Луканките ни пълни със смлени бръмбари, причиняват алергии и тумор
Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид. Те се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено.
За екстракта от бръмбар бе разкрил неотдавна Асен Ненов, който е експерт от БНАП (Българската национална асоциация на потребителите).
Оказва се, че този вид оцветител е изключително вреден, предизвиква алергии и е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да предизвика увреждане на плода в бременната.
Разбира се, че никъде на опаковката няма да пише, че продуктът съдържа сушени бръмбари. Обозначени са с Е 102, Е 122, Е 142. А също и Е 129, Е 123, Е 124 и Е 110.
„Това е още по-ужасно и от пилешките човки и нокти в кренвиршите! За пореден път се убеждавам, че трябва да стана вегетарианка. Отвратена съм от родните колбаси“, възмущават се потребители по форумите.
Година след атентата: Коледният пазар в Магдебург отваря врати
Какъв е здравословният баланс за употребата на телефоните от децата
Ръстът в цената на хляба е неизбежен
Задържаха 42 тона български доматен сос в Бриндизи с "италиански" етикет
Почина световен шампион на Германия
Нов онлайн капан ужили семейство - поръча си двигател, а пристигна детска играчка
ЕК чертае есенната икономическа прогноза: България расте, но инфлацията се завръща през 2027 г.
Как да постъпим, ако имаме по-големи суми в брой
Имаш неплатен фиш или глоба? Забрави за технически преглед от май 2026 г.
Българският бизнес влиза в 2026 г. със сдържан оптимизъм въпреки нарастващите разходи и липсата на кадри
