смешници” и др. Поради продължаващите опити на Волен Сидеров да удари Бахнев, полицейските служители на мястото на инцидента и колегите им от сигурността на летището се опитвали да осигурят с телата си щит между Сидеров и пострадалия.

 При опитите на Машев да защити с тялото си Димитър Бахнев Сидеров му нанесъл няколко удара с ръка в областта на гърдите, след което издърпал и скъсал служебния му пропуск. В искането се описва как Машев от охраната на летището се опитал да се свърже по служебния си мобилен телефон с прекия си ръководител, за да докладва за ситуацията, но Волен Сидеров изтръгнал телефона от ръцете му и го стъпкал с крака на земята. На сигнала за оказване на съдействие се отзовал и автопатрул на 03 РПУ, в чийто състав бил включен и Костадин Колев. Полицейските служители били униформени и носели отличителни знаци на звеното, към което се числяли, но по настояване на Волен Сидеров устно му се легитимирали с фамилиите, званията и служебната си принадлежност. Тъй като полицаите се стараели да предотвратят всякакъв физически контакт между тях и Бахнев и баща му, те застанали с телата си между двете групи. Това подразнило изключително много Сидеров, като той започнал да ги дърпа за униформите, да ги блъска в ръцете и рамената. В момента, в който Костадин Колев застанал с тялото си между свидетеля Бахнев и Волен Сидеров, народният представител го блъснал в гърдите с ръка, след което му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. През цялото време Сидеров крещял на свидетеля Колев, че е длъжен да му оказва съдействие и размахвал пред него депутатската си карта. Според приложеното по делото медицинско удостоверение на полицай Колев бил причинен травматичен оток и кръвонасядане по лицето и в областта на лявата скула. На място пристигнала и ръководителката на ГПУ Летище Варна Снежа Господинова, се казва в искането на Сотир Цацаров. Опитите й да проведе разговор с Волен Сидеров за изясняване на ситуацията били посрещнати с изключително неуважително отношение от негова страна. „Ква си ти, ма”, „Мизерна полиция, която съсипва държавата”, „Криете престъпници”, „За кого работите” и др.

В един момент Волен Сидеров грубо издърпал от ръцете на свидетелката Господинова личните карати на Бахнев и неговия баща, след което негов колега ги заснел с мобилния си телефон. После Сидеров дал знак на придружаващите го и всички вкупом напуснали терминала. При преминаването си покрай служителите на полицията Волен Сидеров за пореден път отправил хули към тях с репликата „Граничните полицаи крепите мадурите на наркотрафикантите”. След това цялата група напуснала зоната на летището с два леки автомобила.


В категории: Политика


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 5
12
Коментара по темата
12.
Мариса Костова
16.01.2014 10:48:32
1
2
Не мога да повярвам, че този цирк наистина се случва, и този откровено неуравновесен човек е някакъв лидер, и има последователи...пълна скръб! мястото му е или в лудницата или в затвора.
11.
Рени
16.01.2014 09:20:35
1
6
Болен Боклук! Трябваше да го хванат и да го счупят от бой, ама и това ще стане скоро.
10.
Кокала
16.01.2014 08:52:42
1
3
Абе няма ли да попадне на някой ММА или някой боксьор да ги натръшка сичкити барабар с КОРВИТЕ да се изкефим.
9.
:))))
16.01.2014 03:30:08
0
2
BOLENEEEEE GOLQMO LICE STAVA6 KATO SI NA6MARKAN NARKOMAN TAKAV :)))) OT KAKTO SE POARI4I NE SPRQ DA 6MARKA6.AKO TI SVAR6AT PARITE NE MOA TE MISLQ,6TE UMRE6 OT ABSTINENSIA. :))))
8.
Чуколина
15.01.2014 23:20:08
2
5
Боленеее спирай ги вече тези наркотици! Немога да ти трая абстинентните кризи всяка вечер! Казах ти да отидеш в комуна не в парламента! Откакто стана наркоман вече не се поддържаш педалче надрусано!
7.
Данчо Ментата
15.01.2014 23:14:32
1
1
С Болен заедно шмъркаме, ма като се изтрещи все ма кара да го клатя тва продажно педалче! Боленеее другия път си направи клизма! Писна ми да се изтърваш на миндеря бе педеруго миризлива!
6.
Сюнетчия
15.01.2014 23:09:04
2
0
Болен аз го обрязах по коледа! Тва беше условието за да си получи парите за подкрепата за правителството! А да го видим сега като стана резак дали ще смее да не изпълнява! А е мръднал веднага вадя снимките от обрязването!!!
5.
Болен Смъркачев
15.01.2014 23:02:22
1
1
Еи ся кат са надрусам яко, ше дода и ше видите вие как ръга батко Ви БОЛЕН с меката пишка! Всички ше ва плющя мафиоти долни, няма да се ебавате с мен и моята Чуколина!
4.
random
15.01.2014 21:25:39
9
6
Цацаров е подлога на Бойко - ФАКТ!
3.
Пожарникар
15.01.2014 20:39:21
4
6
Къв е тоя Ямболски селяк бре, народе?
2.
777
15.01.2014 20:05:52
2
6
Сладур бе! Да му се ненакефиш!
1.
N+++
15.01.2014 19:29:47
2
27
Така ти се пада,народе,нали "ТИ" си го избра?
Лумпен,гад ,каквото щеш-това е избора ти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори