×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Момиче: Човек почина пред очите ни на улицата; 112 след 30 мин: Предаваме смяна, от какви стълби падна?


Момиче: Човек почина пред очите ни на улицата; 112 след 30 мин: Предаваме смяна, от какви стълби падна?
Защо човек лежа 30 минути на земята, умирайки, на кръстовище на няколко пресечки от Пирогов, така ли ще умираме по улиците, пита младото момиче, станало свидетел на инцидента
27 Ноември 2013, Сряда, 13:46 ч.
Автор: Флагман.БГ снимка Ирена ХРИСТОВА

Лекарката ме гледаше така, сякаш с мъка успяваше да се сдържи и да не ми фрасне един, пише Ирена Христова

История с трагичен край в София разтърси социалните мрежи. Линейка закъсня фатално и предизвика смъртта на мъж.

Потребителка на име Ирена Христова разпространи във фейсбук разказ за случка, на която е станала свидетел, пускайки и снимка на починал мъж.

Докато се прибирала от работа, жената се натъкнала на неприятна гледка на кръстовището на бул. "Гоце Делчев" и ул. "Дойран" в Красно село. Възрастен мъж се подхлъзва по стълбички на магазинче и пада тежко на земята. В ръката на бедния човек има неясен алкохол в шише от Кока-Кола, а самият той остава безжизнен на земята.

Жената моментално звъни на 112, но оттам отклоняват обажданията й с оправдания. 30 минути по-късно пристига Спешна помощ, но лекарите само констатират смъртта на човека.

Ето го пълния разказ на Ирена Христова без редакторска намеса:

"Въпреки, че още съм в шок... ще се опитам, не мога да подмина! Моля за помощ - със съвет, с конкретно действие, дори с разпространяване на случая. Не мога да приема думите „ами нормално - това е Българрия"! Не мога, не трябва и не искам! Именно, че това е България, именно, че става дума за най-ценното - човешки живот, именно, че вече може би сме започнали да го приемаме за „нормално", но да знаете, че не е, никога не е било и не трябва да бъде!!!

Вечер като вечер, прибирам се от работа, чакам на светофара на кръстовището на бул. Гоце Делчев и Дойран, минава автобус, тролей, втори тролей по в далечината, моля се поне този втория да го „хване" червено - студено ми е, а другия кой знае кога ще дойде... Така и се получи - тролея спря на червено, моя светна зелено и се затичах за да го хвана.

Тичайки виждам как на не повече от 1,5 м вдясно от мен един човек, качил се на едни стъпала (не повече от 7-8) в близост до някакво магазинче се олюлява и тъкмо подминавам тичешком - пада до мен. Спирам, обръщам се, а човека лежи на земята по гръб, до него се търкаля пластмасова бутилка (малка, от кока кола, с избелял вече етикет, пълна 3-4 пръста с безцветна течност), казвам си на ум „не пак, поредния пиян, ще си изпусна тролея заради него", питам го „Господине, добре ли сте?" - отговор няма. Мисля, че дори и не ме погледна, опитваше се да стане, поемайки трудно и тежко въздух, издаваше хриптящи звуци... и така - няколко пъти.

Веднага извадих телефона и звъннах на 112 (било е в 20:31 ч.), обяснявам какво се е случило, къде се намирам, че до човека има бутилка и може и да е пиян, казвам да изпратят линейка. От отсрещната страна ми казват, че сигнала е подаден. Затварям. През това време пристигат и други хора. Питат какво е станало - аз обяснявам. Човека, който е на земята започва да се отпуска, диша тежко... после някак малко по малко утихна.

Един мъж (по-късно си разменихме телефоните, казва се Иван) намира някакво парче от кашон - слага го под главата му, започва да го побутва, да го пита дали е добре... няма отговор, вече не диша тежко... Иван опитва да разбере дали диша, дали има пулс...., една жена до мен (казва се Диана, и с нея си разменихме телофоните) звъни на 112, пита какво става, защо няма никой, казва, че човека не е добре.... а той - лежи с отворени просълзени очи и ... не помръдва. Диана казва, че от 112 са и казали, че сега си сменяли смените и тепърва ще подават сигнал (!!!!), казвам как така, на мен ми казаха, че сигнала е подаден!

Започват да ми текат сълзите, разтрепервам се, един мъж сигурно си отива, а ... те си предавали смените!!!! Звъня на 112 (20:36ч.), започвам да казвам и аз, че човека май не диша, може да си отива, спешно е, питам кога ще дойде линейката..., от 112 ми казват, че ще ме свържат с бърза помощ, прехвърлят разговора - никой не отговаря, аз изпадам в състояние, което трудно се описва... Пак ме свързват с бърза помощ - питам защо няма линейка, кога ще дойдат, човека си отива... а те ми отговарят „Госпожо, знаете как е в София, работим с 10 екипа", аз обаче не мога да приема това, питам „какво е в София, не, не знам, още повече, че е в София, кога ще дойде линейка, човека умира, на какъв принцип избирате и пращате екипи, кой превари - той завари или, кога, кога ще дойде линейка...", а те ми затвориха!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Идваха и си отиваха някакви хора, някой отвори пластмасовата бутилка - течността се оказа вода! Аз гледам човека, треперя и плача, а той лежи без да помръдва, с очи със сълзи, гледащи нанякъде... Губи ми се - обаждах се още няколко пъти, говорих, питах, крещях (набирала съм 112 и в 20:46 и в 20:47..).

Обаждат се от 112 в 20:55 и ме питат „той от какви стълби падна" - не се сдържам, как може да ми задават такъв малоумен въпрос, да дойде полиция, линейка и ще видят, от къде на къде трябва да обяснявам от какви стълби е паднал, затварят ми... Смазана съм, чудя се какво да направя, сещам се, че в чантата имам фотоапарат, решавам, че няма да оставя това така, вадя го - снимам. Искам да кажа на всеки, да попитам ЗАЩО?

Защо един човек лежи от толкова време на земята, умирайки, на кръстовище на няколко пресечки от Пирогов и още по-близко до 6 РПУ, а 20 мин. по-късно няма нито линейка, нито полиция, къде са хилядите полицаи, които пазят изроди, а един човешки живот не означава нищо, КОЙ реши, че в София (да, точно в София!) 10 екипа са достатъчни и не е ли работа на медиците да спасяват животи, защо ми затварят телефона, как избират на кой да спасят живота и кой да умре, тези от 112 освен, че си бъркат в носа друга работа вършат ли, ЗАЩО не предадоха сигнала на време, ЗАЩО ме излъгаха, ЗАЩО им се плаща?????!!!!!!

В 20:59 дойде линейка, посрещната от мен вече с истеричното „БРАВО!!!", „ТОЧНО ЕЙ ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ ПАДАМЕ И ЩЕ УМИРАМЕ ПО УЛИЦИТЕ", „КАК НЕ ВИ Е СРАМ",...... „а сега констатирайте и смъртта"... Лекарката ме гледаше така, сякаш с мъка успяваше да се сдържи и да не ми фрасне един! Съвсем без да си дава никакъв зор си извади апаратурата, може би около 7-8 минути слага, маха, разменя някакви жици за да направи кардиограма, и по-късно констатира смъртта! Ще кажете „на човека му е дошло времето", „ами българска работа"... и какво ли още не. А аз искам да се замислите дали утре няма да сте вие, ваш приятел, близък, роднина, недай Боже дете! Тогава пак ли така ще кажете?! Аз не. Искам отговори, отговори на тези въпроси, искам да знам, че живея в една нормална държава, а по всичко личи, че тази, в която живея не е такава!

P.S. Лека пръст, човече, съжалявам, страшно много съжалявам, че не можахме да ти помогнем, съжалявам и дано да ни простиш!"


В категории: Лична драма


8
Коментара по темата
8.
??????????????
29.11.2013 16:01:11
0
0
И защо никой не му е извадил езика? Без да знам случая - на бас, че си е глътнал езика.

Обаче време да го снимат и да си дърдорят по 112 имат, ама толкова ли сложно е било да бръкнат в устата му и да дръпнат езика. Спасявал съм така човек...
7.
!!!
29.11.2013 10:34:42
0
0
Пропуснах да кажа, че след като всичко приключи, полицаите му лепнаха глоба от 50лв. за неправилно пресичане...
6.
!!!
29.11.2013 10:30:03
0
0
Преди няколко години в Бургас, кола блъсна мой приятел на около 200 метра от МБАЛ или както всички я знаят Окръжна болница в Бургас. Шофьорът бяга! Друг приятел, който беше с него подава сигнал на 112. Полицията (която е на около километър и половина) пристига след 5 минути, спира при тях с ВКЛЮЧЕН СВЕТЛИНЕН СИГНАЛ. След 15 минути полицаите се свързват с бърза помощ и питат защо още никой не е дошъл. От там им казва, че си предават смяна. След 20 минути линейката пристига, подминава, обръща и се връща в болницата. Когато полицаите отново се свързват с тях за да попитат "ЗАЩО?", им отговарят, че НЕ СА ГИ ВИДЕЛИ... За щастие този мой приятел се размина с натъртване. Но ако беше по-сериозно???
5.
пациент
27.11.2013 17:16:36
2
3
Докторе, а за медицинските издънки политиците ли са виновни, че лекарите си искат рушвет пак ли политиците. Лекарите се оправдават със липсата на средства, но средствата могат да осигурят апаратура медикаменти, но не и да направят некадърника светило.
4.
лекия
27.11.2013 16:42:14
14
4
нашата "героиня" уж толкова загрижена ама нищо повече не е направила освен да се прави на журналистка, не се е доближила изобщо до човека, хубаво че е бил мъжа поне да направи нещо.
Молете се да не ви се случва нищо в присъствието на такива хора като героинята от статията, единствено ще получите последните си минути слава във фейсбук
3.
доктор
27.11.2013 15:58:36
6
4
Докторите са виновни за всичко в тая държава:за корупцията,за многобройните ни неизлекувани болести,умираме само от лекарски грешки,бедни сме благодарение на алчните доктори....и т.н.Не ни трябватдоктори в България ,да си заминават на терминал 2.....Боже пази България от простотията и!!!
2.
...
27.11.2013 15:15:47
0
3
Нямам думи...
май вече всички започват да страдат от безочие и безхаберие няма място за нормални хора в тази държава...
1.
аз
27.11.2013 15:11:05
2
5
И на мен ми се случи .Блъснах един дядо точно пред 2поликлиника в буртас .Докторите гледаха безучасно докато накрая една докторка позна баща си и го оправиха.Това не та доктори те са изроди
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори