×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Във Веселие и с усилватели не хващат телевизия, в 13 селища от областта не гледат филми и новини


Във Веселие и с усилватели не хващат телевизия, в 13 селища от областта не гледат филми и новини
Без покритие на цифровия сигнал са общо 13 селища от Бургаска област, от които 6 в Община М. Търново, 3 – Община Царево, 2 – Община Руен, Средец и Сунгурларе по 1 населено място
14 Януари 2014, Вторник, 11:56 ч.
Автор: Флагман

Държавата е длъжна бързо да отстрани тази несправедливост, смята омбудсманът Таньо Атанасов

Жител на село Веселие се принуди да монтира усилватели, да мери точно метрите, на които да постави антената си, за да хване телевизия, но безуспешно. Иван Иванов потърсил помощна на омбдусмана Таньо Атанасов, защото въпреки усилията, няма телевизионен сигнал.  „На него му са нарушени гражданските права. Аз споделям изцяло неговото възмущение защото то изразява едно общо чувство на всички, които бяха ощетени.”, смята общественият посредник. Според него изтъкваните предимства, като достъпност, безплатни услуги и лесна употреба се оказаха недостижими за не малко български граждани.

На оперативка при Кмета на Община Бургас преди седмица, кметовете на Българово, Равнец, Брястовец и други селища, са поставили въпроса с некачествения телевизионен сигнал, който тревожи живеещите в тези населени места.

Без покритие на цифровия сигнал са общо 13 селища от Бургаска област, от които 6 в Община М. Търново, 3 – Община Царево, 2 – Община Руен, Средец и Сунгурларе по 1 населено място.

С покритие по-малко от 10% са 7 населени места – Средец, М. Търново по 2, Руен, Сунгурларе и Приморско по 1.

С покритие от 10 до 30% са 7 села- Руен – 2, Приморско, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево по 1.

С покритие от 30 до 90% са 43 селища – Руен – 10, Средец – 9, М. Търново, Несебър по 4, Созопол, Сунгурларе, Айтос по 3, Приморско – 2 и Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Царево по 1.

С покритие над 90% са 188 населени места – Карнобат – 30, Сунгурларе – 23, Руен – 27, Средец – 20, Поморие – 16, Айтос – 14, Бургас – 13, Камено и Несебър по 12, Созопол – 9, Приморско – 3 и М.Търново –1.

От тези данни е видно, че най-тежка е ситуацията в пограничната община М. Търново. От общо 13 съставни селища само в самия град сигнала осигурява над 90% покритие, в 4 селища – Близнак, Граматиково, Звездец, Стоилово той е между 30 и 90%, в с. Бръшлян и в с. Заберново под 10%, а няма покритие в с. Бяла вода, Визица, Евренозово, Калово, Младежко, Сливарово.

В Община Царево няма сигнал на цифровата телевизия в 3 села – Изгрев, Бродилово и Кости, в с. Велика е от 10 до 30%, а в с. Българи между 30 и 90%.

В Община Средец, която обхваща 33 селища няма покритие в с. Голямо Буково, по-малко от 10% в с. Момина Църква и с. Факия, от 10 – 30% в с. Белеврен, а от 30 – 90% в с. Бистрец, Д. Ябълково, Дюлево, Кубадин, Проход, Пънчево, Радойново, Сливово, Тракийци.

В Община Руен, включваща най-голям брой населени места – 42, няма сигнал в с. Добромир и с. Шивачево, по-малко от 10% - с. Струя, от 10 – 30% - с. Звезда и с. Мрежичко, а от 30 до 90% са 10 села – Вишна, Дюля, Листец, Подгорец, Припек, Рожден, Скалак, Снежа, Соколец, Средна махала.

В останалите общини, нещата са значително по-добри.

Извода от посочените по-горе данни се натрапва от само себе си. Българските граждани живеещи в пограничните и планински райони за пореден път са ощетени от държавата.

За тях новият цифров телевизионен сигнал въпреки обилните скъпоструващи телевизионни реклами, нито е достъпен, нито е безплатен. Държавата е длъжна бързо да отстрани тази несправедливост, смята омбудсманът Таньо Атанасов.


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Нова любов и големи промени в живота на Овена Нова любов и големи промени в живота на Овена 28/03/2024, Четвъртък 05:01 0
1
Коментара по темата
1.
Бай Леко чепа
05.06.2014 17:24:19
0
0
И в с.Светлина няма никой
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“ Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Демонстрацията ще започне в 11:00 часа Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Това трябва да се случи в 7-дневен срок Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър 21-годишният бургазлия се запасявал безплатно с хранителни стоки и алкохол от магазини из целия град     Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем 13% пият сънотворни, 17% сънуват кошмари
Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Пак е залитнала към анорексията 
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори