×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-сладко е да си циганин в България


Най-сладко е да си циганин в България
Не ги пипайте, нищо, че ви крадат, бият, ограбват. В противен случай могат да ви тикнат да изгниете в ареста, знаят си много добре правата. Такъв е случаят с бургазлията Петко Профиров, но показанията на ромите винаги са меродавни
30 Ноември 2013, Събота, 15:28 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Полицията е безсилна, работещите те издържат, ползваш електричество и вода без да плащаш и съдиш нормалните хора

Искам първо да уточня, изразявам собственото си мнение само и единствено от страх, а не за да насаждам расова омраза. Второ, в никакъв случай не искам да защитавам Петко Профиров, нито да го изкарвам света вода ненапита. Неговият случай обаче отново провокира този мой страх, страх от ромите в градинката до Старата поща в Бургас. Знаете каква клоака е там, нали?! Какви оргии и зрелищни сцени се разиграват всеки ден на метри от Областната администрация, Община и НАП! Аз работя в началото на улица „Хан Крум”, понякога се прибирам от работа след 20 часа, друг пък след 22 часа. Трябва да мина през градинката зад Старата поща, за да си взема транспорт. Минавам между тези хора, които вдишват лепила или Бог знае какво, търкалят се, викат един срещу друг, но са готови да скочат на всеки, навлязъл им в личното пространство.

Преди години една моя колежка беше нападната от ром от тази градинка, беше я влачил по земята, за да й издърпа чантата. Полицията така и не успя да го открие, не че са много на брой.

Проститутки, травестити и джебчии се събират пред Старата поща, добре познати са на всички униформени в Бургас. Ама никой не ги пипа, защото още са там, друсат се и проституират.

Та един от тях – сводникът Стоян се оплакал в полицията на 2 срещу 3 май 2012 г., че няколко часа по-рано Петко Профиров го пребил и му взел портфейла с 200 лева. Бил даже му пукнал главата с бокс. Съдебно-медицинската експертиза обаче казва, че сводникът има малка цицина и няма следи да е удрян с бокс. Но полицията арестува Петко, държи го в ареста за това „тежко престъпление” 11 месеца и 20 дена. От 8 месеца Петко е под домашен арест, не може да работи, няма пари да си плаща даже и тока.

По време на заседанията цялата тази утайка на обществото се извървя в съда да свидетелства срещу Петко. Тези хора, повярвайте ми, не могат да направят едно смислено и цяло изречение. Мозъците им са деградирали от лепилото и алкохола. И съдът ги изслушва, като приема показанията им за меродавни. Отлагат се няколко заседания, защото съдът не може да призове някои от тях или ромите не идват.

Петко е с две условни минали присъди от 2006 и 2007 г. за кражби, направени през 2001 г, когато е бил непълнолетен, и толкова. Между тези роми има такива с над 40 присъди и са на свобода. Продължават да грабят, бият наред и да стоят на градинката като господари.

Питам се аз, утре ако тези роми ми скочат в тъмното и ме задърпат, а аз се защитя с нож, защото там без оръжие не се минава нощем, и аз ли ще бъда в ареста с месеци, години... Май в България по-лесно е да си циганин, никой не те занимава. Полицията е безсилна, работещите те издържат, ползваш електричество и вода без да плащаш и съдиш нормалните хора. Ето и едно видео от преди месец на Флагман.бг за ромите в градинката на Старата поща. На него бременната Мария обяснява как ще ражда, как проституира, докато е бременна. Заради тези хора Петко е лежал 11 месеца и 20 дена в ареста, а сега е под домашен арест.

Е, и на мен ми идва да кажа: Няма такава държава!




В категории: Животът


20
Коментара по темата
20.
........................................
02.12.2013 10:37:20
4
0
TRAPER TI SI TIPI4EN GQVUR,PRI TOVA TAP KATO GALO6.KAV SI TI PO NARODNOST I RELIGIQ BE ENI4AR RAJDQSAL?TAKIVA KATO TEBE RAZPRODADOHA BALGARIA I ZARADI KRADLIVITE ENI4ARI SME V TOVA POLOJENIE.500 GOD.HEM VI KLAHA HEM VI EBAHA TURCITE,NO QVNO MALKO VIE BILO.SEGA VI 4AKAT O6TE 1500 GOD.SAMO 4E ARABSKO ROBSTVO.4ESTITO. :))))
19.
rr
02.12.2013 08:39:11
0
2
triabva da se izbiat do krak
18.
до трапера
01.12.2013 20:06:18
0
2
трапер, дано повече хора четат постовете ти, щото id смислени, ама мангалите няма да ги прочетат, това е сигурно
17.
3
01.12.2013 17:39:59
1
3
и аз работя близо до това място и минавам сутрин рано и вечер след 20,00 ч нямате си представа за какви ужасии става въпрос,Лепила ли не дишат голи ли не ходят направо страшна работа а полицията седи на 100м от тях и проверява таскитата дето хората са излезнали да извадят някой лев да нахранят семействата си,Така ли правим реклама в НАЙ ДОБРИЯ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ като толерираме циганите дето само чакат някоя беззащитна женичка да мине през градинката и да я оберат,срамота на метри от областната управа и общината
16.
адолф
01.12.2013 14:07:18
0
2
МНОГО МАТРИАЛ ИМАТЕ ЗА сапунено ПРОИЗВОДСТВО ТАМ, БЕ . обаче сте мучовци
15.
trapera
01.12.2013 13:44:29
0
6
- Ромовете са единственото племе в Евразия, което никога не е имало държава. Очевидно защо - ако се обособят в своя държава, няма да има кой да ги храни.
- Езикът на ромовете е вероятно най-бедният на света, отделно и че са безписмени.
- Ромовете са в голямата си част интелектуално непълноценни - всяка детска учителка може да го потвърди.
- Ромовете са генетически лишени от морал, затова и вършат такива ужасяващи престъпления. Апропо - в техният "език" няма дума дори за "благодарност", както и за почти всички морални категории.
- Няма друго племе на света, което да изпитва такава ненавист към труда и знанието.
На базата на всичко това е очевидно, че ромовете са негодни да живеят в човешко общество - чисто природните им характеристики правят всякаква реална интеграция невъзможна. Ромовете могат да работят и да не нарушават законите, но само ако бъдат държани в непрестанен страх от ответни репресии. Затова е крайно време всички, включително политиците да проумеят истината и да се изгради общоевропейска програма не за невъзможна "интеграция", а за поетапно елиминиране на нисшата хъхряшка популация - направена по такъв начин, че малкият процент честни цигани да не пострадат.
14.
batko_e
01.12.2013 13:24:52
0
1
http://www.vbox7.com/play:0b7561b4
13.
trapera
01.12.2013 13:21:15
0
3
: „Ние, рома ,сме различни от всички останали хора.” Така, според тяхното собствено признание, те са различни, различават се от всички останали хора. Тоест, циганите твърдят, че са нещо различно от съществата, които ние определяме като човечество, като човешки род. Значи или трябва да приемем, че само циганите на този свят са хора, или че те, циганите не са хора. Пак ще кажа – това не е мое мнение, това е тяхно, циганско мнение. Кое е смущаващото?

Смущаващото е, че след като не ни смятат дори за хора, циганите не могат и да се отнасят към нас като към хора. Само помислете какво си внушават един на друг! Че те, висшата раса „рома”, които са се сражавали с извънземни могат да приемат останалите двукраки само като „даса”, тоест като слуги, както се превежда думата от езика хинди. Още обяснения за циганската престъпност трябват ли ви?
12.
trapera
01.12.2013 13:19:32
0
4
А сега по същество. Първо с твърдението, че циганите идват в Европа преди 1700 години. Аз знам, че те идват през първата половина на 13 век под напора на войските, предвождани от Чингиз хан. Друга част от тях идват още по-късно, през 14 век заедно с османските пълчища като техен обслужващ персонал. Защо историческата истина е толкова важно да се знае? Защото лъжата потвърждава опасенията ми, изразявани не веднъж от мен. А именно, че други етноси ще опитат да се изкарат коренно население на Балканите, а нас, Българите да ни представят като пришълци. С което да оправдаят нашето изтребление и последващото заемане на мястото, заемано досега от нас. Доказателствата за тези намерения са много ...
11.
trapera
01.12.2013 13:15:10
0
6
Циганите имат високо мнение за себе си и начина си на живот, и ниско - за нециганите, по същия начин, както обикновено българите имат високо мнение за себе си и начина си на живот, и ниско - за циганите. Според циганите, само човек с робска психика може да работи всеки ден, да си плаща всички задължения и да спазва всички закони. За отношението на циганите към дасовете е характерна думата „пържене": ако някой счита, че като е дал пари или вещи на циганин, му е направил добро, това според циганина не е така, ами благодарение на вродената си циганска артистичност при молбите и оплакванията, е успял да „изпържи" даса и се отнася към него с презрение, толкова по-голямо, колкото по-голяма е стойността на подареното; единственият интерес на циганите е - ще могат ли да изпържат тъпите дасове и да вземат нещо от програлите за образование и интеграция."
10.
trapera
01.12.2013 13:13:25
0
5
Според проекта „Ромско езикознание и ромски език", циганите наричат другите народи с думата „гаджо" (буквално не-цигани) и в частност славяните - с „дас", от оригинална индийска дума за „роб" - игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин). От друга страна, според доклади на Международния център за изследване на малцинствата , част от циганските общности в България не говорят ромски език или „романес", ами български, турски, румънски или сръбски. Някои интерпретатори на факта за думата "дас” го квалифицират като расизъм и твърдят, че това е достатъчно доказателство, че традиционната култура и възпитание на циганите са расистки.
Такъв расизъм се усеща от българското население при етнически конфликти, особено през 2005, когато цигански тълпи, които се организират с цел саморазправа, крещят:

„Ще ви избием, мама ви българска!".
Има и реално убит българин при такава саморазправа - професор Калоянов, и голям брой ранени. Живеещите в „Захарна Фабрика" цигани открито са демонстрирали този си расизъм пред журналисти, заявявайки, че знаят кой е убил професор Калоянов, но няма да го кажат. Убийството на циганин обаче е тежък грях, и циганинът - убиец задължително получава тежка присъди от Мешерето. По данни на Районно управление на МВР - Перник, 65% от кражбите в общината са извършени от роми (предимно хранителни стоки и дрехи), а при осъдените за криминални престъпления ромите са 80% и преобладават присъдите от 1 до 3 години лишаване от свобода.
9.
Силва
01.12.2013 13:04:20
0
4
За циганите няма закони.Те смятат че на тях всичко трябва да им се дава даром.Искам да съм циганин в Б-я.Дават им помощи,не си плащат тока,возят се без билети по превозните средства и.т.н.
8.
ss
01.12.2013 09:28:11
0
8
ubivane i tormoz za gadnite mangali
7.
Гражданинът Кейн
30.11.2013 22:03:43
1
10
Тия мангали от старата поща само са информатори на полицията. Само от жандармерията ги е страх. 3 години живях на ъгъла на ул. Съгласие и ул.Цар Иван Шишман - не знаете на какви неща съм ставал свидетел. И това е на метри от Областна управа. А да не говорим събота и неделя като няма много хора там какво става - свърталище на наркомани и проститутки. Една учителка която живее там се оплакала на инспектор от Обществен Ред от тези мангали и онзи и казал че е по добре да си смени жилището. Само куршумите ги оправят тия нещасници.
6.
a
30.11.2013 19:36:00
9
2
напълно съм съгласен ,че трябва да се започне от образованието,защото прост човек за никъде не е но я си представи,че си на прага на гладна смърт,не си ял от 5 дни и вече виждаш светлината в тунела ще мислиш ли за образование или ще мислиш от къде да си набавиш храна,за да се спасиш от смъртта? мислите си,че като ги доведете до мизерия ще се спасите от тях ,но има една приказка който зло мисли зло намира та тя е в пълна сила в случая единствения им доход остават детските и те се плодят ли плодят а вие си мислите,че като ги оставите без пари ще се избавите от тях,а резултата е,че стават все повече и повече.мисля,че ако имат елементарна култура и образование няма да раждат по 10-15 деца без да им пука дали ще могат да ги издържат и ако имат каквато и да е работа за минимално заплащане няма да крадат кокошки и плодове и зеленчуци от дворовете на честните хора
5.
Vanio
30.11.2013 18:34:57
0
26
И да им осигуриш каравани, блокове, вили, бунгала- всичко ще се превърне в подобие на блок 20 в Ямбол (мисля че беше). Защото мисленето им си остава същото. И работа да им дадеш пак ще кажат, че не е за тях, че е тежко и т.н.
Образование и респектиране само им трябва за начало. На човек с толкова ниска култура каквото и да му даваш пак ще отиде за цигари, кючеци, ядене и пиене днес. А утре...
4.
a
30.11.2013 18:09:43
21
0
Ако беше моя работа и имах власт щях да им осигуря нормални условия на живот ,както на всички останали хора.Цигани има в цяла Европа ,но защо само в България са проблем? Във Франция циганите живеят в квартали с каравани,осигурени от държавата и взимат помощи достатъчни да си покрият основните нужди без да са принудени да проституират или крадат за да оцелеят,както между впрочем и много българи взимат помощи от Франция,макар,че си живеят в БГ.Ако държавата не може да осигури работа за тези хора тя е длъжна да им осигури помощи и да ги обезпечи финансово и материално.Но нито работа,нито помощи това го има само в България! Колко пъти от ЕС пратиха пари за образование на циганите и да им се купят жилища на бездомните и да могат да започнат самостоятелен живот,но къде изчезват тези пари тук в БГ някой знае ли? Всичко се краде от горните етажи и до циганите не стига нищо и в крайна сметка са пак на улицата прости,гладни и безработни принудени да се справят кой както намери с живота.
3.
burgas
30.11.2013 18:00:44
1
21
ами като много ти е жал вземи ги у вас а на останалите им плати сметките . има и българи които ровят в кофите ама не се трупат и з градинките зад пощата да тровят живота на хората които живеят там или им се налага да минат от там. съгласен съм да има там кучкари .
2.
a
30.11.2013 17:54:14
17
4
да им завиди направо човек като ги гледа как се ровят по кофите зимно време в студа боси и голи за да намерят парче хляб .комфортен живот си водят циганите да знаете от мен
1.
dogo argentino
30.11.2013 17:50:55
1
15
да предложим на кмета там да направи заграждение за големи породи кучета ... сами ще се изнесат мангалите от там . ако ли не никой не може да ни спре кой когато му е удобно и има куче с особено отношение към мангалите да нарпавим киноложки патрул в този гаден триъгълник ...като спазваме реда и закона естествено . да видим какво ще стане ......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори