×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сириец от Кувейт продава собствени стотици декари българска земя край Бургас (видео)


Сириец от Кувейт продава собствени стотици декари българска земя край Бургас (видео)
Тази табела с 12 дка, с обявен в Кувейт телефон, се намира по пътя Каблешково-Бургас, като нея има още десетки
18 Октомври 2013, Петък, 16:45 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Чужденецът притежава и къщи в строеж, всеки ден араби оглеждат имотите край Каблешково
Внимание! Забраняваме ползването на текста, части от него, възпроизвеждането му под каквато и да е форма, снимките и видеото без поставяне на активна връзка и изрично посочване на авторството върху всеки от елементите.

Районът около град Каблешково, намиращ се между Бургас и курорта Слънчев бряг,  е осеян с табели за продажбата на десетки декари земя. В самия център на града, срещу читалището, е поставен гигантски транспарант на български и арабски, на който пък са обявени за продажба 17 къщи в строеж.
Екип на Флагман.бг снима първата табела на главния път Бургас-Каблешково, там се продават 17 декара поле. Друга такава табела, но с обозначение 3 декара има по пътя Каблешково-с.Медово. Трета табела с продажба на парцел има на самия вход на града откъм Айтос.

Обявен е телефон за връзка с продавача в Кувейт, както и два номера на български оператор. На първия номер в горната част на табелите отговаря мъж, който едва разбира български и препраща за информация по сделката да се набере втория телефон.

 
Срещата между нашия екип, полицаят и анонимният посредник  (вдясно) пред кафенето на фирма AUTO mv COMPLEX
„Аз продавам земята на мой приятел от Кувейт. Ако идвате от Бургас, трябва да тръгнете в посока Каблешково. При входа на града има голям обект за годишни прегледи на автомобили – червена двуетажна сграда, аз ще ви чакам в кафето на тази сграда“, обяви посредникът.

Нормален разговор  между нас и посредника не се получи, тъй като с журналисти човекът не искаше да разговаря. Отказа да се представи. Но не скри, че и вчера водил арабски шейхове из имотите, те първо огледали парцели във Варненско, но там не им харесало. Затова предпочели нещо по-така около Бургас.  Посредникът се придвижва с опел  А 17-84 МК. Чуйте странния разговор, на който в началото присъстваше и местният полицай. Като разбра, че сме журналисти и темата става гореща, блюстителят на реда буквално се омете за секунди. Преди това полицаят с охота ни посочи с пръст човека с каскета вътре в кафенето, тъй като беше убеден, че именно той търгува със земята на арабина.

Това е само завръзката, ще чуете какво се случва в и около Каблешково от кмета Елена Бакърджиева и строителната техничка в кметството Мария Казакова. Ще ви покажем къде са купени и първите девет къщи от арабски граждани. Открихме и бизнесменът от Кувейт – оказа се, че е сириец.




В категории: Разследване


14
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
ели
21.09.2016 20:29:25
1
8
тези кувейтци нали от българи са я купили свещенната земя
13.
Kostadin
28.10.2015 16:28:53
3
6
da kopuvat da nqmam nishto protiv no ot kade na kade nekvi gnusove shte imat nasha zemq tuka i pak da idvat tuk za vsichko sme si vinovni nie shtoto obichame da ni e vutre da ni boli bulgarina e masohist obicha da go machat taka do 2050 bulgarina shte izchezne shte bude samo edin hubav spomen zamislete se
12.
Антон Христов
27.10.2015 19:56:01
3
26
Повечето коментиращи очевидно не осъзнават за какво става въпрос! Аз съм лежал 5-6 дни в болница в Саудитска Арабия - по 5 пъти на ден за по около половин час се носи всепобеждаваща молитва от високоговорителите на минаретата - звукът е много силен и изкарва от нерви, няма отърване! Отношението към нас българите бе като към боклуци - първо - бели хора, второ - от бивша соц.страна, трето - християни. Не искам и да чувам, че тук могат да бъдат пренесени техни обичаи!!! А дойдат ли да живеят араби тук, това ще стане!
11.
1
27.10.2015 16:35:19
22
27
Нека се продава и купува Каблешково да стане голям град.
10.
33
23.10.2015 20:37:39
11
36
Да ви е честито Косово номер 2!!!! За тези, дето се интересуват от жълтите стотинки и не виждат по-далеч от носовете си. Така бе подменене етнофонът в Косово и бе превзет от албанци, това не спретвата в Родопите, по черноморието и лудогорието, а вие още си въобразявайте, че печелите нещо с няколко жълти монети повече в джоба. Ето за това ще загине България, заради алчността на безпросветни, чалгари и мутро-политикани!
9.
х.
24.10.2013 22:38:48
23
32
Каблешково ще се развива в положителна насока въпреки,че се опитвате да си измисляте разни неща...
8.
Лелее
21.10.2013 11:56:40
12
18
Касабова, ако искаше да му научиш името, можеше просто да влезеш в първия магазин в Каблешково и да попиташ. Всички го знаем кой е този, колко измами е извършил и т.н. А червеният комплекс си е лично негов, построен след продажба на негови земи. Аман от пишман журналя!
7.
Mladen Mihalev
20.10.2013 16:57:03
6
19
Kasabova smenqi si profesiqta skoro idva cirk v kableshkovo moje i da te vzemat
6.
маслинката
20.10.2013 00:42:33
8
21
Години наред никой не обръщаше внимание на подобни малки градчета и селца. Оставиха ги да затъват малко по малко, докато накрая останаха почти безлюдни. И сега когато се появи някой, който се опитва да ги направи прилично място за живеене ни докривя, че този някой не е нашенец. Ами няма как да е, защото нашенецът не иска да инвестира за развитието на нещо, а предпочита да вземе каквото може. Да си спретне прилична къщурка на 3-4 етажа и да яде и пие докато пръсне копчетата на панталона. За жалост това е истината, колкото и да не ви се иска да я видите, госпожо Касабова!
5.
22
19.10.2013 09:16:34
7
10
nai nakraq da zakrivame taz darjavichka che samo tapanari ostanaha tuka i gaza si shte prodadat
4.
Anton Ivanov
19.10.2013 01:40:36
8
11
Ama toi toia s shapkata gi dokara tija,toi e za trepane,toi za pari i maika si i basta si ste prodade,bez da misli za posledstvijata,koito ste spoletiat naselenieto,toi e za zatvora !!!
3.
a
19.10.2013 00:38:56
9
16
не можах да разбера какво му е странното на това???
2.
abv
18.10.2013 22:07:25
17
18
и какво човека продавал земя и какво от това ,че по добре шейхове да дойдат да налеят малко пари тука,сега какво ако дойдат ще ги гониме ли
1.
мрън-мрън
18.10.2013 20:02:20
12
13
Касабова, ама ти наистина си много отчаяна. Хората я пуснаха тази новина много преди теб http://burgasdream.com/index.php/bg/2013-01-25-06-26-41/1618-2013-10-16-19-38-48.html
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори