×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гоше, краченцето ти в Бургас да не стъпва!


Гоше, краченцето ти в Бургас да не стъпва!
Tрима хубавци от хранилката на Варна май ни прецакаха за културна столица на Европа. Това са Георги Тошев /в кадъра/, Камелия Николова и Светлана Христова
13 Декември 2013, Петък, 17:57 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

„Не харесвам Бургас, много обичам Варна – морската столица е любимият ми град”, така културно се изказва членът на международното жури

„Не харесвам Бургас. Много обичам Варна, не мога да сравня Варна с никое място по света. Морската столица е любимият ми град”
. Това откровение е на Георги Тошев – един от шестимата български културтрегери, които бяха в състава на 12-членно международно жури, упълномощено да отсее кандидатурите в престижното състезание на ЕС за европейска столица на културата – виж подробности тук.  Вчера  Бургас отпадна от надпреварата, тъй като презентацията ни не задоволи достатъчно компетентния вкус на шестимата българи в журито. Между другото, при оценяването ни един от чужденците е отсъствал и така везните се наклонили в посока мнението на шестимата от България. Вчера варненци продължиха напред, заедно със София, Пловдив и Велико Търново.

Любовното излияние за Варна и гнусливото отношение към Бургас са цитати от интервю на г-н Георги Тошев, което е публично известно от 12 юли 2012 г., когато конкурсът вече тече.

Защо Бургас, който още от първия мандат на кмета Димитър Николов започна да избуява и цъфти като магарешки трън в градината на варналии по избождащи очите им причини, трябваше да бъде отстранен още на първия кръг, след като за нас работиха всички  общини и НПО-та в региона. И след като самоотвержено рамо ни даваха даже надутите Несебър и Созопол, отказвайки се доброволно да заблестят със собсвената си светлина. Само подчертавам, че с тия две морски перли  по древност, многообразие на култури, духовност и традиции Варна изобщо не може да се мери. Но аз няма да правя анализ на тази специфична интелектуална част от спора, защо не съм специалист по история и културология, ще се спра само на три прости факта, без да ги коментирам.

Първо:  Георги Тошев  е един от главните организатори на ежегодния театрален фестивал „Варненско лято”, шеф е на неговия пресцентър. Впрочем, както на мен, така и на приятелите, които попитах, не ни е известно Варна да има нещо повече в културния си календар от втръсналото се  „Варненско лято”, от което журналистът Тошев традиционно  си получава хонорара, гарантиран му от Община Варна.

Второ: доц. Светлана Христова е преподавател във Варненския свободен университет.

Трето: проф.Камелия Николова е театровед, който е субсидиран  от Община Варна като консултант в проект на тамошния  театър.

Дали има конфликт на интереси? Не мога да определя, по закон може и да няма. Но ако говорим за морала на групичката от хранилката на Варна – има! А на Тошев направо  му казвам: Гоше, пътешественико, ти, който си обиколил толкова много места по света и не си видял по-хубаво от Варна, краченцето ти в Бургас да не стъпва, защото не някой местен философ, а някой от нашите маняци шовинисти, четящи тези редове, ще те надуши от снимката и тогава  място (за сядане, по себе си)  няма да намериш!


В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
124
Коментара по темата
124.
valeri simeonov
08.09.2016 01:25:22
1
0
Burgaskite universiteti sa na nivoto na kembridz i oksfort.Burgaskite tvorci sa posredstveni i polugramotni.kalata e pridvornia kloun na todor zivkov.tvorcite ot burgas lizat sofiiski zadnici i se izdigat,vaoreki ce za nisto ne stavat.
123.
киро вълков
03.01.2014 17:42:36
0
1
Чета исечудя влах от Русе се хвали с близоста на Русе сБукурещ сигурно това е най близкото място където могат да отидат на театър.Абе не гледатели че почти цяла северна България се обезлюди и се оцигани.
122.
киро вълков
03.01.2014 17:09:48
0
1
Излизъм директно с името си и питам журито на какъв принцип е избрано на финикийските знацили.Най великите артисти най великата оперна прима едни от най големите поети и драматурзи най големите композитори ако Ташаков не ги знае,а и останалата аудитория следващ път ще им ги изброя.А ако говорим за областни градове Варна какво имат Несебър ли,Созоол ли,Урдовиза ли.
121.
Ralewa
01.01.2014 09:54:52
1
0
Kолеги,
Честита нова година!
Представяте ли си управляващите искат да ни върнат Рени за директор. Това ли са кадрите им? Благодаря,не я искаме !!! Дайте й партиен пост, като си я харесвате.
120.
edna
20.12.2013 18:29:02
0
0
Катя,научи се да пишеш грамотно!
119.
До edin
18.12.2013 09:30:42
1
6
Палячо, ГЕРБ давали пари 3 год на само пари на Бургас. Абе малоумник комунистите като даваха 45 години само на варна, после 20 год. пак така наречените демократи (комунисти) пак даваха само на варана. Каква културна столица сте вие бе гагаузи? Айде направи справка от кога датира Бургас и от кога варна. Ако ви махнем Аспаруховия мост и не ви остава нищо.
118.
До edin
18.12.2013 09:30:35
1
5
Палячо, ГЕРБ давали пари 3 год на само пари на Бургас. Абе малоумник комунистите като даваха 45 години само на варна, после 20 год. пак така наречените демократи (комунисти) пак даваха само на варана. Каква културна столица сте вие бе гагаузи? Айде направи справка от кога датира Бургас и от кога варна. Ако ви махнем Аспаруховия мост и не ви остава нищо.
117.
Митев
18.12.2013 01:02:23
3
1
Комплексарска статия с абсолютно провинциален форумен разговор!
116.
edin
18.12.2013 00:55:53
6
3
Малоумници, български и комплексирани! Говорим за избор за културна столица на Европа!!! Не за селска чест с два асфалта отпред! Русе също отпадна от състезанието - ТОВА Е СЪСТЕЗАНИЕ - нормално е да има отпаднали. Русе е много, много по-културен град от Бургас. И тук няма никаква злоба. Бургас бил разкрасен! Смях - ако говорим за най-разкрасен град в България нека да протестират, но тук говорим за културен център на цяла Европа. Каква култура дейност има в Бургас в сравнение със София или Варна, че дори и Пловдив, а и както казах Русе (който да не забравяме, че е на 60 км от Букурещ) В Булгаристан така и не се научихме да приемаме загубите, както и да мислим преди да крещим. И на Варна не и беше приятно, когато говедата от ГЕРБ 3 години даваха всички пари за Бургасс и нито една стотинка за Варна - тогава бургазлии защо не протестираха? Докато за нас може за другите - не, тази държава ще продължава да бъде кочина. И хайде стига с тази легенда за БУргас - две улици и пет павета - заплати ниски голяма престъпност и ако не е Нефтохим-а един град с нищо не различаващ се от Стара загора например. Дори и изостаналия икономически Пловдив в момента изглежда много похубав и голям град от Бургас Стига вопли !
115.
nincheto 13
17.12.2013 22:34:42
2
6
До член на журито Щом не си пишеш името значи наистина си само " член ". Ние от Бургас си имаме от всичко по много и ще имаш много здраве от мен, че Варна е по-стара от Бургас, като град може , но като рибарско селище да имаш да вземаш.
114.
nincheto 13
17.12.2013 22:22:19
2
4
Лечо е пропуснала да добави и Spiriti Burgas, новата морска гара, 100 % обновен градски транспортен парк, два пъти най - добрият град за живеене в България, най - добрият кмет в България, най много медалисти по борба в България и от всичко най - много от Бургас. Аз съм на 56 години и когато през 1973 год. почина великият Апостол Карамитев тръгна една приказка " ако всички бургаски артисти и интелектуалци се върнат в Бургас, в цяла България ще затворят театрите, което ме подсеща и за голямата Адриана Будевска и за Христо Фотев и и и и и много други, които аз не знам. Всеки, който лежи на стари лаври като Варна без да се развива а само власт имащите в нея да се облагодетелстват,моля да не плащат на разни гошенца да ядат правото на развиващи те се, така че Гоше пази се и от мен. Добра физиономистка съм и градолюбка.
113.
До ВВВ
17.12.2013 20:50:54
1
6
Да ти кажа ли, другарче, какви културни събития има в Бургас? Само за няколкото дни, през които си бях в отпуска и се прибрах, се скъсах да ходя по мероприятия - то не бяха Никулденски програми, то не бяха танцови и музикални фестивали, то не бяха изложби и чудеса! Иди, позавърти се някой път, та да видиш и да не дрънкаш на автопилот! Градът е по-жив и деен отвсякога!
112.
член на журито
17.12.2013 18:29:26
16
8
Бургас може да бъде само столица на Златките , батките , столица на анцуга адидас .Столица на въоражебите грабежи и намушкванията с нож . Но за културна столица едно градче основано преди стотина години няма как да претендира . Сори маняци , но това е горчивата истина за вас . Знам че ви боли , но такъв е живота . А и конкурса не е организиран от ГЕРБ ,за да ви уредят с 1-во място , а от културна Европа , а там асфалт не ги впечетлява , а култура . Нещо което в Бургас няма ...
111.
Poncho
17.12.2013 17:24:38
5
6
Абе ей Варненеца, като ти гледам елементарния начин на изразяване и тавтологията си ми ясен що за чобанин си. Варна въобще не може да се сравни с Бургас, нито като инфраструктура, нито като развитие, нито като общество!
И както някой беше отбелязал, ти и сигурно си от някое селце на 1 туба бензин от Варна. Айде трай си и си живуркай скучния си живот.
110.
anonimen
17.12.2013 14:26:05
0
8
byrgas si e nai-xybaviq grad ikvo ima v taq varna?
109.
Лечо
17.12.2013 14:23:53
0
16
Гоше, имаш нужда от очила, защото очевидно не виждаш, че Бургас е на светлинни години пред Варна. Няма по-неуреден, мръсен и разбит град от любимата ти Варна. Искам да ми кажеш колко артисти, певци, художници, поети са излезли от "културната столица" Варна, за разлика от Бургас. Ще ти цитирам само една малка част от тях, хора от Бургас - Апостол Карамитев, Калата, Тончо Русев, Вълчо Камарашев, Петя Дубарова, Нейчо Попов, Агоп Мелконян, Албена Попова, Антон Дончев, Атанас Киров, Валентин Иванов, Генко Генов /създател на Златния Орфей/, Димитър Рачков, Иван Ванев /автор на песента Бургаски вечери, по професия стругар/, Мария Статулова, Христо Фотев, Недялко Йорданов и много много други които няма да ти изреждам, но ще ти препоръчам да се поинтересуваш от тях. Гоше, има ли Варна острови, защото ние в Бургас си имаме о-в света Анастасия, който също е културен център. Мост има ли Варна, Гоше, мост по който да се разходиш, да се полюб,ваш на морето. Гоше, има ли Варна фестивал за Варна и морето, аз ще ти кажа, НЕ НЯМА. Гоше, има ли Варна фестивал на пясъчните фигури, НЕ НЯМА. И Гоше, къде отиде делфинариума на Варна не знам, но ако имаш достатъчно смелост те каня в Бургас на океанариум. И на финал Гоше, наистина да не си стъпил в Бургас, пу пу пу.
108.
Бургазлийка
17.12.2013 13:37:09
1
12
Що плюете и Варна и Бургас??? Кой какъв бил и незнам си кво... Абе хора, чувате ли се? Как си представяте някой от тези 2 града като '' Европейска столица на културата''? Какво имаме, за да е капацитет и да отговаря на изискванията за такава столица... Верно, всеки град си има история, но това не е достатъчно. Погледнете Пловдив какъв културен афиш има, погледнете В. Търново какво имат!Нали говорим за КУЛТУРА!!! Дупките във Варна и асфалтираните улици в Бургас не са критерий. Не е нужно един град да е голям, за да спечели, а какво предлага на жителите си в сферата на културата... Кан е един доста по- малък град във Франиция, но е световно известен. Защо ли???
107.
КАК' СИЙКА
17.12.2013 10:12:55
10
2
Факт е, че и във Варна си имаме такива псевдо-журналя, които не подозират за селския си манталитет и безпомощна злоба и ги определят като „остро перо”. Тревожното в случая е, че по-голяма част от читателите им си мислят същото.
Европейска столица на културата, Кате, не значи асфалтиране на улици и пребоядисване на някой друг мост в последните няколко години!
В тоз ред на мисли, Несебър и Созопол да не се бяха пънали в полза на Бургас ;)
Много хляб още има да изяде Бургас, докато стане достоен претендент за „Европейска столица на културата”.
Останете си със здраве и насочете енергията си към нещо по-културно .... идете на театър, например ....
106.
ВВВ
17.12.2013 09:17:25
16
1
Интересно какви културни събития има в Бургъз?
105.
Типично, по български
16.12.2013 22:31:47
2
16
Типично за българите - покажи им две клечки - те веднага ще се избият за това "коя е по-дългата".
И какво, като Варна продължавала в някаква "надпревара", която няма никакъв шанс да спечели? И дори и да я спечели - това означава единствено ПОВЕЧЕ КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА, НА ПОВЕЧЕ ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ, ЗА СМЕТКА НА ЖИТЕЛИТЕ на "спечелилия" град. Нищо - за обикновения гражданин.
(Варненец съм, но ми дреме на тахунгата чия "столица" е Варна и чия - Бургас. Факт е, че за последните няколко години, Бургас заприлича на "един нормален град", а Варна направи от бившия си кмет - "един богат човек").
Сега продължавайте отново да си мерите тахунгите за това, чия клечка е по-дълга.
104.
Смях
16.12.2013 22:06:49
1
13
Как може Варна да бъде морска столица без да има плажна ивица :)))) Махаме нефтозавода от Бургас и ставаме като Френската ревиера :)
103.
ABV
16.12.2013 22:03:00
1
9
Бургас е много по-бързо развиващ се град от Варна! много повече перспективи - Ако не беше Лукойл и Кроношпан - това щеше да е един от най хубавия град сигурно в цяла Европа!
102.
VARNA
16.12.2013 18:35:39
26
4
Ало бургаски селяци ,Варна ли запада бе хахахха ? Варна се разразства въпреки герб и анти-Варна пропагандата на еврейските босфор тв , нова и анал 1 ! Запада бургадидас , защото вече няма държавни парички , неее ! От 2014 нямате футбол -факт ,но защо ли ?! Спирита залязва нещо откак го няма Боко , шо тъй ? Май май ще излезе че герб го е финансирал ?
Кметчето ви е виновен пряко за това да останете без църква , и за това ли Варна ви е виновна ? Какви фестивали имате ? Най-посещаваното ви "културно събитие " са личните клоуни на герб-" комиците" ! Балетен фестевал ли имате , кино фестивал ли какви музеи имате , ммм ? Бомбоубежището ? С него ли кандидадствате за столица на Европа ? аахахахахахахахахахаха Или със новобоядисаното мостче ?
аааааааааа хахахахахахахаха
Всъщност "приказката " / а реално балона / за бургадидас започна с герб и завърши със края на герб , това е !
101.
Светослав
16.12.2013 17:52:26
9
20
когато Варна посрещна милионния си турист на летището си и се рекламираха в цяла България в Бургас се мръщеха на 2 милиона и половина ,ясно е къде ходят хората -оправете си и дупките да не се излагате пред хората,а за сладурското ви заливче ,което е само за лодки да не говорим "морска столица "смяхххххххх
100.
Тони
16.12.2013 17:12:53
0
13
Нещастник,всичко се изписа,скача
й от Аспаруховия мост и дим да те няма!
99.
Mirena
16.12.2013 16:16:21
1
6
гагаузи-комплексари
98.
varnenec
16.12.2013 14:14:10
18
4
Абе какво общо има ТИМ със "култрна столица " бе, ей много сте тъпи там в бургадидас бе направо се отчайвам от вашето тъпоумие ! Хората имат бизнеси за милиарди -банка, летища, авиокомпания ,индустрия , те отдавна са излязли от града Варна като бизнес планове . А тук тъпа бургаска краво става въпрос за някави милиончета дето се гласяхте да краднете вашата гербераска община , ама нъцки ! И сега ви е яди мислите че Варна ви е виновна , ама такъв е живота ! До сега ви лансираха по партийна линия , но край ! Вашия патрон Боко Тиквата УМРЯ -ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП Е ,И БОКО И ВАШИЯ ЛЮБИМ ГЕРП !
97.
ТИМ
16.12.2013 12:45:10
19
1
НИЕ СМЕ И В БУРГАС ! ! ! ! !
НЕ СЕ НААКВАЙТЕ !!!!!!
ЖИВЕЙТЕ СИ СПОКОЙНО БУРГАСКИЯ БЕЗЛИЧЕН ЖИВОТ !!!!!!!
96.
бургазлията
16.12.2013 03:41:56
6
9
Аиде ВАРНЕНЕЦ я пак разкажи за твоя балон,че от доста време само това повтаряш.Смятай колко си прост,безумно неадекватна тимаджийска кратуно.поздрави на майка ти,маймуно.И с това"ни ма ибе"да си ходиш на село,че май е спорно дали си от варна,селяко.
95.
xbuba
16.12.2013 01:15:36
1
28
Моето лично мнение: 5 години бях във Варна, работих в обкръжението на сивия сектор (Дънката и Гоцанов, както и прехвалените Килъри). Паралелно в тези 5 години бях много често в София, Пловдив и Велико Търново, т.е. мога да си изградя обективно мнение. По отношение на градове - бях учуден колко деградира Варна за годините, които бях там. Всяка една важна сделка във варненската община не ставаше без Дидо Дънката да си топне човката, вашите нови 5 автобуса на кръст, бяха вкарани именно от Дънката, на които варненци платиха тройно (ако ли не и повече). Общинската сграда на варна бе закупена от Дънката на 70% ако не се лъжа, около 30-40 % от центъра (от ВИНС-а до Черно море) едни от най-апетитните парцели се притежават от него, благодарение на варненска община, да не говорим за Кабакум и за част от пристанището на Варна. А варненци помните ли като ви се срути пътя към Галата, кой мислите подкопа пътя? И това е само малко инфо за не толкова важна клечка, помислете си какво правят ТИМ, щом Дънката прави това. Лично съм ставал свидетел как отнемат успешния бизнес на варненец, като заплашиха семейството му,с което естествено разбиха живота му. Не казвам че такива неща не се случват и в други градове, но някак си там е силно, гротеско и хората се радват да работят (робуват) за тамошните МУТРИ, позволяват им да серат на града им и им харесва миризмата. Моя позната почина затрупана от козирката на Райфайзен банк, стояла е 3 ДНИ затрупана. За тези три дни общината не е намерила време да отдели внимание на този проблем (за тези които не знаят, мястото, на което почина моята позната, е на 20-30 крачки от общината). Варна не е град. Варна е канал за(политическата, мутренска) мръсотията в България, и именно тази им характеристика ги държи в топ 5 в българия, защото във Варна всичко е възможно (като например С. Софиянски инкогнито да се Е*Е с любвницата си, Мехмед Дикме да намира условията за тъмни сделки и естостествено тя е и канала за грузинската висока класа мафиоти).
Варна не е общност, варна е мафия, която си има собствена общност. Бургас, а и други големи градове никога няма да стигнат силата на Варненската мафия. Последният факт, който ще споделя е следният - когато в Черно море навлезе кораб (товарен), който е предназначен за България, корабът подминава бургаското голямо и дълбоко пристанище, отива към Варна, където за да не заседне в канала им, изпращат малки корабчета да го разтоварят малко, за да може да стигне до пристанището им, след което стоката пътува за софия по (както всички знаем) перфектната напълно изградена магистрала Варна-София. Помислете си само щом такива неща се случват и хората съумяват да ги скрият за достатъчно дълго време, нужно ли е да спорите! За този, който бе написал, че българите не се подкрепят - бих подкрепил всеки град, който очевидно е по-добър и по-развит, но Варна да избута Бургас, не, не съм съгласен.
94.
Пак Бургазлийка
15.12.2013 17:06:11
1
10
На кой пък му дреме за мнението на този гном, до оня ден ревеше по жълтите вестници, че си брои стотинките и кара такси по принуда?Кой пък беше той изобщо, че на нормален бургазлия да му пука от репликите му..Смешник.
93.
trapera-original
15.12.2013 14:57:36
1
5
Британският фантаст Чайна Миевил има един страхотен роман, наречен "Градът и градът". Това е книга, която трудно може да бъде разказана, защото Миелвил е брилянтен стилист и поне половината от удоволствието от четеното идва от стила, не само от сюжета.
Най-общо обаче историята се върти около два различни града, които съществуват на едно и също място по едно и също време. Всеки от тях е отделна държава, а гражданите на двете населени места правят всичко възможно да не се виждат помежду си. Нещо повече - да дадеш знак, че си видял някой от другия град се счита за престъпление. Децата от малки се обучават да не виждат другите от другия град, въпреки че те съществуват заедно. Страхотен роман, който може да бъде разглеждан като грандиозна метафора за състоянието на модерните общества с тяхното отчуждение, изолация, с техния страх, фобии и вътрешни драматургии.
92.
Коста
15.12.2013 14:29:47
1
6
Драги бургазлии, очевидно не сте усволи главното условие за успех в подобни начинания: хранене, поене и мазнене чрез постоянно почесване егото на набедените културтрегери, които трябва да разрешат този "съдбовен" въпрос. Варна винаги е била пред всички в това отношение. Може градът да е осеян с дупки, може да има непроходими улици след всеки по-лек дъжд, но години наред общината глезоти разни журналя, които после я определят като "най-доброто място за живеене". Въобще, манталитетът на варненци е такъв, който е имал вземане - даване с тях го знае отлично. А вие си останете с убостта и си мрънкайте в ъгъла като Циндил - Пиндил. :D Що се отнася до самия конкурс, припомнете си определението на Хаджийски за "българска работа", то обяснява всички.
91.
brosbg
15.12.2013 12:05:39
2
9
Като кореняк софиянец не мисля да взимам страна по темата. Искам само да кажа, че и двата града са доста красиви, спокойни и лежерни за разлика от невротичното ежедневие на "столицата". И няма такива красиви жени, просто...
90.
ь
15.12.2013 11:12:19
1
13
Боже ква помия се е изляла тука :) Харесвам най-много два града у нас - Бургас и Варна! Не съм фен на разни такива кандидатури, които се правят за пари предполагам :) Нямама нищо против и Варна да се назовава "столица", па била тя и морска. Имаме си толкова "столици" и освен с "комлекси" някакви, с друго не мога да свържа този факт :) Та нека Варна се нарича както иска, а Бургас да продължава да се развива със същите темпове.
89.
varnenec
15.12.2013 10:57:56
14
4
Къв ТИМ кви 5 лева ве селяк бургадидаски ааахахахахахаха Въобще ни ма ибе за културата и кой ще спечели , ама не можах да не се включа в 'дискусията" ! Някой тряваше рано или късно да ви каже в очите че сте балон , че сте изкуствено създадени !Евала на тоя Тошев не го знам кой е , че е казал какво мисли ! Радвам се че все повече хора не ги е страх да кажат ЧЕ ЦАРЯ /ТИКВА/ Е ГОЛ ! Няма по-големи демагози от гербаджиските тикви -щели да спечелят ТИМ ? А ако село бургадидас беше избрано , кой щеше да се напечели ? Някой различен от кметчето ви с очилцата и неговата гербаджийска шайка ? Айде в канала , бургаски селяни достаъчно време ви отделих няма смисъл да се занимавам с тъпи гербераски тикви !
88.
?
15.12.2013 09:09:28
7
7
Питаме се защо нещата не вървят в страната . Ами то се вижда ! Злобата която ни е обхванала и която ще ни унищожи . Не можем да бъдем толерантни един към друг ,да мислим с главите си и с тях да вземаме решения!Който от българските градове да стане това е успех за България!Конкурса е европейска столица на културата ! Трябва да се насочим и мислим в национален мащаб, а не да се чепкаме с комшии!Може и нашата Бургаска администрация да има грешка. Вместо да се мерим кой е по-по-най мисля че трябва да си видим грешките и да ги отстраним! Ще има много конкурси в следващите хиляда години!!!!! Който от градовете да спечели АЗ ще се ГОРДЕЯ ,че БЪЛГАРСКИ ГРАД Е СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА В ЕВРОПА!!!!!!Хубаво е че има Диалог но нека е насочен в полза на победата ,а не в омразата между два града !Питаме се ,защо нещата не вървят ? Ами затова ! Погледнете си коментарите и разберете!!!! ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ГРАДА КОЙТО ЩЕ БЪДЕ НОМИНИРАН ДА ПРЕДСТАВИ ПО ДОСТОЕН НАЧИН БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!
87.
Ghost
15.12.2013 07:56:42
0
15
Къде се намираше Варна, че от дупки не се вижда. Скоро входните табелите ще бъдат сменени и на тях ще пише ТИМ. Кой отстрани Бургас. Лакеи на ТИМ. И колко им платиха. Уверение, че фестивалчето им ще бъде спонсорирано от ТИМ. Какво във Варна не е на ТИМ? И дупките са техни. Както винаги подмолно охтопода унищожава всичко около себе си. Това варналии трудно ще разберат, затова си вижте улиците. Вижте си центъра, опитайте собствен бизнес. Ако го превърнете в печеливаш, кой ще ви го вземе. ТИМ разбира се. Така ли се прави в Европейска столица на културата? Помните ли евровизия. Същото ще стане и с европейска столица на годината. Лобита, финасови интереси. А ако някой ще оправи Варна това са ТИМ. Те отсега правят сметки ако варна стане столица на годината колко ще спечелят те, а не града. Колко късоглед трябва да си за да го разбереш. ГЕРБ може до са помогнали на Бургас. Защо само БКП да помага на Варна. И ако никой български град не стане Европейска столица на година заслугата ще е на варналии. Приказката защо няма дяволи на българския казан. Варналии като не могат да помогнат пречат на цяла Българя с техния любим ТИМ. Тогава цяла българия ще разбере, що е това животно гагауз. Обиачат пиенето повече от жените си. Обичат и гости да канят в дома си, но като ги изпращали пияни се сбивали. На другия ден място неможели да си намерят от срам" Народопсихология на българина. Да им е честита европейската встолица на културата на всички гагаузи. Техният град е най-културния както и те самите, а нека Бургас се развива като европейска столица не само през 2019та. Никой в държавата си не е станал месия.
86.
до 85
15.12.2013 05:36:34
0
12
ОООО колко си прост.ТИМаджийски промит мозък.Имате ли други аптеки освен тези на ТИМарешки(Магарешки).ДОста май си си падал на главата като малък.Имате история да,но нямате БЪДЕЩЕ,кретеноидно човече.Като ни казвате,че скоро ще сме в калта,да не би да ни каните на гости беее боклук тимаджийски.Я ми кажи ти бе кратуно,колко тъп трябва да си за да преизбирате 4 мандата мозъчно неразвития ви камет?Толкова много ви се е давало и сте имали а вие си разказахте играта,и хем сте в лайна до гуша хем и отворени го раздавате.Срам ме е от града ви.ТИМАДЖИЙСКИ МУТРИ.НИе от нищо направихме нещо,а вие от нещо-нищо.СРАМ МЕ Е ОТ ВАС.
85.
не гагауз!
14.12.2013 23:09:56
18
5
Бургазлийке , още ли не си разбрала ? Няма Боко , няма фестивали , няма медийна пропаганда ,няма държавни милиони наливани в смешното ти градче бургъз , НЯМА ГО И БУРГЪЗ НА КАРТАТА ! Балона се спука не разбрахте ли или да ви го нарисувам ,явно не разбирате български ?
84.
Бургазлийка
14.12.2013 22:17:13
7
14
Кой пък на вас варненци ви даде името "морска столица"??? и с какво го поддържате към момента? С нищо не сте заслужили тази титла да носите.Балонът под налягане, който се пръска изглежда се казва Варна. Такива безпочвени злонамерени нападки може да си дрънкате колкото си щете,обаче едно знайте - НИКОГА НЯМА ДА НИ СТИГНЕТЕ,защото каквото правим сами си го правим, успехите, които постигаме сами си ги постигаме!Фестивалите, които правим - сами си ги правим!Идеите са наши!Нашият кмет не спи, а работи, за да усвоява пари, за да се развива града, а вашия кмет продажник какво направи 4 мандата?Добре че един делфинариум ви остана, та да има за какво да говорите. И да един-два булеварда и една църква културна столица не правят, но от там се тръгва, за да се разраства икономиката в града и да се развива бизнеса - инфраструктура трябва! А плановете за развитие и модернизация виждали ли сте ги? Ако ги прочетете ще ви се стори, че все едно гледате междузвездни войни преди 30 години - фантастика - но реална и възможна. А вие какви планове имате? да станете като луната на кратери??? ми вие за това искате да сте културна столица. Селяни на нас викате, а колко от вас "варненци" са родени във Варна и колко от вас имат корени там или всички вие измикяри дето плюете Бургас сте от Варненска околия?Варна - вие сте като Кремиковци - само за скрап! така че можете да започвате да режете докато още струвате и стотинки!Но колкото и да ви се обяснява, вие все на бялото черно ще казвате! То човек трябва да чете това, за да го разбере а не гагауз!
83.
Бургазлия
14.12.2013 20:00:46
3
18
Чета коментарите и не мога да повярвам колко прости хора съществуват. Седнали едни да казват на варналии "селяни" при условие, че по-големи диваци от някои бургазлии не съм виждал. Седнали варналии да казват на бургазлии "айде пак в калта" при условие, че сме двата най-големи черноморски града и от нас зависи една голяма част от икономиката на тая страна, вместо да сме единни и да направим страхотни летни курортни области, които да трупат плюсове пред останалите държави, седим и се радваме ако единия пропада надолу.

Дето се казва, хората си заслужават съдбата. Прости и ограничени хора с мнения МНОГО, за съжаление. Все ми е тая кой град ще е културна столица, първо си оправете мисленето, ограничени малоумници, стойте си в мизерията и яжте хляб и сол, щото друго не заслужавате с тоя тип мислене.
82.
dj
14.12.2013 19:50:00
2
4
Nai izkarteniq grad v bg e Varna-TIM, tam nishto zdravo ne ostana. Edna zdrava ulica nqma navsqkade mirishe na laina
81.
аз
14.12.2013 19:46:16
4
6
до 80
Типичен коментар, не ме учудва.Личи си, че не си селянин и си много възпитан, с две думи истински варналия.
80.
do 79 аз
14.12.2013 19:36:18
6
2
Варна ли затихва ве селяк ? аахахахахаха затихва на майка ти путака затихва ,селска бургадидаска герберастка пръчка !
79.
аз
14.12.2013 19:18:56
3
8
Комплексирани варналии, какво всъщност търсите в нашия селски форум? Толкова сте жалки, че няма накъде. Името на Бургас ви действа, като на бик червено. Нормално е, все пак сте някъде в миманса, все по-западащи и затихващи. Свиквайте смешници, ще става по-зле.
78.
Оракул
14.12.2013 18:56:21
3
5
о Варна ти наградата им барна
77.
do 76
14.12.2013 18:43:03
6
2
Селски , а нима всички тия туристи идват в смешния ви бургадидас ? Какво ще гледат там , концерт митинг на герб ...? ааахахахаха тъпанар , айде на медян рудник и като ходиш към центъра събуй го тоз анцуг, нищо че е официален адидас ...ахахахаа
76.
до 75
14.12.2013 18:29:28
3
8
Палячо, 1000000 туристи за изминалия сезон и всичките са хукнали към посочените от теб курортни градчета, така ли?! Ама карай, гагаузите сте си прости парчета открай време- друсайте си се из уличките като щвейцарско сирене и се радвайте ;)
75.
DO 73
14.12.2013 18:21:17
7
5
Да, наплива на юг е по-голям ,но бургадидас няма нищо общо с това ! Хората идват при вас или по-точно при летището ви заради Несебър ,Созопол , Приморско, Лозенец , но в смешния бургадидас реално никой не ходи защото какво предлагате ? Асфалтирани улици ? С това ли борите конкуренцията в туризма ...ааахахахахаха тъпанари бургаски
74.
varnenec
14.12.2013 18:15:37
11
4
Нямате аргументи бе бургаски селяци ! Едно боядисано мостче и две разчертани с боя "велоалеи" преднина пред Варна не дават. Но като ви гледам "разсъжденията" сега разбирам защо Боко Тиквата избра вашето градче за лице на ферп пропагандата ; Той прост и вие сте прости , абе идеално си пасвате ...ааахахахахаха БАЛОНА СЕ СПУКА , КРАЙ !!!
73.
до 71 ИНВЕСТИТОР
14.12.2013 18:00:00
3
7
ако ще таджикистанци да го стопанисват пак е по-хубаво от варненското и наплива е голям:) Повечето туристи предпочитат повече южното черноморие, отколкото северното .. може би защото като си хванат такси във вашия прекрасен град от летището и си разбиват главите в тавана .. яко друсане батко
72.
Реалист
14.12.2013 17:57:34
3
13
Във Варна не само, че е по-скъпо, а и ме е страх да ида с колата, да не остана я без гума, я без джанти ... :) Магистралата стига до Бургас, не до Варна..колко пъти вече Бургас беше "най-добрия град за живеене в България" и някакви Тошковци , дето им дават кинти от община Варна и не са били в Бургас скоро, защото са като кон с капаци, ограничени и слепи, нямат никакво право да обиждат града ни по този начин :)
71.
ИНВЕСТИТОР
14.12.2013 17:56:26
8
4
Добре че Варненци ви стопанисват летището гарата пристанището града ,,, хахахахахаха
70.
Спас и Нели
14.12.2013 17:52:44
4
5
Икономиката на Бургас загина. Заводите малко по малко затвориха, а остатъците работят с намален капацитет и заплати.
И кака Касабова тръгнала да се цупи и да ръси реплики на някакво си Гоше че не го кефел Бургас ....
Голяма работа като не е културна столица .. културата, макар и важно нещо няма да напълни масите на хората около коледа .. няма да им даде работа, няма да ги върне обратно в града ....
Хайде да не правим от мухата слон ....
69.
До 66. varnenec
14.12.2013 17:14:35
3
13
Леко да те светна - умрелият ви делфинариум ли ми сравняваш с морската ни градина, улиците, реставрираните ни сгради, новото ни летище, морската ни гара и инфраструктурата на Бургас като цяло?! Да споменавам ли предстоящият строеж на Океанариум??? Вземи се скрий някъде поне да не ти се смеят...
68.
аз
14.12.2013 16:41:20
3
16
Нека сме реалисти, ние нямаше как да станем културна столица. Отстъпваме и на София, и на Пловдив, че и на Велико Търново . Варненци няма смисъл да ги коментираме, наричат всички селяни, а не проумяват колко са смешни в очите на цяла България със смешните си претенции,без каквото и да било покритие. Вярвайте си варненци, приказвайте си,стройте си предварително фалирали молове, бройте колко милиона сте станали, през това време ние селяните ще правим града си все по-красив.
67.
До Варненци
14.12.2013 16:10:59
3
21
Първо си погледнете Морската градина, после си вижте скапаната инфрастуктура, нямате здрава улица! Освен това имате една централна улица къде се събира в едно кюше! ТИМ ви плющят по всички параграфи! Тъпи, прости гагаузи, осъзнайте се!
66.
varnenec
14.12.2013 16:02:16
13
2
Ах колко са жалки бургаските селяни . не е истина ! Ма кво да им обясняваш ? Все едно да обясняваш на маймуна квантова механика, хах прости селяни бургадидаски , къде ви е делфинариума, зоопарка , 5-те университета къде ви са ,и много други и много други ....аахахахаха църквата ви кадей ,мммм ?
65.
Иван Илонков
14.12.2013 13:18:45
2
4
И аз съм за Тополов Град да стане столица ! И да измест и Брюксел даже ! И да го прекръстят - Лос Тополис Сити ! Заслужава си славата от векове ! Такива Велики журналисти е рждал и ражда този град на тополите - столица на Исикията ! Да живее Лос Тополис Сити !!!
64.
izo
14.12.2013 12:43:50
0
3
Abe to,kakto e tragnalo ste si izderem
ochite,bre bratja balgari.Che nali vsich
ki gradove sa balgarski.Neka da se gordeem,nezavisimo koj grad ste specheli.Vajnoto e,che e nash,BALGARSKI.
A tezi,koito po razni podbudi nalivat "katran v meda" sa prokalnati dushi.
Sam GOSPOD se gnusi ot tjah.
Bog da pazi Balgarija.
63.
trapera
14.12.2013 11:57:05
0
14
Само се дърлите и се плюете един - друг , а не осъзнавате от къде точно идва цялата Варненска атака ! И ще видите че накрая Варна ще спечели , и знаете ли защо ?! Защото там имат - ТИМ ! Такива Гошенца нямат топки да ритат срещу ТИМ ! Не виждате ли че Варна , от 24 год. вече е ТИМарна ?! И техния кмет е ГРОБаджиа , амааа ... ?! Това не променя нещата ! Там а и не само там , ТИМ е града-държава , те колят - те бесят ! А Варна стана някакъв град въобще на времето , благодарение на Людмила Живкова Тя наливаше всичко там !
62.
Катьо, Катьоооо...
14.12.2013 11:49:11
0
5
Откога стана такава запалена бургазлийка ма, Катьо?! Що не предложиш Тополовград за столица, повече щеше да ти отива!
61.
бургазлиика
14.12.2013 11:12:47
2
11
варненци да не плуят бургас и герб, а да се замислят защо станаха "морска столица"....заради старият им кмет които беше дупе и гащи с тодор живков!!!
60.
Софиянец
14.12.2013 10:36:58
1
34
Нека обобщим - до преди 10-на години Варна можеше да претендира за морска столица или каквато там се сетите. Аз посещавах града няколко пъти в годината, но от 10-на година съм бил само 3 пъти. Преоткрих Бургас, та в момента Варна е на половин век зад Бургас, както и повечето БГ градове, включително и София /макар да съм от столицата/ съм реалист и обективен човек. Тошев или Тошевица изразявайки своето мнение не могат да обърнат нещата в обратна посока, Бургас се развива в правилната посока и такива язвителни изказвания, само затвърждават мнението, че Бургас в момента най-добрият град в БГ. В сравнение към настоящият момент мога да оприлича Варна като гето на Бургас. Жорко, да не те мернем на Спирита лятото, че тогава......Дерзайте Бургас, половин София е с вас.
59.
Петър
14.12.2013 10:13:37
2
40
Плюйте си колкото щете срещу Бургас...Народът го е казал - по дива круша прът не играе. Колкото по-злобни сте в изказванията си към Бургас, толкова по-очевидно е, че се пукате от завист и злоба...защото този град за малкото време, от когато е Николов кмет стана наистина не просто морската столица на България, а се превърна в най-познавания и обичания град в света...пък вие си плюйте, жалки комунистически мекерета от околията на с. Варна...тъпанари
58.
Радой Ралин
14.12.2013 09:02:13
2
8
"Преди беше Турско, сега е мижиТурско!"
57.
Радой Ралин
14.12.2013 09:02:12
3
1
"Преди беше Турско, сега е мижиТурско!"
56.
СПОКО
14.12.2013 08:13:12
2
16
Защо се дрънкате ?Нали варна ще стане квартал на БУРГАС ! Още малко ще застроим на север и готово! Горе главите и да не ви пука !
55.
Иво
14.12.2013 07:52:09
3
19
Освен Бургас, отпадна и Шумен защо какво има във Варна повече нищо. Лобизъм и отново лични интереси , всичко е толкова измилсено затова призовавам кмета да не сипра да разваива града Бургас в правилната посока. Кураж кмете ние си обичаме Бургас и той е в нашите сърца
54.
az
14.12.2013 07:37:58
4
5
MarketGlory е икономическа, политическа, социална и военнa игра, където можете да конвертирате вашата виртуална валута в реални пари http://www.marketglory.com/strategygame/zafira82
53.
az
14.12.2013 07:37:39
4
0
MarketGlory е икономическа, политическа, социална и военнa игра, където можете да конвертирате вашата виртуална валута в реални пари http://www.marketglory.com/strategygame/zafira82
52.
Бс
14.12.2013 07:22:00
4
8
Аве кво се палите толкова?Голям праз като не сме "културна столица".Нека Варна бъде и да си ходят там в локвите покрай онова басейнче-делфинариума и покрай университетите.Няма такъв спекъл град.А и ако трябва да сме реалисти,какво толкова културно има в Бургас?Един измислен БСУ и една напукана църква....аз друго културно не мога да се сетя.Е за каде тогава се натискаме?
51.
jjjj
14.12.2013 07:18:33
5
13
Георги Тошев -ЕБАЛНИК СМОТАН,ТЪПА ПЕДЕРУГА,ТИ ХОДИЛ ЛИ СИ СКОРО ВАВ ВАРНА,ВИЖДАЛ ЛИ СИ ИМ МОСТА ВАВ ВАРНА,ЦЕЛИЯТ ГРАД Е В ДУПКИ.ЕЙ ГНИДО МРЪСНА,ДОЛЕН МИНЕТЧИЯ.ДА ТЕ УДАРИ РАКА ДАНО,ПЕДАЛ СМОТАН.
50.
до 48
14.12.2013 00:42:11
6
6
ами стой си по времето на комунизма, никой не ти пречи, имаш всички екстри в момента
49.
Kasabian
14.12.2013 00:38:01
3
6
Бургас не може да е културна столица на Европа, защото няма какво да покаже на европейците. Но статията е абсолютно вярна по отношение на обратното гоше и двете кифли. Само не ми хареса заплахата в края. Преди 8 години, заради една такава заплаха, на Касабова мъжа и негови колеги от СКАТ стъжниха живота на Виржиния Хайк. А сега няма нищо подбно да направят, което показва техния долен и двоен аршин!
48.
do 46
14.12.2013 00:20:33
40
5
Аааа не така ! Когато 4 години Варна беше тъпкана от ГЕРБ и оплювана от всички герберски медии за сметка на смешното ви градче бургъс тогава ви беше добре нали ? Айде обратно в калта където бяхте преди Боко ...
47.
Красимир
14.12.2013 00:13:24
12
20
Не мога да повярвам че Варненци сте такива големи простаци и претендирате на кое отгоре не за морска а за просташка столица да.
46.
до 45 от ани
14.12.2013 00:09:17
3
14
това го чухме, спри вече, изтърка ти се плочата, както и е изтъркано по принцип вече случващото се във Варна, понеже такова няма. Но не това е проблема, а това, че двата града даже трябва да са заедно и да си помагат, за да бъдем добре всички тук по Черноморието. А не да си правят гнусни спънки като от едно време.
45.
varnenec
14.12.2013 00:04:16
31
5
Бургадидас беше един медиен балон който гербаджиите заедно с еврейските медии надуваха 3,5 години , но който се спука с гръм и тряс ! Честита ви напукана църква бургаски глупаци нацепени батки ...ааххахахаа тъпанари като идола си Боко
44.
G.
14.12.2013 00:03:45
33
5
Истината , е че два асфалтирани булеварда не правят един град проспериращ.......Та какво има в Бургас? Как ще се сравнявате с градове с хилядолетна история като Варна и Пловдив???
43.
Красимир до Бойко
13.12.2013 23:59:57
5
10
Така Бургас е Български град там от където си роден предполагам че също е България така че по тоя начин обиждаш само себе си и най вероятно овцете ги пасеш ти.
42.
MISHKIIIIII HAHAH
13.12.2013 23:53:45
2
9
hahaha ei varnenci izmisleni znaim va kak xodite v Burgas kat nasrani nedeite da laite mnogo mishkiiiiiii
41.
ани
13.12.2013 23:46:54
2
9
ми то както е тръгнало с душенето на Бургас през последните месеци - точно за тоягите в Странджа ще се хванем. Ужас просто, тъкмо Бургас живна и пак, братче, смачкване
40.
Бойко
13.12.2013 23:42:31
29
8
Бур-гъз съставен от бургии-демек турци и гъзове за каква култура имате претенции що не ходите да си пасете качурите у Странджа палячовци смешни тръгнали с морската столица Варна да се мерят
39.
Пиргос
13.12.2013 23:34:55
7
10
Този с влажния/даже блажен/поглед съм сигурен,че е гей!Защо,по дяволите тази измъчена държавица се ръководи от педалчета,братя?Защо бе?!!!????
38.
ани
13.12.2013 23:29:42
4
26
за мен трябваше да продължат Пловдив, Велико Търново, Бургас и София. Да ме прощават във Варна, но това е проект за развитие в последните години, а не от времето на тоталитаризма, какво имат те сега? Какво са направили? Ходили ли сте скоро там?
37.
Реалист
13.12.2013 23:23:35
28
12
Каква културна столица Бургас какви музеи имате колко университета за срамотите даже църква вече нямате(което е много трагично) да не говорим за екстри като делфинариум и аквариум ВАРНА Е И ЩЕ БЪДЕ И МОРСКА И КУЛТУРНА СТОЛИЦА
36.
лекия
13.12.2013 22:53:11
4
17
той жорката си е дупедавец ама не очаквах че е чаааак такъв голям Пед.раст
а варна екочина още на входа на града виждаш индустриалния пейзаш и ритмичното тропане на окачването на колата докато караш по улиците на града осеяни с дупки... варна лека нощ
35.
Красимир
13.12.2013 22:41:08
5
26
Искам да кажа.на всички които употребявате цинизми няма значение по-какъв адрес,че докато Българина не се научи да се държи културно и интелигентно няма какво да искаме от Европа.И другото което ще кажа. че съм възмутен от състава на журито което се състои от лица имащи вземане даване със съответните градове защото това граничи със корупция. Аз съм бургазлия и всеки един град е красив и има своите културни и истрически забележителности но единствено Пловдив е достоен да се конкурира с Бургас.
34.
Г.
13.12.2013 22:36:32
15
10
Нека да е Варна. Все пак е люлката на цивилизацията. Ноевият ковчег е оставен във Варна! Това ще е новина за някои......
33.
Ooooogi
13.12.2013 22:00:53
5
11
E jalko, che otpadna Burgas...Znachi sme za nikade...Mnogo jalko...Pak vsichko e vrazki i interesi...Burgas e nomer 1!!!
32.
kik
13.12.2013 21:58:24
5
39
Бурггггаааас! Най-красивият!!! Обичамммм Бургассс! Изобщо не ме интересува този гей какво е казал! Само нежни души могат да харесат Бургас! То не е за всеки! Стой си в Африка Гошо или който и да си там! PS. Нямам нищо против Варна, София и В.Търново, но Бургас е неповторим, Бургас има сърце!
31.
до "пепар"
13.12.2013 21:47:26
5
14
кандидатирай се за кмет бе, тюфлек. Общината му била виновна...
30.
пепар
13.12.2013 21:24:24
20
13
Не ни е виновна Варна, не ни е виновно журито, а герберската ни въздушна община с измислените конкурси и назначени братовчеди и съпатийци! Да я докараме до там, че половиния народ да гласува за комунистите и турците! Докато видим истината в очите и с този конкурс! Срам, позор и пълно падение на герберастите!
29.
PAPYR
13.12.2013 21:18:27
4
20
abe selqni selqni ama kato doidete v Burgas i se oglejdate kato vArnenski mi6oci xaxaxaxa
28.
bai hoi
13.12.2013 21:13:30
2
10
Go6e 6te qde6 KU RA
27.
KUR4O
13.12.2013 21:10:44
9
1
6te qdeta ku ra
26.
Пак грешите
13.12.2013 21:09:06
1
11
Флагман, само да кажа, че това на снимката не е доц. Светлана Христова, а е доц. д-р. Галя Бонева, която е преподавател във Великотърновския университет.
http://www.uni-vt.bg/1/?zid=13
http://www.uni-vt.bg/1/?c=userinfo&userid=346
Преди да публикувате нечия снимка, първо проверявайте.
25.
varnenec
13.12.2013 21:09:02
38
9
НЯМА БОКО - НЯМА БУРГАДИДАС , БАЛОНА СЕ СПУКА АААХАХАХА
АЙДЕ ОБРАТНО В РЕАЛНОСТТА СЕЛЯНИ !
24.
Гранатомет
13.12.2013 21:07:56
30
11
Ква култура в Бс ве браточки !? Я си вижте нивото на коментарите!!
Туй културата не става само като си варосаш калкана на къщата - тя тръгва от хората, натрупва се с времето, създава се специфичен дух ...
То ако асфалтираните улици и позакърпения мостик можеха да ви направят културни, ама не става само с такива мероприятия. Културата не е еднократно достижение - тя е като гора от столетници, а не като поляна с райграс, който се сее за два сезона!
23.
VARNA
13.12.2013 21:05:37
35
9
Хах , смешни бургаски герберасти- селяни аахахахахаха
22.
az
13.12.2013 21:02:37
7
2
MarketGlory е икономическа, политическа, социална и военнa игра, където можете да конвертирате вашата виртуална валута в реални пари http://www.marketglory.com/strategygame/zafira82
21.
Камелия
13.12.2013 20:51:04
24
3
Че то си е вярно, с какво сме изпреварили Варна? С една павирана улица? Ама вината не е в кмета!!! какво да направи човека, ей че неблагодарни хора-изчисти града, всичко което зависи от общината го прави, ама нямаме нито историята на варна, нито бизнес.. и аз обичам варна, ама това не е предателство към Бургас, просто Варна е най-близкия град до Бургас като атмосфера.
20.
bs kasa
13.12.2013 20:44:06
3
7
ahaha ostaite gi, evropeicite kat doidat i widat izpowrashtanite sofiiski i varnenski ulici
palqci smeshni
19.
абе, кмете 18
13.12.2013 20:02:14
6
19
ти, ако си кмет, даже ще затриеш Бургас като те гледам по писанието ти що за стока си. Бургас никога не е бил по-напред. Жалко, че в последните месеци други го дърпат назад. ако продължава така нищо чудно да стигнем дъното, в което такива като теб да са кмет
18.
кмет
13.12.2013 19:45:24
39
10
С този кмет това ни се пада
17.
до "стига бе"
13.12.2013 19:37:47
0
17
Пич, онзи ден на Падингтън ми се доповръща от миризма на къри и дюнери. За съжаление не можем да изтрием заради това Лондон от картата на Европа.
16.
Ганьо
13.12.2013 19:33:10
3
13
Понеже не сме култ.столица на Европа за това ли заплатите ни са балканско ниски, а цените на стоките европейско високи.
Жалко ще си го преместя в другия крачол.
Мухахахаха
15.
до " стига бе"
13.12.2013 19:17:56
2
33
палячо,всеки европейски град по това време на годината мирише на кебапчета, а някои и на бира и греяно вино.
14.
до 12
13.12.2013 19:16:13
4
34
казвам се Златина, не мога да подмина подобен коментар, защото смятам, че да-състезание се губи, когато знаеш защо, когато е почтено. Но когато нищо не знаеш, както разбирам по това, което прочетох по темата - е просто гадно. А и с горните факти - думи нямам. Само българин може да постъпи така. За жалост, а на варналии ще им кажа да не пречат на Бургас, а да поуумуват как те да се развиват. Макар че винаги са разчитали единствено и само на лобита, а не на собствени възможности
13.
стига бе
13.12.2013 19:12:33
26
26
само идиот би се учудил защо ни махат от надпреварата за културна столица на Европа - ами отидете на кебапчийница Тройката - бивш площад и помиришете европейския културен въздух от кебаченца и друга мършичка - кой ви излъга че в Европа културата и бахура вървят ръка за ръка
12.
тцтцт
13.12.2013 19:08:47
14
9
когато има някаква "надпревара", по реакцията на "загубилите" може да се разбере дали те всъщност са заслужавали (били достойни) да участват (печелят)
11.
***::::
13.12.2013 19:05:33
25
5
Касабова нещо много на сериозно се взимаш. Да не стана полицай да казваш кой, къде да стъпва? Микро национализм в Бургас. Рандева не ти ли праща сводките, които Подлогата пише?
10.
Кочо
13.12.2013 18:55:18
1
33
Всичко може да е, но евала за едно изречение, Несебър и Созопол, бяха част от тази кампания, а това наистина са безспорно едни от природно най-красивите места. Просто не могат да се сръвнят с нормалните модерни градове, стария град в Несебър, остров сам по себе си наистина като перла в морето.
9.
Филип
13.12.2013 18:54:42
21
18
Защо смятате, че Пловдив не е най-достойният град? Той работи много повече от община Бургас, за да спечели приза. това е конкурс. пловдив е и по-древен и по -културен. Имаха разкошна рекламна кампания. Смятам, че Пловдив ще спечели. Не се сърдете, но трябваше да се поработи. Това не е само да се пише в медиите. А и вашия кмет свикна да му се дава всичко наготово. това не е скалъпената простотия за най-добър град
8.
За Гошето
13.12.2013 18:35:21
3
29
Аз ли греша или сексуалността на Гошето е вече ясна. хахахахахаха скрит гей си бата.
7.
by the way
13.12.2013 18:29:45
2
28
От този ГТошев по–лицемерен двуличник и мазник не съм виждал!!!!Случайно гледах епизоди от едно уж риалити и видях това мекотело в истинската му светлина!
6.
Варненка
13.12.2013 18:29:22
3
48
Колкото и да ми е кофте, Варна е една голяма дупка, грозна и сива!
5.
Nasco
13.12.2013 18:26:57
1
36
Само едно мога да му кажа на журито:
"Ставайй и сА махаййй " ..... ;)
4.
До КМЕТА
13.12.2013 18:24:01
7
45
Г-н НИКОЛОВ,ние сме с вас.Кой може да каже коя ще е столицата на културата на ЕВропа?Варналии?Тъпо!Нарочно е всичко това,защото много дръпнахме напред,много, не се ядосвайте защото ние виждаме,виждат и външните хора,които идват в Бургас.Градът ни е номер 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.
Бургас
13.12.2013 18:24:00
2
25
Я се факаи е анален 2
2.
Морски столичанин
13.12.2013 18:17:24
73
12
Бургазлии, развивахте се бързо при герберастите, сега викам малко да задържите топката! Време е и други градове да намажем филийката :)
1.
гого
13.12.2013 18:13:14
8
64
Такива ташаци, които въобще си нямат представа от нищо свързано с България да го лигавят, те живеят още в комунизма, където Варна беше най, а Бургас втора. ТОВА СА някакви ........ Не може да зависим от вота на някакви гагаузи и чорбари
Да живее Бургас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори