×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Български пробив в Манхатън: Нашенка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест


Български пробив в Манхатън: Нашенка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест
Мариета Блъскова с известния американски актьор и режисьор Адам Родригес (вляво) и член на екипа при осъществяване на поредния проект
05 Януари 2014, Неделя, 09:59 ч.

Още при пристигането си в Ню Йорк Мариета Блъскова започва работа с рапъра Кание Уест
Продуцент в една от най-бързо развиващите се компании в сърцето на Манхатън. Снимане на реклами и клипове с едни от най-известните лица в киното и шоубизнеса. Две университетски дипломи, 4 езика. Звучи като холивудски сценарий. За 30-годишната пловдивчанка Мариета Блъскова е реализирана мечта, за която се е преборила сама. Момичето от Френската гимназия не крие, че е получило много ценни съвети и кураж и по време на летния стаж във вестник “Марица”. Мариета е от хората, които ценят всеки жест и неуморно трупат опит и знания в името на голямата цел - пробив в Холивуд. Ако талантът и борбеността се възнаграждават, този успех е въпрос на време.

От 12 години амбициозната пловдивчанка живее в чужбина. Завършила е специалност информация и комуникации в университета в Лион. Стажува година в местната телевизия, записва магистратура телевизионна журналистика. Голямата й детска мечта се осъществява, когато по университетска програма заминава да довърши образованието си в престижния университет на Остин в Тексас. Там българката се включва в Програма за развитие на млади жени, създадена от дами от висшето общество в Ню Йорк. Така прави следващата стъпка и от консервативния Тексас се установява в космополитния мегаполис. Стажува в американска продуцентска компания, управлявана от французин. Отначало работата на продуцент не є харесва, не е лека и адаптацията в един от най-големите градове на света. Нещата потръгват и компания Paradoxal Inc. се оказва точното място за Мариета, която вече е дясната ръка на шефа и не може да си представи живота без въртележката на продуцирането.

А работата й става все по-отговорна и напрегната - клипове, реклами, документални филми, откъси от игрални филми за европейски продукции. Правят реклами от висок клас за световни марки като Адидас, Пума, Ланком, Ив Сен Лоран и музикални клипове, което дава възможност на Мариета да работи с нашумели имена като Фарел Уилямс и Кание Уест.
Рекламите са голяма предизвикателство - там бюджетите са големи и правилата много, което прави продуцирането битка и тръпка.

Това лято компанията е снимала първия игрален филм - с участието на известните актьори Доун Оливиери и Уилмър Валдерама. В момента Мариета помага на шефа си в продуцирането на 90-минутно френско телевизионно шоу, което вече е закупено е от TF1, канал 1 във Франция, както и в Япония, Италия и Испания.

В продукцията участват световноизвестни режисьори, всеки от които прави по два епизода - такива са правилата при сериалите в САЩ. Глвната женска роля в шоуто изпълнява Кайла Лий, известна и у нас от сериала “Анатомията на Грей”. Главната мъжка роля изпълнява френският актьор Джаки Кул, играл във филма на Куентин Тарантино “Гадни копелета”.
Мариета харесва артистизма на Ню Йорк, смятан за град на художниците. Привлекателни са дори екстравагантните лица на града като голия каубой, който свири на китара при минус 9 на Тайм скуеър.

Като гъби в мегаполиса никнат малки галерии, постоянно има партита, ако искаш да си социална пеперуда, винаги има къде да отидеш. Напоследък е модерно да се правят изложби на снимки или картини в магазини за дрехи - това е Ню Йорк - иновативен, дързък, изненадващ, признава пловдивчанката.

По заведенията в Ню Йорк е нормално да срещнеш световноизвестни звезди като Робърт де Ниро, Джей Зи и Бионсе, ангелите на Виктория сикрет, Пинк и съпруга є Кари Харт, рапъра Бъста Раймс. Офисът на продуцентската къща, в която работи Мариета, е точно срещу хотел, където редовно отсядат звезди.

Впрочем списъкът от известни личности, с които пловдивчанката е работила, е доста дълъг. Още при пристигането си в Ню Йорк е снимала реклама с рапъра Кание Уест и участието на световноизвестния фотограф Патрик Демаршелие. Кание е много скромен, тих, любезен, страшно срамежлив, няма нищо общо с човека, който представят медиите, удивлява се Мариета. Работила е по проект със световноизвестния музикален продуцент Фърел Уилямс, който омагьосал екипа с хумора и остроумните си шеги. Много естествени, без надувки били носителката на Грамита Мелани Фиона и певицата Шантал, с които Мариета е снимала клипове.

Изключително мила и естествена на снимачната площадка била световноизвестната манекенка и актриса Амбър Валета, с която са снимали рекламен клип. Мариета е работила по реклама за парфюма Трезор на Ланком с бременната Пенелопе Крус. Беше с огромен корем, но излъчваше чар, снимахме я само от кръста нагоре. Изключително мил, позитивен човек, усмихната, любезна с всички в екипа, споделя Мариета. Снимали са реклама за световната кампания на Адидас в три града - Чикаго, Сан Франциско и в Санта Барбара, Лос Анджелис. В Чикаго участва Тери Роуз, един от най-добрите баскетболисти. В Сан Франциско със 150 статисти, възпроизвеждат прочутия традиционен маратон в откачени костюми.

В Санта Барбара снимат с известната певица Кейти Пери, която е родена там. С легендите на тениса Андре Агаси и Щефи Граф и тяхната фондация за подпомагане на бедни деца екипът на Мариета снима реклама на часовниците Лонжин в Лас Вегас.

Така, стъпка по стъпка, дано стигнем до Холивуд, казва Мариета. Поверяват є все по-сериозни проекти. Надява се някой ден филм, продуциран от нея, да бъде показан в България. "Това ще е истинско щастие", признава пловдивчанката.

В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
2
Коментара по темата
2.
джони
05.01.2014 10:56:47
0
4
аз само не разбрах каква и е задачата на тая жена, кафе ли разнася на снимачната площадка?! или мие кенефите...
1.
Кастро
05.01.2014 10:52:44
0
4
Голем Праз.

Аз пък снимам Болен в КУБА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. 100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37 Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори